- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #20.321
çoğu bebek izin vermiyor zaten birde derler ki bebekler sarılıp sarmalanmayı sever derlero nedenle muslin bezle deneyeceğim şansımı yoksa ekstra para verip kundak vs almaya luzum görmüyorum
İyi akşamlar kızlar hergün aklıma bi şeyler takılıyo bugünkü takıntım bebek nasıl giydirilir : ) hani şu iç zıbınlar var bi de uzun kollu çıtçıtlı badiler var şimdi hangisi giysilerin altına giydirmek için daha iyi. yoksa ikisi de mi giydiriliyor. Bi de sobalı evde yaşayan varsa bebeklerimizi nasıl giydirmemiz gerekecek?
İyi geceler kızlar...
Yaklaşık 1 buçuk haftadır özellikle yemek yedikten sonra akşam saatleri sağ üst kaburgam korkunç ağrıyor ne oturabiliyorum ne uzanabiliyorum sizde de var mı böyle bir durum ? Sanki sıkışıyormuş gibi çok canım acıyor
Hunilesme icin ne igne yapıyorlar? Aslında alacak nefesi varsa mutlaka alınacak önlem de vardır. Öbür türlü elimizden birşey gelmez. Ama insan ister istemez huzursuz oluyor. Ayrintiliyi radyoloji doktoru çekti dolayısıyla vajinal muayene yapamazdı. Özellikle serviksi sormadım ama defalarca hersey yolunda dedi. Kendi doktoruma ctesi gideceğim, muhtemelen muayene ederek karar verir. Allah evlatlarimizin acısını göstermesin
Günaydın kızlar,
Bebişin hareketlerini neredeyse midemde hissetmem normalmiş, çünkü rahim göğüs altıma kadar büyümüş.
Bir diğer konu bebiş kundaklama için ne düşünüyorsunuz, kundak yapacak arkadaşlar var mı?
Kızlar catlaklariniz ne dururmda benim farketmeden baya olmuslardi hemen mudahale edip sondurdum insallah tamamen yok edicem
6. ay bitiyorsa 2 ayımız kalmış olacakay bir insan hiç mi anlamaz bu ay hafta işlerinden. benim 180 günüm ağustosun 5inde dolacak. yani 25+5 te tam 6 aylık olmuyor muyum?
Canım geçenlerde bir ebe sayfasında şöyle bir giydirme görseline denk gelmiştim, saklıyorum lazım olacak diye. Bebekleri terletmeyin diyorlar, zaten ilk zamanlarsa terleme fonksiyonları çok olmuyormuş sanırım. Ondan kat kat dolamak, yorganlara boğmak zararlıymış.
Eki Görüntüle 2027863
Bebeklerin kollarını bacaklarını olabildiğince hareket ettirmesi kas ve kemik gelişimi için faydalı olacağından, kundağı asla yapmamayı düşünüyorum.
Sağ ol canım. Dediğin gibi bebekleri kat kat giydirmek gerekmiyormuş zaten onlar kahverengi yağ depolarıyla doğdukları için üşümelerini engelliyormuş.Canım geçenlerde bir ebe sayfasında şöyle bir giydirme görseline denk gelmiştim, saklıyorum lazım olacak diye. Bebekleri terletmeyin diyorlar, zaten ilk zamanlarsa terleme fonksiyonları çok olmuyormuş sanırım. Ondan kat kat dolamak, yorganlara boğmak zararlıymış.
Eki Görüntüle 2027863
Alakasız olacak ama aklıma geldi okuyunca; bu kol ve bacak kaslarını gelişmesi için ben oğlumu oyun halısına erkenden koymuştum ve bence faydalı da oldu :) ama çok çabuk ilgileri dağılıyor yenidoğanken bu yüzden etrafra çok uyaran olmasın diye tek oyuncak asıyordum oyun halısına. Başlarda sadece izliyordu, hareketlendikçe sallandığını farkedince arada kıpraşmaya başlamıştı dudaklarını uuu yapar gibi uzatıp gözlerini pörtletirdi hareket ettirincesonradan el ayaklarını kaldırınca oyuncağa çarpmaya başladı, heyecanlanıp çok hareketleniyordu o zamanlar. Daha sonradan yavaş yavaş bilinçli bir şekilde kollarını uzatmaya başlamıştı, öyle pat diye denk getiremiyorlar ama net göremediklerinden hemen yakalayamıyorlarmış, oyuncaktan biraz yana atıyordu ellerini. İki eliyle uğraşıp yakaladığı oluyordu arada. Ama yaşıtı kuzenine göre nesneleri çok erken kavramaya başladı. Aklınızda olsun :) oyun halısına erken koyduğum için onunla oyalandığını, bu yüzden de oyun halısının bana göre işe yarar eşyalardan biri olduğunu düşünüyorum.
Kızlar dün eşimle çikek mobilyaya gittik daha kafamda tam bişey oturmadı modoko ve fetih mallesi mobilyacılar sitesinede bakacağız yalnız hiç acele etmiyoruz daha eylül ekimde alırız muhetmelen o zamna kadar geniş geniş bakıacağız oğlumuzun odasına duvar kağdımı kaplatsam bilemedim
Benim de o üst taraflar yemek sonrası, özellikle akşam saati yenen yemek sonrası sıkışıyor canım. Hareket edince rahatsızlık hissinin azaldığını fark ettim. Bir süre ayakta birşeylerle oyalanıyorum. İmkanın varsa yürüyüşe de deneyebilirsin.
Cok şanslısin diyelim o zaman inşallah boyle devam edersin sonuna kadar canimHenüz çatlamadım :) Ama cilt tipimden mi yoksa kullandığım krem mi işe yaradı onu bilmiyorum açıkçası.
Bende çatlayacak gibiyim ne yapıyorsun peki önlem olarak?Benim ilk hamileligim hic catlagim yoktu ve catlaklar yeni olustugu zaman mudahale edilebiliyor beyaz catlaklar icin yapilabilecek pek bir sey yok ama kirmizi yeni olusanlar geciyor diye biliyorum simdiden onlemimi alayim diyorum ben
Koskoca kadinsiniz alttan muayeneye dayanamıyor olmanız sağlıklı değil yardım almalisiniz belki gizli vajinusmusunuz vardirAy korkutmayin benisimdi telefonla konustum, sorun yok acil bi durum yok, normal kontrol tarihinde gelebilirsin dedi. O zaman belki alttan muayene eder ona da hiç dayanamiyorum.
Cok gecmis olsun size de,
Canm doğru söylüyorsun bizde bu hafta hazır mobilyalara baktık ama odamızın ölçülerine göre yaptırmakta karar verdik 40-50 gün diyorlar İllaki gecikir ekimi bulur bitmesi yerleşmesi e bizim de son zamanlarımız doğum ne Zaman olcak belli değil şu an oda işine girişmenin tam zamanı olduğunu düşünüyorum bendecanım nasıl birşey bakıyorsun bilmiyorum ama baktıkların bebek odası yapmak için yatak, dolap gibi birşeyler olacaksa ve hazırdan almayacaksan bir öneride bulunmak istiyorum. ben hazır aldım demonte olarak ama bir yakın ablamız bana dedi ki bebiş odası yapacaksan ve mobilyası sıfırdan yapılacaksa en az 2 ay önceden sipariş ver çünkü çok geciktiriyor mobilyacılar dedi. ben de onun önerisini aktarmış olayım.
Benim sezeryan ve 38 de alcaklar tam uc aydan az bi sure kaldi galibaBenim takvimde de öyle yazıyor 25+5 ten sonrası için 3. Trimester yazıyor internetten de araştırınca bi çok yerde 27+40 gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?