- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #20.381
Zaten evim yakin doktora, bugün randevunuz var mi geleyim mi dedim. Var ama bugun gelmene gerek yok dedi. Ctesi zaten randevum. Inşallah guzel haberler alırım. Hepimiz sorunsuz hamilelikler geçiririz ❤Senin ölçümün sınırda değil. Ancak haftamız az. Bebek büyüdükçe baskı artacak. Bence sen yine de doktor muayeneni öne al ve ayrıca bir perinatolog ile görüş. Panik yapma elbette. Ama salıverme
Bence de cok haklisiniz. Msji ilk okudugumda ben bile bir tuhaf oldum bana yazilmamiskenPardon siz neden birden bire benim bulundugum her konuya tek tek gelip yorum yazdınız? Vajinal muayeneden hoslanmiyorum. Ayrıca vajinismus da olabilirim. Sizi ne ilgilendirir. Bebeğimin sağlığı için elbette ne gerekiyorsa yapacağım, sevip sevmemek önemli değil. Muayene gerekiyorsa muayene olurum, aklım başımda çok şükür
Beyaz bi yara kabugu gibi di mi? Minicik. Bende hala oluyor o. Ama eğer yanlış hatırlamıyorsam hamilelikten önce de olurdu.canım benden hiç gelmiyor ilk aylarda göğüs ucumda kurumuş beyazlık oluyordu ama artık bir şey yok tertemiz
İnşallah kuşum. Valla benim dr riske girerek dikiş attı. Yatarak yada progestanla belki 28 i görürdüm ama onun hedefi en az 36.haftaydı. 23+5 teyim şuan. Hayırlısı olsun kuşum. Mutlaka beni etiketle randevudan sonra. DualarımdasınZaten evim yakin doktora, bugün randevunuz var mi geleyim mi dedim. Var ama bugun gelmene gerek yok dedi. Ctesi zaten randevum. Inşallah guzel haberler alırım. Hepimiz sorunsuz hamilelikler geçiririz ❤
Benim haftamda dikis de atilmiyor. Ekstra bi kisalma olmadiysa dikislik degil zaten. 28 cok erken ya kiyamamİnşallah kuşum. Valla benim dr riske girerek dikiş attı. Yatarak yada progestanla belki 28 i görürdüm ama onun hedefi en az 36.haftaydı. 23+5 teyim şuan. Hayırlısı olsun kuşum. Mutlaka beni etiketle randevudan sonra. Dualarımdasın
Benim doktorum 17.haftada bir terslik olduğunu farkettti. 2 hafta progestan verdi. Kısalma devam edince dikiş atalım dedi. 19.haftada ramazan bayramı arefesinde dikiş attı. Türkiyede hemen her doktor yapıyor ama 13. 16 hafta aası yapıyor. Kimse kendini riske etmiyor. Zaten 24. Haftadan evvel serviks uzunluğu da ölçülmüyor. Benim dr. Sağolsun gerçekten iyi anlıyormuş. Dikiş atalım dedi en erken ne zaman dedim arefe günü dedi. Arefe günü dikişi attı. Genel anestezi ile uyuttular. Yaklaşık 30 dk sürdü ayılmam bayılmam ve ameliyat. Kanamam olmadı. Bazılarında oluyormuş ama bende olmadı. Hunileşme çoooookk az idi bende . 1 gece hastanede yattım. Bayramın ilk günü öğlen çıktım. 1 ay heyet rappru verdi. Ben adliyede çalışıyorum ve çok yoğun diye. Raporum geçen cuma günü bitti. Şimdi yine heyet raporu aldım. 26. Haftaya dek dikiş atılanı duydum ben ama hafta ilerledikçe risk artıyor. Amniyon zarı yırtılması su gelmesi vb vb. Eğer doktorun söylemiyorsa bile sen rapor al çalışıyorsan. Ev işi yemek vs boşver yat dinlen. 28. Haftaya dek ben dikişli olmama rağmen sadece günde 30 dk yürüyorum dışarda o da. Ev işini ablam hallediyor yemeği de annem. Günde 2 progestan ve haftada 1 proluton iğne kullanıyorm. Doktor iğneyi 28.haftaya dek progestanı da 32.haftaya dek kullanacaksın dedi.Benim haftamda dikis de atilmiyor. Ekstra bi kisalma olmadiysa dikislik degil zaten. 28 cok erken ya kiyamaminşallah hepimiz vaktiyle alırız kucagimiza. Dikişi her doktor yapiyor mu, turkiyede yeni anladığım kadarıyla. Sizin kendi doktorunuz mu yapti, ozel birini mi arastirdiniz
Canim cok tesekkur ediyorum.Hadi gözün aydın arkadaşım :) Darısı tüm haber bekleyen annelerin başına...
Canim detaylı da beyinde kist görülmüştü. O nedenle yaptırdım. Şimdi artık kistine kaybolmasıni bekleyeceğiz.canım sen neden yaptırmıştın ben gecen hafta bazı seyleri kaçırdım malum kötü bir dönem geçiriyorum da
Gerçekten iyi doktora denk gelmissiniz, çok iyi olmus. Insallah geri kalani da sorunsuz geçer.Benim doktorum 17.haftada bir terslik olduğunu farkettti. 2 hafta progestan verdi. Kısalma devam edince dikiş atalım dedi. 19.haftada ramazan bayramı arefesinde dikiş attı. Türkiyede hemen her doktor yapıyor ama 13. 16 hafta aası yapıyor. Kimse kendini riske etmiyor. Zaten 24. Haftadan evvel serviks uzunluğu da ölçülmüyor. Benim dr. Sağolsun gerçekten iyi anlıyormuş. Dikiş atalım dedi en erken ne zaman dedim arefe günü dedi. Arefe günü dikişi attı. Genel anestezi ile uyuttular. Yaklaşık 30 dk sürdü ayılmam bayılmam ve ameliyat. Kanamam olmadı. Bazılarında oluyormuş ama bende olmadı. Hunileşme çoooookk az idi bende . 1 gece hastanede yattım. Bayramın ilk günü öğlen çıktım. 1 ay heyet rappru verdi. Ben adliyede çalışıyorum ve çok yoğun diye. Raporum geçen cuma günü bitti. Şimdi yine heyet raporu aldım. 26. Haftaya dek dikiş atılanı duydum ben ama hafta ilerledikçe risk artıyor. Amniyon zarı yırtılması su gelmesi vb vb. Eğer doktorun söylemiyorsa bile sen rapor al çalışıyorsan. Ev işi yemek vs boşver yat dinlen. 28. Haftaya dek ben dikişli olmama rağmen sadece günde 30 dk yürüyorum dışarda o da. Ev işini ablam hallediyor yemeği de annem. Günde 2 progestan ve haftada 1 proluton iğne kullanıyorm. Doktor iğneyi 28.haftaya dek progestanı da 32.haftaya dek kullanacaksın dedi.
Rabbim senin de benim de burdaki diğer arkadaşlarımızında evlatlarını korusun
Bende sulh ceza hakimliği katibiyim. Sorguya sadece ben çıkıyorum. Diyarbakırda yaşıyr ve çalışıyorum fetonun yanında uyuşturucu ve pkk var. Yani ben gerçekten yoğundum. Şimdi evde yolumu gözleyen bir hakim ve katip arkadaşlarım var :)Gerçekten iyi doktora denk gelmissiniz, çok iyi olmus. Insallah geri kalani da sorunsuz geçer.
Ben su an 23+1 deyim. 16.haftada 33 veya 35 mm demişti iyi hatırlıyorum. Ölçüyor her seferinde aslında. 21.haftada ayrintiliyi çeken de sorunsuz risk yok diye imzaladi. Bugün doktorum da telefonda sorun yok deyince azıcık nefes aldim.
Yarin boya ve duvar kağıdı ustasi gelecek. Anneme gidip kalacağım. Is bitince de temizlige yardimci gelir. Bebegimden önemli değil. Ctesi de kontrolde insallah iyi seyler duyarim. Icime sinmezse bi de perinatologa giderim.
Çalışmıyorum aslında ama bugün eşim sıkışıktı, avukatim, silivri cezaevine gittim. Hem yol,hem adliye telasi, mahvoldum. Bundan sonra hic biseye elimi sürmem. Bence adliye yuku berbat, rapor bitince direk ayrilabilirsiniz, cekmeye degmezinsanın eve hali kalmıyor
Çalışan herkese Allah yardım etsin. Hamileyken insanın kendine yetecek kadar canı oluyor. Her mesleğin kendine göre zorluğu var, inşallah hepimiz stressiz sıkıntısız vaktiyle alırız bebeklerimizi kucagimizaBende sulh ceza hakimliği katibiyim. Sorguya sadece ben çıkıyorum. Diyarbakırda yaşıyr ve çalışıyorum fetonun yanında uyuşturucu ve pkk var. Yani ben gerçekten yoğundum. Şimdi evde yolumu gözleyen bir hakim ve katip arkadaşlarım var :)
gözün aydın canım darısı güzel haber bekleyen tüm annelere inşallah
Çok tesekkur ediyorum..Amin inş.Çok şükür canım çok Sevindim gözün aydın
Geçmiş olsun. Agri yasadiniz mi? 23.haftadayim, henuz ilkini yaptırmadım. Ctesi doktorumla konusup son kararı vereceğim. En son kaçıncı haftaya kadar yapılıyor bilginiz var miKızlar ikinci tetenozumuda oldum bir daha 6 ay sonra bebeğinle geleceksin dedi ocakta falan :)
Geçmiş olsun. Agri yasadiniz mi? 23.haftadayim, henuz ilkini yaptırmadım. Ctesi doktorumla konusup son kararı vereceğim. En son kaçıncı haftaya kadar yapılıyor bilginiz var mi
Karnin sertlesmesi degil kasigin sertlesmesi seklinde oluyor benim canimi yakiyor oturamiyorum ya biraz yurumem lazim ya da kasiklarimi ovalamam lazim yoksa hic rahat ettirmiyor. Ben sanci kasilmasi degil buyuk ihtimalle bebegin kendini kasmasi sonucu oluyor sanki. Hatta simdide olduKizlar aklima bir sey takildi daha once de sorulmustur mutlaka ama bu kasilma denen sey nasil bir sey.karnin sertlesmesi bebegin bir yere toplanmasi diye okudum ama zaten karnimizin sert olmasi normal deil mi yoksa normalde yumusak mi olmasi gerekiyor anlayamiyorum su kasilma olayini:/ bilen biri veya yasamis biri tarif edebilir mi :)
Hareketleri hep kasiklarinda mi hissediyorsun canim pekiKarnin sertlesmesi degil kasigin sertlesmesi seklinde oluyor benim canimi yakiyor oturamiyorum ya biraz yurumem lazim ya da kasiklarimi ovalamam lazim yoksa hic rahat ettirmiyor. Ben sanci kasilmasi degil buyuk ihtimalle bebegin kendini kasmasi sonucu oluyor sanki. Hatta simdide oldu
Canim şimdiye kadar yasamadiysan yaşadığında çok net ayrımıni hissedersin 5-10 dk sürüyordur daha az ya da fazla.. benim o esnada hafif kalbim sıkışır gibi oluyor ilaveten..normalden de daha sert tabi..sadece bebeğin olduğu yerKizlar aklima bir sey takildi daha once de sorulmustur mutlaka ama bu kasilma denen sey nasil bir sey.karnin sertlesmesi bebegin bir yere toplanmasi diye okudum ama zaten karnimizin sert olmasi normal deil mi yoksa normalde yumusak mi olmasi gerekiyor anlayamiyorum su kasilma olayini:/ bilen biri veya yasamis biri tarif edebilir mi :)
Tesekkur ederim ben de oyle kontrol edeyim.bazen benim de baya sertlesiyor ama yediklerimden kaynakli oldugunu dusunuyorum her zaman olmuyor cunku.bir baska topikte okudum bebegin hareketleri sanip uzerinde durmayip erken dogum yapan bir kac kisiye rastladim korktum acikcasi :/domestic
bir garip oblomov
Artık bebekler büyüdü, kendilerini bir yere topladıklarında da kasılma sanabilirsiniz. Ben şöyle ayırt ediyorum; kasıldığınız zaman karnınızda da karnınızın alt bölgesi bikini bölgenize yakın bölgede de sertlik hissediyorsunuz. Yok eğer bebek ise bölgesel bir sertlik hissediyorsunuz. Mesela dün kasılmam oldu, karnımın sağı-solu her yerinin yanında külodun lastiğinin altında kalan kısım hatta alttaki kemiğe baya yakın diyeyim taş gibiydi. Bu sabah ağrıyla uyandım, uyku sersemi kasılma sandım ama kontrol edince sadece karnımın bir tarafı sertti, muhtemelen kızçem oraya toplanmıştı :) karnımdan önce bikini bölgeme yakın kısmı kontrol ediyorum, sertse aha kasılma diyorum :) bir de mesela bebek ise o sertlik pozisyon değiştirdiğinizde ya da elinizle sevdiğinizde çabucak geçiyor :) ama kasılma ise dokunmak bile bazen ağrı verebiliyor. Öyle yan döndüm geçti olmuyor hem sertlik hem verdiği rahatsızlık hissi yavaşça daha uzun sürede kendiliğinden geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?