- 23 Nisan 2011
- 2.702
- 661
- 363
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #20.461
10 dakikalık bir işlem o yüzden saatlerce o şekilde yatmadım ben ama o aylarda kilonun da etkisiyle sırt üstü yatınca kalbim sıkışıyor pek rahat edemiyordum, yatağın başını biraz kaldırtıyordum, bebeğin pozisyonuna göre yan yatmak da çözüm tabii.nst demişken...
pek duyum sahibi olduğum bir konu değil ama dün internette şöyle bir şeye denk geldim. nst'ye bağlanırken illa sırtüstü yatmak zorunda olmadığınızı biliyorsunuz değil mi diye yazıyordu. şimdi bizim bu haftalardan sonra damarlara baskı yapmasın diye sırt üstü yatmamızı önermiyorlar o yüzden mi? nst'de çok mu yatılıyo? hiç soluna dönüp bağlatanlar var mı ki? beni bağladıklarında ben yan yatmak istiyorum mu demeliyim ki?
Sen ayrıntılıda da gec kaldın biz sayfalarca konustuk erken randevu almak lazım diye, sonra sen daha yeni ayrıntılı yaptırmamız lazım mı dedin, şimdi de şeker, doktorun yeterince bilgilendirmiyo mu acaba seni :/
Ben zaten bilgisizim. Ve aynı dediğiniz gibi oluyor. Her şeyi son anlarda öğreniyorum. Ayrıntılı için son iki haftam kalmış yeni öğrendim ve daha yeni bulabildim randevuyu. Şekeride son saatlerim kala öğrenirim sanırımvalla tatlım benim doktorum hiçbirini söylemedi hep ben söyledim yani söylemesine fırsat vermedimçünkü belirli haftalar arası ya onlar rahat bir sonraki kontrolde hazır olmasan bile bir iki hafta sonra çağırıp yaparım mantığındalar ama testler maddiyatta içeriyor hazır olmak adına ben hep 1 ay sonra geldiğimde şu testide yaparız dimi dedim evet dedi hepsine bütün testlerim kendi hastanem bünyesinde yapıldı düşünsene hadi bugün ayrıntılıya gir dediğini yanımda para olmasa ben diyemem birde yanımda para yok bugün giremem diye biraz garanticiyim bir tek 4lü testi kendi istemişti o aklımda yoktu
nst demişken...
pek duyum sahibi olduğum bir konu değil ama dün internette şöyle bir şeye denk geldim. nst'ye bağlanırken illa sırtüstü yatmak zorunda olmadığınızı biliyorsunuz değil mi diye yazıyordu. şimdi bizim bu haftalardan sonra damarlara baskı yapmasın diye sırt üstü yatmamızı önermiyorlar o yüzden mi? nst'de çok mu yatılıyo? hiç soluna dönüp bağlatanlar var mı ki? beni bağladıklarında ben yan yatmak istiyorum mu demeliyim ki?
canım bilgisiz değilsin burda bu konular çokca konuşuluyor dikkat mi etmiyorsun acaba? ben burda konuşulanlarla hareket edip geç kalmamak adına doktorumun söylemesini beklemiyorum kendim soruyorum nasıl olsa yapılacak yaniBen zaten bilgisizim. Ve aynı dediğiniz gibi oluyor. Her şeyi son anlarda öğreniyorum. Ayrıntılı için son iki haftam kalmış yeni öğrendim ve daha yeni bulabildim randevuyu. Şekeride son saatlerim kala öğrenirim sanırımDoktordan genel anlamda baya memnunum ama sanırım bazı şeyleri benim söyleyip talep etmem lazım.
Genel olarak dikkat etmeye çalışıyorum. Ama sadece mesai saatleri içerisinde girebilirsem girebiliyorum. Akşam evde telefondan baya zor oluyor. Bide bir giriyorum 2-3 sayfa coktan geçmişcanım bilgisiz değilsin burda bu konular çokca konuşuluyor dikkat mi etmiyorsun acaba? ben burda konuşulanlarla hareket edip geç kalmamak adına doktorumun söylemesini beklemiyorum kendim soruyorum nasıl olsa yapılacak yani
Sırt üstü yarmak mı gerekiyormuş ki ben ilk hamileliğimde sol tarafıma yatırdılar hep hiç sırt üstü yatmadım nst denst demişken...
Sırt üstü yarmak mı gerekiyormuş ki ben ilk hamileliğimde sol tarafıma yatırdılar hep hiç sırt üstü yatmadım nst de
Ya evet cok rahatsız oluyorum, süzüp bi de oo diyolar , kalabalık bi kurum bi de bizimkisi, herkes illa bi yorum bişi yapıcak, ikiz mi falan diyolar bi de benim göbek büyük diye, uyuz ediyolar ya :)size de sağda solda görenler tepeden tırnağa bakıyor mu? işyerindekiler bile her gün gördükleri hâlde bir kapıda filan denk geldiğimizde bakışlarını önce karnımda yakalıyorum sonra yüzüme bakıyorlar. geçen gün işyerinde wc'yi temizleyen abla bile upuzun elbisemin altındaki sandaletlerime bakıp ayakların mı şişmiş senin dedibu kadar incelenmek bazen rahatsız ediyor galiba beni.
size de sağda solda görenler tepeden tırnağa bakıyor mu? işyerindekiler bile her gün gördükleri hâlde bir kapıda filan denk geldiğimizde bakışlarını önce karnımda yakalıyorum sonra yüzüme bakıyorlar. geçen gün işyerinde wc'yi temizleyen abla bile upuzun elbisemin altındaki sandaletlerime bakıp ayakların mı şişmiş senin dedibu kadar incelenmek bazen rahatsız ediyor galiba beni.
75 lik istemiş ya cok sekerliydi.boğazım yandı resmen içerken limon aromalıymış güya hiçte limon tadı almadımÇokmu kötü ya bende 21 agustosta gidecem şeker yüklemesi için
cok geçmiş olsun aklına kötü bişey getirme inşallah hemencecik toparlanırsın evinize gönül rahatlığı ile gidersinKızlar gece kanamam başladı. Apar topar hastaneye geldik. Nst de sancı çıkmadı. Açılma da yok. Ciğer geliştirici yapıldı. Bebeklerim iyi şükür. Hastanedeyiz sanırım bir süre. Kasılmalarım dışında birşeyim yoktu. Kanama neden oldu anlamıyorum. Çok korkuyorum kanama durmaz da doğum olur diye
benim doktorda 75 ilk istedi bebeklerimiz için herşey umarım şeker çıkmaz sizde ve bende yaptıracak herkeste şeker çıkmaz umarım75 lik istemiş ya cok sekerliydi.boğazım yandı resmen içerken limon aromalıymış güya hiçte limon tadı almadım
Asiri olmamak şartıyla gogusten sut gelmesi normal, lutfen sikmayin. O sut cok degerli, bebeğin icmesi lazim :) amniyon sıvısı için ozel pedler var eczanede, supheleniyorsaniz kullanin. Ama amniyon sızıntısı oyle avuc ici kadar yeri islatmaz, camasirsan haric ustunuzdeki pantolonu vs de islatir. Normal akıntı veya sicaklardan olabilir terleme
Benden de geliyor camasirim islaniyor obek obek ama normal mi bilemiyorum ozellikle uyurken daha cok geliyor sag gogsumden
Bende o kadar değildi ama az az sızıyordu oğlumda doğuma yakın göğüs pedi kullanmaya başlamıştım, şimdi de ufak ufak başladı. Doktorum hiç miktarını sormamıştı bana, ben de sormamıştım ama dediğim gibi sizinki kadar çok değildi. Bilemedim. İsterseniz doktorunuza danışın, aslında normal diye biliyorum ama miktarı önemli mi bilemedim. Erken süt gelmesinin avantajı doğumdan sonra süt proble yaşamayacaksınız demek demişlerdi bana. İnşallah hiç birimiz yaşamayız. Bu arada gece fazla geliyor çünkü istemsizce göğüslerin üzerine yatıyoruz e haliyle baskı oluyor ve daha çok sızıyor.
canım benden hiç gelmiyor ilk aylarda göğüs ucumda kurumuş beyazlık oluyordu ama artık bir şey yok tertemiz
Ben emzirdiğim için cevap vermedim, benim durumun farklı diye.
canım ağrı var bendede eklemelerimde diz ve ayak bielği kramp yok cok şükürde.kramp magnezyum eksikliğinden oluyor.Günaydın kızlar, sol kalçamdan bacaklarımın ucuna kadar garip kramp gibi bir ağrı var. Yürütmüyor. Bu nasıl bir şeydir. Ayakkabılarım sıktı üstüne basıp yürüyorum. Durdukça şişiyorum sanırım.
Birde Bakırköy renkli ultrason görüntüleme diye bir yer var orada randevu aldım. İnşallah iyidir.
Valla ben hala kalçam çıkmış gibi hissediyorum. Öyle bir ağrıcanım ağrı var bendede eklemelerimde diz ve ayak bielği kramp yok cok şükürde.kramp magnezyum eksikliğinden oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?