2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
saolsunlar ya düşünceli akrabalar iyi ki varlar nasıl büyük bir yük kalkıyor üzerinden insanın dimi

Sorma canım yaa o kadar büyük bir yük kalktı ki üstümden :) bir iki bir şey kaldı artık onlarda zamanında olur zaten alındı diye hemen yapamayacağım :) ve bende o teyzelerdenim normalde tatlı yemezdim ama hamile kaldığımdan beri ağlıyorum tatlı için ve zaten doktorum yaptıracaksın dedi mecbur yaptıracağım haftaya cumaya randevum var hayırlısı

yok ben dikkat ettiğim halde yaptıracağım paket çikolata vs hiç tüketmedim 6 aydır normalde elimden düşmezdi. ama pastadır şerbetli tatlıdır başlarda çok yedim 2. trimester de baya dikkatliydim. bakalım hayırlısı ne çıkacak

bugünlerde tatlıya karşı olan isteğim o kadar arttı ki benim de.. bugün markette zor direndim raflar arasında.
içinde şeker olmayan ama tatlıymış gibi tadı olan tatlı ve atıştırmalıklarla ilgili bir tarif kitabı almıştım. ondan yapmaya başliyim bari

Valla ağlayarak itiraf ediyorum ki dayanamıyorum, tatlı deyince akan sular duruyor yiyiyorum

Kızlar bu kalçamdan bacağıma oradan ayak uçlarıma kadar inen ağrı için akşam yatarken kas gevşetici falan sürsem sıkıntı olur mu?
Canım doktora sormalısın çünkü hepsini onaylamıyorlar hamileler için. Ben de bu durumu yaşadım kremden ne olur ki diye düşünmüştüm ama eczacı uyarmıştı

Benim de açlık-tokluk değerlerim hep normal çıkıyor, ailede şeker hastası yok, 4 kilo aldım şimdiye kadar, bebek haftasıyla uyumlu ve suyu normal. Doktorum bunları kriter olarak kabul edip şeker yüklemesi yaptırmayacak sanırım bana son kontrolde değerlendiririz ona göre yapıp yapmayacağımıza karar veririz demişti. Bir sonraki kontrolüm 11 ağustosta o zaman belli olacak yükleme yapılıp yapılmayacağı. Doktoruma bıraktım yani kararı o ne derse uyacağım. Şerbetli tatlı yemiyorum zaten ezelden sevmezdim. Hamur işi, pirinç pilavı, makarna vs. de çok nadir tüketiyorum. Canım çok tatlı isterse sütlaç yapıp yiyorum. Arada çikolata ve dondurma kaçamaklarım oluyor. Ama meyveyi sanırım fazla kaçırıyorum. Günde bir şeftali, birkaç kayısı, üzüm, karpuz ya da kavun yiyorum sanırım meyveyi azaltmam gerekiyor.

tavsiyem şeftali ve kayısıyı yoğurdun içine koyup ye bir taşla iki kuşmeyve ve kalsiyum ihtiyacını bir arada karşılamış oluyorsun ve meyvenin şekerini aza indirmiş oluyorsun

Şeker yuklemesini gerekli bulan kesimdeyim. Ayrıntılı dan 2 hafta sonra yaptırmami uygun gördü Dr umuz. Tadı meyveli gazozu andırıyordu, çok da kötü olsaydı icecektim zaten orası ayrı bir konu. Bebeğimin sağlığı soz konusu. Ve öğrenebilmek için elimde böyle bir imkan varken niye şansa birakayim işimi... Allah korusun bebeğimde bir problem çıksaydı ve bunu öğrenemeseydim? Bu ihtimallere karşı koyamazdim.
Allah'a şükür bişey çıkmadı, çıksaydı da önceden tedbirimizi alırdık, bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilmek için diyet de yapardım yürüyüş de...
Şu an için önceliğimiz onlar ve dünyaya gelmeden önce aynı bedende olduğumuzdan birçok şeyden biz sorumluyuz.
Sağlıkla dünyaya gelirler inşallah hepsi.

Meyveye bende dayanamıyorum kayısı üzüm şeftali karpuz kavun gergin mütlaka yiyorum . Hepsinde şeker oranı yüksek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…