2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar tünaydın :)
Çok keyifliyim sizinle paylaşayım dedim :) Süslemeler kapı süsleri falan ne yapacağım diye kara kara düşünüyordum çünkü küçük bir ilçedeyim ve internetten de herşey alınmıyor ama sağolsun teyzem çıkmış bugün eminönüne istediğim tüm malzemeleri almış:)
Hatta mevlüt için akide şekeri dağıtmak istiyordum onlara külah bile almış :)

saolsunlar ya düşünceli akrabalar iyi ki varlar nasıl büyük bir yük kalkıyor üzerinden insanın dimi

Kızlar bu kalçamdan bacağıma oradan ayak uçlarıma kadar inen ağrı için akşam yatarken kas gevşetici falan sürsem sıkıntı olur mu?

Merhabalar,

Şeker yüklemesi ile ilgili konuşmalar geçmiş, ben de nacizane iki kelam edeyim dedim :)

Ben şeker yüklemesi yaptırmayacağım. Bunun yerine sanki gebelik diyabeti çıkmış da ona göre beslenmem gerekiyormuş gibi yaşayacağım kalan 3 ayda. Bu kararı vermemde başta sağlık sektöründe çalışmış olan teyzem ve anne babamın da etkisi var. "2 hafta sonra şeker yüklemesi yaptıracağım" dediğimde bana yaptırmamam konusunda çok ısrar ettiler. Sebeplere gelirsek, ailede hatta sülalede şeker hastası olmaması, şu ana kadar 5,5 ayda çok fazla kilo almamış olmam, halihazırda zaten şeker ve aşırı karbonhidrat tüketmiyor olmam. Bunun yerine meyve dışında (onu da abartmıyorum zaten) herhangi bir şekeri vücuduma sokmamayı düşünüyorum. Doktoruma açlık tokluk şekerimi takip etmeyi önereceğim. Zaten test yapılıp da sonuçta şeker çıktığında da yapılan bu ve diyet uygulamak olmuyor mu?

Aklıma takılan bir de şunu konu var, eğer içirilen sıvı 3-4 dilim baklavaya eşitse ya da içerdiği şeker aynı hızda vücuda etki ediyorsa neden baklava yemiyoruz? Kaldı ki hamileliğimin başından beri bir gün içinde o kadar şekeri vücuduma kesinlikle almamışımdır. Bir seferde 75 gr glukozu aç karnına bünyeme almak ürkütüyor açıkçası beni.

Kesinlikle aklınızı bulandırmak istemem, bunlar sadece benim fikrim :)

iamgroot önüme 4 dilim baklava koysalar yerken fenalık geçirebilirim ama bardakla alınan sıvıyı 2 dakikada içtim. kaldı ki sıvı şeylerin şekeri her zaman vücuda daha hızlı karışır diğer katı içeriklere göre. belki sen hayat felsefesi olarak kesinlikle glikoz içerikli şeyleri tüketmemeyi prensip haline getirmiş olabilirsin ama ne yazıkki çoğu yurdum kadını böyle değil. birine 4 dilim baklava deyince gözü korkar ama teyzelerine güne giderken 1 koca kekli börekli tabağı gömer, kocasıyla canı çekti diye waffle yemeye gider filan :) o yüzden yine çoğu kişinin ay o şekerli şey zararlı demesini de pek mantıklı bulmuyorum. olumsuz şeyler yazmayı da istemiyorum ama pekala böyle bir sorunu olmayan kişilerde de şekerle ilgili sorunlara rastlanılabiliyor ve incelenmeden anlaşılması mümkün olmuyor. yapılmasının sağlığa hiçbir etkisinin olmadığını anlatan onlarca yazı var. yaptırıp çok hasta olan kimseyi de görmedim. 75 mg'ı almaktan kaçıp da bebeğimi riske atmayı da uygun bulmuyorum şahsi fikrim..
yine de herkesin kendi kararı..

Şeker yüklemesinden korkmayın bence , her saat başı kan almaları dışında bi sıkıntısı yok. Şimdi sonuçları aldım 75gr lık yükleme yapıldı;
açlık 83
1.saat 123
2.saat 88 çıkmış , netten baktıgım kadarıyla skntı yok doktora soramadım henüz, sizce diyabetlik bi durum var mı?

benim de 2 saatlik 75 mg'dı. normal olan referans sonuçları:
açlık <92
60 dk <180
120 dk < 153
yazıyor tahlil sonuçlarında. en iyisi doktorunun cevabı tabi ama kriterler buysa aşan birşey yok

Katılıyorum.
Artı o yurdum teyzesi benim.
Olsa da gömsem

Güzel. Benimki de 88 120 89 çıktı.
İşin mantığı aslında şekeri vücut aldıktan sonra sistem iyi çalışıp şekerle baş edip baştaki şeker seviyesine vücut kendi indirilebiliyormuyu görmek. 83-88 sorunsuz indirmiş.

ilk başta yazdıklarına harfiyen katılıyorum ama şu baklava yazısını yazmasaydın keşke gönül ister baklavayla olsa ama sıvı kana daha çabuk karışıyor yaptırmamak için ayak direten sözüm ona çok şey bilen aslında konuyla ilgili hiçbir fikri olmayan, tvden etkilenip konuşan ama bir yandan da tatlıları gömen kadınların sözü gibi durdu hatta bir çoğu aynı cümleyi kullanıyor bende o sıvıyı içmek istemiyorum hatta içerken bulanan midem gözümün önüne geliyor ama malesef hem pek dikkat edemiyorum hemde ailemde şeker hastalığı var yaşım 30 ve 8 kilo aldım

Ya tadı cok güzeldi elmalı soda-gazoz gibi :)) eşimde baktı beğendik yani biz korkma hiç tadından

ben de nicedir yemiyordum, ama şimdi siz yazınca nasıl canım çekti anlatamam ben de işte tam o teyzelerdenimm, dayanamıcam alıp yicem vallahi:)
benimde çekti vallahi ama ben kararlıyım eşim bir iki kere aldı dayanamayıp abarttım ama bayadır yemedim çünkü gerçekten çok seviyorum birde 6 aydır kahve içmedim günde 2 bardak çaydan alıyorum kafeiniay valla yarama tuz basıldı sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…