Enfeksiyonun için kullandığın antibiyotik fayda etmemiş bu yüzden değerin artmış ilk seferde. İdrar kültürü için de antibiyotiği bıraktıktan en az 5 gün sonra tekrarlatıyor benim doktorum, idrarın antibiyotik yönünden steril olması için demişti. Kültürde; idrarında hangi bakteri ya da virüsün ürediğine bakılacak, ardından da bu bakteri ve virüslerin hangi antibiyotik türlerine dirençli olduğu hangilerinin tedavi amaçlı kullanılabileceğine bakılacak. Bence doktorunu bilgilendir renginin pembe olduğu konusunda, kan görmüşsün yani idrarında o yüzden pembe olmuş rengi ve böyle olunca ilerlemiş diye biliyorum ben. Belki antibiyotiği değiştirir ya da hemen kültür isteyebilir. Ben olsam mutlaka doktorumu arardım yani. Oğlumda idrar yolu enfeksiyonu yüzünden başım çok ağrımıştı, bence erteleme.
Bu arada aklınızda olsun; ben idrar tahlili yaptırdığımda eritrosit değerim az bile yükselmiş olursa ardından doktoruma danışıp hemen idrar kültürü istiyorum. Hatta doktorum bu ay bir sıkıntım çıkmamasına rağmen önümüzdeki ay direkt idrar kültürü yaptıralım elimizde olsun dedi. Kan tahlili yaptırırken de her seferinde crp değerine de bakılmasını istiyorum, gözden kaçmasın diye.
Dipnot: eritrosit artınca illa enfeksiyon var demek değilmiş, mesela ben kum döktüğümde de eritrosit değerim artmıştı. Doktorlar anlıyorlar başka değerlerle birlikte baktıklarından :)