- 13 Mayıs 2017
- 160
- 95
- 13
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #20.761
benim ilk gebeliğimde sürekli tatlı istiyordu canım.hergün baklava yiyordum 1 kiloya yakın ama seker falan cıktı erkekti o bu kız yiyemiyorum bunda tatlı falan:)Canım senin şeker kaç çıkmıştı doktorun diyetisyene yönlendirdi mi benim kafam çok karışık ya
Evde şeker kontrolü de yapmıyorum doktorum gerek Yok dedi ama nerden bilcem ya çok fazla yükseliyorsa
Yeme düzenimi de oturtamadım inadına tatlı istiyor canım psikolojik mi bilemedim
Meyve de mi hiç yemiyorsun yiyorsan ölçü ve kaç kez nasıl tükettiğinden bahsedermisin şimdi bir dilim bisküvili pasta yedim kendi yaptığım sonra çok üzülüyorum pişman oluyorumKesinlikle psikolojikben zaten meyve çok yerdim hamileligimde şekerim olduğunu ogrendigimden beri iki kat istiyor canım. bir de bir an önce çıksın diye beklediğim sevdiğim meyveler çıktı kapimizin önünde bana bakıp duruyorlar zor oldu ama alıştım seneye bol bol yerim kısmetse diyorum surda ne kaldı 3 ay :) benim şeker açlık 89 1.saat 165 2.saat 172 çıktı canım kadın doğum doktorum dahiliyeye yönlendirdi o da açlık tokluk sekerime baktı açlık normal çıkıyor tokluk 165 cikti yediklerine dikkat et çayı şekersiz ic şekerli hicbisey yeme tekrar gel aclik tokluga bakalım dedi yakında yine gitcem şuan internetten bulduğum gebelik diyabeti diyet listesine uymaya çalışıyorum dahiliye doktoru vermedi çünkü liste sadece dikkat et bir hafta sonra tekrar bakalım eğer dusmezse insülin başlarız dedi. Önümüzdeki hafta önce kadın doğum doktoruma gideceğim kontrol zamanım yaklaştı bebeğin suyu kilosu falan ne durumda diye eğer artış varsa suyunda veya haftasından çok önde gidiyorsa daha da dikkat etmeye caliscam ve insülin kullancam o da tamam derse
Daha önce böyle değildi canım şeker çıktı bende de ondan sonra oldu ne olduysabenim ilk gebeliğimde sürekli tatlı istiyordu canım.hergün baklava yiyordum 1 kiloya yakın ama seker falan cıktı erkekti o bu kız yiyemiyorum bunda tatlı falan:)
canım istersen kendi listemi foto çekip atayım sana benim endokrin doktorum verdiKesinlikle psikolojikben zaten meyve çok yerdim hamileligimde şekerim olduğunu ogrendigimden beri iki kat istiyor canım. bir de bir an önce çıksın diye beklediğim sevdiğim meyveler çıktı kapimizin önünde bana bakıp duruyorlar zor oldu ama alıştım seneye bol bol yerim kısmetse diyorum surda ne kaldı 3 ay :) benim şeker açlık 89 1.saat 165 2.saat 172 çıktı canım kadın doğum doktorum dahiliyeye yönlendirdi o da açlık tokluk sekerime baktı açlık normal çıkıyor tokluk 165 cikti yediklerine dikkat et çayı şekersiz ic şekerli hicbisey yeme tekrar gel aclik tokluga bakalım dedi yakında yine gitcem şuan internetten bulduğum gebelik diyabeti diyet listesine uymaya çalışıyorum dahiliye doktoru vermedi çünkü liste sadece dikkat et bir hafta sonra tekrar bakalım eğer dusmezse insülin başlarız dedi. Önümüzdeki hafta önce kadın doğum doktoruma gideceğim kontrol zamanım yaklaştı bebeğin suyu kilosu falan ne durumda diye eğer artış varsa suyunda veya haftasından çok önde gidiyorsa daha da dikkat etmeye caliscam ve insülin kullancam o da tamam derse
eveet listeyi atsanacanım istersen kendi listemi foto çekip atayım sana benim endokrin doktorum verdi
Ödemle ilgili olarak doktorunuza bilgi vermenizde fayda var gebelik alerjisi diye bir konu var ve önemli.Günaydın şu 1 haftadır inanılmaz derecede karnım büyüdü ve resmen patates gibi şiştim.Şeker ölçümü ben de yaptırdım şekerim çıkmadı ama korkunç bir şekilde ödemim var.Ayakkabılarım ve kıyafetlerim olmuyor sizde durum ne ödem başladı mı
Yok hayır haftasıyla uyumluydu hatta yanlış ölçüm falan diye konuşmuştuk 23 haftalıkken 350 Gr cikti sonra bir haftada 680 Gr. olmuştu ayy acaba onunda şekerle ilgisi varmı dogrumu ölçüldü acabaMeyve de mi hiç yemiyorsun yiyorsan ölçü ve kaç kez nasıl tükettiğinden bahsedermisin şimdi bir dilim bisküvili pasta yedim kendi yaptığım sonra çok üzülüyorum pişman oluyorum
Benim açlık 99 1. Saat 144 2. Saat 161 çıktı
Bana bir ay sonrasına kontrol verdi çok uzun değil mi
Bebeğinde belirti varmıydı su fazlalığı veya önde gitmesi gibi
Ayy çok iyi olur valla canim bakayım o listeyede belki kendimi çok kisitlamisimdir veya yememem gereken şeyleri yemisimdircanım istersen kendi listemi foto çekip atayım sana benim endokrin doktorum verdi
Off zormuş gerçekten doktorum meyve yiyebilirsin abartmadan demişti dün incir yemiştim bendeYok hayır haftasıyla uyumluydu hatta yanlış ölçüm falan diye konuşmuştuk 23 haftalıkken 350 Gr cikti sonra bir haftada 680 Gr. olmuştu ayy acaba onunda şekerle ilgisi varmı dogrumu ölçüldü acabaşimdiki kontrolume bağlı herşey bakalım nedir durumumuz. Bende şekerim çıktığını öğrenince o aksam canım bisküvili pasta istedi ama yasak diye yapmamistim bu arada meyve iki üç günde bir ara öğünde bir adet incir veya iki üç tane olarak üzüm yiyorum o kadar o da yanında süt veya yoğurt olunca :) gönül ister hergun gece gündüz yemek ama maalesef işte. Beyaz ekmeği direk kestim zaten ya kepekli ekmek alıyorum yada tam buğday ekmeği kahvaltida iki dilim akşam yemeğinde iki dilim tüketiyorum onlarıda. En çok zor olan kısımda çaya şeker atmamak oldu bütün gece aç olduğumuz için sekerim düşüyor heralde sabah kahvaltıda çaya şeker atmayinca tatsız içince kahvaltıdan sonra hep bir baş dönmesi yaşıyorum uzanmak zorunda kalıyorum bazen kahvaltiyi yarım bırakıp gidip uzandigim zaman oldu
Hemen hemen aynı canım benim bulduğum liste de :)
Listelerde canım fark ettiysen meyve de var bebislerede meyve de lazım elbet. Benim az tuketmemdeki neden dahiliye doktorumun bana bı hafta boyunca şekerli hicbisey yeme demesiydi zaten dikkat ediyordum ona rağmen tokluk şekerim dusmeyince bende dedim meyveyi azaltayim bakalım nasıl çıkacak sonuçlar kimisinin dusmeyince dusmuyormus ne kadar dikkat etsede insuline karar veriliyormus hakkımızda hayırlısı olsunOff zormuş gerçekten doktorum meyve yiyebilirsin abartmadan demişti dün incir yemiştim bende
Şekeri çok yükseltiyormuş bi daha almıcam
Beyaz ekmek zaten yemiyordum çavdar ekmeği yiyorum sadece kahvaltı da
bugün sondu bi daha tatlı tüketmek Yok arada sütlü tatlı tüketirim oda ayda bir
Sağol canım arada kaçamaklar dışında beslenme şeklim bundan farklı değildi zaten hiç beyaz ekmek yemedim pilav falanda yemedim sadece çok arada makarna hamilelik boyunca 2-3 kez anca yemişimdir doktoruma da söyledim ben zaten bunları yemiyorum diye o da meyveyi proteinle tüketmelisin dediHemen hemen aynı canım benim bulduğum liste de :)YaKaMoZz-z sende bizim listelere bakıp dikkat edebilirsin canım istersenEki Görüntüle 2029181 inşallah hepimiz sorunsuz bir şekilde yavrularimizi kucağımiza alırız ve doğumdan sonra seker bizi terkeder inşallah :)
İşte benim korkum da bu yemeklerimden dolayı şekerimin çıktığını sanmıyorum aşağı yukarı listedeki gibi besleniyordum yasakları çok tüketmiyordumListelerde canım fark ettiysen meyve de var bebislerede meyve de lazım elbet. Benim az tuketmemdeki neden dahiliye doktorumun bana bı hafta boyunca şekerli hicbisey yeme demesiydi zaten dikkat ediyordum ona rağmen tokluk şekerim dusmeyince bende dedim meyveyi azaltayim bakalım nasıl çıkacak sonuçlar kimisinin dusmeyince dusmuyormus ne kadar dikkat etsede insuline karar veriliyormus hakkımızda hayırlısı olsun
Doğru demiş doktorun canım sende öyle yap. Evet bende son zamanlarda fazla üzüm yiyordum ve karpuz..sonra şekerim oldugunu öğrendim tamamen bıraktım şuan balkonda henüz tam tatlanmamis üzüm var çok canım isterse bir bardak süt içip o üzümden iki üç tane alıyorum o kadarİşte benim korkum da bu yemeklerimden dolayı şekerimin çıktığını sanmıyorum aşağı yukarı listedeki gibi besleniyordum yasakları çok tüketmiyordum
161 çok değil meyveyi kesme sadece yanında protein olsun dedi o kadar
140 sınır canım normal çıkmış. banada 50lik yapıldı 186,5 çıktıKızlar ben de 50 mllik şeker yükleme yaptırdım. Açlık şekerine bakılmadı. Direk şekeri içtim bir saat sonra kanım alındı 137 çıktı değerim. Doktor normal 100lüğe gerek yok dedi. Normal mi sizce de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?