2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
benim ilk gebeliğimde sürekli tatlı istiyordu canım.hergün baklava yiyordum 1 kiloya yakın ama seker falan cıktı erkekti o bu kız yiyemiyorum bunda tatlı falan:)

Meyve de mi hiç yemiyorsun yiyorsan ölçü ve kaç kez nasıl tükettiğinden bahsedermisin şimdi bir dilim bisküvili pasta yedim kendi yaptığım sonra çok üzülüyorum pişman oluyorum
Benim açlık 99 1. Saat 144 2. Saat 161 çıktı
Bana bir ay sonrasına kontrol verdi çok uzun değil mi
Bebeğinde belirti varmıydı su fazlalığı veya önde gitmesi gibi

benim ilk gebeliğimde sürekli tatlı istiyordu canım.hergün baklava yiyordum 1 kiloya yakın ama seker falan cıktı erkekti o bu kız yiyemiyorum bunda tatlı falan:)
Daha önce böyle değildi canım şeker çıktı bende de ondan sonra oldu ne olduysa
Bu gebeliğinde şeker çıktı mı

canım istersen kendi listemi foto çekip atayım sana benim endokrin doktorum verdi

Ödemle ilgili olarak doktorunuza bilgi vermenizde fayda var gebelik alerjisi diye bir konu var ve önemli.

Benim suyum fazla oldugu için direk şeker oldugu düşünülüyodu bende ama şekerde yok çıkmadı, bebekte de bi sıkıntı görülmedi , sebepsiz fazla suyum var nadiren oluyomuş bu şekilde ,umarım düzelir suyu falan da azalttım epey, hep karnım patlıcakmış gibi hissediyorum BOOOM

Yok hayır haftasıyla uyumluydu hatta yanlış ölçüm falan diye konuşmuştuk 23 haftalıkken 350 Gr cikti sonra bir haftada 680 Gr. olmuştu ayy acaba onunda şekerle ilgisi varmı dogrumu ölçüldü acaba şimdiki kontrolume bağlı herşey bakalım nedir durumumuz. Bende şekerim çıktığını öğrenince o aksam canım bisküvili pasta istedi ama yasak diye yapmamistim bu arada meyve iki üç günde bir ara öğünde bir adet incir veya iki üç tane olarak üzüm yiyorum o kadar o da yanında süt veya yoğurt olunca :) gönül ister hergun gece gündüz yemek ama maalesef işte. Beyaz ekmeği direk kestim zaten ya kepekli ekmek alıyorum yada tam buğday ekmeği kahvaltida iki dilim akşam yemeğinde iki dilim tüketiyorum onlarıda. En çok zor olan kısımda çaya şeker atmamak oldu bütün gece aç olduğumuz için sekerim düşüyor heralde sabah kahvaltıda çaya şeker atmayinca tatsız içince kahvaltıdan sonra hep bir baş dönmesi yaşıyorum uzanmak zorunda kalıyorum bazen kahvaltiyi yarım bırakıp gidip uzandigim zaman oldu

Off zormuş gerçekten doktorum meyve yiyebilirsin abartmadan demişti dün incir yemiştim bende
Şekeri çok yükseltiyormuş bi daha almıcam
Beyaz ekmek zaten yemiyordum çavdar ekmeği yiyorum sadece kahvaltı da
bugün sondu bi daha tatlı tüketmek Yok arada sütlü tatlı tüketirim oda ayda bir

Listelerde canım fark ettiysen meyve de var bebislerede meyve de lazım elbet. Benim az tuketmemdeki neden dahiliye doktorumun bana bı hafta boyunca şekerli hicbisey yeme demesiydi zaten dikkat ediyordum ona rağmen tokluk şekerim dusmeyince bende dedim meyveyi azaltayim bakalım nasıl çıkacak sonuçlar kimisinin dusmeyince dusmuyormus ne kadar dikkat etsede insuline karar veriliyormus hakkımızda hayırlısı olsun

Sağol canım arada kaçamaklar dışında beslenme şeklim bundan farklı değildi zaten hiç beyaz ekmek yemedim pilav falanda yemedim sadece çok arada makarna hamilelik boyunca 2-3 kez anca yemişimdir doktoruma da söyledim ben zaten bunları yemiyorum diye o da meyveyi proteinle tüketmelisin dedi
Şu bi iki haftadır tatlı kaçamağım oluyor bu etkilemiş olabilir mi acaba
Yada sadece meyveden dolayı çekerim yüksek çıkmış olabilir mi çok üzüm yiyordum onu bıraktım şeftali elma kayısı yiyorum inciri bilemediğim için dün yemiştim

İşte benim korkum da bu yemeklerimden dolayı şekerimin çıktığını sanmıyorum aşağı yukarı listedeki gibi besleniyordum yasakları çok tüketmiyordum
161 çok değil meyveyi kesme sadece yanında protein olsun dedi o kadar

Doğru demiş doktorun canım sende öyle yap. Evet bende son zamanlarda fazla üzüm yiyordum ve karpuz..sonra şekerim oldugunu öğrendim tamamen bıraktım şuan balkonda henüz tam tatlanmamis üzüm var çok canım isterse bir bardak süt içip o üzümden iki üç tane alıyorum o kadar

Yushus YaKaMoZz-z kızlar sizin değerler güzelmiş ya bana göre en azından bakalım bir hafta dikkat edeyimde ne olacak sonucum 1 hafta sonra gel dedi bana hatta vereceğim tahlillerin ödemesini bile yaptım açlık tokluk tekrar bakılacak onların sonuçlarıyla doktorun yanına gideceğim diyet listesinde aman aman bir şey yok dediğiniz gibi ben beyaz ekmek yemiyordum zaten ama kepekliyle çavdarda yemiyordum benim tek hatam iş yerinde gevrek açma falan yiyordum birde dondurma kaçamaklarım oluyordu genetik yatkınlıkla gebeliğin normal seyrinde çıkan şekerde eklenince galiba şeker tavan yaptı endokrin doktoru da söyledi gebelik başlı başına diyabetojeniktir diye. hiç şeker sorunu yaşamayan bir bayanda da şeker çıkabilir vücudunda olanda da bu şekilde yükseltebilir dedi. önemli olan önlem almak bebeişlere geçmemesini sağlamak

Kızlar ben de 50 mllik şeker yükleme yaptırdım. Açlık şekerine bakılmadı. Direk şekeri içtim bir saat sonra kanım alındı 137 çıktı değerim. Doktor normal 100lüğe gerek yok dedi. Normal mi sizce de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…