2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

yaaa kıyamam yaa :) insta'da takip ettiğim bazı doktor ve fotoğrafçı sayfaları var. o ilk anneye gösterilen veya ilk kucağa verilen anın görüntüsünü görünce nasıl ağlak oluyorum hemen gözlerimden yaş iniyo içli içli ağlıyorum bi de :) eşim bazen diyo noldu, diyorum doğum videosu izledim
amin inşallah biz de o anneler gibi kucağımıza saralım miniklerimizi, o günleri de görelim 2/3'ü gitti günler geçmiyor diye diye
ben hareketlerini çok şiddetli hissetmiyorum. daha çok çırpıntı, pıtpıt şeklinde hissediyorum, içerideki plasenta konumumdan demişlerdi ama sabah uyanır uyanmaz ben de hissettim vurduğunu, kızım da aynı saatler uyanık diye düşünüp sevindim :):)

Günaydın Arkadaşlar :)
Evet bende de oluyor resmen yanlarımda böbreklerimde hissediyorum vuruşları :) birde boks yapıyormuş gibi ard arda geliyor yumruk tekme tabi hoşuma gidiyor ama YaKaMoZz-z 'un dediği gibi insanın canı çok yanıyor ve birden sert vurunca çok irkiliyorsun :)

Kızlar doktordan geliyorum. Bebeğim 2 hafta önden gidiyormuş. 1250 kg, 38 cm miş. Kafası midemin ordaydı düşünün. Doktor kilosu çok fazla ailede kilo sorunu var mı dedi hayır yok dedim. Şeker yok ama bebek çok kilolu, rejime başla dedi. Şeker çıkmış gibi rejim yapacağız.

oyy maşallah bayılıyorum tosun bebeklere ya sıkıntı olmasın tabi ama

Canlarım bu arada bi arkadaşım yeni doğum yaptı , umarım bizlere de öyle bi doğum nasip olur , sancısı başlayıp 4-5 saat içinde aşırı bi ağrı sızı olmadan ,epidural almadan ,normal doğumla 3 kiloluk piremses doğurdu, pilates yaptırmışlar içerde doğumhanede , 3-4 kere duş aldırmışlar falan cok ilgilenmişler , darısı bizlere diyorum

Ben buldum canım kramp önlemeyi gerilince hissettiriyor zaten kramp geleceğini hemen dizlerimi kırıp ayak tabanımı düz bir şekilde basıyorum gidiyor

Darısı basımıza insallah.. ne güzel pilatesin faydası oluyormus belli başlı hareketler oluyor hatta bende pilates topu götürmeyi düşünüyordum

Darısı basımıza insallah.. ne güzel pilatesin faydası oluyormus belli başlı hareketler oluyor hatta bende pilates topu götürmeyi düşünüyordum
bazı doğumhanelerde var bi öğren istersen hastanenden, ben fiyat almak için konustugumda pakette neler oldugunu sordugumda pilates topumuz da var dendi bana , o niye dedim bilmiyorum tabi, zamanı gelince öğrenirsin ,yönlendirecekler seni merak etme dedi

Ha ha haaynı ben

Su an doktorsuz kaldım doktorum muayene acıyor kendine sil baştan doktor arayışına giriştim devket hastanesinin gebelik eğitimlerine katılıyorum orada göstermişlerdi pilates hareketlerini hastanenin paketinde olduğunu bilmiyordum

oo ne güzel bir hastane keşke benim olsaaa valla keşke bütün hastanelerin imkanları bu şekilde olsa. ama çoğu kişinin gözünde canlanan normal doğum çatala oturtulup bağıra bağıra doğurtulmak halbuki gebeye rahat pozisyon imkanı sunulmalı bakalım ben daha konuşmadım sanırım 30. haftadan sonra konuşacağız

ya ben göremiyorum artık geçen gitmeden 1 gün önce yapayım dedim mafoldum resmen. ben hep sirle yapıyordum ama artık 2 kat acıyor canım birde plansız hastaneye gidişlerim oldu jilet vurdum köklendiler
Artik gobekten egilmekte zor oluyor. Onceleri rahatlikla gorebilirken simdi birsey goremiyorum.el yordamiyla nekadar yapabilirsem

Artik gobekten egilmekte zor oluyor. Onceleri rahatlikla gorebilirken simdi birsey goremiyorum.el yordamiyla nekadar yapabilirsem

Göbekten dolayı eğilmek tam bir eziyet dün biraz karıştırmışım yiyecekleri istifra edemedim göbekten çünkü eğilince daha çok baskı yapıyor ve daha çok mide bulanıyor ama göbekte eğilince çok ağrı ve baskı yapıyor kabus gibiydi

Kızlar merhaba gebelik haftanız benden ileride olduğu için size sormak istediğim bir konu var doktorum 24. Haftada vajinal ultrason yapalım dedi. Rahim boyunu ölçmek için kısalık falan var mı diye bakmak için yapacak ama benim aklıma takılan vajinal ultrason bebeğime zarar verir mi? Bildiğim kadarı ile ilk haftalarda yapılabiliyor. Benim 6. Haftada yapıldı ve hemen ertesi gün kanama başladı 24 saat bile geçmemişti aradan ve 14. Haftaya kadar devam etti. Tekrar ayni şey olur diye korkuyorum. Gebelik haftanız benden ileride olduğu için sormak istedim aranızda yaptıran var mı ya da bilgisi olan var mı. Yardımcı olursanz sevinirim.

Habgi hastene acaba masallh ne güzl

hiç korkma canım doktorun rahim ağzına bakacak bebeğinse daha yukarıda bebeğine herhangi bir zarar gelmez

ben defalarca vajinal ultrason geçirdim canım hiçbir zararı yok. kanama muhtemelen başka bir sebepten olmuştur. ama eğer rahim ağzına başka bir aparatla bakılma işlemi olacaksa onda kısa süreli rengi bulanık akıntı yapabiliyor ama bu işlemin de gebeliğe engel bir zararı yok. doktorlar yapmazdı yoksa emin ol. bu işlemi de birkaç kez geçiren biri olarak söylüyorum.

Ben de 23.haftadayim ve rahim agzinda biraz kisalma var. Tam teşhis koyabilmek için vajinal ultrason gerekiyor. Benim kontrolüm yarın. Allah korusun eger mudahale gerektirecek boyutta bi kisalma varsa, vajinal ultrason istememek riske atmak olur. Bazı doktorlar muayene ediyor ileri haftalarda, bazıları acilmayi tetikleyebilir diyor. Malesef bu doktorun ve sizin karariniz. Bi doktor muayene edip, 2 gun sonra basla doktora gittiginizde "aaa bu haftada muayene yapilmaz" diyebiliyor. Doktorunuza guveniyorsaniz bence ne gerekiyorsa yapılsın. Zaten once karindan ultrasonda olcum yapiliyor, gerekli gorulurse vajinal bakılıyor. Ama ilk haftalarda muayene sebepli kanamaniz olduğunu mutlaka mutlaka soyleyin, insan bazen unutabiliyor. Bi de iliskiye giriyor ve sorun yasamiyorsaniz, yine sorun olmaz diye düşünüyorum

yani jileti el yordamıyla yapıyorum desem..

Ben de jilet kullanıyorum ve artık eğilip yapamıyorum. Ben oğlumda bi çözüm bulmuştum; ayna kullanmanızı önerebilirim oğlumda doğuma gittiğim akşam bile ayna ile kendim halletmiştim işimi. El aynaları var ya ufak, yere koyup ondan bakarak yapabilirsiniz. Başta biraz zorlanıyor insan ama alışınca kolay gelmeye başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…