- 15 Nisan 2016
- 492
- 445
- 23
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #20.861
yedik bitirdik günleri benimde yarın tam 100 günüm kalıyorbu aralar çok duygusalım gözyaşı gözümün pınarında bekliyor resmen. sabah oğlum kocaman tekmeleriyle uyandırdı ve aklıma kucağıma alacağım ilk an geldi heralde yarım saat ağlamışımdır Rabbim tez vakitte isteyen tüm kadınlara yaşatsın bu duyguyu
Ben bu aşırı hareketliliğinden korkuyorum bazen kızım sakin ol, hadi uyu artık falan diyorum : ) kordonu dolayacak bi yerlerine ya da düğüm atacak diye korkuyorum. O kadar hızlı ki göbeğimde art arda dalgalar olışturuyor. Bi de sizde de oluyor mu bazen aşırı derecede yanlara gidiyor yani rahim o kadar yanlara doğru genişliyor mu.
oyy maşallah bayılıyorum tosun bebeklere yaKızlar doktordan geliyorum. Bebeğim 2 hafta önden gidiyormuş. 1250 kg, 38 cm miş. Kafası midemin ordaydı düşünün. Doktor kilosu çok fazla ailede kilo sorunu var mı dedi hayır yok dedim. Şeker yok ama bebek çok kilolu, rejime başla dedi. Şeker çıkmış gibi rejim yapacağız.
Ben buldum canım kramp önlemeyi gerilince hissettiriyor zaten kramp geleceğini hemen dizlerimi kırıp ayak tabanımı düz bir şekilde basıyorum gidiyorgece uyku sersemliğiyle kendi kendime "seni yenecem kramp!" dedim.
uykumda ayaklarımı gerdirirken bacağıma yine kramp gireceğini hissettim ve hemen bacağımı oynatmaya, şeklini değiştirmeye başladım. sallarken kramp da girecek gibi oldu sonra vazgeçti. resmen uyku sersemi krampsavar taktik geliştirmeye çalıştırdım.siz de dener misiniz o halde sallayınca geçiyor mu :)
bu arada nihayet 25+5 ile bugün 6 aylığızsayacıma göre 100 gün kalmış
Darısı basımıza insallah.. ne güzel pilatesin faydası oluyormus belli başlı hareketler oluyor hatta bende pilates topu götürmeyi düşünüyordumCanlarım bu arada bi arkadaşım yeni doğum yaptı , umarım bizlere de öyle bi doğum nasip olur , sancısı başlayıp 4-5 saat içinde aşırı bi ağrı sızı olmadan ,epidural almadan ,normal doğumla 3 kiloluk piremses doğurdu, pilates yaptırmışlar içerde doğumhanede , 3-4 kere duş aldırmışlar falan cok ilgilenmişler , darısı bizlere diyorum
bazı doğumhanelerde var bi öğren istersen hastanenden, ben fiyat almak için konustugumda pakette neler oldugunu sordugumda pilates topumuz da var dendi bana , o niye dedim bilmiyorum tabi, zamanı gelince öğrenirsin ,yönlendirecekler seni merak etme dediDarısı basımıza insallah.. ne güzel pilatesin faydası oluyormus belli başlı hareketler oluyor hatta bende pilates topu götürmeyi düşünüyordum
gece uyku sersemliğiyle kendi kendime "seni yenecem kramp!" dedim.
uykumda ayaklarımı gerdirirken bacağıma yine kramp gireceğini hissettim ve hemen bacağımı oynatmaya, şeklini değiştirmeye başladım. sallarken kramp da girecek gibi oldu sonra vazgeçti. resmen uyku sersemi krampsavar taktik geliştirmeye çalıştırdım.siz de dener misiniz o halde sallayınca geçiyor mu :)
bu arada nihayet 25+5 ile bugün 6 aylığızsayacıma göre 100 gün kalmış
Su an doktorsuz kaldım doktorum muayene acıyor kendine sil baştan doktor arayışına giriştim devket hastanesinin gebelik eğitimlerine katılıyorum orada göstermişlerdi pilates hareketlerini hastanenin paketinde olduğunu bilmiyordumbazı doğumhanelerde var bi öğren istersen hastanenden, ben fiyat almak için konustugumda pakette neler oldugunu sordugumda pilates topumuz da var dendi bana , o niye dedim bilmiyorum tabi, zamanı gelince öğrenirsin ,yönlendirecekler seni merak etme dedi
oo ne güzel bir hastane keşke benim olsaaaCanlarım bu arada bi arkadaşım yeni doğum yaptı , umarım bizlere de öyle bi doğum nasip olur , sancısı başlayıp 4-5 saat içinde aşırı bi ağrı sızı olmadan ,epidural almadan ,normal doğumla 3 kiloluk piremses doğurdu, pilates yaptırmışlar içerde doğumhanede , 3-4 kere duş aldırmışlar falan cok ilgilenmişler , darısı bizlere diyorum
Artik gobekten egilmekte zor oluyor. Onceleri rahatlikla gorebilirken simdi birsey goremiyorum.el yordamiyla nekadar yapabilirsemya ben göremiyorum artıkgeçen gitmeden 1 gün önce yapayım dedim mafoldum resmen. ben hep sirle yapıyordum ama artık 2 kat acıyor canım birde plansız hastaneye gidişlerim oldu jilet vurdum köklendiler
Ben gönderemiyorumDeneme yaptım gönderilebiliyor
Artik gobekten egilmekte zor oluyor. Onceleri rahatlikla gorebilirken simdi birsey goremiyorum.el yordamiyla nekadar yapabilirsem
Habgi hastene acaba masallh ne güzlCanlarım bu arada bi arkadaşım yeni doğum yaptı , umarım bizlere de öyle bi doğum nasip olur , sancısı başlayıp 4-5 saat içinde aşırı bi ağrı sızı olmadan ,epidural almadan ,normal doğumla 3 kiloluk piremses doğurdu, pilates yaptırmışlar içerde doğumhanede , 3-4 kere duş aldırmışlar falan cok ilgilenmişler , darısı bizlere diyorum
hiç korkma canım doktorun rahim ağzına bakacak bebeğinse daha yukarıda bebeğine herhangi bir zarar gelmezKızlar merhaba gebelik haftanız benden ileride olduğu için size sormak istediğim bir konu var doktorum 24. Haftada vajinal ultrason yapalım dedi. Rahim boyunu ölçmek için kısalık falan var mı diye bakmak için yapacak ama benim aklıma takılan vajinal ultrason bebeğime zarar verir mi? Bildiğim kadarı ile ilk haftalarda yapılabiliyor. Benim 6. Haftada yapıldı ve hemen ertesi gün kanama başladı 24 saat bile geçmemişti aradan ve 14. Haftaya kadar devam etti. Tekrar ayni şey olur diye korkuyorum. Gebelik haftanız benden ileride olduğu için sormak istedim aranızda yaptıran var mı ya da bilgisi olan var mı. Yardımcı olursanz sevinirim.
Kızlar merhaba gebelik haftanız benden ileride olduğu için size sormak istediğim bir konu var doktorum 24. Haftada vajinal ultrason yapalım dedi. Rahim boyunu ölçmek için kısalık falan var mı diye bakmak için yapacak ama benim aklıma takılan vajinal ultrason bebeğime zarar verir mi? Bildiğim kadarı ile ilk haftalarda yapılabiliyor. Benim 6. Haftada yapıldı ve hemen ertesi gün kanama başladı 24 saat bile geçmemişti aradan ve 14. Haftaya kadar devam etti. Tekrar ayni şey olur diye korkuyorum. Gebelik haftanız benden ileride olduğu için sormak istedim aranızda yaptıran var mı ya da bilgisi olan var mı. Yardımcı olursanz sevinirim.
Ben de 23.haftadayim ve rahim agzinda biraz kisalma var. Tam teşhis koyabilmek için vajinal ultrason gerekiyor. Benim kontrolüm yarın. Allah korusun eger mudahale gerektirecek boyutta bi kisalma varsa, vajinal ultrason istememek riske atmak olur. Bazı doktorlar muayene ediyor ileri haftalarda, bazıları acilmayi tetikleyebilir diyor. Malesef bu doktorun ve sizin karariniz. Bi doktor muayene edip, 2 gun sonra basla doktora gittiginizde "aaa bu haftada muayene yapilmaz" diyebiliyor. Doktorunuza guveniyorsaniz bence ne gerekiyorsa yapılsın. Zaten once karindan ultrasonda olcum yapiliyor, gerekli gorulurse vajinal bakılıyor. Ama ilk haftalarda muayene sebepli kanamaniz olduğunu mutlaka mutlaka soyleyin, insan bazen unutabiliyor. Bi de iliskiye giriyor ve sorun yasamiyorsaniz, yine sorun olmaz diye düşünüyorumKızlar merhaba gebelik haftanız benden ileride olduğu için size sormak istediğim bir konu var doktorum 24. Haftada vajinal ultrason yapalım dedi. Rahim boyunu ölçmek için kısalık falan var mı diye bakmak için yapacak ama benim aklıma takılan vajinal ultrason bebeğime zarar verir mi? Bildiğim kadarı ile ilk haftalarda yapılabiliyor. Benim 6. Haftada yapıldı ve hemen ertesi gün kanama başladı 24 saat bile geçmemişti aradan ve 14. Haftaya kadar devam etti. Tekrar ayni şey olur diye korkuyorum. Gebelik haftanız benden ileride olduğu için sormak istedim aranızda yaptıran var mı ya da bilgisi olan var mı. Yardımcı olursanz sevinirim.
yani jileti el yordamıyla yapıyorum desem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?