2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Medipol Mega canım bağcılar tarafında olan , ben de oraya gectim , bayaa büyük bi yer, yenidoğan ünitesi vs var en önemlisi, aletler herşey son sistem, ulaşımı cok sıkıntılı ama katlanıcam
Hangi doktora gidiyorsunuz? Ben de medipol sefaköye gidiyorum ama bi erken doğum riski var. Eğer devam ederse megaya yonlendirecekler dogum için. Yeni doğan yogun bakımı varmış.
Bir de arkadaşım medical park bahcelievlerde dogum yaptı. Su an adını hatırlamıyorum ama doktoru bayan bi proftu. O kadar memnun kalmıştı ki anlatamam. Ebeler hep pilates topunda hareket yaptırmışlar, sık sık duşa sokmuslar. Çok guzel anlatıyor. Ama prof ücretleri yuksek oldugu için yeltenmedim açıkçası. Imkaniniz varsa bi araştırın isterseniz

Arkadaşlar hiç hamilelik/doğum eğitimine gitmiş/gidecek olan var mı? Faydasını görmüş biri var mı? Doğuma bu şekilde bir eğitim alıp gitmek işleri çok kolaylaştırıcı birşey mi? İstanbul için bilgisi olan?

Medical Park evime de cok yakın ama inanılmaz pahalı, özel sigortam olsaydı düşünürdüm de direk eledim orayı, muayene bile 200 üstüydü sanırım =)
Medipol Mega 'da doktorum Yrd.Doç. Derya Yaşar , kendisi önerildi bana ve 1 defa gittim memnun kaldım bi sıkıntı yoktu , Op.Dr.Nagihan Kaya var o da cok önerildi bana .. Bi kaç nokta var onları da anlatayım önemlidir belki senin için, doğum fiyatları doktora göre değişiyo, 14 tane kadın doğum doktoru var, oldu ki gece doğum başladı hastaneye gittiniz , kendi doktorunuz gelmiyo o gün nöbetci o 14 doktordan hangisi ise doğum onunla gercekleşiyo ama hepsi işinde uzman doktorlar zaten, kendi doktorunuza da denk gelebilirmişsiniz nöbette..Yenidoğan ünitesi ücretsiz, oldu ki erken doğum oldu ücret almıyoruz dediler..Doğuma erkekleri almıyolar sadece bayan..Fotografcıları anlaşmalı olan sadece dışardan biri gelemiyo.. Odalarda da şerbet ve kapı süsü veriliyo sadece.. Hatırladıklarım bunlar =)

Kızlar ben Aşırı kilo aldım iki haftada ya şimdi kontrol e gideceğim napacağım cok utanıyorum kilomdan

benim tersime geldi kesicem dedim bir tarafımı el yordamıyla yaptım ama hiç olmamış

Maşallah

Ben artık öyle hastaneler kalmadı sanıyordum ki nevşehirde bir arkadaşım tam da öyle doğum yaptı.. Ebeler ayağa kalkmasına müsaade bile etmemiş, benim de cahilliğime geldi erken doğum olunca ne deseler doğru sandım demişti.. Normal doğum çok zor diye kafasında yer etmiş, tekrar hamile kalmaya korkuyor resmen.. Allah işini seven, bilen ve vicdanlı doğum ekiplerine denk getirsin inşallah hepimizi. Beni ebe ve doktorum yönlendirmişti. Mesela tam sancı anında ayakta yataktan destek alıp hafif öne eğik halde belinizle dairesel hareketler yapmak çok iyi geliyor. Annem belime masaj yapmıştı o da iyi gelmişti, annemi bi yerden sonra dışarı çıkardılar doktorum devam etmişti. Çok baskı hissedersen, ıkınma isteğin gelirse hemen yat demişlerdi bana.

Ama kendi doktorumuzun doguma gelmiyor olmasi cok anlamsiz. 9 ay boyunca birseyler paylasiyoruz, guveniyoruz, guvenmiyorsak degistiriyoruz. Sonra hic yuzunu bile gormedigimiz biri en kilit doğum yanında mudahale ediyor. Bilmiyorum benim tercih edecegim birşey değil. Ben ilk gittiğimde doktora onu sormuştum. Sefakoy medipolde de doktorum, eger erken dogum olursa bebegi ucretsiz megaya yolluyoruz, anne zaten taburcu oluyor, isteseniz de bebekle ayni hastanede kalamazsiniz, demişti. Inşallah hic bunlara gerek kalmaz

canım tabiki işleri çok kolaylaştırır düşünsene ıkınmayı ve nefes alma tekniklerini bilip gireceksin doğuma. ama şu da var her ne kadar kesinlikle normal doğum diyen biri olsam da sezeryan da bir alternatif ve bu tür eğitimler sanki annenin kafasını sadece normale yönlendiriyor ama doğum sezeryanla sonuçlanırsa anne psikolojik olarak etkilenir mi acaba diye düşünmeye başladım. bilmiyorum doğru mu yanlış mı düşünüyorum ama doğum yaklaştıkça sorgular oldum. eşimle birlikte eylül ayında gitmeyi düşünüyordum ama düşünsene eşimde benle normale odaklanacak bir anda sezeryana dönecek eşim kesin sorgular ee şimdi ne oldu da sezeryan oldun diye

Bende artık her kontrolde yapılıyor canım. Son 3 kontrolde karından ultrasonla bebeğimin ölçümlerini ve gerekli kontrolleri yaptıktan sonra vajinal ultrasonla serviks uzunluğunu kontrol ediyor. Hatta bir kere spekulum aletiyle de bakmak durumunda kaldı ama çok şükür kanamam vs olmadı. Bebeğe zarar vermiyor diye biliyorum, riskli durumlar varmıdır bilemedim ama varsa da zaten doktorlar bilirler sanırım. Asıl kısalık olması daha riskli, korkma. Doktoruna güven bence :)

benim tersime geldi kesicem dedim bir tarafımı el yordamıyla yaptım ama hiç olmamış

Ben el yordamıyla yapmaya korkuyorum ya helal olsun :)) zaten şimdi oğlumdan dikişim var ve psikopata bağladım, saçmalamanın son noktasındayım ya dikişi kesersem diye her seferinde tırsıyorum

kızlar birde özel hastanelerin adı çıkmış kesin sezeryan istiyor diye sizler katılıyor musunuz buna? etrafımda çok duyar oldum aa özele mi gidiyorsun son anda kesin bir problem çıkartırlar sezeryan olursun diye halbuki gittiğim devlet hastanelerinde sezeryanı duydum hep sana sezeryan günü vereceğim doğumun hafta sonu başlarsa hastanede kimseyi bulamazsın tarzı konuşuyordu doktorlar.

Özel ya da devlet farketmiyor bence doktoruna ve ebene göre değişiyor bu. Ben ölü doğumumu da oğlumun doğumunu da ayrı özel hastanelerde yaptım. Ölü doğumda ebe sezeryan ya da kürtaj olayım çok baskı yapmıştı, işi bir an önce bitsin diyeydi.. Daha o özel hastanenin kapısına adım atmam.. Ama oğlumda medipolde doğum yaptım ve ebem resmen başımdan ayrılmadı, hep bana destek verdi. Güleryüzlü olması bile o an sana çok iyi geliyor zaten ama çok iyi gidiyor vs demesi güç veriyor resmen. Doktorları yönlendirenler de ebeler, yok bebeğin gelişi söyle yok anne şöyle diye etkiliyebiliyorlar bence. Yani hastanenin teçhizatlı ve steril olması yeterli, doğum için doğım ekibi önemli asıl bence :)

haklısın aslında ama ne bileyim her ağızdan aynı şeyi duyuyorum son zamanlarda ee peki özellerde devlette hep sezeryansa normal doğum yapanlar nerde yapıyor diye de düşünüyorum yok bıçak parası vs diyorlar ama öyle bir şey yok sanırım normal ve sezeryan aynı galiba benim hastanemde

di mi o da var
en azından nasıl nefes alacağımı öğrensem diyorum ama kurs araştırmam lazım bi önce galiba

özelde normal doğum yapan birçok arkadaşım olduğu için o fikre çok katılmıyorum ben.
sanırım doktorun normal doğumu ne kadar teşvik ettiği ile ilgili bir konu olsa gerek.

K
Benim gebeliğimin başlarında hep vajinal bakıldı, hatta ikili taramayı bile vajinal oldum ben. Bi kere de spekulumla bakmıştı doktorum çok şükür hiç kanama geçirmedim. Senin zaten kanaman olacakmıştır vajinal ultrason denk gelmiştir. Ama sen yine de doktoruna kanama olayını hatırlat derim. Serviks uzunluğu en net vajinal ultrasonla ölçülüyormuş çünkü.

Ben katılmıyorum. Benim gittiğim özel hastanede birçok sezaryen sonrası normal doğum yaptıran doktorlar var benim doktorum da öyle. Doktorumla konuştuk doğuma da kendisi giriyormuş. Ama hastanedeki ebelerle de tanıştım bi şekilde yani doğumda ilk defa görmek istemedim.

Medipolun hangisi? Simdi de ayni yere mi gidiyorsunuz? Allah doktorun, ebenin, hemsirenin, hasta bakicinin hepsinin merhametlisiyle karsilastirsin. Bazıları işi kisalsin diye karsisindakini hic düşünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…