- 25 Eylül 2012
- 517
- 721
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #20.881
Medipol Mega canım bağcılar tarafında olan , ben de oraya gectim , bayaa büyük bi yer, yenidoğan ünitesi vs var en önemlisi, aletler herşey son sistem, ulaşımı cok sıkıntılı ama katlanıcamHabgi hastene acaba masallh ne güzl
Hangi doktora gidiyorsunuz? Ben de medipol sefaköye gidiyorum ama bi erken doğum riski var. Eğer devam ederse megaya yonlendirecekler dogum için. Yeni doğan yogun bakımı varmış.Medipol Mega canım bağcılar tarafında olan , ben de oraya gectim , bayaa büyük bi yer, yenidoğan ünitesi vs var en önemlisi, aletler herşey son sistem, ulaşımı cok sıkıntılı ama katlanıcam
Medical Park evime de cok yakın ama inanılmaz pahalı, özel sigortam olsaydı düşünürdüm de direk eledim orayı, muayene bile 200 üstüydü sanırım =)Hangi doktora gidiyorsunuz? Ben de medipol sefaköye gidiyorum ama bi erken doğum riski var. Eğer devam ederse megaya yonlendirecekler dogum için. Yeni doğan yogun bakımı varmış.
Bir de arkadaşım medical park bahcelievlerde dogum yaptı. Su an adını hatırlamıyorum ama doktoru bayan bi proftu. O kadar memnun kalmıştı ki anlatamam. Ebeler hep pilates topunda hareket yaptırmışlar, sık sık duşa sokmuslar. Çok guzel anlatıyor. Ama prof ücretleri yuksek oldugu için yeltenmedim açıkçası. Imkaniniz varsa bi araştırın isterseniz
benim tersime geldi kesicem dedim bir tarafımı el yordamıyla yaptım ama hiç olmamışBen de jilet kullanıyorum ve artık eğilip yapamıyorum. Ben oğlumda bi çözüm bulmuştum; ayna kullanmanızı önerebilirimoğlumda doğuma gittiğim akşam bile ayna ile kendim halletmiştim işimi. El aynaları var ya ufak, yere koyup ondan bakarak yapabilirsiniz. Başta biraz zorlanıyor insan ama alışınca kolay gelmeye başlıyor.
Canlarım bu arada bi arkadaşım yeni doğum yaptı , umarım bizlere de öyle bi doğum nasip olur , sancısı başlayıp 4-5 saat içinde aşırı bi ağrı sızı olmadan ,epidural almadan ,normal doğumla 3 kiloluk piremses doğurdu, pilates yaptırmışlar içerde doğumhanede , 3-4 kere duş aldırmışlar falan cok ilgilenmişler , darısı bizlere diyorum
oo ne güzel bir hastane keşke benim olsaaavalla keşke bütün hastanelerin imkanları bu şekilde olsa. ama çoğu kişinin gözünde canlanan normal doğum çatala oturtulup bağıra bağıra doğurtulmak halbuki gebeye rahat pozisyon imkanı sunulmalı bakalım ben daha konuşmadım sanırım 30. haftadan sonra konuşacağız
Ama kendi doktorumuzun doguma gelmiyor olmasi cok anlamsiz. 9 ay boyunca birseyler paylasiyoruz, guveniyoruz, guvenmiyorsak degistiriyoruz. Sonra hic yuzunu bile gormedigimiz biri en kilit doğum yanında mudahale ediyor. Bilmiyorum benim tercih edecegim birşey değil. Ben ilk gittiğimde doktora onu sormuştum. Sefakoy medipolde de doktorum, eger erken dogum olursa bebegi ucretsiz megaya yolluyoruz, anne zaten taburcu oluyor, isteseniz de bebekle ayni hastanede kalamazsiniz, demişti. Inşallah hic bunlara gerek kalmazMedical Park evime de cok yakın ama inanılmaz pahalı, özel sigortam olsaydı düşünürdüm de direk eledim orayı, muayene bile 200 üstüydü sanırım =)
Medipol Mega 'da doktorum Yrd.Doç. Derya Yaşar , kendisi önerildi bana ve 1 defa gittim memnun kaldım bi sıkıntı yoktu , Op.Dr.Nagihan Kaya var o da cok önerildi bana .. Bi kaç nokta var onları da anlatayım önemlidir belki senin için, doğum fiyatları doktora göre değişiyo, 14 tane kadın doğum doktoru var, oldu ki gece doğum başladı hastaneye gittiniz , kendi doktorunuz gelmiyo o gün nöbetci o 14 doktordan hangisi ise doğum onunla gercekleşiyo ama hepsi işinde uzman doktorlar zaten, kendi doktorunuza da denk gelebilirmişsiniz nöbette..Yenidoğan ünitesi ücretsiz, oldu ki erken doğum oldu ücret almıyoruz dediler..Doğuma erkekleri almıyolar sadece bayan..Fotografcıları anlaşmalı olan sadece dışardan biri gelemiyo.. Odalarda da şerbet ve kapı süsü veriliyo sadece.. Hatırladıklarım bunlar =)
canım tabiki işleri çok kolaylaştırır düşünsene ıkınmayı ve nefes alma tekniklerini bilip gireceksin doğuma. ama şu da var her ne kadar kesinlikle normal doğum diyen biri olsam da sezeryan da bir alternatif ve bu tür eğitimler sanki annenin kafasını sadece normale yönlendiriyor ama doğum sezeryanla sonuçlanırsa anne psikolojik olarak etkilenir mi acaba diye düşünmeye başladım. bilmiyorum doğru mu yanlış mı düşünüyorum ama doğum yaklaştıkça sorgular oldum. eşimle birlikte eylül ayında gitmeyi düşünüyordum ama düşünsene eşimde benle normale odaklanacak bir anda sezeryana dönecek eşim kesin sorgular ee şimdi ne oldu da sezeryan oldun diyeArkadaşlar hiç hamilelik/doğum eğitimine gitmiş/gidecek olan var mı? Faydasını görmüş biri var mı? Doğuma bu şekilde bir eğitim alıp gitmek işleri çok kolaylaştırıcı birşey mi? İstanbul için bilgisi olan?
Kızlar merhaba gebelik haftanız benden ileride olduğu için size sormak istediğim bir konu var doktorum 24. Haftada vajinal ultrason yapalım dedi. Rahim boyunu ölçmek için kısalık falan var mı diye bakmak için yapacak ama benim aklıma takılan vajinal ultrason bebeğime zarar verir mi? Bildiğim kadarı ile ilk haftalarda yapılabiliyor. Benim 6. Haftada yapıldı ve hemen ertesi gün kanama başladı 24 saat bile geçmemişti aradan ve 14. Haftaya kadar devam etti. Tekrar ayni şey olur diye korkuyorum. Gebelik haftanız benden ileride olduğu için sormak istedim aranızda yaptıran var mı ya da bilgisi olan var mı. Yardımcı olursanz sevinirim.
benim tersime geldi kesicem dedim bir tarafımı el yordamıyla yaptım ama hiç olmamış
kızlar birde özel hastanelerin adı çıkmış kesin sezeryan istiyor diye sizler katılıyor musunuz buna? etrafımda çok duyar oldum aa özele mi gidiyorsun son anda kesin bir problem çıkartırlar sezeryan olursun diyehalbuki gittiğim devlet hastanelerinde sezeryanı duydum hep sana sezeryan günü vereceğim doğumun hafta sonu başlarsa hastanede kimseyi bulamazsın tarzı konuşuyordu doktorlar.
haklısın aslında ama ne bileyim her ağızdan aynı şeyi duyuyorum son zamanlarda ee peki özellerde devlette hep sezeryansa normal doğum yapanlar nerde yapıyor diye de düşünüyorumÖzel ya da devlet farketmiyor bence doktoruna ve ebene göre değişiyor bu. Ben ölü doğumumu da oğlumun doğumunu da ayrı özel hastanelerde yaptım. Ölü doğumda ebe sezeryan ya da kürtaj olayım çok baskı yapmıştı, işi bir an önce bitsin diyeydi.. Daha o özel hastanenin kapısına adım atmam.. Ama oğlumda medipolde doğum yaptım ve ebem resmen başımdan ayrılmadı, hep bana destek verdi. Güleryüzlü olması bile o an sana çok iyi geliyor zaten ama çok iyi gidiyor vs demesi güç veriyor resmen. Doktorları yönlendirenler de ebeler, yok bebeğin gelişi söyle yok anne şöyle diye etkiliyebiliyorlar bence. Yani hastanenin teçhizatlı ve steril olması yeterli, doğum için doğım ekibi önemli asıl bence :)
canım tabiki işleri çok kolaylaştırır düşünsene ıkınmayı ve nefes alma tekniklerini bilip gireceksin doğuma. ama şu da var her ne kadar kesinlikle normal doğum diyen biri olsam da sezeryan da bir alternatif ve bu tür eğitimler sanki annenin kafasını sadece normale yönlendiriyor ama doğum sezeryanla sonuçlanırsa anne psikolojik olarak etkilenir mi acaba diye düşünmeye başladım. bilmiyorum doğru mu yanlış mı düşünüyorum ama doğum yaklaştıkça sorgular oldum. eşimle birlikte eylül ayında gitmeyi düşünüyordum ama düşünsene eşimde benle normale odaklanacak bir anda sezeryana dönecek eşim kesin sorgular ee şimdi ne oldu da sezeryan oldun diye
kızlar birde özel hastanelerin adı çıkmış kesin sezeryan istiyor diye sizler katılıyor musunuz buna? etrafımda çok duyar oldum aa özele mi gidiyorsun son anda kesin bir problem çıkartırlar sezeryan olursun diyehalbuki gittiğim devlet hastanelerinde sezeryanı duydum hep sana sezeryan günü vereceğim doğumun hafta sonu başlarsa hastanede kimseyi bulamazsın tarzı konuşuyordu doktorlar.
Benim gebeliğimin başlarında hep vajinal bakıldı, hatta ikili taramayı bile vajinal oldum ben. Bi kere de spekulumla bakmıştı doktorum çok şükür hiç kanama geçirmedim. Senin zaten kanaman olacakmıştır vajinal ultrason denk gelmiştir. Ama sen yine de doktoruna kanama olayını hatırlat derim. Serviks uzunluğu en net vajinal ultrasonla ölçülüyormuş çünkü.Kızlar merhaba gebelik haftanız benden ileride olduğu için size sormak istediğim bir konu var doktorum 24. Haftada vajinal ultrason yapalım dedi. Rahim boyunu ölçmek için kısalık falan var mı diye bakmak için yapacak ama benim aklıma takılan vajinal ultrason bebeğime zarar verir mi? Bildiğim kadarı ile ilk haftalarda yapılabiliyor. Benim 6. Haftada yapıldı ve hemen ertesi gün kanama başladı 24 saat bile geçmemişti aradan ve 14. Haftaya kadar devam etti. Tekrar ayni şey olur diye korkuyorum. Gebelik haftanız benden ileride olduğu için sormak istedim aranızda yaptıran var mı ya da bilgisi olan var mı. Yardımcı olursanz sevinirim.
Ben katılmıyorum. Benim gittiğim özel hastanede birçok sezaryen sonrası normal doğum yaptıran doktorlar var benim doktorum da öyle. Doktorumla konuştuk doğuma da kendisi giriyormuş. Ama hastanedeki ebelerle de tanıştım bi şekilde yani doğumda ilk defa görmek istemedim.kızlar birde özel hastanelerin adı çıkmış kesin sezeryan istiyor diye sizler katılıyor musunuz buna? etrafımda çok duyar oldum aa özele mi gidiyorsun son anda kesin bir problem çıkartırlar sezeryan olursun diyehalbuki gittiğim devlet hastanelerinde sezeryanı duydum hep sana sezeryan günü vereceğim doğumun hafta sonu başlarsa hastanede kimseyi bulamazsın tarzı konuşuyordu doktorlar.
Medipolun hangisi? Simdi de ayni yere mi gidiyorsunuz? Allah doktorun, ebenin, hemsirenin, hasta bakicinin hepsinin merhametlisiyle karsilastirsin. Bazıları işi kisalsin diye karsisindakini hic düşünmüyorÖzel ya da devlet farketmiyor bence doktoruna ve ebene göre değişiyor bu. Ben ölü doğumumu da oğlumun doğumunu da ayrı özel hastanelerde yaptım. Ölü doğumda ebe sezeryan ya da kürtaj olayım çok baskı yapmıştı, işi bir an önce bitsin diyeydi.. Daha o özel hastanenin kapısına adım atmam.. Ama oğlumda medipolde doğum yaptım ve ebem resmen başımdan ayrılmadı, hep bana destek verdi. Güleryüzlü olması bile o an sana çok iyi geliyor zaten ama çok iyi gidiyor vs demesi güç veriyor resmen. Doktorları yönlendirenler de ebeler, yok bebeğin gelişi söyle yok anne şöyle diye etkiliyebiliyorlar bence. Yani hastanenin teçhizatlı ve steril olması yeterli, doğum için doğım ekibi önemli asıl bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?