2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Yumurta takibi yaptırdığım dönemde haftada 4 kez vajinal ultrasonla bakılıyordu. Ilk zamanlar geriliyordum, sonra alıştım. Ama hamilelikte araya zaman girdi, 5.haftada bakildi vajinal. Inanilmaz kasildim, doktorum şahane olmasina rağmen cok cok zorlandım. Simdi de kasilirsam falan, bi de serviksi olcecegiz diye dogumu baslatmayalim cok geriliyorum ya

Bir yıla yakın vajinismus hastalığı yaşamış biri olarak ben bile vajinal ultrason yaptırıp hatta spekulum bile kullandırabildiysem herkes de çok kolay vajinal ultrason olabilir diye düşünüyorum : ) ilkinde ben de çok gerilmiştim hatta doktora vajinismusu yeni atlattığımı söylediğim halde dinlemedi beni derin nefes al ver dedi rahatlattı beni baya. Bi de benim suyum gelmişti rahimağzı açıklığına ve serviks uzunluğuna mecbur bakması gerekiyordu doktorun. Çok şükür ki bir yıl önce elle bile muayene ettiremeyen ben bebişimi düşünerek spekuluma bile izin verdim. Yani gerilecek hiçbir şey yok, bebeğin için en iyisi bu onu düşün, derin nefes al ver o an inan hiçbir şey hissetmiyorsun.

Kızlar özel sektörde dogum izinleri nasıl bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?
doktoruna 32. haftada gidip rapor yazdırıyorsun canım 32. haftada ya izne ayrılıyorsun ya da 37. haftaya kadar çalışabilir raporu veriyor.bu rapor verildiğinde otamatik olarak sgknın sistemine düşüyor ayrıca iş yerine de götüreceksin. izinli olduğumuz süre boyunca malesef maaş alamıyoruz sgk işe başlayınca toplu veriyor. maaşı ve iş yerininde sigorta ödeme zorunluluğu olmadığını biliyorum (bu kısımdan tam emin değilim). birde iznin bittikten sonra 6 ay ücretsiz izin hakkın var ama iş yeri geri işe almama hakkı var. bu arada yasal izin 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası

Medipolun hangisi? Simdi de ayni yere mi gidiyorsunuz? Allah doktorun, ebenin, hemsirenin, hasta bakicinin hepsinin merhametlisiyle karsilastirsin. Bazıları işi kisalsin diye karsisindakini hic düşünmüyor

Benim doktorumun hastaneyle anlaşması vardı dışarıdan gelmişti, sadece doğuma gittim yani medipole. Bir de nst takiplerim orada yapılmıştı. Şimdi de hastanede değil doktorum ama doğuma medipole gitmek istiyorum dedim, doktorum kabul etti onun da anlaşması varmış bakalım.

sgk uzmanı ali tezel demiş ki:

"Sayın okurum, hamile çalışan kadınlar doğumdan önce 8 ve sonra 8 hafta olmak üzere doktor raporuyla doğum iznine ayrılırlar. Doğum izninde işçi kadın çalışmadığı için işveren kendisine ücret ödemek zorunda değildir. İşverenin ücret ödemek zorunda olmadığı bu 16 haftanın parasını bazı şartlarla SGK size geçici işgöremezlik ödeneği adı altında 16 haftanın sonunda öder. Ancak bazı işverenler kendi insiyatifleri ile çalışanları zarar görmesin diye işçisi doğum izninde olduğu halde ay be ay ödemeye devam eder. Uygulamada sıkça gördüğümüz üzere de ödediği bu ücretlere karşın da sizin SGK’dan alacağınız 16 haftalık parayı da sizden ister."

bu 6 aylık izin de işverenin sunduğu bir haktan ziyade işçinin talebine bağlı olarak kullandırılı diye okumuştum. dolayısıyla seçim yapabileceğim bir hak için neden işe almama gibi bir durum oluşsun ki ilk defa duydum hemen araştırmam lazım bunu.

Kızlar iltahaplanan 20'lik dişleri napıyoruz. Baya ağrılı. Ve açıkçası iltahaptan dolayı ağzımın içinde kötü bir koku oluşuyor. Fırçalasam da şeker falan da yesem bir süre sonra koku geri geliyor. Bir de ben bu iltahapı sürekli yutuyorum sorun oluyor mudur?

en güzelini yapmışsın bende tanışmak istiyorum ebelerle doğum konuşulduğunda bunu talep edeceğim

diş ve boğaz iltihapı önemli canım ve vücuda ciddi zararları var doktora gidip antibiyotik neden kullanmıyorsun? bence bir an önce çaresine bak. şekerle fırçalamayla geçmez malesef şeker daha çok kötü yapabilir

sgk uzmanı değilim ama ali tezele rakip olabilirim valla iş verenler pek maaşı ödeme sonra da sgkdan alınan parayı geri alma taraftarı olmadığı için yazmadım yoksa bu tarz bişi talep edilirse ve yaparlarsa helal olsun

Normal rapor aldıgınızda gibi işler süreç özel sektörde, maaşından kesilir veya maaş alamazsınız, ama sigortanızı ödemek zorunda iş yeri , siz raporluyken işten cıkaramaz cezası var. Analık raporu deniyo bu toplam 16 haftalık rapor süresine , rapor bitiminde toplu olarak ödemesi yapılır veya doğum öncesi-doğum sonrası şeklinde iki kısımda yapılır ödemesi bu bağlı oldugunuz kurumun insiyatifinde, hesaplamasını günlük brüt ücretiniz üzerinden yapar devlet, bunun dışında emzirme ödemesi adı altında bi ödeme olur bu sene için tutar 133 TL, çoğul gebelik ise 266 TL. Bunların dışında da kaymakamlık tarafından herkese ödenen bi çocuk parası yardımı var ilk çocuk 300 TL, 2.çocuk 400 TL vs öyle gidiyo. 6 aylık ücretsiz izin konusunda insiyatifi yok işverenin , annenin isteği esas yani vermek durumunda , vermem derse mahkemelik olmaktan başka şansınız yok, ailenizin Ali Tezel'i benim ..

Son düzenleme:
Bunun için kendi doktoruma mı gitmeliyim? Herhangi bir diş polikliniği olur mu?

bence diş polikliniğnde göstermen gerekli, kadın doğumcu diş sıkıntısından anlamayabilir ama eğer dişine yapacakları özel bir tedavi veya verecekleri bir ilaç varsa bunun onayını kadın doğumcudan almanda fayda var.

Kızlar yorumlarınız için gerçekten teşekkür ederim 15 ağustos kontrol günüm hayırlısı olsun diyorum biraz korkuyorum ama bebeğim için kendimi sakinleştirmem lazım Allah hepimize bebeklerimizi sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin

Canim önce bir kadındogum doktorunla görüs bence çünkü disciler hamilelikte önce doktorun onayini soruyorlar ben gecen ay çekim yaptirmam gerekiyordu bunun icon gittigim dişci önce doktor onayini sordu.

Devletler daha c
Devletlerde daha kolay sezeryana aliyorlar kolay geldigi icin sanirim arkadasimin 5 cm acilmasi oldugu halde suyu geldigi halde apar topar sezeryana aldilar ilk bebegiydi yanindada o anda hic kimse yoktu kimseye birsey soylemeden sezeryan diye ameliyat ettiler arkadasimi.

canım doktoruna sor istersen ilk başta. sonra dişçiye gidersin ya da telefonda kendi doktorunla iletişim kurma imkanın varsa telefonda da olur dişinin iltihaplandığını bunun bebeğe zararı olmasından korktuğunu ve dişçiye gideceğinden bahset zaten dişçi iltihaplı dişe müdahele edemez mutlaka antibiyotikle kurutmak zorunda ayrıca kullanabileceğin antibiyotiklerin isimlerini de alabilirsin kendi doktorundan.ben augmentin kullanmıştım hamilelikte acaba dişe iyi geliyor mu yazabilirse onu yazdırırsın dişçiye

Bu akşam diş polikliniğine gidicem. Fakat kendi doktoruma gitme imkanım çok zor. Numarası da bende yok. Hastaneyi arasam ulaşabilir miyim?

bende hep öyle denk geldim canım tabi normal yapanlar var ama sıra beklerken ya da içeriye 10 kişi girdiğimizde kulak misafiri olduğum konuşmalar hep o yöndeydi

Kızlar özel sektörde dogum izinleri nasıl bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?
8 hafta doğum oncesi, 8 hafta doğum sonrası eğer kullanmazsan doğum onceki izinlerini doğum sonrasında alabiliyorsun. yeni çıkan kanuna göre 2 ay yarım gün çalışma hakkın var, maaşının yarısını şirketin veriyor devlette asgari maaşın yarısı kadar yardım veriyor. 6 aya kadarda ucretsiz izin hakkın var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…