2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
ay canım bu yazdığını okuyunca şok oldum, cahillik ya ben her ay maaşımı almaya devam edeceğimi sanıyordum.. Ancak şimdi eşimi aradım kendisi muhasebe firmasında çalışıyor, öyle bir durum olmadığını izin paramı sgk'dan aylık olarak alabileceğimi söyledi.

aylık falan ödenmiyo ben diyim =)
biz öyle ödemiyoruz en azından , 4 ay sonunda toplu ödüyoruz rapor bitince, kurumun insiyatifinde dediğim gibi, en fazla doğum öncesi doğum sonrası şeklinde öder iki seferde SGK , onun dışında dur aylık zamanı gelmiş ödeme yapıyım demez, kurum öder ödemezde hesaba gecmez bir sonraki ayın 10-14ü arası Ziraat bankası ya da Ptt ye yatar hesabınız tanımlı değilse, kimlikle gider alırsınız o süre zarfında, ödemeyi yapan kişi olarak söylüyorum =)

Son düzenleme:
Kizlar bugun de hastanede kalicakmisim tam taburcu olacaktik seker yukleme sonucu yuksek cikti taburcu olamadik olsun napalim bebis iyi olsun da her sey onlar icin gene de halimize bin sukur

canım siz derken firmadan mı bahsediyorsun yoksa sgkda mı çalışıyorsun. Şimdi SGK ALO 170i aradım, aylık olarak alabileceğimi söyledi. Sadece ofis muhasebecimin raporumu aylık olarak güncellemesi yeterliymiş.

Canim senin de yuksek cikmisti sanirim gebelik sekerin naptin endokrin uzmaniyla gorustun mu

SGK 'dayım.
Ya çok karışık işler cok fazla detay var şimdi anlatırsam iyice karışıcak bilgiler, siz muhasebecinizi dinleyin , işyerine kısmi onay vermesi konusunu mutlaka hatırlatın , SGK ya kullandığınız hesabınızı tanımlatın ,alabileceğiniz en kısa sürede alırsınız. Bağlı oldugunuz Sgk primler yatmadan ödemek istemeyebilir, bu da bir sonraki aya tekabul eder, ödeyebilirde dediğim gibi her kurumda farklılık gösteriyo, benim çalıştıgım kurumda kişinin primlerini görmeden ödeme yapmıyoruz biz raporun tamamen bitmesini bekliyoruz.

normal rapor gibi değil canım normal raporda rapor bitiminden sonra ayın 7-14u arasında alırsın ama bunda öyle bir şey yok.

canım elbette karışıktır, bürokrasi işte her zaman karışık oluyor:) ama benim rapor sonunda almam demek batmam demek madem yasal olarak aylık alabiliyorum almak için elimden geleni yapacağım.

evet canım endokrinle görüştüm şeker ölçüm cihazı aldım 1 hafta boyunca sabah aç ve tok, öğle ve akşam tok olarak ölçüyorum. birde diyet listesi verdi
Kac cikmisti canim senin cidden zayifliga bakmiyormus benim yuksek cikmasina doktorlar bile sasti cunku kilom gercekten az ben de uzuldum cok insulin baslanirsa diye korkuyorum acikcasi

canım şimdi SGK ile görüştüm, aylık olarak alabileceğimi söyledi, sadece muhasebecimin raporumu aylık olarak güncellemesi yeterliymiş.
muhasebecinin elinde mi raporu değiştirmek anlamadım vallahi rapor tektir ve sgkya otomatik olarak düşer sana verilenide iş yerine ibraz edersin ve o şekilde işlem yapmak zorundadır yani ben işleyişi bu şekilde biliyorum

Anladim canim ben de hastanedeydim zaten gozetim altinda tutalim dediler olcuyorlar surekli endokrine danismamiz gerekiyor dediler sana diyet listesi verdiler mi canim yoksa sadece uzak durman gereken seylerden mu bahsettiler
diyet listesi verdi canım dün atmıştım buraya.uzak durmam gerekenlerden de sözlü olarak bahsetti doktor. meyvelerden kavun karpuz incir üzüm gibi bol şekerli meyveler beyaz ekmek börek çörek pirinç bunlar kesinlikle yasak yapay doğal bütün şekerleri keseceksin dedi süt süt ürünleri et tavuk balık sebzeler baklagiller ve bulgur serbest sadece .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…