- 13 Mayıs 2017
- 160
- 95
- 13
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #20.941
devlette kendi doktorunun doğum yaptırmasını istiyorsan sezeryan günü veirir kendi nöbetçi olduğu güne canım.acil normal doğuma gidersem kim varsa o yaptırıyor.ondandır. ben ilk doğumu özelde yaptım normal 2 temiz dikişle cok memnundum.devlette normal zor oluyor.devlete muayeneye gittiğim doktor git özelde yap konforlu yap demişti sağolsun.kızlar birde özel hastanelerin adı çıkmış kesin sezeryan istiyor diye sizler katılıyor musunuz buna? etrafımda çok duyar oldum aa özele mi gidiyorsun son anda kesin bir problem çıkartırlar sezeryan olursun diyehalbuki gittiğim devlet hastanelerinde sezeryanı duydum hep sana sezeryan günü vereceğim doğumun hafta sonu başlarsa hastanede kimseyi bulamazsın tarzı konuşuyordu doktorlar.
canım verilen rapor 16 haftalık olduğu için, raporu değiştirmesi gerekmiyor aylık olarak güncellemesi gerekiyor dediler. Vallahi eğer benim gibi zorluk çekecek arkadaşlar varsa bu meselenin peşinde koşmalarında fayda var.muhasebecinin elinde mi raporu değiştirmek anlamadım vallahirapor tektir ve sgkya otomatik olarak düşer sana verilenide iş yerine ibraz edersin ve o şekilde işlem yapmak zorundadır yani ben işleyişi bu şekilde biliyorum
200 cikti canim benimsenin değerin kaç çıkmıştı canım
Bakalim bana ne dicek insallah insulin kullanmak zorunda kalmamdiyet listesi verdi canım dün atmıştım buraya.uzak durmam gerekenlerden de sözlü olarak bahsetti doktor. meyvelerden kavun karpuz incir üzüm gibi bol şekerli meyveler beyaz ekmek börek çörek pirinç bunlar kesinlikle yasak yapay doğal bütün şekerleri keseceksin dedi süt süt ürünleri et tavuk balık sebzeler baklagiller ve bulgur serbest sadece .
Normal ama 100 olması evde ölçümlerde aç 110 u tok 140 ı geçmemesi lazımmış doktorum öyle demiştinormal çıkıyor canım öğle tok değerlerim biraz yüksek yani sabaha ve akşama göre 100 falan çıkıyor
Evdeki olcumlerimde deil 100 90i bile gecmiyordu canim en sagliklisi hastanede yapilan testler yoksa hayatta anlamazdik seker oldugunu:/Normal ama 100 olması evde ölçümlerde aç 110 u tok 140 ı geçmemesi lazımmış doktorum öyle demişti
Ama evdeki ölçümlere göre takip istiyor doktorlarEvdeki olcumlerimde deil 100 90i bile gecmiyordu canim en sagliklisi hastanede yapilan testler yoksa hayatta anlamazdik seker oldugunu:/
Bakalim bana ne dicek insallah insulin kullanmak zorunda kalmam
Ama evdeki ölçümlere göre takip istiyor doktorlar
Cok teşekkür ederiimm8 hafta doğum oncesi, 8 hafta doğum sonrası eğer kullanmazsan doğum onceki izinlerini doğum sonrasında alabiliyorsun. yeni çıkan kanuna göre 2 ay yarım gün çalışma hakkın var, maaşının yarısını şirketin veriyor devlette asgari maaşın yarısı kadar yardım veriyor. 6 aya kadarda ucretsiz izin hakkın var.
Ay çok sagol canı öya bugün müdürle konuşurken sadece 8 hafta olur fln diyince canım sıkıldı internettede hep senin dedigin gibi okumuştum o yüzden soraym dedimdoktoruna 32. haftada gidip rapor yazdırıyorsun canım 32. haftada ya izne ayrılıyorsun ya da 37. haftaya kadar çalışabilir raporu veriyor.bu rapor verildiğinde otamatik olarak sgknın sistemine düşüyor ayrıca iş yerine de götüreceksin. izinli olduğumuz süre boyunca malesef maaş alamıyoruz sgk işe başlayınca toplu veriyor. maaşı ve iş yerininde sigorta ödeme zorunluluğu olmadığını biliyorum (bu kısımdan tam emin değilim). birde iznin bittikten sonra 6 ay ücretsiz izin hakkın var ama iş yeri geri işe almama hakkı var. bu arada yasal izin 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası
Aynı benim gibi senin de agdaya alerjin var sanırım arkadaşım aynı durumdayım. Jilet vurmaya da korkuyordum açıkçası ama agdadan korkumun sebebi erken doğum riski idi. Dr sakınca yok dediyse alerji filan dinlemeyip kuaföre gidebilirim o halde.. Teşekkür ederim :)günaydın arkadaşlar...
ben 2 sene önce lazer epilasyon yaptırmıştım komple. birkaç ayda bir de tekrar işleme gidiyordum ama bebek planı yapmaya başladığımdan beri gitmeye korktum ya hamile kalırsam da bilmeden işlem görmüş olursam diye. planladığımdan 3 ay sonra hamile kaldım ama işte o ara da ara işleme gitmediğim için minik minik tüy şeklinde çıkmışlardı. gebelikle beraber uzadılar biraz. doktor kontrolüne gitmeden jiletle alıyorum. bikini bölgeme ağda yapabilir miyim diye sorduğumda elbette yapabilirsin dedi doktorum. ama zaten lazere jilet ve ağdadan kurtulmak için gitmiştim çünkü cildim kabarıyor, kanıyor ağdada. şimdilik planım, doğuma yakın bir zamana kadar jiletle devam etmek o zamana yakın da ağda yaptırmak.
Evdeki ölçümlerle hastane arasında pek fark Yok annem şeker hastası haliyle takibini evde yapıyor 3 ayda bir dahiliye doktoru görüyor rutin olarak ama evdekiyle hastane arasında fark minimum oluyorsanmıyorum canım sanada diyet verecektir ve diyet sonundaki değerlerine bakacaktır bana 1 hafta verdi 1 hafta sonunda hastanede tekrar açlık tokluk bakılacak o sonuçlara göre insüline başlayıp başlamayacağıma karar verecek
canım öyle ama sonrasında yine hastanede bakılması lazım bende evde ölçülene nedense pek güvenmiyorum. ya da evde ölçtüklerime göre hastaneye güvenmemek lazım baya arada kaldımbenim açlığım 90dan aşağıya düşmezdi evde ölçtüğümde 70 çıktı bu sabah
Ben mi yanlış biliyorum Doğumdan sonra alti ay günde uc saat sut izni var, sonraki 6 ay ise günde 1,5 saat sut izni var8 hafta doğum oncesi, 8 hafta doğum sonrası eğer kullanmazsan doğum onceki izinlerini doğum sonrasında alabiliyorsun. yeni çıkan kanuna göre 2 ay yarım gün çalışma hakkın var, maaşının yarısını şirketin veriyor devlette asgari maaşın yarısı kadar yardım veriyor. 6 aya kadarda ucretsiz izin hakkın var.
Ben evdeki takip derken onu kastetmedim canim.seker yuklemesinden bahsediyorum.tabi yaptirmak istemeyen olabilir.herkesin kendi tercihi ben de basta istemedim sekerimi aclik tokluk olarak evde olctum aclik sekerim en fazla 70 tokluk sekerim en fazla 90 cikiyordu haliyle doktorlar normal diyordu.hastanede yatiyorum su an perinatolog doktor yapalim hicbir zarari yok dedi iyi ki de demis cunku yukleme 50 lik olmasina ragmen aclik tokluk sekerim dusuk olmasina ragmen yukleme sonucum 200 cikti.eger evdeki olcumlerle hareket etseydim bilmicektim bu durumu.tatlilar meyveler yiyip daha da ilerlicekti belki de simdi en azindan biliyorum ona gore davranirim canim.gene de herkesin kendi tercihi tabiEvdeki ölçümlerle hastane arasında pek fark Yok annem şeker hastası haliyle takibini evde yapıyor 3 ayda bir dahiliye doktoru görüyor rutin olarak ama evdekiyle hastane arasında fark minimum oluyor
Arkadaşım da şeker hastasıydı gebeliğinde evde takibin dışında bişey yapılmadı 140 ve üzeri devam etseydi insülin kullanacaktı normal değerlerde olduğu için bi tedavi uygulanmadı
Insallah canim hafta sonu olmasi iyi olmadi endokrin doktoru gelene kadar burda kalmam gerekiyormus:/sanmıyorum canım sanada diyet verecektir ve diyet sonundaki değerlerine bakacaktır bana 1 hafta verdi 1 hafta sonunda hastanede tekrar açlık tokluk bakılacak o sonuçlara göre insüline başlayıp başlamayacağıma karar verecek
canım öyle ama sonrasında yine hastanede bakılması lazım bende evde ölçülene nedense pek güvenmiyorum. ya da evde ölçtüklerime göre hastaneye güvenmemek lazım baya arada kaldımbenim açlığım 90dan aşağıya düşmezdi evde ölçtüğümde 70 çıktı bu sabah
Anladım canım çok geçmiş olsun ben normal takip için dedim tabiki de evde ki açlık toklukla şekerimiz varmı yokmu bilemeyizBen evdeki takip derken onu kastetmedim canim.seker yuklemesinden bahsediyorum.tabi yaptirmak istemeyen olabilir.herkesin kendi tercihi ben de basta istemedim sekerimi aclik tokluk olarak evde olctum aclik sekerim en fazla 70 tokluk sekerim en fazla 90 cikiyordu haliyle doktorlar normal diyordu.hastanede yatiyorum su an perinatolog doktor yapalim hicbir zarari yok dedi iyi ki de demis cunku yukleme 50 lik olmasina ragmen aclik tokluk sekerim dusuk olmasina ragmen yukleme sonucum 200 cikti.eger evdeki olcumlerle hareket etseydim bilmicektim bu durumu.tatlilar meyveler yiyip daha da ilerlicekti belki de simdi en azindan biliyorum ona gore davranirim canim.gene de herkesin kendi tercihi tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?