- 13 Ağustos 2015
- 1.188
- 716
- 123
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #21.041
Seni çok iyi anlıyorum insan eşi de olsa kimsenin eline bakmak istemiyor. Ben de çalışıyorum izne çıkacağım ama maaşımı alacağım bi süre. Beni de evde olmak korkutuyor. Ama her şey bebeklerimiz için ne yapalım
4 yılı geçti evleneli. Kendi işimiz zaten, elbette eşimin sıkıştığı durumlarda yardımcı oldum her zaman. Ama hiç haftanın 5 günü şeklinde aktif olarak çalışmadım. Yani aslında sizin tabirinizle 4 yıldan uzun bir zamandır eşimin eline bakıyorum ve hiç gururum kirilmadi.
Eş eline bakmak şeklinde düşünürseniz çok zorlanirsiniz. Siz dışarıda yapacağınız bütün işlerden çok daha kutsal birşey yapacaksınız çocuğunuzu buyuterek ❤ buna odaklanmaya çalışın. Zaten 3-3.5 yaşında krese gider. Geçici bi süre, inanın çocuk kargasasiyla nasıl geçtiğini bile anlamazsınız
Aynen katiliyorum F filmgibi arkadasima,
Disarda calismaktan daha yogun ve yorucu geciyor cocuga bakmak belki aylik almiyoruz karsiliginda ama paha bicilmez annelik mertebesine ulasmis oluyoruzİnsan esiyle kendisini ayri görmemeli o disarda ben icerde calisiyorum deyip ispaylasiminda bulundugunu duşünmeli. İcin rahat olsun ayrica eslerimizin bizler icin yaptigi her bir harcama kendilerine de sevap olarak dönecek ne karli bir is
Anlıyorum seni bende 7 sene boyunca hep çalıştım sanki çalışmak ruhumda var :)) senelik İzinlerde bile bir hafta çok uzun gelir is yerini özlerdim :))evde duvarlar üzerime geliyo gibi olurdu. Napalim canim bir sure bebislerimizle zaman geçireceğiz herhalde o zaman evde sıkılacak zamanımız bile kalmayacak :)))kızlar ben şu izne ayrılma mevzusunu çok kafama takmaya başladımben evde ne yapacağım hiç alışık değilim hele eş eline bakacak olmak çok gurur kırıcı geliyor bana bir kadın için ben liseden beri hep çalıştım kendi paramı kendim kazandım hiç birine muhtaç olmadım vereceği 3 kuruşla geçinmek zorunda kalmadım psikolojim baya yerlerde bu konuda birde bebeğim kreş yaşına gelene kadar çalışmayacağım diyorum şimdiden böyleysem o zaman ne yaparım hiç bilmiyorum. ev hayatı bana göre değil. tamam bazen şikayet ediyorum ama çalışma bağımlısıyım sanırım. öyle ah ağrım var ah sızım var yoruldum bunaldım diyip iş bırakacak biri olmadım hiç
her iki konuda da deneyimli birinin yorumu çok önemli benim için. tabi tahmin edebiliyorum bebekten sonra daha zordurHerkese merhaba okuyorum ama uzun zamandır yazamıyordum, çalışma konusunda ben kızımda 2,5 yaşına kadar işten ayrılmıştım ondan sonra da kreşe vermiş çalışmaya devam etmiştim. Şu anda düşünüyorum da hayat ta vermiş olduğum en doğru kararmış iyi ki ben bskmışım kızıma diyotum. Çalışma hayatı zaten çocuktan önce ve çocuktan sonra olarak 2 ye ayrılıyor zaten. Kızım şimdi 7 yaşında ve ben her 2 durumu da yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki kesinlikle çalışmama yı tercih ederim.çünkü gerçekten hem çalışıp hem anne olmak düşünemeyeceğiniz kadar zor ve yıpratıcı bir durum. O kadar çok örnek verebilitşm ki bu konu üzerine anlatmakla bitmez 15 yıldır çalışan kariyer sahibi biri olarak bunu çok rahat söyleyebilirim.
ben açken kan verdikten sonra 1 saat aç kaldım onun öncesinde bir akşam önceden saat 9dan sonra bir şey yemedim. bence öğle saati yerine sabahtan randevu alıp yaptırkızlar selam
cumartesi gününe randevu aldım kontrol için. doktorum her hastasına şeker yüklemesi yaptırıyormuş.
benim randevum öğlen 12.40 ta o saate kadar aç durmam gerekecek.
asıl sorun ben yükleme konusunda bile hala kararsızım. ya o saate kadar aç durup yaptırıcam gitmişken yada sadece kontrolümü olup çıkıcam.
kaç saat aç kaldınız yüklemeden önce ?
evdeki can sıkıntısıyla bir şekilde başa çıkılır canım yani bebekle uğraşırken falan ama benim sıkıntım maddiyatla ilgiliAnlıyorum seni bende 7 sene boyunca hep çalıştım sanki çalışmak ruhumda var :)) senelik İzinlerde bile bir hafta çok uzun gelir is yerini özlerdim :))evde duvarlar üzerime geliyo gibi olurdu. Napalim canim bir sure bebislerimizle zaman geçireceğiz herhalde o zaman evde sıkılacak zamanımız bile kalmayacak :)))
Bir çok çalışan da maddiyattadan ötürü çalışıyor zaten allah herkese yardım etsin bence kimse çocuğu olduktan sonra keyiften sosyallikden çalışmaz zannetmiyormevdeki can sıkıntısıyla bir şekilde başa çıkılır canım yani bebekle uğraşırken falan ama benim sıkıntım maddiyatla ilgili
ben doktora öğleden sonra gittim yüklememi ertesi sabah yaptırdım.gece 12 den sonra su bile yasak dedi.75 lik yaptı.2 saat daha ac kaldım.sabah 10 30 gibi kahvaltı ettim.sende pazartesi sabah verebilrisin kan istersen illa gittiğin gün olavak diye bişey yok canımkızlar selam
cumartesi gününe randevu aldım kontrol için. doktorum her hastasına şeker yüklemesi yaptırıyormuş.
benim randevum öğlen 12.40 ta o saate kadar aç durmam gerekecek.
asıl sorun ben yükleme konusunda bile hala kararsızım. ya o saate kadar aç durup yaptırıcam gitmişken yada sadece kontrolümü olup çıkıcam.
kaç saat aç kaldınız yüklemeden önce ?
magnezyum ve kalsiyum takviyesi verebilir doktor.muhakkak danış.ben magnezyuma başladım bu sebepten özellikle gece oluyorHayirli pazarlar, gece ben de cok kotuydum. Karnim sertlesip durdu iki gundur vardi ama gece iyice artti ne uyudum ne uyuttum. Cok korktum sabahi beklemek istedim kizim var kucuk onu anneme birakip giderim diye de simdi gecti sukur kac saattir birsey yok ins tekrarlamaz. Sanirim sanciydi
cok geçmiş olsun ALLh sabırlar versin canım izmirde nerde olucak doğumun?kim yaptıracak karar verdiniz mi tedavi nerde olacak bebiş*Selamm kızlar, bende kızım doğunca neler yaşayacağımı bilmiyorum onun sağlığı çok kaygılandırıyor, multikistik displaztik tanısı koyuldu, doğunca operasyon gecirecek. O yüzden izmirde doğum yapmam gerekecek, eğitim araştırmada, korkuyorum simdiden allah hepimizin yardımcısı olsun.
bağırsak hareketi derken tuvalete çıkma durumumuzu mu soruyorsun canım? şükür ben hiç kabız olmuyorum isal de olmuyorum ama bazen baya yumuşak oluyor korkutuyor benikızlar bağırsak hareketleriniz nasıl bu arada??
evet benimde yumuşak ve 3 kez falan çıkıyorum.sürekli tuvaletim var sanki baskı yapıyormuş ya bebek ondan mı acaba diye?bağırsak hareketi derken tuvalete çıkma durumumuzu mu soruyorsun canım? şükür ben hiç kabız olmuyorum isal de olmuyorum ama bazen baya yumuşak oluyor korkutuyor beniçünkü genelde çok düzenlidir yumuşak olunca enfeksiyondan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?