- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #21.081
Sana da çok geçmiş olsun, umarım Dr yanlış bir yaklaşımda bulunmuştur. Bebeğe direkt olarak gelişim geriliği teşhisi koymak kolay olmasa gerek, tahlillerde sonuçlar gösterir zaten, annenin moralini aşağı cekmek ne kadar doğru tartışılır.Her doktorun yaklaşımı farklı. Inanın bugün farkli bi doktora gittim. Pat diye, bu çocukta gelişim geriliği var, kimse sana söylemedi mi dedi. Şok oldum. Evet en başından beri 3 4 gun, en fazla 1 hafta geriydi ultrason ölçümleri. Ama eşim minyon ve ben az kilo aldim, ayrintilida herşey kusursuz çıktı. 1 hafta geri olması ciddi birşey ifade etmez dedim. Israrla gelisim geriliği var cok onemli dedi durdu. Ama ben her ultrasonda boy kilo araligina bakıyorum, doktoruma ger seferinde soruyorum, 3 4 gun kadar geri yani. Ben hic takmadim. 24.haftada 550 gram
Ayrintiliya girdiyse ve bebegi besleyen damarlarda sorun yoksa bence arkadaşınız da kafaya takmasin
Dedigim gibi, benimki en başından beri 3 5 gün kadar geriden geliyor. Eşim de minyon bi insan. O yüzden gayet normal buldum. Ama tutup da doktorun pat diye " bu çocukta gelişim geriligi var bu zamana kadar kimse sana söylemedi mi" demesi gereksiz. Yaklaşımı biraz daha yumuşatmak gerekebilir. Kendi doktorum da bebiş biraz minyon, fındık gibi burnu var falan diyor meselaSana da çok geçmiş olsun, umarım Dr yanlış bir yaklaşımda bulunmuştur. Bebeğe direkt olarak gelişim geriliği teşhisi koymak kolay olmasa gerek, tahlillerde sonuçlar gösterir zaten, annenin moralini aşağı cekmek ne kadar doğru tartışılır.
Benim arkadaşım da iridir enli boylu ve ilk çocuğu, kendisi çok kilo almış hatta Dr ona da kızmış. Bebeğine de kilosu şimdilik az demiş. 21+5 de benimki de o kadardı diye hatırlıyorum. Sert mizaçlı Dr Lari hiç sevmiyorum.
Taban tabana katılıyorum arkadaşım ayrıntılı çekildi bugün , başka herhangi bir sorun görmemiş Dr ama tavrını doğru bulmadım. Keza senin Dr unda öyle. Can taşıyoruz sonuçta ani bir üzüntü bebeği etkileyebilir, ama maalesef günümüzde her Dr böyle düşünmüyor. Hasta gözüyle baksalar anlayacaklar aslında.Dedigim gibi, benimki en başından beri 3 5 gün kadar geriden geliyor. Eşim de minyon bi insan. O yüzden gayet normal buldum. Ama tutup da doktorun pat diye " bu çocukta gelişim geriligi var bu zamana kadar kimse sana söylemedi mi" demesi gereksiz. Yaklaşımı biraz daha yumuşatmak gerekebilir. Kendi doktorum da bebiş biraz minyon, fındık gibi burnu var falan diyor meselasoylemden soyleme fark var. Hepimiz hamileyiz, şok haberlere hic gerek yok.
Sadece ileride giden bir bebegin gelisimi gerilerse veya durursa korkmak gerekir. Arkadasiniz mutlaka ayrıntılı cektirsin, orda bebege giden damarlara da tek tek bakılıyor
Geçmiş olsun canım,dikkat et kendine bol su ic.bana da doktorum magnezyumu günde iki kez kullan ağrın olduğunda mutlaka,yoksa bir kezkullan dedi.benkm de kuyruk sokumu kemiğin çok ağrıyor otururken özellikle.hayirlisiyla en az bi 36.haftayi gorseydikSlm kızlar bende biraz önce nst ye girdim sürekli kasılma vardı bi kaç gündür karnım bi tarafa şişiyordu bebek hareketleri olduğunu biliyorum ama kasılma böyle oluyormuş sanırım
Çok hafif ağrı çıktı istirahat dedi idrar tahlili verdim enfeksiyon da kasılma yapıyormuş monurol saşe içicem bu akşam
Bi kaç gün magnezyumu 3 kez sonra Doğuma kadar iki kez kullanacakmışım
Evet canım benimde canımı yakmaya başlamıştı hatta bugün bayağı şüphelendim ayaktayken karnım bi anda gerildi baktım yine bi tarafa toplanmış artık rahatsız olmaya başladım biraz internetten baktım korktum hemen doktorumu aradım evet kasılma olabilir seni hemen görmeliyim dediBenimde gunde en az 5 6 kere oluyor acaba bende yazsam mi doktoruma kontrole cagirir mi ki beni? Artik canimi yakmaya basladi az oncede oldu bebek geriliyor gibi bazen tam kasigimda bazen karnimda oluyor gaz sikistirmasi gibi ama gaz degil seninde boylemiydi canim
Sağol canım bende Doğuma kadar iki kez kullanacam hiç bırakma dedi hafta sonuna kadar 3 kez kullanıp öyle ikişer devam etcemGeçmiş olsun canım,dikkat et kendine bol su ic.bana da doktorum magnezyumu günde iki kez kullan ağrın olduğunda mutlaka,yoksa bir kezkullan dedi.benkm de kuyruk sokumu kemiğin çok ağrıyor otururken özellikle.hayirlisiyla en az bi 36.haftayi gorseydik
Sağol canım bi ara hergün kullanmıştım kasık ağrılarım geçince devam etmedim günlük sade maden suyu tükettim ama yeterli olmamış sanırımCok gecmis olsun. Benim de aynen dediğin gibi bebegim bi tarafa toplanip sertlesiyor. 30 saniye kadar, sonra gevsiyor. Doktorum kasılma olduğunu söyledi ve magnezyum verdi. Siz de magnezyum kullanıyor musunuz
İnşallah rabbim daha fazla bekletmez güzel haberini burdan duyurursun arkadaşının inşallah canımArkadaşlar sizden bir ricam var.bjr arkadaşım tüp bebek tedavisine başladı 6-7 yıldır olmuyor bebeği.onun için dua edebilir misiniz? Rabbim kimsenin kucağını boş koymasin inşallah,2.denemeleri olacak inşallah bu defa tutar.
canım banada ısrarla gelişim geriliği olduğunu söyleyen bi doktor var.en son gittiğimde 2.haftada 640 gr cıktı başka bi doktor normal dedi.1 hafta gerilikte problem yok dedi yani.bugun yine gideceğim bakalım 26 hafta oldu bakalım ne cıkacakHer doktorun yaklaşımı farklı. Inanın bugün farkli bi doktora gittim. Pat diye, bu çocukta gelişim geriliği var, kimse sana söylemedi mi dedi. Şok oldum. Evet en başından beri 3 4 gun, en fazla 1 hafta geriydi ultrason ölçümleri. Ama eşim minyon ve ben az kilo aldim, ayrintilida herşey kusursuz çıktı. 1 hafta geri olması ciddi birşey ifade etmez dedim. Israrla gelisim geriliği var cok onemli dedi durdu. Ama ben her ultrasonda boy kilo araligina bakıyorum, doktoruma ger seferinde soruyorum, 3 4 gun kadar geri yani. Ben hic takmadim. 24.haftada 550 gram
Ayrintiliya girdiyse ve bebegi besleyen damarlarda sorun yoksa bence arkadaşınız da kafaya takmasin
canım banada ısrarla gelişim geriliği olduğunu söyleyen bi doktor var.en son gittiğimde 2.haftada 640 gr cıktı başka bi doktor normal dedi.1 hafta gerilikte problem yok dedi yani.bugun yine gideceğim bakalım 26 hafta oldu bakalım ne cıkacak
Günaydın kızlar. Sizin doktorlar kaçıncı haftaya kadar seyahat izni veriyor?
Nisaya gitcektin ona mı gittin canım? Orda mı söylediklerHer doktorun yaklaşımı farklı. Inanın bugün farkli bi doktora gittim. Pat diye, bu çocukta gelişim geriliği var, kimse sana söylemedi mi dedi. Şok oldum. Evet en başından beri 3 4 gun, en fazla 1 hafta geriydi ultrason ölçümleri. Ama eşim minyon ve ben az kilo aldim, ayrintilida herşey kusursuz çıktı. 1 hafta geri olması ciddi birşey ifade etmez dedim. Israrla gelisim geriliği var cok onemli dedi durdu. Ama ben her ultrasonda boy kilo araligina bakıyorum, doktoruma ger seferinde soruyorum, 3 4 gun kadar geri yani. Ben hic takmadim. 24.haftada 550 gram
Ay evet nisada söylediNisaya gitcektin ona mı gittin canım? Orda mı söyledikler
Ben de tatil almıştım 30.haftama denk geliyo 32 ye kadar tüm seyahatlerini tamamla dedi. Tatilin hemen ardından da kuzen düğünü var napıcamı bilemiyorumBenim 29. Haftada uçak yolculuğu yapmam gerekiyor
canim inşallah bu duygular bebegin doğunca gececek, sosyal hayatini aksatma, tüm hayatini çocuğa endekslersen yeni yasama uyumda zorlanabilirsin, bebeginle geçirecegin zamanın tadına odaklankızlar ben şu izne ayrılma mevzusunu çok kafama takmaya başladımben evde ne yapacağım hiç alışık değilim hele eş eline bakacak olmak çok gurur kırıcı geliyor bana bir kadın için ben liseden beri hep çalıştım kendi paramı kendim kazandım hiç birine muhtaç olmadım vereceği 3 kuruşla geçinmek zorunda kalmadım psikolojim baya yerlerde bu konuda birde bebeğim kreş yaşına gelene kadar çalışmayacağım diyorum şimdiden böyleysem o zaman ne yaparım hiç bilmiyorum. ev hayatı bana göre değil. tamam bazen şikayet ediyorum ama çalışma bağımlısıyım sanırım. öyle ah ağrım var ah sızım var yoruldum bunaldım diyip iş bırakacak biri olmadım hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?