- 2 Temmuz 2012
- 669
- 726
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #21.221
Ben sling almıştım, ona koyup ilk 4 ay taşımayı düşünüyorum, sonrasında da momfort kanguruda taşıyacağım inşallah.Kızlar fikir danışayım size. Bebeği hastaneden ne ile çıkaracaksınız kucağınızda mı, port bebe de mi yoksa araca konan ana kucağı ile mi? Benim hastane ile evimin arası yaklaşık bir saat kendi aracımız ile döneceğiz hangisini alayım ya da kucakta mı getireyim karar veremiyorum. Onu al bunu al gereksiz masrafa da artık girmek istemiyorum
Çatı muayenesini 37 38 haftalarda yapıyorlar genelde. Dogumu tetikleme ihtimali olduğu için, daha öncesinde yapmıyorlar. Ben pek hoş şeyler duymadım malesef ama sanırım kendini kastikca zorlasan birşeydir. Tuşe deniliyor galiba. Bazı doklarlar iki parmağı içeri itip, aralayarak ölçüyor. Bazıları dört parmağı bitişik şekilde itiyor diye biliyorumKizlar hic alttan elle muayene olan var mi ? Daha hic olmadim bn dr um dguma yakin muayene edicm dedi. Cokmu acir ? Hizlimi davranır ve kac parmak ?
22+1de ayrıntılıyı çeken doktor 28mm serviks ölçtü. 23+0da kendi doktoruma gittim, o da 28 mm ölçtü.
16.haftadaki son ölçüm 33 mmydi. Kisalma var biraz, önlem olsun diye proluton iğne verdi haftada bir.
Sonra arkadaşımın memnun olduğu bi doktora gittim hemen ertesi gün yani 24+0, ben 34 mm ölçüyorum dedi.
Bunun ertesi günü yani 24+1de yine kendi doktoruma gittimo da 36 ölçtü. Nasıl arttı bilmiyorum, belki iğnenin etkisi, belki dinlendim vs o yüzden bilemiyorum. Yine dinlenmeye ve igneye devam
Sizlere de cok gecmis olsun. Insallah sonuna kadar sağlıkla gidebilirizdomestic cimcime-
Nee 4 parmak mi? Hayatta girmez ki 4 parmak. Hadi 2 belki de 4 cok can yakar... bide dogumu tetikliyo deniliyo ya. Mesela iliskiye girenlerde var gebelik suresince o da tetikliyo mudur ?Çatı muayenesini 37 38 haftalarda yapıyorlar genelde. Dogumu tetikleme ihtimali olduğu için, daha öncesinde yapmıyorlar. Ben pek hoş şeyler duymadım malesef ama sanırım kendini kastikca zorlasan birşeydir. Tuşe deniliyor galiba. Bazı doklarlar iki parmağı içeri itip, aralayarak ölçüyor. Bazıları dört parmağı bitişik şekilde itiyor diye biliyorum
Nee 4 parmak mi? Hayatta girmez ki 4 parmak. Hadi 2 belki de 4 cok can yakar... bide dogumu tetikliyo deniliyo ya. Mesela iliskiye girenlerde var gebelik suresince o da tetikliyo mudur ?
Benim ilk defa doğum yapacağım gece 39+3 haftalıkken yapıldı çatı muayenesi o da sancilarim olduğu için o ağrıyı hissetmedim bile ve iki parmakla yapılıyor diye biliyorum bende canimKizlar hic alttan elle muayene olan var mi ? Daha hic olmadim bn dr um dguma yakin muayene edicm dedi. Cokmu acir ? Hizlimi davranır ve kac parmak ?
Ay snn iyiymis benmki doguma yakin yapcam dedi daha şimdiden. Bdhaki kontrolumde tkrar sorcam hangi hafta yapicagni... cok korkagm bu konuda. Gebelik olmasa kadn dogumun onunden bile gecmezdim :)Benim ilk defa doğum yapacağım gece 39+3 haftalıkken yapıldı çatı muayenesi o da sancilarim olduğu için o ağrıyı hissetmedim bile ve iki parmakla yapılıyor diye biliyorum bende canim
Cok tesekkurler hepimize gecmis olsun:)canim olcumler konusunda soyle bir sey var.doktor,makine,alttan veya ustten olcum,idrar durumun hepsi etkiliyor olcumu.benim de farkli farkli cikti doktorlar haftayla uyumlu olmasi onemli dedi.ilac ve igneyle daha da duzelir insallah biraz da yer çekimini azaltip dinlendin mi daha da toparlar umarim:)22+1de ayrıntılıyı çeken doktor 28mm serviks ölçtü. 23+0da kendi doktoruma gittim, o da 28 mm ölçtü.
16.haftadaki son ölçüm 33 mmydi. Kisalma var biraz, önlem olsun diye proluton iğne verdi haftada bir.
Sonra arkadaşımın memnun olduğu bi doktora gittim hemen ertesi gün yani 24+0, ben 34 mm ölçüyorum dedi.
Bunun ertesi günü yani 24+1de yine kendi doktoruma gittimo da 36 ölçtü. Nasıl arttı bilmiyorum, belki iğnenin etkisi, belki dinlendim vs o yüzden bilemiyorum. Yine dinlenmeye ve igneye devam
Sizlere de cok gecmis olsun. Insallah sonuna kadar sağlıkla gidebilirizdomestic cimcime-
aklıma takılan şeylerden birini daha görüşe sunucam :) bunda tecrübeli anneler belki daha çok fikir sahibi olabilir. süt saklama poşetleri ve kapları var. ben pompayı ve saklama poşetlerini aldım. peki kap olarak almak ek bir fayda yaratır mı, onu da alıp bir köşeye koysam mı?
Kızlar fikir danışayım size. Bebeği hastaneden ne ile çıkaracaksınız kucağınızda mı, port bebe de mi yoksa araca konan ana kucağı ile mi? Benim hastane ile evimin arası yaklaşık bir saat kendi aracımız ile döneceğiz hangisini alayım ya da kucakta mı getireyim karar veremiyorum. Onu al bunu al gereksiz masrafa da artık girmek istemiyorum
Sling dediginiz bundan mi bende almayı düşünüyorum ama rahat olmaz diye vazgeçmiştim sanki bebek durmaz diye tereddüt etmiştim bu marka iyi diye duymuştumBen sling almıştım, ona koyup ilk 4 ay taşımayı düşünüyorum, sonrasında da momfort kanguruda taşıyacağım inşallah.
kesinlikle yenidoğan otokoltuğu puset kullanmalısın.arkadasım trafik kazasında 2 aylık bebeğini kaybetti kucagındaydı bebek.ve sadece o günlük cıkarmıstı puseti birileri de binecek diye arabayaBen kucağımda çıkarırım sanırım ya. Portbebeyi sevmiyorum ama aşıya falan giderken kullanmak için alacağım sanırım. O oto koltuğu olan pusetleri de sevmiyorum, ağır, yani araba için iyi ama elde taşımaya hiç uygun değil bence. E araba için de yenidoğan puseti almak mantıksız geliyor bana, kısa vaadeli çünkü. Biraz büyüsün, oturmaya geçince, 12 yaşına kadar kullanılabilen oto koltuklarından alacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?