2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Haftasonu kasilmalarim vardi bir de vajinal kasintim bugun doktora gittim. Enfeksiyon var dedi fitil verdi. İshal de var iki gundur gecmezse cumaya kadar hastaneye sevkederim dedi.

Nst ye bagladi ama sukur sanci cikmadi ama cuma mutlaka nst ye gel dedi.

Serviks uzunlugundan suphelenmistim sukur kisalma yokmus bol bol su ic dedi. Sol tarafina yat dedi

Ben kucağımda çıkarırım sanırım ya. Portbebeyi sevmiyorum ama aşıya falan giderken kullanmak için alacağım sanırım. O oto koltuğu olan pusetleri de sevmiyorum, ağır, yani araba için iyi ama elde taşımaya hiç uygun değil bence. E araba için de yenidoğan puseti almak mantıksız geliyor bana, kısa vaadeli çünkü. Biraz büyüsün, oturmaya geçince, 12 yaşına kadar kullanılabilen oto koltuklarından alacağım.

Ben sling almıştım, ona koyup ilk 4 ay taşımayı düşünüyorum, sonrasında da momfort kanguruda taşıyacağım inşallah.

22+1de ayrıntılıyı çeken doktor 28mm serviks ölçtü. 23+0da kendi doktoruma gittim, o da 28 mm ölçtü.
16.haftadaki son ölçüm 33 mmydi. Kisalma var biraz, önlem olsun diye proluton iğne verdi haftada bir.
Sonra arkadaşımın memnun olduğu bi doktora gittim hemen ertesi gün yani 24+0, ben 34 mm ölçüyorum dedi.
Bunun ertesi günü yani 24+1de yine kendi doktoruma gittim o da 36 ölçtü. Nasıl arttı bilmiyorum, belki iğnenin etkisi, belki dinlendim vs o yüzden bilemiyorum. Yine dinlenmeye ve igneye devam
Sizlere de cok gecmis olsun. Insallah sonuna kadar sağlıkla gidebiliriz domestic cimcime-

Kizlar hic alttan elle muayene olan var mi ? Daha hic olmadim bn dr um dguma yakin muayene edicm dedi. Cokmu acir ? Hizlimi davranır ve kac parmak ?
Çatı muayenesini 37 38 haftalarda yapıyorlar genelde. Dogumu tetikleme ihtimali olduğu için, daha öncesinde yapmıyorlar. Ben pek hoş şeyler duymadım malesef ama sanırım kendini kastikca zorlasan birşeydir. Tuşe deniliyor galiba. Bazı doklarlar iki parmağı içeri itip, aralayarak ölçüyor. Bazıları dört parmağı bitişik şekilde itiyor diye biliyorum

Dinlenmek çok fayda ediyor diye biliyorum. Eminim iğne de oldukça fayda etmiştir. Dünkü mevzudan sonra herkes yoruldun mu diye sordu zaten bana da. Şu 33-34 ü geçsek, hepimizin içi rahat edecek galiba :)

Nee 4 parmak mi? Hayatta girmez ki 4 parmak. Hadi 2 belki de 4 cok can yakar... bide dogumu tetikliyo deniliyo ya. Mesela iliskiye girenlerde var gebelik suresince o da tetikliyo mudur ?

Nee 4 parmak mi? Hayatta girmez ki 4 parmak. Hadi 2 belki de 4 cok can yakar... bide dogumu tetikliyo deniliyo ya. Mesela iliskiye girenlerde var gebelik suresince o da tetikliyo mudur ?

ilişkiye girmek faydalı diye söyledi doktorum bana mesela. ama 4 parmak hiç duymadım, bildiğim hep 2 ile kontrol edildiği. 4 bana da fazla geldi biraz

Kızlar hepimizde aynı sorunlar var galiba ama bende yazayım karnım gerçekten çok sert geriliyor gerildi ce bende korkuyorum haliyle özellikle geceleri yatarken kalkarken zorlanmaya başladım spor yapmadigimdan heralde bacaklarım da gucsuzlesiyor nolcaz biz böyle daha 3 ay var

Kizlar hic alttan elle muayene olan var mi ? Daha hic olmadim bn dr um dguma yakin muayene edicm dedi. Cokmu acir ? Hizlimi davranır ve kac parmak ?
Benim ilk defa doğum yapacağım gece 39+3 haftalıkken yapıldı çatı muayenesi o da sancilarim olduğu için o ağrıyı hissetmedim bile ve iki parmakla yapılıyor diye biliyorum bende canim

Benim ilk defa doğum yapacağım gece 39+3 haftalıkken yapıldı çatı muayenesi o da sancilarim olduğu için o ağrıyı hissetmedim bile ve iki parmakla yapılıyor diye biliyorum bende canim
Ay snn iyiymis benmki doguma yakin yapcam dedi daha şimdiden. Bdhaki kontrolumde tkrar sorcam hangi hafta yapicagni... cok korkagm bu konuda. Gebelik olmasa kadn dogumun onunden bile gecmezdim :)

Cok tesekkurler hepimize gecmis olsun:)canim olcumler konusunda soyle bir sey var.doktor,makine,alttan veya ustten olcum,idrar durumun hepsi etkiliyor olcumu.benim de farkli farkli cikti doktorlar haftayla uyumlu olmasi onemli dedi.ilac ve igneyle daha da duzelir insallah biraz da yer çekimini azaltip dinlendin mi daha da toparlar umarim:)

Bana kaplar daha iyi demişlerdi, bir paket süt saklama kabı diye geçen aventin ürününü almıştım. Ama kullanmaya başlayınca bana poşetler daha rahat ve kullanışlı geldi. Bir kere poşetle saklamak daha kolay çünkü yassı halde daha az yer kaplıyorlar. Az da olsa çok da olsa sağdığın süt kapla kaldırdığında hep aynı yeri işgal ediyor dondurucuda. Bir de çözdürme meselesi var ki o kaplardaki süt bildiğin buz kütlesi olarak çıkıyor ve poşettekilere göre daha uzun sürede çözünüyor.. Yani süt saklama konusunda kapları hiç kullanışlı bulmadım ben. Ha ama o işe yaramadı dediğim kaplar ek gıda döneminde çok işime yaradı :) püreymiş, çorbaymış, muhallebiymiş o kaplara koyup yanıma rahatlıkla aldım çünkü akıtmıyordu. Ama bu kaplar illa gerekli mi dersen hayır derim. Ama şu da var bu süt saklama mevzusu da kişiye göre değişiyor sanırım, kullandıkça göreceksin artık :)
Poşet için de stok yapmayın bence. Tek paket alın. Ben tek bir markanın ürününü kullanabildim, diğerleri hep kokuyor gibi geldi bana. Kullandıkça markaya ve alacağınız paket sayısına karar verirsiniz bence.

Ben oğlumu ana kucağı denen oto koltuğu olarak geçen ürünle hastaneden çıkarmıştım. Amerikada o oto koltuğu olmadan hastaneden çıkarmıyorlarmış diye duydum, güvenlik açısından buna dikkat ediyorlarmış. Bence kişisel tercih ve imkan meselesi bu. Portbebe ile de taşınır bebek, bizim bebekliğimizde taşımışlar yani :) benim hastaneden evim yarım saat civarı sürüyor ama arabayla geleceğimizden hem de hava muhtemelen serin olur diye düşündüğümden gene o pusetle taşımayı düşünüyorum. İçlerinde yenidoğan aparatı oluyor, bebek iki büklüm kalmıyor ama içi rahat etmeyip minik bir yastık koyanları da gördüm ben. Bana göre bu ana kucağı gereksiz değil çünkü ben kış da olsa muhtemelen dışarı çıkaracağım bebeğimi ve bu ana kucakları da bebek arabasına takılabiliyor. Yani arabadan bebek arabasına üşütmeden aktarabilirim. Genel kullanım olarak düşün derim bu yüzden. Yani arabayla çok çıkmayız, kış diye çok gezmeyiz gibi düşüncelerin var ise bu ana kucaklarında kilo sınırı var, alıp kenarda durmasın bence.
Model olarak ben maxi cosi cabriofix kullanmıştım ama başka güzel markalar da var. Alacaksanız hangi marka olursa olsun güvenlik testlerinden geçmiş mi ona bakın derim ben, markası önemli değil bu testlerden aldığı not önemli. İkinci el olan ürünler de vardı biz bakarken ebebekte. Ürünün kaç yıllık olduğunu ve (allah korusun) kaza geçirip geçirmediğini sorgulayarak ikinci el de alınabilir çünkü mesela biz sadece 6-7 ay kullandık oğlumda. Çok uzun bir kullanımı olamadı oğlumun kilosu sebebiyle, bizim gibi az kullanıp satana denk gelebilirsiniz.

Ben sling almıştım, ona koyup ilk 4 ay taşımayı düşünüyorum, sonrasında da momfort kanguruda taşıyacağım inşallah.
Sling dediginiz bundan mi bende almayı düşünüyorum ama rahat olmaz diye vazgeçmiştim sanki bebek durmaz diye tereddüt etmiştim bu marka iyi diye duymuştum

Eklentiler

• IMG_4724.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 72
kesinlikle yenidoğan otokoltuğu puset kullanmalısın.arkadasım trafik kazasında 2 aylık bebeğini kaybetti kucagındaydı bebek.ve sadece o günlük cıkarmıstı puseti birileri de binecek diye arabaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…