2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
uyuyamama bende de başladı ama sıcaktan değil bütün gece klima acık.dus alıyorum uyuyayım diye ama ne mümkün sanki uyumuyormusum gibi gözlerim kapalı ama dalamaıyorum.birde her saat bi kalkıp dolasma isteği.oğlumda hiç böyle değildi namaza kalkardım sadece.çocukta doğduktan sonra sadece namaz vaktind euyanır emer yatardı.kız biiz yoracak galiba.ama olsun yeter ki sağlıklı olsun hiç uyumasamda olur :)

Kizlar gunaydin endokrinle randevum var aclik verdim simdi tokluk sirasindayim bu arada kadin doguma girdim serviks boyu olcumu yapti 3.5 cikti gayet nor.al dedi doktor bebisim 1 kilo olmus 35 cm 1 hafta once 852 gr 32 cmdikasilma gercekten onemli iyiki gelmissin dedi magnezyumu 2ye cikardi arti kalsiyum yazdi ayakta cok kalmak yorulmak yok dedi birde nstye gircem bakalim kasilma cikacakmi sadece kasilmaya bakacaklar dedi

günaydın herkese...
bildiğim kadarıyla araca binilecekse hastane çıkarken ana kucağı bulunmasını zorunlu tutuyor. bebek ve belli bir büyüme yaşındaki çocukların ana kucaksız arabada seyahati yasak çünkü. o yüzden kısmet olursa o günler biz de aldığımız ana kucağında çıkartacağız.

Ya arkadaşlar ben bu anlattıklarını ilk defa duyuyorum. Bazı durumlardan şüphelenip mi bu uygulamaları yapıyorlar yoksa siz mi talep ediyorsunuz? Yani mesela 16. haftada neden o ölçüm yapıldı anlayamadım. Ki benim bebeğim tüp bebek, hatırlatmam istemem gereken uygulamalar mı bunlar?

bu hafta kurulu saat gibi 5'te uyanıyorum
gece sık sık terlemekten ve yatakta dönmekten de uyanıyorum. ama sabahki uykum aralanınca tuvaletim de bastırıyor, bu sefer yatağa dönünce hemen uyuyamıyorum sonra bi bakıyorum iş saati için alarm çalıyo zombi gibi kalkıyorum yataktan. gündüz iş yerinde çok uykuluyum o yüzden. acaba rapor olayına hiç girmeyip 32. haftada direkt ayrılsam mı... zaten dün konuştuğum bir arkadaşım bebeğini 37. haftada doğurduğunu söyledi. izne ayrılıp ertesi günü doğurma ihtimalim de var o zaman.. pff kafam karışık yine.

ağrın olursa sancın olursa söylüyorsun onlar yapıyor sıkayetin yoksa 22 23 haftada zaten bakıyorlar.sorun yoksa soylememişlerdir bile.ama kontrole gittiğinde illa duymak istersen doktoruna sor usg de bakıveriyorlar

Sling dediginiz bundan mi bende almayı düşünüyorum ama rahat olmaz diye vazgeçmiştim sanki bebek durmaz diye tereddüt etmiştim bu marka iyi diye duymuştum
Ben yan sling almıştım kol alçı taşıyıcısı gibi, boyundan geçirip içine bebeği koyuyorsunuz. Diğerleri de mantıklı ama çöz, sar, sarmala bağla uğraşamam demiştim. Bebek sizin kalbinize ve memelere yapışık gibi taşındığından huzur bulup kokunuzu alırken siz hareket ettikçe gazını da rahat çıkarttığından aslında makul ama her bebek ayrı bir çeşit oluyor, kimi içinden çıkmaz kimi içine bile girmez.

ağrın olursa sancın olursa söylüyorsun onlar yapıyor sıkayetin yoksa 22 23 haftada zaten bakıyorlar.sorun yoksa soylememişlerdir bile.ama kontrole gittiğinde illa duymak istersen doktoruna sor usg de bakıveriyorlar

Tşk ederim 28. haftam bitiyor 2 doktora gidiyorum biri devlet biri özel ikisinde de bahseden olmadı. Sıkıntı yok demekki şükür.

Yüzde doksan dokuz her kontrolde bu ölçüm yapılıyor. Normal olunca bilgi verme gereği duymamış olabilir doktorunuz. Benim 16.haftada biraz suyum azalmıştı. Sonrasında hep gayet iyi, hersey yolunda, hic problem yok, haftasiyla uyumlu diye söylüyor. Yani bazen kilosunu boyunu gramla cmle söylüyor, bazen de herşey uyumlu diyor.
Normal aralıkta olunca tek tek bilgi verilmiyor bazen. Ama olcuyordur mutlaka. Ultrason esnasında siz sorabilirsiniz, rahim ağzı kaç mm diye. Zaten söyler. Hatta benim doktorum her seferinde dosyama da kaydediyor, geçmiş haftalara da bakıyor

Kızlar konuşulmuşsa da kaçırdım. Bebek kıyafeti alanlar, yıkadınız mı onları, daha sonra mı yıkayacaksınız?

kıyafet namına henüz çok bişey almadım ama aldığım diğer tekstillerin (battaniyeler, bezler vs.) henüz hiç birini yıkamadım. sona bırakıyorum. dolabını henüz kurmadık, kuralım öyle misler gibi koyucam içine.

Aaa Bundan ilk defa gördüm sanki senin attığın daha rahat olur gibi belli marka var mi yoksa herhangisi fark etmez mi

Teşekkür ederim. Özeldeki doktorum geniş kapsamlı bir rapor veriyor, ben bildiğim terimleri inceliyorum ama rahim ağzı ölçüldüğünü bile bilmediğim için farketmedim belki de. Dikkat ederim.

Aaa Bundan ilk defa gördüm sanki senin attığın daha rahat olur gibi belli marka var mi yoksa herhangisi fark etmez mi
Ben bunu yurtdışından almıştım 2 sene önce , o zaman yan slingler pek yaygın değildi burada, şimdi epey populerler, büyük bebek mağazalarında çeşitleri vardır sanırım.

Kızlar, şu kiraz çekirdekli reflü yatağından alan var mı? Bazı yorumlarda koktuğundan hiç kullanılmadan attıklarını söyleyenler olmuş, o yüzden merak ediyorum.

Teşekkür ederim. Özeldeki doktorum geniş kapsamlı bir rapor veriyor, ben bildiğim terimleri inceliyorum ama rahim ağzı ölçüldüğünü bile bilmediğim için farketmedim belki de. Dikkat ederim.
Eger ayrintili cektirdiyseniz onun raporunda mutlaka yazar. Ben ilk orda fark edip özellikle kendi doktoruma sormuştum. Serviks diye bi ölçüm vardir ayrintilinin raporunda, ordan bakabilirsiniz. Son zamanlarda artık benim kontrol işi ciddilestigi icin, ultrason fotolarina da ekliyor o uzunluk kaydını. Ama bilmesem anlamam yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…