- 7 Nisan 2017
- 61
- 45
- 38
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #21.281
Neyse bi bakima iyi olmus. Agrisi suruyor bi kac gun agrisini cekmicen en azindan. Yapilan tek doz asininda bence korumasi uzun surelidir neden 2 doz yapiyorlar acaba.bende başından beri vurulmasından yanayım zaten ve burdakilerden öğrendiğimde 2 doz hamilelikte sonrasıda doğumda şeklindeydi ama sağlıkocağındaki hemşire öyle diyince döndüm işe boşa yoruldum anlayacağın bu sıcakta. dışarı çıkmışken halledeyim dedim çünkü 1 ay oldu aramadılar meğer yapılmayacağı için aramamışlar
bu sağlık ocaklarının da uygulamaları her gebe için aynı değil mi yav niye böyle çifte standart anlamadım şimdi.
Neyse bi bakima iyi olmus. Agrisi suruyor bi kac gun agrisini cekmicen en azindan. Yapilan tek doz asininda bence korumasi uzun surelidir neden 2 doz yapiyorlar acaba.
Neyse bi bakima iyi olmus. Agrisi suruyor bi kac gun agrisini cekmicen en azindan. Yapilan tek doz asininda bence korumasi uzun surelidir neden 2 doz yapiyorlar acaba.
Hamileyken niye misafirler gelir ki :)) bencil mi düşünüyorum bilmiyorum sonuçta bazen insanın yemek yapacak hali kalmıyor gelen misafirler anlayışlıdır çok yorulma pasta börek falan yapma canimiş yerinde artık yormuyorum ama eve gelince asıl mesai başlıyor bugün yine misafirim var evi toplayayım kirli sepetindekileri yıkayayım bulaşıkları halledeyim diye baya yordum sanırım kendimi dün akşam 6-7 kere kasıldı karnım. birde eşim yardım ediyor Allahtan etmese halim harap. hamilelikte birşey yapmasak bile yoruluyoruz zaten
ben ilk gebeliğimde yaptırmamıstım.doğum doktorum bunda muhakkak yaptır cok önemli dedi.ve bu asılar bazı dönemlerde tekrar ediliyor zaten.lisede bende yaptırmıstım soyledim ama kesinlikle yaptır dedi yaptırdım bitti sükürkızlar ben geldim şekerim sınırda çıktı sabah aç tok 1 ay boyunca kontrol et çok yükselirse gelirsin dedi. nstde kasılma çıkmadı ama iş yerine geldim kasılmam oldu yorgunken oluyor zaten özellikle de söyledim. neyse kalsiyum magnezyumu kullanacağım birde progestan yazdı akşam çok kasılman olursa vajinadan atarsın bir tane dedi. bu arada sağlık ocağı tetanozun 2. dozunu vurmayacakmış üniversiteyi de okumuşsun zaten ilk okuldan liseye kadar yapılıyor eğer lise okumamış olsaydın ya da doğuda falan olsaydın yapardık ama okullarda vurulduklarında sayılıyor artık dedi hemşire. bizler bu işin eğitimini alıyoruz vuranlar nasılş vuruyor anlamıyorum tedaviyi başa sardırıyorlar dedi
Hamileyken niye misafirler gelir ki :)) bencil mi düşünüyorum bilmiyorum sonuçta bazen insanın yemek yapacak hali kalmıyor gelen misafirler anlayışlıdır çok yorulma pasta börek falan yapma canim
ben ilk gebeliğimde yaptırmamıstım.doğum doktorum bunda muhakkak yaptır cok önemli dedi.ve bu asılar bazı dönemlerde tekrar ediliyor zaten.lisede bende yaptırmıstım soyledim ama kesinlikle yaptır dedi yaptırdım bitti sükür
Sağlık ocağına da güvenmemeli demek ki ben de 2.dozu vuruldum 5 e tamamla ömür boyu korusun dedi. Dr. A sorayım ben de bu ne saçmalıkzaten okuldakilerle tamamlamış oluyormuşuz canım doğumdan sonrada vurulmucam mı hayır vurulmayacaksın dedi. okulda vuruldun gebelikte 1 doz vuruldun bitti eğer 2. dozu vurulursan tedavini başa sarmış olursun fazla aşının yararı değil zararı var dedi valla bana söylenen bu şasırdım kaldım çoğu arkadaşım vuruldu ama dedim nasıl vurulurlar eğitimini alıyoruz biz bunun önceden okul zamanı sayılmıyordu artık sayılıyor diye üstüne basa basa söyledi
bende doktoruma sorup gittim 2. dozu vurulayım mı dedim vurul dedi. sağlık ocağına doktorum gönderdi diyince onlar bizim aldığımız eğitimden geçmiyorlar dediSağlık ocağına da güvenmemeli demek ki ben de 2.dozu vuruldum 5 e tamamla ömür boyu korusun dedi. Dr. A sorayım ben de bu ne saçmalık
bende doktoruma sorup gittim 2. dozu vurulayım mı dedim vurul dedi. sağlık ocağına doktorum gönderdi diyince onlar bizim aldığımız eğitimden geçmiyorlar dedionlar vurul derler ama geçmişinize bakmazlar sizin tüm kayıtlarınız bizde dedi
aldıkları eğitimi falan kast ediyorsan bu konuda yalan söyleyeceğini sanmıyorum böyle bir sorumluluk alamazlar sanırım. zira bana kaydımı açıp gösterdi hepatit aşılarımı falan olmuşum öğrenmişte oldumşahsen benim gittiğim sağlık ocağındaki bana bunu söylese inanmazdım :) her gittiğimde sende şu var mıydı, bu var mıydı diye baştan soruyor. şeker ölçümü tee kaç ay önce yapılmıştı mesela, onu güncel bilgi diye yazdı filan. ben sadece araç olarak kullanıyorum oradakileri aşı vurunma, açılması gereken sağlık bakanlığı kaydını açtırma vs gibi işlemler için. çok niteliklileri vardır bilemem, bana denk gelmedi :)
ben hiç hatırlamıyorumValla ben dbakırlıyım burda yaşıyorum bi tek ilkokulda aşı oldık. Ortaokul ve lisede aşı maşı olmadık
ilk gebeliğinde tamamlayanlar 2. gebelikte vurulmuyor zaten :) hemsirem bana sordu ben ilkinde yaptırmadım deyince yaptı.Ben nevşehirliyim ilk hamileliğimde iki tane vurulmuştum bi tanede doğumdan 1 yıl ara ile vuruldum en son 20 haftalıkken vuruldum 5 e tamamladım ömür boyu korur dedi sağlık ocağı hemşiresi
Bnmkisinin boyu da uzun gibi. Bence bu gebetik.anne baba kısa ise bebekte 2 3 cm kısa oluyor. Ultrason kağıdında fl diye bişi yazıyo. O fl değerini 7 ile çarparsan boyunu bulursunKızlar bugün kontrolumuz vardı. Bende şeker olduğu için korkuyordum açıkçası suyu fazla veya haftasından ilerdedir diye ama herşey normal dedi doktor 1000 Gr 26+5 haftalık 28 cm dedi. sekerini kontrol ettir sürekli dedi diyet yaptığımı söyledim tokluk 165 çıktı şekerim dusmezse dahiliye doktoru insülin başlatalım dedi dedim hayır insulinlik bir durum yok dedi diyete devam dedi napcagimi şaşırdım bende kizlar. Bir de boyuna takıldı kafam sanki boyu uzamiyor mu bebisin yoksa ben mi yanlış duydum 28 cm. of çok heyecan yapıyorum ultrasonda soracagim bişey varsa da unutuyorum. Bı 10 gün sonra devlet Hastanesi'ne gideceğim yeni hastane açılıyor ve yeni bir doktor gelmiş bakalım boyunu sorayım o zaman kaç cikacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?