2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Neyse bi bakima iyi olmus. Agrisi suruyor bi kac gun agrisini cekmicen en azindan. Yapilan tek doz asininda bence korumasi uzun surelidir neden 2 doz yapiyorlar acaba.

bu sağlık ocaklarının da uygulamaları her gebe için aynı değil mi yav niye böyle çifte standart anlamadım şimdi.

Neyse bi bakima iyi olmus. Agrisi suruyor bi kac gun agrisini cekmicen en azindan. Yapilan tek doz asininda bence korumasi uzun surelidir neden 2 doz yapiyorlar acaba.

ay kızlar valla bilmiyorum ben aksine üzüldüm bunca yolu yürüdüm yoruldum diye

internetteki tetanoz aşısı planına göre ilk olduğumuz aşının uzun süreli bir koruma kapasitesi yok. ikinciyi vurunduktan sonra koruma 1-3 yıla çıkıyor. sonra zamana göre sırasıyla vurulanlar bunu 5 yıl, 10 yıl ve doğurganlık çağı boyunca olana kadar uzatıyor.
bir de "Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere tetanoz aşısı yapılması önerilir. Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez." yazıyor.

Kızlar ben 2doz tetanoz oldum yarın sabahda aç karna tahlillerim varmış hemşirem aradı sabah saglık ocağına gidicem bakalım. Bide bu kasılmalarınızı nasıl anlıyorsunuz ben de geceleri uyuyamaz oldum hep diyorum oğlan durmuyo diye ama şimdi konuşmaları okuyunca tedirgin oldum bende ya

Hamileyken niye misafirler gelir ki :)) bencil mi düşünüyorum bilmiyorum sonuçta bazen insanın yemek yapacak hali kalmıyor gelen misafirler anlayışlıdır çok yorulma pasta börek falan yapma canim

ben ilk gebeliğimde yaptırmamıstım.doğum doktorum bunda muhakkak yaptır cok önemli dedi.ve bu asılar bazı dönemlerde tekrar ediliyor zaten.lisede bende yaptırmıstım soyledim ama kesinlikle yaptır dedi yaptırdım bitti sükür

Hamileyken niye misafirler gelir ki :)) bencil mi düşünüyorum bilmiyorum sonuçta bazen insanın yemek yapacak hali kalmıyor gelen misafirler anlayışlıdır çok yorulma pasta börek falan yapma canim

kuzenim ve eşi gelecek canım kuzenimde hamile benden 1 ay geri benim doktoruma geliyor o da ve izmirde kalacağı tek yer bizim evimiz seve seve ağırlıyorum ama çalışınca ve üstüne üstlük hamileysek daha zor oluyormuşaslında çok bir şey bekleyen insanlar değiller ama benim içim durmuyor malesef bugün dışarı çıkaracağız eşime dedim yapmıcam bir şey

canım bende yaptırılması taraftarıyım ama yapmıcam diyince ısrarcı olamadımbirde yarım saat uzun uzun anlattı neden yapmadığını

Sağlık ocağına da güvenmemeli demek ki ben de 2.dozu vuruldum 5 e tamamla ömür boyu korusun dedi. Dr. A sorayım ben de bu ne saçmalık

Sağlık ocağına da güvenmemeli demek ki ben de 2.dozu vuruldum 5 e tamamla ömür boyu korusun dedi. Dr. A sorayım ben de bu ne saçmalık
bende doktoruma sorup gittim 2. dozu vurulayım mı dedim vurul dedi. sağlık ocağına doktorum gönderdi diyince onlar bizim aldığımız eğitimden geçmiyorlar dedionlar vurul derler ama geçmişinize bakmazlar sizin tüm kayıtlarınız bizde dedi

Ben nevşehirliyim ilk hamileliğimde iki tane vurulmuştum bi tanede doğumdan 1 yıl ara ile vuruldum en son 20 haftalıkken vuruldum 5 e tamamladım ömür boyu korur dedi sağlık ocağı hemşiresi

şahsen benim gittiğim sağlık ocağındaki bana bunu söylese inanmazdım :) her gittiğimde sende şu var mıydı, bu var mıydı diye baştan soruyor. şeker ölçümü tee kaç ay önce yapılmıştı mesela, onu güncel bilgi diye yazdı filan. ben sadece araç olarak kullanıyorum oradakileri aşı vurunma, açılması gereken sağlık bakanlığı kaydını açtırma vs gibi işlemler için. çok niteliklileri vardır bilemem, bana denk gelmedi :)

Kızlar ben dün şekerime baktırdım kahvaltıdan 1.5 saat sonra pek dikkat edemedim meyve tüketimine falan
Tokluk 91 çıktı 1 saat sonra bakmak gerekiyormuş ya tokluk şekerime yarım saatlik dilim etkiler mi bu kadar

kızlar calcimax kullanan var mı? çok şekerli geldi bugün yazdı bana acaba büyük bardağa mı eritmeliyimbu arada hergün 2 büyük dilim peynir yemem lazımmışpeynir ve süt benim hayatımda yok ki

aldıkları eğitimi falan kast ediyorsan bu konuda yalan söyleyeceğini sanmıyorum böyle bir sorumluluk alamazlar sanırım. zira bana kaydımı açıp gösterdi hepatit aşılarımı falan olmuşum öğrenmişte oldum

Kızlar bugün kontrolumuz vardı. Bende şeker olduğu için korkuyordum açıkçası suyu fazla veya haftasından ilerdedir diye ama herşey normal dedi doktor 1000 Gr 26+5 haftalık 28 cm dedi. sekerini kontrol ettir sürekli dedi diyet yaptığımı söyledim tokluk 165 çıktı şekerim dusmezse dahiliye doktoru insülin başlatalım dedi dedim hayır insulinlik bir durum yok dedi diyete devam dedi napcagimi şaşırdım bende kizlar. Bir de boyuna takıldı kafam sanki boyu uzamiyor mu bebisin yoksa ben mi yanlış duydum 28 cm. of çok heyecan yapıyorum ultrasonda soracagim bişey varsa da unutuyorum. Bı 10 gün sonra devlet Hastanesi'ne gideceğim yeni hastane açılıyor ve yeni bir doktor gelmiş bakalım boyunu sorayım o zaman kaç cikacak

Ben nevşehirliyim ilk hamileliğimde iki tane vurulmuştum bi tanede doğumdan 1 yıl ara ile vuruldum en son 20 haftalıkken vuruldum 5 e tamamladım ömür boyu korur dedi sağlık ocağı hemşiresi
ilk gebeliğinde tamamlayanlar 2. gebelikte vurulmuyor zaten :) hemsirem bana sordu ben ilkinde yaptırmadım deyince yaptı.

Bnmkisinin boyu da uzun gibi. Bence bu gebetik.anne baba kısa ise bebekte 2 3 cm kısa oluyor. Ultrason kağıdında fl diye bişi yazıyo. O fl değerini 7 ile çarparsan boyunu bulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…