2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
6,5 aylık hamile oluyorsun canım 6 ay 16 gün oluyor hatta tam 28 haftalıksan

Çok geç bi soru olacak ama ben neden hamilelik başlangıcını adetin ilk gununden hesapladiklarini merak ediyorum.
Yani aslinda kadının hamile kalma ihtimalinin yüksek olduğu 3 4 gün var 1 ay içinde, onlar da yumurta catladiktan sonraki 3 4 gün. Düzenli bir adet döngüsü ortalama 28 gunse, yaklaşık 14.gun yumurta çatlar ve 3 4 içinde hamilelik oluşur. Bu durumda hamileliklerimiz hep en az 2 hafta erken sayılmış gibi geliyor bana. Yumurta takibi yaptirdigimda adetin 2.gunu 7 8 mm oluyordu yumurta. Ve yaklaşık 18 20 mmye gelince çalıyor. Ama biz hamilelik baslangicini taa yumurtanin 6 7 mm olduğu gunlerden sayıyoruz. Anlamsiz bi hesap degil mi

Canım sancı dediğin nasıl sancı. Bebek büyüdükçe rahim kasları da baskı görüyor acep o olabilirmi

Kizlar adalat kullanan kimlerdi ya da varmiydi bugun doktorum adalat baslayalim dedi ilaci alirken eczaci cok tehlikeli birnilac falan dedi korktum :/
Bana da verdi doktorum pazartesi sertleşme oldu karnımda acile gittik 2 gün yatış yaptık taburcu olurken de adalat 30 verdi gece uyumadan önce yarım tablet al dedi. Önceki kontrollerde de söylemişti o zaman 16 haftalıktı yine yarım tablet kullan ama her gün kullanma demişti sonra da biraz daha bekleyelim deyip o zaman vermekten vazgeçmişti şimdi verdi ama benim tansiyonum zaten düşük 10-5 genelde onun için terettüt ettim. Düşük tehlikesi olduğu için Progestan iğne kullanıyorum zaten ama bilemedim adalat kullansam mı kullanmasam mı? Sana hangi doz da verdi? Sanırım kasılmalar için veriyor tansiyon için değil ama insan korkuyor işte.

Selam kızlar. Benim ellerim ağrıyor geceden beri telefonu bile zor tutuyorum, parmaklarım çok güçsüz. Karpal tunel sendromu falan yazıyor internette, var mı başka elleri ağrıyan?

Sata göre değilde kese boyutuna göre hesaplanıyor aslında ilk başta satın önemli olmasının nedeni kesenin gelişiminin yerinde olup olmamasıdır bazı durumlarda 2 hafta gerilik oluyor bunun üzerini tehlikeli buluyor doktorlar bunun nedeni de bence söylediğin o aradaki farktır

Arkadaşlar merhaba, hamileliğin balayı dönemini bitirdik şikayetlerimiz arttı. Kasılma konusunda sizi okudukça bazen ben de endişeleniyorum, bebeği sürekli dinler haldeyim bir düzen oluşturdu kendine uyku konusunda o saatler dışında hareket etmeyince korkuyorum ben de çok zormuş anne olmak ayrıca dün gece hamileliğimden beri en zor gecemi geçirdim desem yeri kuzenimde misafirlikteyim evi gibi rahat da olmuyor insan uykum bölündü sonra kasık ağrısı bir türlü rahat edemedim durmadan WC'ye gittim ağlayarak sabahı ettim resmen. Son 3 ay ne yapacağız bilmiyorum

Bana gunde iki tane dedi ama ben tedirgin olunca bir taneyle baslayalim duruma gore karar verelim dedi bir tane icmeye basladim bugun.progestan fitil kullaniyorum bir de.ikisi de kasilmalar icin ayrica magnezyum da kullaniyorum insallah iyi gelir

Slm arkadaşlar, bayram tatili için planiniz var mı, 2.5 yaşında bir kızım var ve denize girsin istyrm, ben ise 23+5 teym, gebeligim sıkıntılı biraz, hala çok kısıtlı besleniyrm, ayvalık civarında yemeği kendimin yapabileceği temiz bir yer ariyrm, bilginiz varsa çok sevinirim,

Benim sat 19 subat ama aşılama 8 mart. Doktoruma soyledigimde hep 19 subat onemli diğeri önemsiz diyor. Hani aşılama tarihi belli olmasa, sat daha kesin bi tarih. Ama hamile kalınan gün belliyken, yine de satı baz almak garip geliyor benim bebek de biraz geriden geliyor, ben buns bağlıyorum, çocuğumu büyük haftada hesaplıyorlar

Çok takılacak bişey değil sanırım bu durum :)
Bi hafta geri kalmasından ziyade her kontrolde bi iki gün eksilerek gerilemesi sorun bence

Gelisimi takip ederken sat yerine yumurtanin catladigi gunu baz alsalar her annenin bebegine ayri bir takvim hazirlamak gerekirdi.ustelik yumurta illa her ay ayni gun catlicak diye bir sey de yokken isler daha da zor ve karmasik bir hal alirdi canim bence standart olsun diye sati baz aliyorlar yoksa kimin yumurtasi ne zaman catlamis bilemez ki doktor

Kızlar bende 2gündür deli gibi kusuyorum ya sizde var mı bu haftalarda böyle bir şey
14 15.haftalara kadar deli gibi kustum. Sonra geçmişti. Simdi 2 haftadir aynen devam. Her gun mutlaka çıkarıyorum doktor bebegin başı yukarıda, mide rahatsızlığın olabilir dedi. Bi de sicaklara bağlıyorum

Merhabalar,

Bizim de bugün kontrolümüz vardı 25+1 deyiz. Kilosu 823 gr olmuş. FL uzunluğu 4,8 cm bu değeri mi 7 ile çarpıp yaklaşık boyu buluyorduk? Bu durumda aşağı yukarı 33,6 cm olmuş bizim haylaz:)

Aranızda bu haftalarda tiroid ve kan sayımı için test istenen var mı?

Ben her ay kontrolde kan tahlili yaptırıp götürüyorum doktoruma. Bebise de maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…