Canım yanılmıyorsam oğlumun doğduğu gün hastanede topuk kanı alınmıştı. Sonra 5 ya da 7 günlükken kontrole götürdük doğum yaptığım hastaneye ve gene topuk kanı alındı. Tüm aşılarını da takibini yapan doktorunda kontrole götürdüğümde yaptırdım. Sadece bir kez bir aşıyı bulamadılar, hastanede de aile hekimliğinde de kalmamıştı hepsi bekliyorlardı aşının gelmesi. Doktorumuz takip et aile hekimliğine gelirse zamanını geçirme yaptır demişti. O aşı o dönem nedense zor bulunuyordu. Hatırlamıyorum hangisi olduğunu.. Genel bi eksiklik söz konusu demişlerdi ve ilk aile hekimliğinden haber gelmişti, gidip yaptırmıştık. Hastanede de aile hekimliğinde de ücretsiz yaptırdım aşıların hepsini. Bu ay 2.yaş aşısı var mesela oğlumun, hemşiresi aradı aile hekimliğinden hatırlatmak için ve doktoruna kontrole gittiğimde muhtemelen aşıyı yapıp gönderecektir. Çok takılma ne dediklerine. Aile hekimliğinizde ortam nasıldır bilemiyorum, kimileri memnun değil ama ben aile hekimimden de hemşiremizden de çok çok memnunum. Ortam da temiz, düzenli. Oğluma karşı da çok sevecen ve yumuşak yaklaşıyorlar. Aşılarını ve takiplerini doktorunda yaptırıyor olsam da arada arayıp bilgileri alıyorlar. Aşı zamanları da hatırlatıyorlar ama burada yaptıracaksın diye diretmediler hiç. Hatta şu an gebelik takibinde tahliler için arada gidiyorum ve her gittiğimizde oğlumla da ilgilenir oynarlar.
Bak biz doğum sonrası ilk kontrolde çok hoş olmayan birşey yaşamıştık doktoruyla, çat diye yüzümüze oğlumun ciddi sarılığı olduğunu tahlil yaptırmamızı ve oğlumu hastaneye yatırmamız gerektiğini söyledi. Bunu sadece oğlumun yüzüne gözüne bakarak söylemişti o doktor. O gün tahlil verdik hastanede sonra da aile hekimliğine gittik, sadece gelin de bebekle tanışalım demişti hemşirem diye gitmiştik. Hemşire oğluma bakıp maşallah beslenmesi güzel galiba ciddi bir sarılık belirtisi yok bebekte demişti.. Biz de böyle böyle diye durumu anlattığımızda abartmış o doktorunuz sonuç gelince içiniz rahat eder ama bi sorun görünmüyor stres yapmayın diye yolladı ve hakikaten de sarılık çıkmamıştı tahlilde. Hemen doktorunu değiştirmiştim oğlumun. O günden sonra hemşiresine olan güvenim arttı diyebilirim ama doktor işi gibi hemşire işi de şans olabilir biraz. Önyargılı olma, bi tecrübe et tamamen kopma derim yani aile hekimliğinden.