2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bende sordum doktora kullanabilirsin iltihap ilerlerse bebeğe bi zararı olur dedi

evet 1 kilo demişti fayda etmesi için, ayrıca etin kilosu 50 tl olduğundan haberi yok herhalde
parasından değil de, haftada 2 kere ancak yiyebiliyorum o da yemeklerin içine katarak 1 kilo asla olmuyordur.
yani hem pahalı hem hamile kaldıktan sonra sadece kıyma olarak tüketebiliyorum zaten evimize hiç kilo kilo et girmedi çok severim ama yemek yapacaksam ihtiyacım kadar alırım şimdi nerde yemek yapacak enerji anca kıyma kavurup makarnanın sosuna katıyorum en kolayı

benimde haileliklerde bütçe planlaması diye bişey kalmıyor etten dolayı.bebeiş doğduktan sonra 1 2 yılda toparlamaya calısıyruz.evde yapamıyorum birde dısarda yiyorum cok tutuyor tabi.pahalı zaten.ama cok sağlıklı benim iin en sağlıklı besin coğu sebze ve meyve yasak bana Allaha sükür et serbest

Kizlar cuma gunu goz doktoruna gittim dereceli lens kullaniyorum hamileligim boyunca da kullanmaya devam etmistim.Arastirmistim zararsiz oldugunu soyluyorlardi ama doktor hamilelikte lens kullanimi zararli olabilir cunku lens enfeksiyonlara acik gozunuz enfeksiyon kaparsa ilac konusunda sknti yasariz cogu doktor bunu atliyor ama lens kullanmasaniz daha iyi dedi.Bilginiz olsun

kızlar burdan bir arkadaşım vardı 5 gün önce konuşmuştuk 36 haftalıktı bugün doğum yapmış 37. haftanın başında oluyor sanırım. ay erken gelen bebişler de olacak demek ki onunda oğlu oldu hatta foto çekimi vardı onun bebişi de yüzünü göstermiyormuş ultrason fotosu iştemiş fotoğrafçısı ne götürcem diyordu çekimden 15 saat sonra bebiş yüzünü göstermek için gelmiş demek ki

ya geçen gün ben de bir arkadaşımla buluştum. normal doğum yapmıştı o ama meğer 37. haftada doğum yapmış ben bilmiyodum. bi akşam arkadaşıyla kahve içtikten sonra eve gelince ağrısı var diye hastaneye gitmişler, demişler doğuruyosun :) sabaha karşı bebişi olmuş.
şimdi o böyle anlatınca ben de işyerindeki çalışma süremi 37. haftaya kadar bekletmeme üzerine ciddi ciddi düşünüyodum.
bir garip oblomov sen de 37. hafta haberini paylaşınca iyicene pıstım :)

Kızlar bişey soracağım şimdi Doğum iznine ayrılacaz ya inş son adet tarihi mi baz alınacak yoksa ultrasondaki tarih mi? Çünkü ultrasona göre ben 1hafta öndeym ?? Hesap yapmaktan bir hal oldum

Bende kizimi 37. Haftamda dogurdum 3 kilo sikintisiz dogum yapmistim sukurler olsun.oyle bir sey ki ilk gebelik biraz cahilligime geldi ben hala ishal oldum onun agrisi saniyorum hastanede muayenemde aciklik 5 cm olmus diye nasil dogumhaneye alacaklarini bilemediler :)) cok guzel bi tecrubeydi benim icin hatirladikca yuzumun guldugu, bir o kadar da gozlerimin doldugu bir hatira. Yillar gecse de hic eksilmeyecek olan guzel bir yasanmislik.

ay valla bende baya bit tırstım canım düşünsene 37. haftada izne ayrılıyoruz akşamına ya da ertesi günlerde doğum oluyoreşim 32de çık diyor ama hiç istemiyorum çıkmayı kredi kartı borcum var 1 ay daha maaşı kar görüyorum meğer ne para gözmüşsün sen diyip duruyor eşim kendi ödücek haberi yok

ya ben şöyle yapıcam galibaaa... hesaplayınca 32 haftayı 18 eylül'den itibaren izne hak kazanıyorum normalde. 37 hafta yani 22 ekim'den sonra ise çalışamıyorum zaten. ennn baştaki hedefim sona kadar kalmaktı. ama o zaman gece uykusuzlukları başlamamıştı bunu derken bir de 37'de doğum gibi örneklerle yüzleşmemiştim
hadi diyorum 18'i gene atliyim da eylülü bitirip tam maaşı alıp öyle ekim başından itibaren çıkayım izne. hem sona bırakmam 1 ay zamanım olur dinlenmeye nerden baksan, hem de 2 hafta kazanırım..
nasıl fikir bilemedim güncel taslak bu.. resmen bitirme projesini proje, projee, projeee, projeee_son şeklinde uzatanlar gibi hissettim

Kızlar bişey soracağım şimdi Doğum iznine ayrılacaz ya inş son adet tarihi mi baz alınacak yoksa ultrasondaki tarih mi? Çünkü ultrasona göre ben 1hafta öndeym ?? Hesap yapmaktan bir hal oldum

cnm son adet tarihini baz alıyorlar herşeyde, başka türlü hamileler için ortak bir yol izleyemezler çünkü. misal benim ultrason ölçülerim başlarda 2 gün gerideydi. sonra 2 gün öne geçti. sonra yine 2 gün geri ölçüldü. onlar biraz da makinanın tahmini değer çıkartmasıyla bağlantılı yanlış bilmiyorsam. ama kesin ve net olan birşey var ki o da sat'ın.

Kızlar çalışabilir izni aldıktan sonra normal rapor alabiliyoruz diye biliyorum. Bende son haftaya kadar çalışırım diye düşünüyordum ama geçen hafta bir günü ağrılı geçirince bir de yazılanları okudukça korktum. Bayramdan sonra işe gitmeyi düşünmüyorum. 2 hafta yıllık iznim var onu kullanıp 2 hafta da rapor kullanıcam. Sonrasın da da analık izni başlatırım diye düşünüyorum.

benim kafa bulanıklığıma geldi galiba. sahi ya benim iznim var yeni seneden 2 hafta! sayende yeni bir hesaplama yapacağım çok sağol

benim kafa bulanıklığıma geldi galiba. sahi ya benim iznim var yeni seneden 2 hafta! sayende yeni bir hesaplama yapacağım çok sağol

:) Benimde 30 gün iznim var 20 si devrolabiliyor. Onu analık izni bitiminde kullanıcam 10 gününü analık izninden önce. İş yerimde herkes rapor da kullanıyor normalde hasta olmadığım sürece rapor alma taraftarı değilim ama herkes gerekli gereksiz rahatça rapor kullanıyorken benim içinde 2 hafta 2 haftadır diye düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…