- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #21.721
Bizim doğum aynı görünüyor ben de 27 eylülde 32.hafta diye hesapladım. Ben de rapor alıp hiç başlamiyim diyorum okula. Hem idareye kolaylık sağlamış olurum. Ama evde de sıkılıyorum çalışmak da istiyorum bi yandan çok kararsızım. 37 ye kadar çalışsam analık iznim onbeş tatile denk gelip yanacak.Canım hamilelikten ben unutkan olmuşum sanırım.okullari ben 25 ine açılıyor diye hesap yapmışım.dun gece farkettim18 ine başlıyormuş okullar.27 sine 32.haftaya kadar sağlık ocağı doktorundan rapor alırım artık. 1.5 hafta için bana ders programı yapmak istemeyebilir idareciler
aa oluyor mu canım? eşim dedi öyle yaparsın diye dedim 37. haftaya kadar çalışabilirsin diyen doktordan tekrar normal rapor yazılabilir mi saçmalama demiştimKızlar çalışabilir izni aldıktan sonra normal rapor alabiliyoruz diye biliyorum. Bende son haftaya kadar çalışırım diye düşünüyordum ama geçen hafta bir günü ağrılı geçirince bir de yazılanları okudukça korktum. Bayramdan sonra işe gitmeyi düşünmüyorum. 2 hafta yıllık iznim var onu kullanıp 2 hafta da rapor kullanıcam. Sonrasın da da analık izni başlatırım diye düşünüyorum.
Benim doktorum daha ilk kontrolde hcg ye bakarak bir hafta geç döllenmiş diyip satı bir hafta ileriye alarak kaydetmişti. Gerçekten de öyle oldu bebeğim hep sattan bir hafta geriden geliyor. İznimi de ona göre ayarlar sanırım. Senin de hep bir hafta ileriyse doktorunla konuşursun ona göre ayarlayabilir.Kızlar bişey soracağım şimdi Doğum iznine ayrılacaz ya inş son adet tarihi mi baz alınacak yoksa ultrasondaki tarih mi? Çünkü ultrasona göre ben 1hafta öndeym ?? Hesap yapmaktan bir hal oldum
canım 32 de aldığınız calısır raporundan sonra kullandığınız yıllık ve hekim raporları doğum sonu izninizden düşer haberiniz olsun.izninizin aktarması için 32 den sonra tam aktif calısmıslık istiyorKızlar çalışabilir izni aldıktan sonra normal rapor alabiliyoruz diye biliyorum. Bende son haftaya kadar çalışırım diye düşünüyordum ama geçen hafta bir günü ağrılı geçirince bir de yazılanları okudukça korktum. Bayramdan sonra işe gitmeyi düşünmüyorum. 2 hafta yıllık iznim var onu kullanıp 2 hafta da rapor kullanıcam. Sonrasın da da analık izni başlatırım diye düşünüyorum.
gecmiş olsun boyle olduğunda normalhaftasında doğum yapan gebeler var burda okumustum sanırım.cok gecmiş olsun bu haftaya kadar hep normal mi ilerledi gebeliğin canım daha önce tespit edilmedi miAmin canım inşallah allah razı olsun kağıtta IUGR+endiastolik akım yazıyo
İnşallah canim zamanında gelir tek duam sağlıkla zamanında gelsin en azından bi 36 37 olsak yeter hep normal çıktı geçen hafta fark edildi karın çevresi geriden geliyordu bu hafta da gelişim yavaşlamiş acil yatış verdi kan akımında sıkıntı çıktı doktor uzun süre buradasin dedi bekliyoruz bakalımgecmiş olsun boyle olduğunda normalhaftasında doğum yapan gebeler var burda okumustum sanırım.cok gecmiş olsun bu haftaya kadar hep normal mi ilerledi gebeliğin canım daha önce tespit edilmedi mi
Amin canım inşallah allah razı olsun kağıtta IUGR+endiastolik akım yazıyo
İnşallah canim zamanında gelir tek duam sağlıkla zamanında gelsin en azından bi 36 37 olsak yeter hep normal çıktı geçen hafta fark edildi karın çevresi geriden geliyordu bu hafta da gelişim yavaşlamiş acil yatış verdi kan akımında sıkıntı çıktı doktor uzun süre buradasin dedi bekliyoruz bakalım
Canım dinlenmek inan en güzeli.30.haftadan sonra agrilarimjz sizilarimiz iki kat artacak,bebeği riske atmak gibi bir bakıma çalışmak.hem çalışırsak sen ben yarıyıl tatiline geliyor çalıştığımız süre.o bakımdan da faydası yok bize.en güzeli doğumu beklemek inşallah vaktinde.Bizim doğum aynı görünüyor ben de 27 eylülde 32.hafta diye hesapladım. Ben de rapor alıp hiç başlamiyim diyorum okula. Hem idareye kolaylık sağlamış olurum. Ama evde de sıkılıyorum çalışmak da istiyorum bi yandan çok kararsızım. 37 ye kadar çalışsam analık iznim onbeş tatile denk gelip yanacak.
Canım çalışabilir raporunu kendi doktorundan aldıktan sonra kadın dogumculardan alamıyorsun normal rapor.bska bir branştan alabilirsin raporuaa oluyor mu canım? eşim dedi öyle yaparsın diye dedim 37. haftaya kadar çalışabilirsin diyen doktordan tekrar normal rapor yazılabilir mi saçmalama demiştim
3 haftaIugr rahim içi gelişim geriliği demek. Kaç hafta geri çıkıyor bebeğiniz?
Amin canım inşallah sürekli kontrol altında olmak içimi biraz rahatlatıyor bakalım her an herşey olabilir dedi doktorumBu mesajınızı şimdi gördüm. Sadece karın çapı ölçümünün küçük çıkması durumunda asimetrik gelişim geriliği deniyor bildiğim kadarıyla. Eğer fark 10 güne ulaşmışsa ön tanı konup takip ediliyor, fark açılmaya devam eder 2 haftayı geçerse tanı kesinleşiyor diye biliyorum. Doktorunuzun farketmesi ve hastanede takip altında olmanız iyi birşey bence. İnşallah fark açılmaz ve sağlıkla vakitlice doğar bebeğiniz.
Bizim isim seçeneklerimiz arasında Kerim Ege var. Veya kerem ege şeklindede düşünülebilirKızlar konuların arasına dalmış gibi olucam ama oğluşa babası Ege ismi olsun istiyoR. kırmak istemiyorum erkek olursa sen koyarsın demiştim.
ama Ege ismi çok kısa sanki yanına birşey eklenmeli gibi. sizce yanına bir isim daha koyulmalı mı ? Ege nin yanına hangi isim yakışır kararsız kaldım
bence yeterli canım uzun isim sevmeyen biri olarak eşimde hep uzun isim bakıyorKızlar konuların arasına dalmış gibi olucam ama oğluşa babası Ege ismi olsun istiyoR. kırmak istemiyorum erkek olursa sen koyarsın demiştim.
ama Ege ismi çok kısa sanki yanına birşey eklenmeli gibi. sizce yanına bir isim daha koyulmalı mı ? Ege nin yanına hangi isim yakışır kararsız kaldım
bende kullandım 17. haftamda yazdıysa kullan canım resmen rahatlatıyor enfeksiyon hamilelikte hiç çekilmiyor gerçekten. bol bol su tüket idrarının rengi normalde mi turuncu ilaç mı yapıyor?Merhaba arkadaşlar ;
Bayadır giremiyorum ve okuyamadım da çoğu yazdığınızı kaynımın düğünü vardı ve kendi ailem bayaa kalabalık bir şekilde bende kaldı bir hafta :)
Tetenoz aşımın ikincisini oldum sadece yapılırken yandı bir daha ağrı olmadı. Doktor kontrolüm vardı geçen hafta Dora bebek 1000 gr olmuş ve her şey iyi şeker ölçümü yapıldı hiç bir şey çıkmadı 59 kiloda devam ediyorum sadece idrar yllarım düzelmiyor bundan dolayı antibiyotik başladı kullanan varmı aranızda ? idrarım resmen turuncu ama bebek iyi olcaksa hiç sorun değil.
Umarım sizde iyisinizdir :)
Canım idareci bi arkadaşımın dediğine göre aylıksız izne doğum izni biter bitmez çıkılmalıymış. Onbeş tatil giriyor araya o zaman nasıl olacak bilmiyorum. Yani onbeş tatil de aylıksız izin olmuş olacak. O kadar karıştı ki kafam daha fazla yormayacağım sanırım : ) seminer başlayınca kendi idareme hesaplatırım artık.Canım dinlenmek inan en güzeli.30.haftadan sonra agrilarimjz sizilarimiz iki kat artacak,bebeği riske atmak gibi bir bakıma çalışmak.hem çalışırsak sen ben yarıyıl tatiline geliyor çalıştığımız süre.o bakımdan da faydası yok bize.en güzeli doğumu beklemek inşallah vaktinde.
Canım çalışabilir raporunu kendi doktorundan aldıktan sonra kadın dogumculardan alamıyorsun normal rapor.bska bir branştan alabilirsin raporu
Yanına değil de daha uzun olsun istiyorsan Egemen de olabilir, benim beğendiğim isimlerden.Kızlar konuların arasına dalmış gibi olucam ama oğluşa babası Ege ismi olsun istiyoR. kırmak istemiyorum erkek olursa sen koyarsın demiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?