2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar 2.doz tetanosu 1.den kaç gün sonra oldunuz? Ben en az bir ay sonra yapılmalı diye biliyorum, aile hekimi aradı geç kalmışsın bir an önce yaptırman lazım dedi. Ama ebeler bana 18 ağustosta gel demişlerdi. Aile hekimi başka bir şey diyor, ebeler başka bir şey. Yani illa tam bir ay sonra mı yapılması gerekiyor?

Canım bana tam 1 ay sonra gel demişti aile hekiminin hemşiresi özellikle takvime o bakıp hesapladı 17 ağustosta gel demisyi.yarin gidicem inş.

Canim bende 1 ay sonra gitmistim hemsire 8 gun daha erteledi takiple igneyi beraber yapmak icin biraz gec olmasindan bisey olmaz demisti. Ilkini olmadan ince aile hekimi banada gec kalmissin demisti ama ilkinin tarihini de hemsire ayarlamisti bence bu konuda hemsireye guvenmek gerekiyo surekli yapiyolar bu isi çünkü

aa canım ben hep aynı yerde veriyorum kanı, yine vereyim başka yerde madem. Yalnız endokrine direkt randevu alamıyorum dahiliye doktoru mu sevk edecek
Ben direk endokrine alabiliyorum randevu. Ama dahiliye de olur sanırım. Sevk nasil oluyor tam bilmiyorum ama tahlili mutlaka tekrar ettirin

Ben ikinci doz tetanozu yaptirmadim arayan soran da yok saglik ocagindan zaten digerinin uzerinden de bir aydan fazla zaman gecti napsam ki

Günaydın kızlar,
Tsh hormonum 3,30 çıkmış. normali 2,5 olmalıydı. Kadın doğum doktoru ilaç kullan diyor, dahiliye gerek yok diyor. Ben ne yapmalıyım şimdi
Canm bu ay benim de yükseldi 2,60 civarı hemen dahiliyeye yönlendirdi Dr bu hormon büyüme hormonu hem bebeği hem seni idare etmekte zorlanabilir dedi en düşük doz ilaç başlattı doğuma kadar kullanılacak ve her ay da dahiliyeye kontrole gideceğim

Yaa teşekkür ederim ben kadın doğum değilde başka bir poliklinikten alınırsa düşmüyor diye biliyordum

Ben de ilac yazdirmaya gitmistim on bes gun kadar once hicbir sey soylemediler ebe arardi diye dusunuyorum demek ki ikinci dozu yapmayacaklar
Ama 2.doz yapılması gerekmiyor mu. 1 dozun hiçbir koruyuculuğu yokmuş çünkü. Lisede yaptırma muhabbeti var ama ben liseyi bitireli 10 yıldan fazla oldu ki o dönemde tam doz yapılmış olsa bile koruyuculuğu 10 yıl. 2.doz en az bir ay sonra diyor, aradım sordum az önce biraz geçmiş olmasının bir önemi yok dedi. Cuma yaptıracağım 2.yi. bazı sağlık ocakları ilgisiz oluyor arayıp söylemiyor istersen kendin sor. Beni ilkinde çağırmamışlardı kendim gittim oldum.

Bir ara ariyordu hemsire ama ne zamandir aramadi unuttu beni sanirim kan ilacim bitmek uzere yazdirmaya gittigimde sorayim nolur nolmaz

Bu arada senin kac gun gecti canim benim 12 gun falan gecti bir ayi

Bu arada senin kac gun gecti canim benim 12 gun falan gecti bir ayi
30 haziranda olmuştum ilkini. O gün ebe diğeri için 18 ağustosta gel dedi hem izlem var o gün dedi. Ben de bir ay sonra da gelebilirim gerekiyorsa dedim önemli değil o kadar geçmesinin dedi. Ama bugün aile hekimi arayıp geç kalmışsın 30 temmuzda yapılmalıydı bir an önce gel yaptır diyince stres yaptım ben de : ) sonra tekrar aradım bu sefer de olsun o kadar geçebilir bir şey olmaz dedi cuma yaptıracağım işte bir ayı 18 gün falan geçmiş oluyor.

Simdi aradim sordum kizlar 2.doz tetanozu.tek doz yapiliyor artik o yonde bilgi geldi bize en son dediler.artik tek doz yapiliyormus.cevremde arkadaslarim hep iki doz olmus ikinci doz yapilmazsa etkisi olmuyormus dedim.oyle bir sey yok 5 yil etkili dedi.ama bazi saglik ocaklari eski uygulamayi devam ettiriyor olabilir tek doz yapiyoruz yeterli oluyor dedi.

Benim sağlık ocağımda iki doz yaptı bir ay arayla. 5 kez yaptırırsam diğer doğumlarda gerekli olmayacağını söylediler. İlkini 29 haziran ikinciyi 1 temmuz da oldum. Üçüncü 31 ocakda olacakmış

Benim saglik ocagi da yeni uygulama tek doz yapiliyor dedi 5 yil etkisi devam ediyor dedi.belki ik doz yapilanlarin icerigiyle tek doz yapilanlarin icerigi farklidir?

Benim saglik ocagi da yeni uygulama tek doz yapiliyor dedi 5 yil etkisi devam ediyor dedi.belki ik doz yapilanlarin icerigiyle tek doz yapilanlarin icerigi farklidir?
Olabilir canım. Yoksa kimine öyle kimine böyle uygulanmasının başka bir açıklaması olamaz. En iyisi biz ordan burdan okuduklarımızla değil de doktorumuzu dinleyerek hareket edelim : )

Canım benim lökosit 100'e çıktı 0-5 arası olması gerekirken. Azosilin verdi doktorum 15 gün kullandım 9 a düşmüş ama hala var tabi. Bende bilmiyorum ne yapılır su da bol içtim ilaç kullandığım dönemde ama yine de geçmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…