- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #22.021
Canim ben o kasilmalarla gittim rahim agzi uzunlugum 1 hafta da 33ml den 25 ml dusmusGectigimiz haftalarda bir iki gun olup gecmisti, ptesiden beri bende de artti magnezyumu da arttirdigim halde azalmadi da. Ben de endiselenmiuor degilim. Her ne kadar doguma hazirlik oldugunu bilsem de icimde hep bi korku acaba yine rahim agzi yetmezligi mi baslayacakhaftaya carsamba klntrolum ins hersey yolundadir
senin sağlık ocağı cok biliyo ya =) TUS 'a girmeye üşenmişte kolaya kaçıp pratisyen hekim olmuş, yıllarca üstüne okuyup uzman olmuş emek vermiş kadın doğum uzmanının yaptıgı uygulamayı mı eleştiriyo, herkes işine baksın
valla tatlım çok mu biliyor az mı biliyor bilmiyorum ama tek söylediği yapılan rutin uygulamalardan zarar olsa bile kimsenin kimseye hesap sormayacağı dediği şey sorup sorgulamak okumak bilgilenmek gerektiği ben hamileliğim boyunca keşke dememek için istenilen her şeyi yaptırmaktan yanaydım hep zaten yaptırdık geçti inşallah bundan sonra keşke yaptırmasaydım demeyiz. zaten başka hiçbir test vs kalmadı hayırlısıyla kucağımıza almak kaldı bebişlerimizi. burda bunları yazmamın sebebi her şeyi paylaşmamız ben yaptırdığım hiçbir testten pişman değilim kimsenin eğitimini vs küçümseyecekte değilim Allah sağlık personelini ne eksik etsin ne muhtaç etsin diyebiliyorum sadece çünkü en ufak bir şeyde bile sığındığımız onlar olacak. istediği kadar eğitim alsın prof olsun docent olsun yanlış uygulamalar sonucunda insanların hayatına mal olan uygulamalar yapanda var küçümseyip hemşire gebe diyipte insan hayatını kurtaranlarda var....senin sağlık ocağı cok biliyo ya =) TUS 'a girmeye üşenmişte kolaya kaçıp pratisyen hekim olmuş, yıllarca üstüne okuyup uzman olmuş emek vermiş kadın doğum uzmanının yaptıgı uygulamayı mı eleştiriyo, herkes işine baksın
Ben sağlık ocağına aşı için ilk gittiğimde, 3 yıl önce tetanoz aşısı olduğumu söylemiştim gerek varmı diye sormuştum fakat yine de olmam gerektiğini söylediler. 1 ay arayla 2 doz vurdular. Diğer doz için ocak ayında çağırdılar..kızlar günaydın sağlık ocağından geldim kanımı verdim her ay saolsunlar tüm değerlerime bakıyorlar vitamin mineral hormonlar tüm kan değerlerim falan yani bakılabilecek her şeye bakıyorlar. tetanoz aşısını tekrardan sordum ben senin çocukluğunu biliyorum bütün dozları vurulduğun için vurmuyorum dedi sizleri söyledim onlar kendilerini garantiye almak için vuruyorlar fazladır zararlıdır önemli değil onlar için ha sanada vururum kimse bana çıkıpta bunun aşıları tam neden vurdun diye sormaz ama siz benim canımsınız annenizden emanetsiniz senin şimdi hücrelerin ilk dozla zaten uyarıldı fazlasının sana da bebeğinede zararı var dedi. birde 20 sene bulaşıcı hastalıklar biriminde çalışmış kendisi hemşirede anlattı bunları ama doktoruma güvenim tam olduğundan içim rahat etti. sizler evlenip yeni yerlere taşındığınız ya da yeni şehirlere gittiğiniz için sizlerin geçmişini bilmeyen sağlık ocakları yapıyor olabilir. ama ben evlendim 2 sene sonra çocukluğumun geçtiği eve geri döndüm herkes tanıyor senelerdir de aynı doktorumuz var sağlıkocağımız da yaşlı olsa eski kafalı kendini yetiştirmeyen dicem ama yaşlıda değil
valla canım bende aynı şeyi düşünüyorum hamilelikten önce sağlıklı bir hayat yaşıyordum ama hamilelikte işler değişti yemediğim kadar meyve yedim yemediğim kadar karbonhidrat tükettimŞu glikoz içeren suyun içerisinde yer alan şekerle bir paket çikolata veya 2 bardak kola aynı şekeri içeriyor. Kolayı hamburgeri kalıp kalıp çikolatayı götürüyoruz bir kaçımız. Evet bi anda o kadar şeker zararlı olabilir ama yükleme yapılmasa hiç anlaşılmayacaktı. Durduk yere şeker yoksa neden diyet yaoayım. Neden meyveden kendimi mahrum edeyim ??? Ben yapılması taragtarımidim ve yaptım
Pişman değilimm
Canim benim tepkim kesinlikle sana degil sen sana soylenenleri soyledin sonucta. Benim tepkim sadece doktorun sert sozlerineya kızlar valla yazdığıma pişman etmeyin sadece tekrar soracağım dedim diye yazdım hepimiz belli yaş üstü insanlarız ve aldığımız kararların sorumluluklarını üstlenebilecek kişileriz ki hamileyiz kimizin ilk kimimizin 2. kimizin 3. bebeği kimse cahil ya da düşünemeyecek insanlar değil ben bana yapılmamasının nedenini yazdım kimseye ah vah siz yaptınız bebeğinizi tehlikeye soktunuz demedim demem burda her şeyin yapılması gerektiğini belkide en çok savunanlardan biriyim bana bu açıklamalar yapıldıktan sonra da boğazlarına yapışıp istiyorum diyemem heralde zaten kayıtlarımızda her şey mevcut.
Bugün civilde vardı birkaç parça kışlık tulumlar gördüm ama karnımın ağrısından pek gezemedim. Havlu ve polar battaniyeler de baya uygundu fiyatları ama onların da dokusunu pek beğenmedim.Günaydın hanımlar bugun oğluma alışveriş yapmak istiyorum artık kışlıklar gelmiştir değilmi bi bilginiz varmı ona gore cıkalım bari :)
Dün burda baya bi söylenmiştim eşim şöyle böyle falan diye :d dün gece geldi eve ben yatıyordum karnımı falan öptü, sevdi, kulağını dayadı kalp atışlarını falan dinlemeye çalıştı, bi de bana sen uyu ben kızımla konuşuyorum dedi çok şaşırdım. ya kafasına bi şey düştü ya da beni mi takip ediyor acaba yazdıklarımı mı okudu naptı burda takıldığımı biliyor çünkü şüphelenmeye başladım : )Günaydın kızlarrr. Eşlerimizden konu açılmışken söyliyim. Benim eşim Allah razı olsun her dr a gidişte benle gelip bekler. Hiç gıkı çıkmadı. İsyisnasız her sabah her akşam ve işten geldiği an itibarı ile her fırsatta karnımı sever başını koyup bebeğimizle konuşur. Ona ayetel kürsi okur. Tekmelerine kurban olurum der. Ama sanırsam bizimkisi mucize bebek olduğu için bu kadar ilgili. Yoksa normalde ben hasta iken çok çok ejstra bi ilgiye girmez. :))) erkekler bizim kadar asla hassas değiller.. bende eşimin en en hassas zamanını görmüş oldum.
Amin Allah kabul etsin insallahbu arada hatmimiz geç olsa da bitti okuyan herkesten Allah razı olsun Rabbim kabul etsin bebişlerimizi sağlıkla vakti zamanında kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah
Bizim sağlık Ocağı ben istemeden benden bir kere bile kan almadı sadece ilaçlarımı filan soruyor yapılan tahlillerimi getirmemi istiyor not alıyor çok saçma hiç sevmiyorum sağlık Ocağına gitmeyikızlar günaydın sağlık ocağından geldim kanımı verdim her ay saolsunlar tüm değerlerime bakıyorlar vitamin mineral hormonlar tüm kan değerlerim falan yani bakılabilecek her şeye bakıyorlar. tetanoz aşısını tekrardan sordum ben senin çocukluğunu biliyorum bütün dozları vurulduğun için vurmuyorum dedi sizleri söyledim onlar kendilerini garantiye almak için vuruyorlar fazladır zararlıdır önemli değil onlar için ha sanada vururum kimse bana çıkıpta bunun aşıları tam neden vurdun diye sormaz ama siz benim canımsınız annenizden emanetsiniz senin şimdi hücrelerin ilk dozla zaten uyarıldı fazlasının sana da bebeğinede zararı var dedi. birde 20 sene bulaşıcı hastalıklar biriminde çalışmış kendisi hemşirede anlattı bunları ama doktoruma güvenim tam olduğundan içim rahat etti. sizler evlenip yeni yerlere taşındığınız ya da yeni şehirlere gittiğiniz için sizlerin geçmişini bilmeyen sağlık ocakları yapıyor olabilir. ama ben evlendim 2 sene sonra çocukluğumun geçtiği eve geri döndüm herkes tanıyor senelerdir de aynı doktorumuz var sağlıkocağımız da yaşlı olsa eski kafalı kendini yetiştirmeyen dicem ama yaşlıda değil
adamlar çocuk gibiler benimkide durup durup büyüdükçe büyüyorsun diyorDün burda baya bi söylenmiştim eşim şöyle böyle falan diye :d dün gece geldi eve ben yatıyordum karnımı falan öptü, sevdi, kulağını dayadı kalp atışlarını falan dinlemeye çalıştı, bi de bana sen uyu ben kızımla konuşuyorum dedi çok şaşırdım. ya kafasına bi şey düştü ya da beni mi takip ediyor acaba yazdıklarımı mı okudu naptı burda takıldığımı biliyor çünkü şüphelenmeye başladım : )
Aynen ben de hiç memnun değilim sağlık ocağından. Arada tahlil için gidiyorum, kendim istiyorum bakılmasını. Bugün de aşıya gitmişken tahlil vereyim dedim yoksa ordakilerin ilgilendiği falan yok. Bebeğim doğduktan sonra da ilgilenmicekler diye korkuyorum ya bebeğimin aşı zamanlarını ben atlarsam onlar da hatırlatmazsa ne olacak o zaman. endişeliyim yani benim sıkı takip etmem gerekiyor.Bizim sağlık Ocağı ben istemeden benden bir kere bile kan almadı sadece ilaçlarımı filan soruyor yapılan tahlillerimi getirmemi istiyor not alıyor çok saçma hiç sevmiyorum sağlık Ocağına gitmeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?