2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canim ben o kasilmalarla gittim rahim agzi uzunlugum 1 hafta da 33ml den 25 ml dusmus

Günaydın hanımlar bugun oğluma alışveriş yapmak istiyorum artık kışlıklar gelmiştir değilmi bi bilginiz varmı ona gore cıkalım bari :)

Öyle deme canım ya :) Valla benim pratisyen hekim olup kendini uzman olandan çok daha iyi geliştirmiş tanıdığım da akrabam da var :) bazı uzman olanlara bi cesaret geliyor, çok biliyoruz havasında geziyorlar altı boş oluyor.. Böyle akrabam da var maalesef :) Ben ilk bebeğimi profesör olmuş bi kadın doğum doğumcunun ihmali yüzünden kaybettim. Benim hayatımı kurtaran ise sadece ultrasona bakıp bu bebekte bir sıkıntı var diyerek beni uyaran bi pratisyen hekimdi. Genelleme yapamayız bence, deme öyle :)

Şeker yüklemesi konusunda bu fikri destekleyen kadın doğumcular da var bu arada :) bizim ülkemiz geçmişte tereyağı ve yumurtayı günah keçisi ilan edip sonradan yanlış söylemişiz yumurtadan özür dileriz diyen doktorlara sahip maalesef :) şeker yüklemesi için doğru olan hangisi ise artık ileride çıkıp şuymuş doğru olan özür dileriz diyecek bir taraf ama o zamana kadar da böyle o mu bu mu diyip gezeceğiz bence :)

valla tatlım çok mu biliyor az mı biliyor bilmiyorum ama tek söylediği yapılan rutin uygulamalardan zarar olsa bile kimsenin kimseye hesap sormayacağı dediği şey sorup sorgulamak okumak bilgilenmek gerektiği ben hamileliğim boyunca keşke dememek için istenilen her şeyi yaptırmaktan yanaydım hep zaten yaptırdık geçti inşallah bundan sonra keşke yaptırmasaydım demeyiz. zaten başka hiçbir test vs kalmadı hayırlısıyla kucağımıza almak kaldı bebişlerimizi. burda bunları yazmamın sebebi her şeyi paylaşmamız ben yaptırdığım hiçbir testten pişman değilim kimsenin eğitimini vs küçümseyecekte değilim Allah sağlık personelini ne eksik etsin ne muhtaç etsin diyebiliyorum sadece çünkü en ufak bir şeyde bile sığındığımız onlar olacak. istediği kadar eğitim alsın prof olsun docent olsun yanlış uygulamalar sonucunda insanların hayatına mal olan uygulamalar yapanda var küçümseyip hemşire gebe diyipte insan hayatını kurtaranlarda var....

Şu glikoz içeren suyun içerisinde yer alan şekerle bir paket çikolata veya 2 bardak kola aynı şekeri içeriyor. Kolayı hamburgeri kalıp kalıp çikolatayı götürüyoruz bir kaçımız. Evet bi anda o kadar şeker zararlı olabilir ama yükleme yapılmasa hiç anlaşılmayacaktı. Durduk yere şeker yoksa neden diyet yaoayım. Neden meyveden kendimi mahrum edeyim ??? Ben yapılması taragtarımidim ve yaptım
Pişman değilimm

Ben sağlık ocağına aşı için ilk gittiğimde, 3 yıl önce tetanoz aşısı olduğumu söylemiştim gerek varmı diye sormuştum fakat yine de olmam gerektiğini söylediler. 1 ay arayla 2 doz vurdular. Diğer doz için ocak ayında çağırdılar..

Ben de sert yargılara ayar oluyorum, " onlar zehirliyor, bunlar öldürüyor, şu şöyle zarar veriyor". Tüm dünya yanlış bir kendisi doğru gibi havalar. Kim kimin bebeğini zehirlenek ister ki? Aramızda hiç aşı yaptırmamış 1-2 kişi var belki, geri kalan 30 kişi 2 doz yaptı bile, hepsinin bebeğini doktorlar zehirledi bir grup kurucusunun aile hekimi bunu düşünüp bebeği aşıdaki madde ile zehirleyemem dedi. Sözüm bizim başkana değil ama böyle sert yargılarla insanın canını sıkan doktorlara. Bir kendileri süpersonik zeka geri kalan hepsi bilgisiz, cahil zehir tüccarları sanki.

valla canım bende aynı şeyi düşünüyorum hamilelikten önce sağlıklı bir hayat yaşıyordum ama hamilelikte işler değişti yemediğim kadar meyve yedim yemediğim kadar karbonhidrat tükettim bende hiç pişman değilim şeker yüklemesi yaptırmaktan hala sağlıklı beslenen ailesinde risk olmayan kişiler yaptırmaz ki aramızda yaptırmayanlarda var saygı duyarım.

ya kızlar valla yazdığıma pişman etmeyin sadece tekrar soracağım dedim diye yazdım hepimiz belli yaş üstü insanlarız ve aldığımız kararların sorumluluklarını üstlenebilecek kişileriz ki hamileyiz kimizin ilk kimimizin 2. kimizin 3. bebeği kimse cahil ya da düşünemeyecek insanlar değil ben bana yapılmamasının nedenini yazdım kimseye ah vah siz yaptınız bebeğinizi tehlikeye soktunuz demedim demem burda her şeyin yapılması gerektiğini belkide en çok savunanlardan biriyim bana bu açıklamalar yapıldıktan sonra da boğazlarına yapışıp istiyorum diyemem heralde zaten kayıtlarımızda her şey mevcut.

Bende ayni fikirdeyim seker yuklemesi yapilmasaydi bende sekerim oldugunu bilmicektim doktor seker teşhisi konulmasaydi ortaya kotu sonuclar cikabilirdi dedi bence seker yuklemesi yapilmasi gereken bi test özelliklede ailede sekeri olan varsa kesinlikle yaptirmali. Asi konusu ise madem egitimini aliyolar bu egitimi saglik bakanliginin butun saglik ocaklarina yapmasi gerekiyordu bize asi yapan hemsireler boyle biseyden bahsetmedi hatta bana 5 doz olmami soyledi eger birakirsam tedavinin yarim kalicagini soyledi 5 doz yapilinca 2.hamilelikte koruyomus o zaman yaptirmaya gerek yokmus. Hem zarari olsa hicbir hekim yada hemsire yapmazdi diye düşünüyorum

Canim benim tepkim kesinlikle sana degil sen sana soylenenleri soyledin sonucta. Benim tepkim sadece doktorun sert sozlerine

Selam kızlar ben de bugün 2.doz tetanos aşımı oldum diğeri şubatta dedi. 1.de daha vurur vurmaz ağrı yanma başlayıp bir hafta kadar sürmüştü ağrısı. Bugün daha hiç ağrımıyo inşallah geçenki gibi olmaz.

Günaydın hanımlar bugun oğluma alışveriş yapmak istiyorum artık kışlıklar gelmiştir değilmi bi bilginiz varmı ona gore cıkalım bari :)
Bugün civilde vardı birkaç parça kışlık tulumlar gördüm ama karnımın ağrısından pek gezemedim. Havlu ve polar battaniyeler de baya uygundu fiyatları ama onların da dokusunu pek beğenmedim.

kızlar az önce doktordan geldim bebeğimin idrar yollarında darlık varmış zaten detaylı ultrasondan beri böyle bi şüphe vardı bu yüzden midesi devamlı dolu oluyo ve amniyon sıvısını yeterince yutamıyomuş.3 hafta önceki kontrolümden beri amniyon sıvım 2 katı artmış doktor bu yüzden muhtemelen erken doğum olucak dedi inşallah 32.haftayı atlatırız 28-32 arası sıkıntılı bi dönemdir çünkü dedi bana dua edin olur mu

Dün burda baya bi söylenmiştim eşim şöyle böyle falan diye :d dün gece geldi eve ben yatıyordum karnımı falan öptü, sevdi, kulağını dayadı kalp atışlarını falan dinlemeye çalıştı, bi de bana sen uyu ben kızımla konuşuyorum dedi çok şaşırdım. ya kafasına bi şey düştü ya da beni mi takip ediyor acaba yazdıklarımı mı okudu naptı burda takıldığımı biliyor çünkü şüphelenmeye başladım : )

Bizim sağlık Ocağı ben istemeden benden bir kere bile kan almadı sadece ilaçlarımı filan soruyor yapılan tahlillerimi getirmemi istiyor not alıyor çok saçma hiç sevmiyorum sağlık Ocağına gitmeyi

adamlar çocuk gibiler benimkide durup durup büyüdükçe büyüyorsun diyoradam kilolu ve kocaman karınlı halime alışık değil tanıştığımızda 42 kiloydumarada bir gelip elini koyuyor seviyor ama hiç konuşmadı diyorum konuş ne anlatayım bugün işte olanlarımı şimdiden çocuğu bu konularla sıkmayalım diyorzaten çok konuşkan biri değil sanırım karnıma karşı konuşmak saçma geliyor

Bizim sağlık Ocağı ben istemeden benden bir kere bile kan almadı sadece ilaçlarımı filan soruyor yapılan tahlillerimi getirmemi istiyor not alıyor çok saçma hiç sevmiyorum sağlık Ocağına gitmeyi
Aynen ben de hiç memnun değilim sağlık ocağından. Arada tahlil için gidiyorum, kendim istiyorum bakılmasını. Bugün de aşıya gitmişken tahlil vereyim dedim yoksa ordakilerin ilgilendiği falan yok. Bebeğim doğduktan sonra da ilgilenmicekler diye korkuyorum ya bebeğimin aşı zamanlarını ben atlarsam onlar da hatırlatmazsa ne olacak o zaman. endişeliyim yani benim sıkı takip etmem gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…