2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Küçük ama olsun cok buyuk hem senin odanı daraltır hem de zaten bir bucukdan sonra oda yaparsınız belki orda yatar

Canim kizin kac aylik bende kizima tuvalete baslayacamda daha tam baslayamadik.

24.5 aylik kizlar. Baya bir suredir benimle birlikte wcye giriyor ama yapma istegi yok. Lazimlik aldim baslarda oyun amacli oturuyordu ama is cise gelince aglamaya basliyor kaciyor. Onune su koydum eglensin diye dr oyle soyledi ama bu seferde suyla oynamak icin girmeye basladi wcye. sabahlari kuru kalkma ya da bezini cikarma istegi yok hazir degil gibi geliyor banada. Birde benim kizin emeklemesi yurumesi dis cikarmasi hep gec oldu. Belki de wc aliskanligida gec olacak diyor bir aklim. cocuk klozet aparati alacam bakalim ona da ayni tepki verirse birakacam cunku ben cok stres oluyorum. Bir de bu halimle heryerden cis temizliyom

Canim benim kizinda boyle kucuk besigi vardi cok kullanisli oluyor hem istedigin odaya rahatlikla tasiyabiliyosun. Gunduz salona aksam yatak odasina cekiyordum. Ya da uyurken misafir falan geldiginde de hemen diger odaya cekiyordum. Evet 1 yasina kadar falan kullaniyorsun ama buyuk rahatlikti. Masraf olmayacagini dusunuyorsan tavsiye ederim

Yaza doğru denesen mi acaba? Hem bebek biraz büyümüş olur, kızın hazır olmuş olur bizim Göbekler erimiş enerjimiz yerine gelmiş olur.

Benim de kızım 21 aylık. Çiş ve kaka diyor yapmadan da yaptıktan sonra da. Ama ben "tamam bezine yap"diyorum çünkü şu an tuvalet eğitimi verecek gücüm, enerjim ve sabrım yok. Koca göbekle ben zor eğilip kalkıyorum, bir de çiş yıka, tuvalete tut et gözüm hiç yemiyor.
Seneye baharda ya da yazın 2,5 yaş gibi öğretirim diyorum.

Ay maşallah ne güzel. Aslında dr gaza getirdi beni. 2 yaş aşısını geçen hafta yaptırdım. Muayenede anlama ve konuşmasını çok beğendi dr. "Bu aylarda böyle konuşan ve anlayan çocuklara çok sık rastlamıyoruz maşallahı var, tuvaletine de çok kolay alıştırırsın hiç zorlamaz seni " dedi ve bir gazla başladım ben=))) Evet o konuda sıkıntımız yok çok şükür, güzel cümleler kuruyor. Otur yanına sohbet eder seninle. Ama gel gör ki çiş ya da kakadan haberi yok =))) Bakalım bugün tuvalet aparatını alacam en azından ön hazırlık olur, alışırsa alışır. Çünkü gerçekten bu göbekle ve yorgunlukla çok zorluyor.

MinikKelebegimm ayy Allah yardımcın olsun canım benim oğlan da yeni yeni öğrendi yaklaşık bir aydır gece bile isemiyor söylüyor cisini.ama ilk 10 gün falan çok stres yaptım bnde poposunu falan yıkadım banyoda hep göbek büyüdüğü için çok zor oldu egilemiyorum comelemiyorum falan. Arkadaşların dediği gibi seneye yaza doğru ogretirsin canım zorlama bnde pes etmiştim kizmistim askere gidene kadar bağlarsan da bağla demiştim o derece sabrım kalmamıştı ama sonra kendiliğinden söylemeye başladı yani zorlayinca anca kendini yipratirsin canim bir de hamilesin hiç takma kafaya bu sorunu inşallah prensesin zamanı gelince birakicaktir kendi rahatsız olmaya başlar zaten bizimki öyle oldu anne bez bağlama derdi bana akşam yatacağı zaman çünkü böyle daha rahat etmeye başladı o gün bu gündür istemiyor

Canım geceki bağladığın bez sabah kuru olmuyorsa hiç zorlama.bedenen de hazır değil demekki.benimkiler 30 aylikti,ikisi de bezi kendiler çıkartıp WC ye gidip oturuyorlardı.ben o zamana kadar hiç zorlamadim.etrafin baskısı çok oluyor bu konuda dediğin gibi.cocuk konuşunca tuvaletini öğrenmesi gerekiyor nasıl bir mantıksa bu.sen çok zorlanirsin kızını da yıpratırsin.cocuk hazır olduktan sonra inan 5 günde öğreniyor.daha once cabalamalarin sana zarar olarak kalıyor.bence bir süre ara ver.en azından bir 6 ay kadar.bebekw doğsun az büyüsün insalalh sen de rahat sakin kafayla alıştırırsin

Haklısınız kızlar valla, kaç gündür kasılmalarımda arttı hep bu strese bağlıyorum. Bugün bıraktım zaten ilgilenmiyorum, zorlamayacam. Sadece şu klozet aparatını alayım en azından gözü alışsın diyorum. Belki zamanla isteği gelir , sizinki gibi kendiliğinden söylemeye başladığı an tamamdır bu iş =))) Çünkü sabır ve sakinlik çok önemli gerçekten.

Canim diger arkadaslarin soyledigine katiliyorum benim kizim 2 yasini 8 ay gecmisti oyle ogrendi hem de 1 gunde ogrettim vakti tamamen gelince ne anneye ne de cocuga eziyet oluyor. Birak giden bez parasi olsun :) vakti gelince sen istesende bezine yapmayacak zaten. Bu halde cis temizlemeyle ugrasilmaz kendimizle zor basa cikiyoruz zaten.

Canm benim kiz 27 aylik su an tam zamani da benimki de bi turlu tuvalette yaptiramadim ama bu aralar baslaycam kardesi dogmadan ogrenmesini istiyrm

Kızlar ben bugün 27 haftalık oldum. Benim için hayaldi. Acaba görür müyüm diyordum.neyseki 28 e 6 gün var. Git gide tehlikeler azalacak inşallah.

Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Ben bu güne dek bebeğimle alakalı erkençok çok erken doğum riski var diye ( 24 haftalık bile doğabilirdi) hastalığım nedeni ile bir çöp almadım.
Ancak gitgide bebek büyüyor ve doğumda yaklaşıyor.doktorlar (iki dr.un var şuan) 35-36 haftayı bulursun dediler. Daha erken yada daha geçte gelebilir bu sadece öngörü tabiki.

Şuan oturduğum ev 100 mt2 ve bebek odası yapacağım oda harika güneş alıyor.kışın ve yazın sıcak yani :)

Bebek odası takımı almayacağım gömme uzun vadeli genç olduğunda da kullanabileceğimiz bir gardırop yaptıracağım.karyolayı da 5 6 yaşına dek kullamabileceği bir şekilde yaptıracağım. İlk 6 ay evet yanımda kalacak ama ben 3 4 yaşına dek yanında tutma taraftarı değilim. Uzmanlara göre cinsiyet bozukluğu yaşıyor bebek. Ayrıca ben nasıl alışırsa dienlerdenim. Bir abimin çocuğu 1 yaşında odasında yatarken diğer abimin 2 kızı 6 ve 4 yaşında hala onlarla yatıyor. Ve nerdeyse özel hayatları bitmiş.
Odasına alışması için ne gerekiyorsa yapacağım.

Sizler benden daha deneyimlisiniz. Eşyaları giysileri almaya bayram sonrası 29 haftalıkken başlamalı mıyım. ? Yoksa 32. Haftayı mı bekleyeyim?

Ben bi an önce alınması taraftarıyım çünkü ıvır zıvır çok oyalıyor insanı. Ve bitmiyor ihtiyaçlar sürekli akla bir şey geliyor. Ben bir ay önce bitirdim şimdi kafam rahat zaten araya bayram girecek ve gittikçe ağırlaşıyoruz. Tavsiyem bu yönde

Çok ayakta kalmadan kısa kısa halledecegim dersen 29a baslayabilirsin. Ama şahsen ben daha geç başlayacağım. Çünkü ister istemez ayakta kalacağız, alisverisler, mobilya secimi, yika, utule, yerlestir. 29da yapmak daha riskli olabilir özel durumu olanlar için. Bir de havalar inanılmaz sıcak zor nefes alıyorum. Eylülden sonra planlıyorum. Ama mobilya özel yapim olacaksa uzun sürüyormuş, o yüzden mobilyayi once si paris edeceğim. En kötü ihtimalle, her yer çarşı pazar, ben acil doguma gitsem biri gidip 30 parca 0-3 ay alsa, yeter zaten. Sonrasını kendim de tamamlarim. Mobilya, hali, perde daha öncelikli diye düşünüyorum

Kızlar hamilelik te patlamış mısır yenirmi yedinizmi yani birşey duyduğumdan sormuyorum canım istedi ama acabamı dedim sadece

Kızlar wish.com'dan alışveriş yapan var mı ?
Ben şimdi bakayım dedim de özellikle yatak ve puset için dönenceler ve oyuncaklar acayip uygun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…