2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Kendi adıma söylemek gerekirse doğunun bazıları in AVM ve bir kaç özel hastanesi var ha birde bir üniversiteye sahip diye parisi olarak adlandırılan sadece evleri büyük gösterişli diye aaaa güzelmiş denilen şehri Diyarbakır da doğdum büyüdüm yaşadım yaşıyorum. Diyarbakırlıyım.
Açıkçası bize burada kadın olmamız sanki suç gibi lanse edildi hep. Göğüslerimiz çıkmaya başlayınca sokakta oynayamaz hale geldik. Bisiklete binemedik. Asla ama asla doğum günümüze ilkokulda bile erkek arkadaş çağıramadık. Kadındık... evet belki benim ailem -ki bunda annemin katkısı büyük- kız erkek demeden okuttu. 7 kardeşin hepsini hemde. Kimi öğretmen oldu kimi okul müdür kimi hemşire kimi mühendis... ben ise yine toplumun en ama en kötü kesiminin sorunlu kesiminin bulunduğu adliyede çalışmaya başladım. 5 senedir evliyim ve 29 yaşındayım. Ailemin bıraktığı bağnazlığı kocam devraldı şimdi. Ne acıdı ki hala dertleşebileceğim bir erkek dostum olmadı ve yine ne acıdır ki kadın olduğum hatırlatılıyor.

Başka şehirlerden buraya yaşamaya gelen yada yolu düşen bazı insanlar dışarıdaki açık giyimli yada rahat kızları görünce oooooo diyor. Bilmiyorlar ki o kızların bir çoğu ya buralı değil ya da asansörde eve girmeden üzerlerini düzeltiyor. Derdim elbetteki açık giyinmek seğil. Ne kadar kapalı olursanız olun spor bike yapınca sapık bakışlara denk düşüyorsunuz. Bir cafede tek başınıza oturduğunuz zaman akşam birileri mutlaka kesiyor bakışları ile. Ya da en basiti akşam sokağa yalnız çıkamıyorsunuz aracınız yoksa. Çıkan varsa helal olsun ben göze alamıyorum.
Bunları yapan kızlar yada kadınlar yollu diye tabir edilip yaftalanıyor.
Bu yüzden ben hiç kızım olsun istemedim. Aynı dertlerden benim yüzümden değil toplum yüzünden muzdarip olacaktı.
Keşke birileri bizlere medeniyeti getirebilseydi. Kaçak elektrik kullanıp namaz kılan ve lüks villada oturan olmasaydık.
Uyuşturucu madde yerine güller ağaçlar ekilseydi arazilere.
Ben kendim için mutlu olmaktan yada kendim için bişi yapmaktan kız olduğumun hissettirilmesinden itibaren vazgeçtim.
Belki başka bir yerde doğup büyüsem yada başka bir ülkede kendim için çok ama çok şey yapardım...
İyi geceler kızlar. Hepiniz öpüldünüz :**

Zaman evet acimasiz...insallah her bir amaca yönelirken en guzel sekilde gecirmek nasip olur o süreçleri.
Hayatta aslinda her birimiz kendimiz icin cogu seyi yapiyoruz. Eş sevgisi, cocuk sevgisi baskalarina yapilan iyilikler fedakarliklar hepsi aslinda kendimiz icin. Insan fitratinda vardir baglanmak, paylasmak, mutlu etmek...
Yalniz kendine yönelerek nasil mutlu olabilir ki insan. Izledigi filmi bile baskasiyla paylasmak mutlu ederken koca bir ömru kendine saklamak nasil bir mutsuzluktur kim bilir...
En güzel örnegi de emzirmek, baska bir cani doyurmanin lezzeti baska birseyde yok. Ne boyun agrisi ne sirt agrisi ne harcanan zaman hepsi 0 laniyor o lezzet unutturuyor ....insallah her paylasimda kendimizi mutlu edebilme temennisiyle

Her gun bunladın hayaliyle uyuyup uyanmak bike cok mutlu ediyor insanı

Merhaba kızlar iyi pazarlar herkese
Off bu sene tatile gidemedik öyle ihtiyacım var ki kendimı serin sulara atmaya artık inşallah bi dahaki yaza kızımla gideriz. Bu arada bu zamana kadar cabuk gecti hamileligimizde sanki bundan sonrasi gecmiyor gibi artik mis kokulumu kucagima almak istiyorum o da tepiniyo zaten cıkartın beni burdan sanki diye

Selam kizlar..aklıma takılan bir konuyu sorayım. .malum çoğumuz inte4net wireless vs.kullanıyoruz ya da mecbur bu ortamlarda bulunuyoruz. Sahsen bu mesaji da cep telefonundan gonderiyorum.herseyimiz neredeyse telefona internete de bağlı. .ee malum zararı da var..Siz napiyorsunuz

Benim evimde modem yok. Telefonumdaki paketi kullanıyorum. Ama wifi açtığımda komsulardan onlarca ağ çekiyor. Yani evimde olmasa da aynı radyasyon.. Dogduktan sonra da hic bi zaman koruyamayacagimiz icin, hamilelikte dikkat etmenin ne kadar faydasi olur hic bilemiyorum. Çok fazla olmamasina rağmen mikrodalga da kullanıyorum

Sen nasıl açık yürekli bir kadınsın.. doğduğun büyüdüğün yerin şövenistliğini yapmadan yasadigin sıkıntıların nedenini ne kadar dürüstce anlatmissin. Yasadiklarini yasamadim cunku ulkenin en rahat yasam kosullarinin olduğu trakya da doğdum büyüdüm. Biz açık giyinsek gece sokağa çıksak kafede tek başına otursak erkek arkadaslarimizla dertlessek bile hiç yadırganmadik. Ama benim kadın olarak yasadigim rahatlığı ülkemin her yerindeki kadınlar yaşamadığı sürece ben bundan gurur duyamıyorum. Bu düzenin değişmesi için öncelikle erkek öğrencilerimin zihinlerinde kadınlara karşı olan tabuları yıkmaya calisiyorum. Sanırım ben de kendi için yaşayarak mutlu olabilen kesimden olamıyorum. Tüm kadınlar gülerse gulerim..

Sen nasıl açık yürekli bir kadınsın.. doğduğun büyüdüğün yerin şövenistliğini yapmadan yasadigin sıkıntıların nedenini ne kadar dürüstce anlatmissin. Yasadiklarini yasamadim cunku ulkenin en rahat yasam kosullarinin olduğu trakya da doğdum büyüdüm. Biz açık giyinsek gece sokağa çıksak kafede tek başına otursak erkek arkadaslarimizla dertlessek bile hiç yadırganmadik. Ama benim kadın olarak yasadigim rahatlığı ülkemin her yerindeki kadınlar yaşamadığı sürece ben bundan gurur duyamıyorum. Bu düzenin değişmesi için öncelikle erkek öğrencilerimin zihinlerinde kadınlara karşı olan tabuları yıkmaya calisiyorum. Sanırım ben de kendi için yaşayarak mutlu olabilen kesimden olamıyorum. Tüm kadınlar gülerse gulerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…