- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #22.241
800 gr doğdu ilk ödemini attı şuan 765 gr kendi yapıyor arada oksijen takılıyor zorlandigi zaman,adı Asel oldu :) dikişlerim zorluyor yatıp kalkarken ayakta uzun süre kalmazsam sıkıntı yok şükür canımKilosu ne kadar oldu, kendi solunum yapabiliyor mu? İsmi ne oldu? Sen nasılsın? Ara ara bizi bilgilendir, aklım sende ve minnoşta.
Maşallah Asel kuşa o zaman. Doğru ilk ödem olayı vardı benim kız yarım kiloya yakın ödem atmıştı. Hastaneden çıktığı zamanı da tez söylersin inşallah. Sağlıkla büyür hepsi inşallah.800 gr doğdu ilk ödemini attı şuan 765 gr kendi yapıyor arada oksijen takılıyor zorlandigi zaman,adı Asel oldu :) dikişlerim zorluyor yatıp kalkarken ayakta uzun süre kalmazsam sıkıntı yok şükür canım
Canim gec cevap verdim kusura bakma evet sadece markasi degisikmis ama butun ozellikleri ayni oda sirt ve yan sekilde takilabiliyor sicaklik koruma ve islak mendil gozu var ayri ayri ozelliklerinde bir fark goremedim benim dedigimi kullananlarin yorumunu okudum cogu kisi memnun kalmis. Tabi ki secim karar senin sen bilirsinCanim simdi baktim da civilin sitesinde de 99.90 acaba sen baska modele mi baktin
İnşallah canım benim allah razı olsunMaşallah Asel kuşa o zaman. Doğru ilk ödem olayı vardı benim kız yarım kiloya yakın ödem atmıştı. Hastaneden çıktığı zamanı da tez söylersin inşallah. Sağlıkla büyür hepsi inşallah.
Bende aynen agirlastigimi hissediyorum. Bizde gecen hafta alisverise ciktik. 1-2hafta daha sonraya biraksaydik yapamicakmisim dedim o kadar yoruldum. Ben 10 kilo aldim vucudum kaldirmiyor bence bu kadar agirligi artik.Günaydın mutlu haftalar kızlar...
Son bir hafta on gündür çok ağırlaştığımı hissediyorum. Dün bebek için alışverişe çıktık, mahvoldum. Kaburgalarımın altı ve kasıklarım yürüdükçe ağrıyor.
Gecmis olsun canim. Insallah hizli hizli kilo alir. Senin de agrin cabuk gecer.800 gr doğdu ilk ödemini attı şuan 765 gr kendi yapıyor arada oksijen takılıyor zorlandigi zaman,adı Asel oldu :) dikişlerim zorluyor yatıp kalkarken ayakta uzun süre kalmazsam sıkıntı yok şükür canım
Teşekkür ederim canım inşallahGecmis olsun canim. Insallah hizli hizli kilo alir. Senin de agrin cabuk gecer.
Ozellikleri ayniysa mantikli canim :)tesekkur ederim:)Canim gec cevap verdim kusura bakma evet sadece markasi degisikmis ama butun ozellikleri ayni oda sirt ve yan sekilde takilabiliyor sicaklik koruma ve islak mendil gozu var ayri ayri ozelliklerinde bir fark goremedim benim dedigimi kullananlarin yorumunu okudum cogu kisi memnun kalmis. Tabi ki secim karar senin sen bilirsinben 64 liralik olani almayi dusunuyorum cok begendim
günaydın arkadaşlar merak ettiğim bişe var bilen arkadaşlar varsa benim her kontrolümde karından yapılıyor ultrasonum, vajinal ultrason belli bir haftadan sonra mı yapılıyor?
Evet vücutlar kaldırmıyor bi de sıcaklar acayip etkiledi beni. Seninle aynı haftadayız sanırım. Bundan sonra giderek daha ağırlaşıcaz artık. Alışverişi de bitiremedim tam olarak. Genelde kıyafet eksiğim kaldı neysekiBende aynen agirlastigimi hissediyorum. Bizde gecen hafta alisverise ciktik. 1-2hafta daha sonraya biraksaydik yapamicakmisim dedim o kadar yoruldum. Ben 10 kilo aldim vucudum kaldirmiyor bence bu kadar agirligi artik.
Peki kaçıncı haftada sezeryan mi nornal Doğum mu olacağını söyledi doktorunuzCanim benim onceki hamileligimde dr hep karindan bakti. Gic bir zaman vajinal bakilmadim Cati muayenesi yapmayacak misiniz dedigimde ise guldu eski seyler bunlar dedi. Drumda proftu. Ama herkes bir değil gerek gorulen durumlarda yapiliyor tabi ki. Doguma yakin yapan drlar var.
benim doktorum başından beri vajinal muayeneye karşıydı. ama 17 haftamda karından plasentamın rahim ağzını kapattığını gördü tam emin olmak için vajinal bakmamız lazım ama istemezsen yapmam dedi benim onayımı alarak yaptı daha sonra 26. haftada kasılmalarım için gittiğimde serviks boyunu ölçtü yani sadece bu haftalarda gerekli görüldüğü için yaptı doğuma yakında çatı muayenesi oluyor diyebiliyorumgünaydın arkadaşlar merak ettiğim bişe var bilen arkadaşlar varsa benim her kontrolümde karından yapılıyor ultrasonum, vajinal ultrason belli bir haftadan sonra mı yapılıyor?
benimde göbeğim aşağıya düştü sanki göğüsümün altında da şişlik var ama daha çok aşağıda sankiKızlar günaydın. Ben 5. Ay ve 6. Ay çok hızlı kilo almaya başladım hatta korkuyordum bu durumdan ancak birkaç gündür iştahım eskisi gibi değil zorla yiyorum ve 2 günde 1 kilo vermişim karnımda küçüldü yumuşadı sanki daha 4-5 gün önce bebeğimi gördüm kilosu boyu haftasına göre önden gidiyor ama kilo verme durumu endişelendirdi benivar mı böyle bir şey yaşayan ya da bilgisi olan?
Peki kaçıncı haftada sezeryan mi nornal Doğum mu olacağını söyledi doktorunuz
teşekkürler canım yani gerektirecek bir durum olmamış o zaman benim aklıma takılıyordu sağolasınCanim benim onceki hamileligimde dr hep karindan bakti. Gic bir zaman vajinal bakilmadim Cati muayenesi yapmayacak misiniz dedigimde ise guldu eski seyler bunlar dedi. Drumda proftu. Ama herkes bir değil gerek gorulen durumlarda yapiliyor tabi ki. Doguma yakin yapan drlar var.
anladım canım çok sağol yani gerek görürse haftası önemli değil her an yapılabilirbenim doktorum başından beri vajinal muayeneye karşıydı. ama 17 haftamda karından plasentamın rahim ağzını kapattığını gördü tam emin olmak için vajinal bakmamız lazım ama istemezsen yapmam dedi benim onayımı alarak yaptı daha sonra 26. haftada kasılmalarım için gittiğimde serviks boyunu ölçtü yani sadece bu haftalarda gerekli görüldüğü için yaptı doğuma yakında çatı muayenesi oluyor diyebiliyorum
Detaylı açıkladığın icin tesekkur ederimOyle bişey asla soylemedi bana hersey yolunda gidiyordu normal doguma engel yoktu. Boyle gittigi surece normal yapabilirsin dedi sadece ve normal yaptim.
Ama normal dogum gorunuyorken, dogum basladigi anda bile ortaya cikacak bir sorunla kendini sezaryende de bulabilirsin.
Garantisi yok normal dogumun.
Sezaryene gelince annede ki bi hastalik, bebegin durumu, gebeligin ilerleyisi vs gibi seyler etkilidir. Bu kiminde en basindan beri bellidir dogumun sezaryen olacagi , kiminde de sonradan belli olur. Herkeste farklilik gosterir kisaca.
Mesela benim bu dogumum 17. Haftadan beri sezaryen gorunuyor. 37. Haftaya kadar beklemedeyiz sorun duzelmezse normal yapamayacagim sezaryene alacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?