- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #22.521
Canim isim adamissin koyman lazim gelir. Ama gobek adi olur mu bilmem istersen dini konularda bilgili birine danis.biz simdi burda ne dersek bos bi konularda uzman degiliz. Neden sadece Kerim koymuyorsunuz?Kızlar yardım edin isim bulamıyorum oğluma. 31. Haftaya girdik isim yok. Bazı şeylere isim yazdırılacak ama geç kalıyoruz artık. İlk ismi Kerim olsun ikinci de ona yakışan modern bir isim olsun istiyorum. Kerim Arda olabilir dedik. Bi de hamile kalmadan önce oğlum olsun istiyordum ve dua ederken oğlum olursa Muhammed koymak istiyorum diyordum acaba koymam gerekirmi?? Eğer gerekirse kulağına okuturum göbek adı gibi olur, bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum
Sirkeyi kasinti icin kullan sirke sadece kasintiyi kesiyor krem bende hic ise yaramiyor ama fitili mutlaka kullan fitilsiz mantar gecmiyor sirke sadece kasinti ve hijyen icinÇok sağol cnm cevabın için doktorum bi krem ve fitül daha onerdı bakalım bi elma sirkesi de deneyeyim elma sirkesi tamamen iyileştirir mu
Bizde 28 haftaligiz 950grmiz bugün doktorumla tekrar görüştüm bi sorun olup olmadığını sordum şimdilik bi hafta geride toparlar dedi hatta ben cok istemeyince güldü her bebek tombik olmaz 2500 doğan bebeklerde gayet sağlıklı dedi ben her gün yumurta 3 köfte muz sut bide aralara badem falan yiyorum inşallah toparlar bebislerBugün doktor bana ayrıntılı ultrason yaptirmami söyledi ben yaptırmamıstim daha önce bayram haftasına falan gelmişti imkanımız olmamıştı. Sorduk zamanı gecmedimi hayır dedi yaptırabilirsiniz hatta bayramdan önce yaptırın dedi. Çok moralim bozuldu bir sorun mu var acaba çünkü normalde 29 haftalık olmam lazım bugün 28+1 çıktı ve 1125 Gr. oysa ki ozeldeki doktorum iki hafta önce tam 1000 gr olduğunu söylemiştiyaptirabiliyormuyuz acaba ayrıntılı ultrasonu bu hafta bilgisi olan varmı kızlar
Aile dostlarımız var ilahiyatçılar, onlara sorduk bugün. Birisi koymanız şart değil günahı yok dedi, diğeri koyulsun ama sadece kulağına okutsanız da olur dedi. Şaşırdık biz de, net bi karar yok. Kerimi tek düşünmüyorum iki isim istiyorumCanim isim adamissin koyman lazim gelir. Ama gobek adi olur mu bilmem istersen dini konularda bilgili birine danis.biz simdi burda ne dersek bos bi konularda uzman degiliz. Neden sadece Kerim koymuyorsunuz?
Anladim canim cogu seyde oldugu gibi bunda da cift gorus var demek. Dogumda ebe gobek kordonunu keserken isim soyler gobek adi olur kulaga soylenmez ve mahserde gobek adiyla cagirilacagimiza inanilir yani herkes bilir mi bunu bilmiyorum aslinda gerceklik payindanda pek emin degilim buyuklerimiz soylerdi benim gobek adim Ayse ebem kendi adini koymusAile dostlarımız var ilahiyatçılar, onlara sorduk bugün. Birisi koymanız şart değil günahı yok dedi, diğeri koyulsun ama sadece kulağına okutsanız da olur dedi. Şaşırdık biz de, net bi karar yok. Kerimi tek düşünmüyorum iki isim istiyorum
Çok teşekkürler canım amin hepimizin inşallah hayırlısıyla zaman gecsede alsak mis kokulularimizi sağlıcakla kucağımiza..
weryew bende hatırladım seni canım inşallah bu sefer sağlıcakla alırsın bebisini kucağına Allah yardımcın olsun çok sağol mesajın içinde yolda giderken okumuştum ve biraz da olsa rahatlamıştim okuyunca
Allah hepimize sağlıklı bebisler nasip etsin inşallah canım ben kilosu az olsa kafaya takmazdim bu kadar benim takildigim şey 15 gunde gayet güzel beslenmeme rağmen 125 Gr. almış olmasıydı. Aklıma direk kan akışında sorun olması falan geldi ama Allah'tan ki cihaz farkı oluyormuş daha önce bakan doktorum hiçbir sorun olmadığını bebeğin kilosunun falan da iyi olduğunu söyleyince çok mutlu oldum korkularim birden gitti çok sukurBizde 28 haftaligiz 950grmiz bugün doktorumla tekrar görüştüm bi sorun olup olmadığını sordum şimdilik bi hafta geride toparlar dedi hatta ben cok istemeyince güldü her bebek tombik olmaz 2500 doğan bebeklerde gayet sağlıklı dedi ben her gün yumurta 3 köfte muz sut bide aralara badem falan yiyorum inşallah toparlar bebisler
Canım biz de hala ismine kadar veremedik.3.oglum olcak inşallah Utku,Kayra , 3. Ye isim bulamadık.esim Affan olsun diyor ben de Muhammed Görkem. İçimden Muhammed ismi koymak geliyor nedense.iki isme eşim çok karşı çıkıyor.Kerim Mirza' yı ben de beğeniyorum. Ama işte Muhammedi de kulağına okutunca pek bir uzun olucak sanki, ne yapsam bilemedim
Kiloya bence çok takılma canım.bana doktor senin bebegin en fazla 2500 doğar,sen de zayıf bir annesin zaten demişti.34 haftalıkken 2 kilo idi.ama doğunca 3250 dogdu hepimiz şok olduk.saglikli olsunlar yeter.bol muz, süt yumurta son ay çok yemistim belki de o etkilemiştir.Bizde 28 haftaligiz 950grmiz bugün doktorumla tekrar görüştüm bi sorun olup olmadığını sordum şimdilik bi hafta geride toparlar dedi hatta ben cok istemeyince güldü her bebek tombik olmaz 2500 doğan bebeklerde gayet sağlıklı dedi ben her gün yumurta 3 köfte muz sut bide aralara badem falan yiyorum inşallah toparlar bebisler
Canim 3 oglu olan bi ailede 1 oglana Muhammed ismi verilmeli diye bise okumustum. Belkide bu yuzden Muhammed ismini koymayı istiyosundur:)Canım biz de hala ismine kadar veremedik.3.oglum olcak inşallah Utku,Kayra , 3. Ye isim bulamadık.esim Affan olsun diyor ben de Muhammed Görkem. İçimden Muhammed ismi koymak geliyor nedense.iki isme eşim çok karşı çıkıyor.
Kiloya bence çok takılma canım.bana doktor senin bebegin en fazla 2500 doğar,sen de zayıf bir annesin zaten demişti.34 haftalıkken 2 kilo idi.ama doğunca 3250 dogdu hepimiz şok olduk.saglikli olsunlar yeter.bol muz, süt yumurta son ay çok yemistim belki de o etkilemiştir.
Kendimi tanıyorumasla yerinde duramayan, çok hareketli, kıpır kıpır bi insandim. Karnım çok buyumedi, cok kilo almadım, yaşım da çok ileri değil. Ama üstümde bi ağırlık, ruhumda bi yaşlılık var sanki. Kolumu kaldırmak istemiyorum. En sevdiğim şeyleri yapmaya bile üşeniyorum. Kendimi çok zorlayıp baslarsam da hemen yoruluyorum. Elim kolum kalkmıyor. Yarım saatten fazla ayakta kalmam yasak. Arkadaşlarımla dışarı çıkınca otururken kendi kendime kemiklerim batıyor resmen. Çok üzülüyorum, psikolojik olarak yordu bu hamilelik beni acaba dogumdan sonra eski enerjime dönebilir miyim, yoksa böyle mi kalacağım
Benim onceki hamileligimde hic kasilma sanci agri gibi sorunlarim olmadi canim. Normal yani takma bunu. Hatta dogum bile bir anda baslayip bitti. Ama bu bebiste simdiden kasilmalarim var. Olmamasi daha iyiymis inan ki:)))Hanımlar merhaba. 27+4 oldum bugün. Yalnız bende kasılma sertleşme ağrı sancı yok. Son 3 gündür magnezyum içmiyorum hatta. İçmeme nedenim ise benim doğuştan gelen böbrrk taşı sorunum. Dr ara vere vere kullanabilirsin dediydi. E tabi progestana devam ediyorum her gece fitil olarak. Sizce bu sancı ve kasılma olmama olayı normal mi. Bebeğimin hareketlerinde sorun yok maşallah.
Masallah prensese cok sevindim canim benim. Guzel haberleri aldikca bizde cok mutlu oluyoruz. Anne sutuyle sariligini da atlatır yakında. Sen moralini yuksek tut:*Kızlar merhaba aranızda merak edenler var allah razı olsun kızım daha yeni doğum kilosunu geçti 810 gr oldu miniğim doktorumuz serumu azaltıp anne sütünu arttırdı kızım da çok az sarılık çıkmış onun tedavisi uygulanıyor çok şükür toparlamaya başlıyo miniğim
Kerim Allah (c.c) 'ın isimlerinddn biri olduğu için tek koyma. Abdulkerim yap. Yada hiç koyma derim ben. Allah (c.c.)'ın esmalarının başına Abdul yada Abdur geliyor. Muhammed yerine de Ahmet, Mehmet, Mahmut koyabilirsin . Şahsen ben henüz bekarken Hz.Muhammed kucağıma erkek evlat veriyordu. Oğlumun adı Ahmet olacak. Hem Peygamber Efendimizin hem de rahmetli babamın ismi. Ahmet çok naif bi isim. Zaten Hz. İsa da İncil'de kendisindn sonra gelecek olan peygamberin adının Ahmed olacağını söylemiştir. Ben Ahmed istiyorum ancak Ahmet koyacağım. Çocuk zorlanmadın diye. İsmini yanlış söyleyen yazan çoook oluAile dostlarımız var ilahiyatçılar, onlara sorduk bugün. Birisi koymanız şart değil günahı yok dedi, diğeri koyulsun ama sadece kulağına okutsanız da olur dedi. Şaşırdık biz de, net bi karar yok. Kerimi tek düşünmüyorum iki isim istiyorum
Onu ben de duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum,araştırmak lazım.Canim 3 oglu olan bi ailede 1 oglana Muhammed ismi verilmeli diye bise okumustum. Belkide bu yuzden Muhammed ismini koymayı istiyosundur:)
MinikKelebegimm valla kuşum ben ne bileyim. Kasılsam dert kasılmasam dert. Erken doğum riski olunca her bi hareket her bir durum dert. Ben de 2 dr.a gidiyorum. Allah sonunu güzel etsin. İnanki çok sıkıldım. İnşallah 37. Haftaya gelirsem kendi rızamla sezeryan olacağım. Kafaya koydum. Karnımda durdukça psikilojim alt üst oluyor. Her an doğacakmış hissi tada ağrım sancım var hooop acile gitme psikolojisi . Bıktım yıldım.
valla haklısın canım ikinci bebiş ama inanirmisin oglumda hiç bulantim ağrım sızım şekerim falan hicbisey yoktu. Çok çok rahat bir hamilelik gecirmistim. Bu bebiş de hep bir sorun çıkıyor karşıma o yüzden belkide korkuyorum bu haftaya kadar geldim ama hep bir korku oluyor içimdeYushus Canim okudum tum mesajlarını sonucun guzel olmasina sevindim. Gereksiz yere endise yapmissin. Bence artik 2 dr a gitmekten de vazgec. Ilk kez hamile olanlarin heyecanini anliyorum da senin ikinci gebeligin bu biraz relax ol hatun. Hem bosver kiloyu kiz bebis bu citi piti olsun :)))
Aile dostlarımız var ilahiyatçılar, onlara sorduk bugün. Birisi koymanız şart değil günahı yok dedi, diğeri koyulsun ama sadece kulağına okutsanız da olur dedi. Şaşırdık biz de, net bi karar yok. Kerimi tek düşünmüyorum iki isim istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?