2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar, bu mide yanması gırtlakta hissedilen şey dimi. Hani tam boğazda deli gibi yanma bazen komple aşağıya kadar yanma. Yanlış bilmiyorumdur dimi?

havuç suyu iç canım ama haftada 2 bardağı geçmesin çünkü A vitamini fazlalığı da hamilelikte pek iyi değil

Ben de normal doğum istiyorum, hatta eşim de çok baskı yapıyor bu konuda beni cesaretlendirmeye çalışıyor. İnşallah bi aksilik olmadığı sürece son ana kadar normal doğumu beklemek istiyorum. Ama ben gebe kalmadan önce vajinismus hastasıydım bir yıldan sonra yendim 2 ay korunduk sonra korunmadığımız ilk ay hamile kaldım. Gebelikte de bırakmadık ilişkiyi ama hala vajinismusu tam atlatabildim mi bilmiyorum çünkü ilişkide acı çektiğim oluyor ama vajinal muayene olabiliyorum. Bu durumda normal doğum yapabilir miyim acaba? Ya doğum esnasında kendimi kasar da ıkınamazsam diye çok korkuyorum. Bi fikriniz var mı bu konuda? Doktorumla konuşmadık daha hiç.

kızlar bizim minik kaptanımızın adı artık kesinleşti eşim bıktırdı resmen beni kararsızlığıyla ama şükür benimde içime sinen bir isim olduGökdeniz olacak inşallah oğlumun adı
Hayırlı olsun canım. Bizim isim de netleşti. Eşimi iki isim sevdasından vaz geçirebildim sonunda. Kızımızın adı Aybüke olacak inşallah. 2.trimester bitiş kilom 60. Güncelleyebilir misin?

Hayırlı olsun canım. Bizim isim de netleşti. Eşimi iki isim sevdasından vaz geçirebildim sonunda. Kızımızın adı Aybüke olacak inşallah. 2.trimester bitiş kilom 60. Güncelleyebilir misin?
teşekkür ederim canım sizinde isminiz hayırlısı olsun Aybüke ismini çok severim isimleriyle sağlıkla yaşasınlar inşallah

bende ıkınma vs nasıl oluyor becerebilir miyim diye düşünüyorum aslında birde sancı olayı var tabi benim acı eşiğim çok yüksek öyle ağrılarımda ya da bir yerimi kestiğimde falan canım pek tatlı değildir ama annem diş ağrısını düşün nasıl dayanılmaz onun 1000 katı derdi hepama Allah dayanma gücünü veriyor ve doğumdan sonra unutuluyor derdi. unutulmasa 2.3. çocuk yapılmaz diye de eklerdişimdi sancının da kolaylığı var epidural yaptırıyorlar ablamda dayanamayınca istemiş kolay geçmişti doğumu

Ben canı çok tatlı olanlardanım : ( azıcık bi şey de çok acı hissediyorum. Ben de doğum esnasında bel kasık karın ağrılarından değil de vajina girişi ve perine acısından kesiğinden vs. korkuyorum. Küçücük yerden nasıl çıkacak bebek bu korkutuyor beni. Hani bu konuda cahil değilim orasının ne kadar esnek bi yapıda olduğunu doğumda ne kadar esnediğini biliyorum ama buna rağmen korkuyorum : ( hastanelerdeki doğum kurslarına katılıp daha çok bilinçlenmek iyi olacak sanırım. Epidural da istemiyorum ben normal olacaksa her türlü normal olsun.

canım bende 2 yıl vajinismus problemi yaşadım. Tedavi olarak atlattım. Bir kaç ay sonra da hamile kaldım. Hamilelikte hiç ilişki yaşamadık. Vajinal muayene olurken az da olsa kasıyorum kendimi. Benim ileri düzeydi. Terapisttim normal doğum yapabilirsin demişti o zamanlar. Ben büyük ihtimal sezeryan olacağım. miyomum var çünkü doktor riskli dedi. Fakat normal doğum yapacak olsaydım bile vajinismus korkutmuyor beni...

Bende senin gibiyim canim tatlı hatta kas aldirirken bile zor dayanıyorum o derece :))) ama simdi nornal Doğum istiyorum diye ortalarda dolanıyorum tabii nasıl dayanacağım onu bende bilmiyorum. Devlet hastanesinin kurslarına katil canim orada insanın kendine güveni geliyo

Doktorumla konuşsam rahatlicam belki. İnternetten araştırdığım kadarıyla da vajinismusu atlatanlar normal doğum yapabiliyormuş ama ben tam atlatıp atlatmadığımın da farkında değilim. Çatı muayenesinden az çok belli olur diye düşünüyorum inşallah onda kasmassam ve çok acı çekmezsem normal doğuma daha çok cesaretlenebilirim. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

çatı muayenesini geçenlerde araştırdım son haftalarda yapıldığından vajina yumuşuyormuş bir tek kendini fazlaca kasmamak kalıyor ben alttan muayene gibi düşünüp gözlerimi kapatıp yaptırmayı düşünüyorum zira vajinaya parmak sokturma fikri hiç sıcak gelmiyor bana

Canim benimde ilk 1 sene vajinismus sorunum vardi. Ertesi sene de cok sukur normal dogum yaptim vajinismusla hic alakasi bile olmayan bir durum normal dogum cok farkli birsey :) kendiliginden oluveriyor hersey. O yuzden hic kafaya takmayin rahat rahat yapabilirsiniz dogumunuzu o durum etkilemiyor yani.

Kızlar bu gece bütün topik aynı hastanede doğum yaptığımızı gördüm oğlumu gördüm kundağa sarmışlar göğüs ucum olmadığı için ememiyordu. Sonra silikon göğüs ucu takıyorum ve sütüm gelmeye başlıyor oğluşumda rahat emiyordu :) dün aventin silikon göğüs ucu siparişim geldi. Fazla etkisinde kaldım sanırım :)))

Epüdral normal doğum da her bünyede farklı etkigösteriyor ben çok düşük dozda epüdral almama rağmen sancımıdurdurdu birde epüdralin etkisinin geçmesini beklemiştim ıkınma hissim tamamen gitti doğumda ve o his olmadan ben ıkınamadım resmen ebeler bastırarak doğum yaptım
Bazı bünyelerde ise epüdral hiç etki göstermiyor
Bazılarında ise baş boyun ve bel ağrılarına sebep oluyormuş.
Dr şimdi epüdral filan yok diyor zaten
Bir de epüdral konusundaki bakış da değişmeye başladı sanki birçok Dr eskisi kadar hastayı yönlendirmiyor
Gerçekten ihtimal olarak düşünüyorsanız iyice araştırın kızlar ben ilk doğumda istememiştim sonra dayanamayınca ebeler de%90 epüdral yapılıyor filan deyince karar değiştirmiştim

Sağ ol canım. Böyle örnekler okumak iyi geliyor bana : )

Normal doğum kolay değil ama gerçekten sonrası çok rahat oluyor bebek doğar doğmaz kendinize geliyorsunuz nefes ve ıkınma olarak kendimizi hazırlayıp bol bol dua etmeliyiz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…