- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #22.641
Epidural doğumda sadece iğne mi vuruyorlar eltim yeni doğum yaptı epidural ile belimden sırtıma kadar boru soktular diyor acaba dozuna göre buda değişiyor mu?Epüdral normal doğum da her bünyede farklı etkigösteriyor ben çok düşük dozda epüdral almama rağmen sancımıdurdurdu birde epüdralin etkisinin geçmesini beklemiştim ıkınma hissim tamamen gitti doğumda ve o his olmadan ben ıkınamadım resmen ebeler bastırarak doğum yaptım
Bazı bünyelerde ise epüdral hiç etki göstermiyor
Bazılarında ise baş boyun ve bel ağrılarına sebep oluyormuş.
Dr şimdi epüdral filan yok diyor zaten
Bir de epüdral konusundaki bakış da değişmeye başladı sanki birçok Dr eskisi kadar hastayı yönlendirmiyor
Gerçekten ihtimal olarak düşünüyorsanız iyice araştırın kızlar ben ilk doğumda istememiştim sonra dayanamayınca ebeler de%90 epüdral yapılıyor filan deyince karar değiştirmiştim
Bana normal dogumu sorsan kolay derim. Kisiden kisiye degisiyor sanirim. Sonrasinin cok rahat oldugu konusunda hemfikirim. Evimi kimseye talan ettirip duzenimi bozdurtmadim normal dogum sayesinde :) geldigim gibi ayaktaydim bana yat diyorlar yatmak istemiyorum. Bir de asiri canlilik gelmisti nedense.Ama dogumdan bir ay sonrasini sorarsaniz uykusuzluktan kapiya carptigimi bilirim odadan odaya gecerken bebis sagolsun :)) hepsi guzel seyler hepsi de gelip geciyor.Normal doğum kolay değil ama gerçekten sonrası çok rahat oluyor bebek doğar doğmaz kendinize geliyorsunuz nefes ve ıkınma olarak kendimizi hazırlayıp bol bol dua etmeliyiz bence
canım ben Hüma ismini çok beğeniyorum, kızım olursa koymak isterim.Kızıma hala isim bulamadımönerileriniz var mı hanımlar?
benimde normal doğum isteme nedenlerimden biri hemen ayaklanmak yatağa mahkum olupta kimseye muhtaç olmak istemiyorum hele mutfağıma birinin gireceği düşüncesi beni alt üst ediyor mutfağım çok özel benim için kendi düzenim var kayınvalidem 1 hafta kalacak istiyorum gelmesini ama kara kara düşünüyorum çünkü çok karışıyor çok konuşuyor o neden burda bu böyle yerleştirilmez zaten lohusalığın zorluğu olacak birde dırdır dinleyecek olmak gerçekten çıldırtıyor beniBana normal dogumu sorsan kolay derim. Kisiden kisiye degisiyor sanirim. Sonrasinin cok rahat oldugu konusunda hemfikirim. Evimi kimseye talan ettirip duzenimi bozdurtmadim normal dogum sayesinde :) geldigim gibi ayaktaydim bana yat diyorlar yatmak istemiyorum. Bir de asiri canlilik gelmisti nedense.Ama dogumdan bir ay sonrasini sorarsaniz uykusuzluktan kapiya carptigimi bilirim odadan odaya gecerken bebis sagolsun :)) hepsi guzel seyler hepsi de gelip geciyor.
canım düşündüğünüz isim ya da isimler yok mu hiç? bize yaz fikrimizi söyleyelimKızıma hala isim bulamadımönerileriniz var mı hanımlar?
Ne tür bir isim düşünüyorsunuz? Tek isim mi çift mi? Benim kızımın ismi Hayal. Genelde beğeniliyor, iyiki koymuşuz diyorum. Hem kulağa hoş geliyor hem de manası olumluKızıma hala isim bulamadımönerileriniz var mı hanımlar?
Kılcal bir boru yerleştiriliyor ve belli aralıklarla belli miktarlarda ilaç veriliyorEpidural doğumda sadece iğne mi vuruyorlar eltim yeni doğum yaptı epidural ile belimden sırtıma kadar boru soktular diyor acaba dozuna göre buda değişiyor mu?
Bir de gerçekten kişiye göre çok değişiyor herkesin bünyesi ağrı eşiği farklı arkadaşım hamileliğinin sonlarında nst de kontrol için hastaneye gidiyor sancısı old ve 7 cm açılması old söylüyorlar ondan sonra sancısını hissetmeye başlıyor ve 2 saat sonra doğum yapıyor hepimize kolay hayırlı doğumlar olur inşallahBana normal dogumu sorsan kolay derim. Kisiden kisiye degisiyor sanirim. Sonrasinin cok rahat oldugu konusunda hemfikirim. Evimi kimseye talan ettirip duzenimi bozdurtmadim normal dogum sayesinde :) geldigim gibi ayaktaydim bana yat diyorlar yatmak istemiyorum. Bir de asiri canlilik gelmisti nedense.Ama dogumdan bir ay sonrasini sorarsaniz uykusuzluktan kapiya carptigimi bilirim odadan odaya gecerken bebis sagolsun :)) hepsi guzel seyler hepsi de gelip geciyor.
Biz de isim konusunda çok zorlanıyoruz çok yaygın isimleri koymak istemiyoruz ama diğerlerini de beğenmiyoruzKızıma hala isim bulamadımönerileriniz var mı hanımlar?
eşimde duyulmamış isim diye diye 29. hafta oldu anca karar verdikBiz de isim konusunda çok zorlanıyoruz çok yaygın isimleri koymak istemiyoruz ama diğerlerini de beğenmiyoruz
Parka tatile okula gittiğinizde aynı isimden 3-4 tane duymak hoş olmuyor ama ben Yine de Duru defne öykü ipek gibi isimleri çok beğeniyorum selin pınar Cansu da biraz büyüklerde yaygın old için
Düşündüğümüz isimler arasında seçenek çok karar yok yani bizde de
Saydiklarinizin içinde Ipek en hoş olanı, bana göre yani. Kızım olsa Gülce çok istiyordum. Ela ve Rana da beğendiğim isimler. Şimdilik aklıma bunlar geldiBiz de isim konusunda çok zorlanıyoruz çok yaygın isimleri koymak istemiyoruz ama diğerlerini de beğenmiyoruz
Parka tatile okula gittiğinizde aynı isimden 3-4 tane duymak hoş olmuyor ama ben Yine de Duru defne öykü ipek gibi isimleri çok beğeniyorum selin pınar Cansu da biraz büyüklerde yaygın old için
Düşündüğümüz isimler arasında seçenek çok karar yok yani bizde de
Katılıyorum size. Abimin eşi normal dogum yapti, tam 2 ay oturamadi, yan yatar gibi oturabiliyordu sadece, dikişleri çok fazlaydi. Diger abimin eşi 2 gün sonra ev işi bile yapacaktı biraksaydik, o kadar iyiydi. Evet aslında normal dogum vucuda en uygun olanı ama yine de her bunyede her işlemin etkisi farklı. Insallah bizler icin de, bebeklerimiz icin de en hayirlisi ve en kolayi olurKızlar sezeryan olmak birilerine muhtaç olmak değildir ki ben kendi işimi kendim halledebiliyordum kimseye muhtaç olmadım çok şükür
Bu durum da kişiye göre değişir kimisi normal Doğumdan sonra da kolay kolay toparlanamıyor
Sezeryan normal Doğum diyerek genellememek lazım bence bünyeyle alakalı gibi
Canim insallah kolay toparlanirsin. Benim ilk normal dogum ama bu sezaryen olacak bir ara anlatmistim dikislerim tutmadi vs diye tekrar ayni seyleri yasamamak acisindan. Benim annem uzakta kayinvalidemle altli ustlu oturuyorum sezaryen olacagimi ogrenince cok morali bozuldu hemen ayaklanamam diye galiba :)) ben cok merakliyim sanki birilerinin duzenimi bozmasina ama mecbur kahrimi cekecekler. Sen de hic kafayi takma kendi soylesin kendi dinlesin. Bebeginle olmanin mutlulugunu iki dirdir yuzunden bozulmasina izin verme. Allah annenin mekanini cennet eylesin. Benim annem sag ama gelip bakmayi hic dusunmez sagolsun yinede :) inan benim durumumda olmak daha sinir bozucu annem var ama yok gibi iste.benimde normal doğum isteme nedenlerimden biri hemen ayaklanmak yatağa mahkum olupta kimseye muhtaç olmak istemiyorum hele mutfağıma birinin gireceği düşüncesi beni alt üst ediyor mutfağım çok özel benim için kendi düzenim var kayınvalidem 1 hafta kalacak istiyorum gelmesini ama kara kara düşünüyorum çünkü çok karışıyor çok konuşuyor o neden burda bu böyle yerleştirilmez zaten lohusalığın zorluğu olacak birde dırdır dinleyecek olmak gerçekten çıldırtıyor beniböyle zamanlarda annemi çok arıyorum keşke hayatta olsaydı kimseye bir şeyi elletmezdi laf duyacaksam da annemden duymak koymazdı bana
Teşekkür ederim uyarin icin canim sagolhavuç suyu iç canım ama haftada 2 bardağı geçmesin çünkü A vitamini fazlalığı da hamilelikte pek iyi değil
Birşey daha sorucam ama eltim zaten sancılıyken taktıkları için hissetmedim dedi ama siz baştan yaptırdıysanız acıyor mu o işlem yapılırkenKılcal bir boru yerleştiriliyor ve belli aralıklarla belli miktarlarda ilaç veriliyor
Bana doktorum bir hafta sabah aksam birer bardak, bir hafta bitince günde bir bardaga indir dedi havuc suyu için. Tabii ki yine de siz bilirsinizTeşekkür ederim uyarin icin canim sagol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?