2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
F filmgibi tesekkur ederim canim ben anadolu yakasinda pendikteyim özel bölge hastanesine gidiyorum bayramdan sonra kontrolum var tum bu detaylari konusucam doktorumla aklima hic getirmemeye calisiyom hep olumlu dusuneyim diye ama bi yandan da bi ihtimal desigin hastaneyi arastiricam canim cok sagol insallah rabbim.herkesin kucagina sag salim zamanlica nasip eder yavrularimizi

Bugüne kadar kimsenin bebeğini kendisi vermedikce kucagima almadım. Hele 20 günlük bebeği görmeye gelip, bi elini bile yikamadan kucağına alanlari da hiç anlamam. Yine de kendime bol bol telkin vermeye çalışıyorum. Illa ki düşüncesizce kucağına alanlar olacaktir, mani olamayız. Zaten kış bebekleri, hasta çocuğunu yaninda getirenler olacaktır ve kendisi hastayken bebek görmeye gelenler olacaktır. Sütün var mi diyenler, şunu ver bunu verme, giydir veya soy, bu ev sıcak veya soğuk.. Hepsini duyacağız. Hatta lohusa oldugumuz için ekstra alıngan olacağız. Ama her zamanki gibi, o süreçte de dünya bizim etrafımızda dönmeyecek. Bebek bu, düşe kalka hastalana iyileşe büyüyecek. Ama gergin ve her şeye alınan, sürekli tetikte bir anneyle büyümesinden iyidir. O bunu dedi, şu şunu yaptiyla geçmez koca bi lohusalik. Insanın sutu de kaçar, uykusu da. Rahat olmamız lazım. Hele ananesi, babannesi oğlum dedi diye asla alınmam. Oğlu zaten :) ha oğlu, ha oğlunun oğlu. Bence bi farkı yok. Ben yegenlerimi hala oglum, kızım diye severim. Hatta bazen annem bile derim. Herkes sevsin, herkes istediği sevgi sözcüğünü kullansin, zarar vermeden isteyen istediği gibi kucağına alsin, sevgiyle büyüsün istiyorum. Mikroba da alışması lazım neticede. Hayati boyunca steril ortam saglayamam ki. Şimdilik dusuncelerim bunlar, inşallah doğduktan sonra da uygulayabilirim.
Bebeklerin steril ortamdan önce, hatta anne sutunden bile önce, ruh sağlığı yerinde bir anneye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Gerekirse mamayla da, ilaçla da büyür. Ama herşeyi kafaya takan, gergin, sinirleri bozuk bir anneyle buyuyemez

Kızlar doktordan çıktım şimdi.tahlil sonucu bekliyorum bebek 34 cm 1 kilo 60 Gr. Kilosu az gibi geldi bana.yani bu ay 260 Gr fln almış.24 haftalıkken 760 grdi. Bugün 27+6 yiz.

Bende pendikte ozel yuzyil hastanesine gidiyorum. Senin gittigin hastane nasil zira bem pek memnun degilim gittigim hastaneden. Son anda bile degistirebilirim.

19 haftalık bir bebeğin uçuk virüsü yüzünden ölebildiği bir dünya da yaşıyoruz o nedenle kimse kusura bakmasın bebeğimi 9 ay karnımda taşıdıysam kimin öpüp öpmeyeceğine karar verme hakkım var bu şımarıklık ya da dünyanın bizim etrafımızda döndüğünü göstermez hele ellerini yıkamadan ya da hastalarsa kesinlikle dokunamazlar bebeğime. şu da var bazı şeyler Allahın takdiridir ne kadar sakınırsak sakınalım kaderde yazılmışı yaşıyoruz ama en azından önlem almıştım diyebilmeli insan...

senin iş yerin ne iyi bir yermiş canım valla maşallah onlara. bizde tazminat alıyorsan imkanı yok calıştırmazlar sen çok şanslısın valla vereceklerini sanmıyorum teklif dahi edilmez bizimkilere...
İyi insanlar Sağolsunlar. senin adına üzüldüm gerçekten 8 yıllık emeğinin karşılığını alsan iyi olacaktı. Ne var sanki verseler o para onları etkilemez aslında. Doğum yapacaksın, çalışamayacaksın sevap kazanırlardı dua nı alırlardı. Her patron aynı zihniyette olmuyor ne yazık ki...

muhasebecimiz burda çalışırken emekli oldu ve tazminat hak ediyor yani kadın tazminatını istedi alırsın ama çıkarsın dediler borcu harcı var yani işe de tazminata da ihtiyacı var tabi aylarca çalıştı tazminatını almadan sonra başka sorunlar bahane oldu işi bıraktı şükür tazminatını aldı ama işinden oldu

Evde nasıl geçtiğiyle ilgili bir bilgim yok ama enfeksiyon olma durumuna karşı bence imkanın varsa mutlaka doktora gitmelisin. Hamile bir insanı veya anneyi korkutacak şeyler söylemeyi hiç sevmem ama enfeksiyon erken doğumu tetikliye biliyor ama zamanında tedaviyle sıkıntı yaratmıyor

A
anladım canım. Sen çalıştığın yeri daha iyi bilirsin tabi. Sağlık olsun vermiyorlarsa yapacak bişey yok...

Amin canım inşallah ankara da oturuyorum ben canim özel koru hastanesin de tedavi görüyor kızım şükür çok memnunuz inşallah gerek kalmaz zamanin da kucağına alırsin canım benim

Kızlar doktordan çıktım şimdi.tahlil sonucu bekliyorum bebek 34 cm 1 kilo 60 Gr. Kilosu az gibi geldi bana.yani bu ay 260 Gr fln almış.24 haftalıkken 760 grdi. Bugün 27+6 yiz.
Ben dun gittim 27+1 970 gramdi. Doktorum gayet normal dedi. 34 cm. Hatta boyu uzun gidiyor dedi. Hic takilma gramlara, zaten cihazdan cihaza bile fark ediyor ölçümler. Sağlıklı olsunlar yeter

Ayy çok korkuyorum canım çok sıkkın bakayımda olmadı aksma acile gitsem nasıl olur acaba ya çok moralim bozuk

Anladım canim..peki arka arkaya mi vuruldun? Ben gittim aldım igneyi 5 serum şeklinde. hergün vurulmam gerekiyormuş sağlık ocağı da kapalıydi. . Bayramdan sonraya kaldı.
Vurulduktan sonra tekrar tahlil yaptıramadım ama benim doktorumda değerin çok düşük ilaçla takviye olacak gibi değil iğnenin zararı yok demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…