2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Allah gönlüne göre versin canım zaten 1 yaşından sonra bebekler sürekli emmiyor kızım bazen gün içinde hiç emmiyor sadece gece uykuya dalarken emiyor kolostrumlu sütü daha çok kardeşi emecek yani öyle giderse senin ilk bebiş mi? İlk 3-4 ay memeler öyle süt doluyor ki sürekli dolup dolup taşıyor bol bol ziyan oluyor zaten bebek emebilsin diye hatta boşa akıtıyorsun biraz göğsün insin diye demem o ki 1 bebeklik değil resmen 3 bebeklik süt oluşuyor annede gece uyurken filan o kadar çok süt kendi kendine akıp gidiyor ki o nedenle sürekli ilk aylarda göğüs pedi takıyorsun (mama vermezsen tabi mama verirsen çok sütün oluşmayabilir)

o yüzden küçüğümün hakkı azalmaz diye düşünüyorum kızımın ilk aylarında ne kadar süt boşa gidiyor Ya diye hayretler ediyordum

Sen ne kadar çok emzirirsen o kadar çok sütün oluşuyor boşalttıkça geri doluyor

Canım arkadaşın dediği şeyler koşuyolu medipol için de geçerli. Bebek yoğunbakımı var ama ihtiyaç olması durumunda medipol megaya sevkedebiliyorlarmış. Oğlumun doğumunu koşuyolu medipolde yapmıştım, şimdi de orayı düşünüyorum. Ebeler, doğumhane, odalar, temizlik, bebek hemşireleri, ilgi çok iyiydi.

Ben varım. Çok çok düşük değildi ama, tahlilde değerin kaç çıktığını hatırlamıyorum. Doktorum yorgunluk, baş ağrısı gibi şikayetlerimden sonra düşük olduğu için verdi. 15ml oral damla olan devit kullanıyorum. Gün aşırı birer tatlı kaşığı alıyorum, 4 kutu bitireceğim. Henüz 1 kutusu bitti ve hiiç sevemedim şu ilacı kullanmayı

Canım meraba. Sormak istediğim bişey var. Bu d vitamini için tahlili sağlık ocağında mı yoksa hastanede mi yaptırıyorsun? Ben 30 haftaligim ve daha hiç bu şekilde bi tahlil yapılmadı bana

N NewHopes
F filmgibi
Bende sağlık ocağında yapılan tahlilde bakıldı. Ama dönem dönem sağlık ocaklarındaki tahlillerde kısıtlama yapılıyormuş, yani bazı kalemlere bakılamıyormuş. Gittiğiniz zaman aile hekiminiz yönlendirir. Şunlara şunlara şu an bakamıyoruz diyorlar bana. Mesela hamileliğimin başlarında gittiğim zaman bakılamamıştı d vitamini değerine ama geçen ay bakıldı. Doktorum şunlara şunlara bakılsın diye bir kağıt veriyor, aile hekimime götürdüğümde de o da kendi ekleyeceklerini ekleyip kan almaya yönlendiriyor beni. (Aile hekimliğinde baktıramadığım zaman yakın bi polikliniğe gidip sadece d vitamini baktırmıştım.)

Kızlar iyi geceler yine uykusuz bir gece.. magnezyum alıyor olmama rağmen şu huzursuz bacak sendromundan bir türlü kurtulamadım. Resmen bacaklarımı kesip atasım geliyor. Allahım analık ne zooooor.. bi oraya dön bi buraya sizin uyku durumlarınız nasıl, ben artık pes ettim uyuyamıyorum

Artık bebegim beni uyandirabiliyor şimdiden başladı uykusuz saatler

Evet biraz rahatsız edici bi durum sizde soyle soyleyin kızım falan dediğin de torunun de mi torununun canı bunu istio demi kızım deyim karnınızı falan oksayın ancak bu şekilde anlar anlarsa :)

Hayirli sabahlar
30 Ağustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun.
Bugun 29+0 olduk artik ins su 20 li haftalardan 30a merdiven dayadim

Kv konusu bir cok kadinin en hassas konusu bence konu acip da daha da gerilmeye lüzum yok, giybetten baska birsey degil. Sonuc itibariyle eslerimizin anneleri, burda her gun bir suru endiselerimizi paylasiyoruz, bebislerimizin en ufak bir gelisimi bile bizim icin en buyuk olay, aldigi gramdan boyuna, vs kadar. Biz hic görmeden bu kadar baglandiysak ilerde nasil oluruz bilemiyorum dogum sonrasi istenmeyen bir öpucugu bile koruma icgüdüsuyle dusunuyorsak yarin ilerde cocuklarimiz buyudugunde hanimina sarildigindaki hallerimiz nasil olur Kadin fitrati kiskanclik ister istemez var biraz empati kursak hayat biraz daha kolay olur gibime geliyor. Tabi ileri giden kv ler de var bunu da degistiremeyecegimize göre bunu da bir imtihan olarak görmek gerekir.
Bi arkadasimiz ne guzel demis dün aksi takdirde stresen baska bir getirisi olmaz ki cocugun saglikli bir anneye herseyden cok ihtiyaci var.

Kizlaarrrr cok sukur hersey yolundabebegm 28+5 1300 gram ve 39 santim 550 gram almis 1 ayda tosuncuk tabi annesi durur mu 4 kilo almisim doktor cok dedi dikkat etmem gerektigini syledi. Seker testi sonuclarimida ogleden snra ogrencem insllah

oy maşallah tosuncuk bende çok özledim bebişimi ağustos geçmek bilmedi bende 62,5 olmuşum bebişimin etkisi de vardır diye kendimi avutuyorum

Son düzenleme:
Kızlar günaydın dün kontrolümüz vardı. 1kilo 750gram olmuşuz ve 40cm byumuz maşallah. Doktor haftasına göre ilerde dedi. Bu gidişle 40. Haftayı beklemeyiz daha erken gelir dedi. Yani 37-38. Hafta gibi dedi. Şokoldum telaşlandım hiç beklemiyordum. Babasına benzicek galiba. Eşimde uzun boylu. Bu bayram tatilinde artık tüm hazırlıkları bitireyim diyorum. Bu gidişle ekim ayında bişey yapamam ben

Cok sukur kayinvalidemle cok buyuk problemlerimiz olmadi. Ama sürekli beraber olmak isteyen bi aile yapıları var. 5 seneye yakın evliyim, anlayamazdim hiç. Daha karnimdayken bile bazi seyler anlam kazandı. Inşallah saplantili ve çocuğu kendine bağlayıp mecbur bırakarak mutlu olan annelerden olmayiz. Ama gerçekten sevgisi şimdiden bambaskaymis. Bi de 30 sene emek verdiğimi düşününce.. Allah evlatlarımızın karsisina iyi insanlar çıkarsın, bizler de iyi gecinelim bugune kadar hic kayinvalide tarafından bakmamışım olaya oğluma torunum değil oğlum dese zaten alınmam, ben de yegenlerime kızım oğlum diyorum. Inşallah başka alinganliklar, stresler yasamayiz. Lohusaliga hic guvenemiyorum

KV konusundaki msjları takip ediyorum da çoğu kadın melek de olsa KV istemez yanında bende fazla gelip gitsin evime karışsın istemem zaten ama benim KV son 1 senedir aynı apartmanda oturduğumuz halde evimin yolunu bilmez oğlumu ben götürmesem torunum nasıl diye sormaz ama insan bazen istiyor ki gelsin ilgilensinler biraz
özelliklede hamileliğinin başında bulantıdan kafamı kaldıramazken daha konuşamayan oğlum elimden tutup acıktım diye mutfaga götürürken insanın içine koyuyor.
şimdi doğumumdada gelmiycegine eminim şuanda annem yanımda ama okullar açılınca mecburi olarak evine gidicek ve ben doğumda gene yanlız kalıcam hem de iki çocukla artı lohusalık peki böyle bir insanın çocugumu oğlum veya kızım diye sevmesine müsade eder miyim asla yani KV veya anne olsun davranışlarına göre karşılıklarını hak ediyorlar
ben küçüçük çocugumu doktora gitcem diye gecenin bi yarısı bile uykusundan kaldırıyorsam iki kat gelipde bakmıyorsa benim çocuguma oğlumda diyemez kusura bakmayın ama bu konuda baya doluyum
ona mecbur değilim şimdiye kadar hep tek başımıza esimle idare ettik ama insanın zoruna gidiyor bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…