- 29 Haziran 2012
- 1.786
- 1.292
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #23.141
Sanırım insanın vucut yapisiyla alakali. Abimin eşi 2 normal dogum yaptı, daha 30 yaşında ve ciddi anlamda tuvalet tutma sıkıntısı yaşıyor malesefValla benim ablam ebe idi. Ben çok fazla doğum yaptırırken şahit oldum. Hepsi de normal tabi. O zmnlar daha 18 yaşında felandım. Nöbet zamanında yanına hidince mecburiyetten o da doğuma da şahit oluyordum. Ablam çok iyi niyetli davranıyordu ama sertti. E tabi özel değil doğum hastanesi idi. Devlet hastanesinin o zmnlarda insana yaptığı heleki bu ş.urfa gibi doğum oranı yüksek bi ilmolunca hayvan muamelesi idi. O zamanlardan bu zamana korkuyorum açıkçası. O zamanlar epidural spinal vs yoktu. Ya genel olarak sezaryen ya da normal. Başka seçenek yoktu yani. Ablam ebe olmasına rağmen işi bilmesine rağmen normal yapmadı iki doğumunu da sezaryen yaptı. Sorduğumda ise normal doğumun vajinayı genişlettiğini ayrıca işini bilmeye denk gelince dikişin ta makayia dek atılabileceğini ayrıca bunun kaka tutamama çiş tutamama sorunundan tut eşi ile cinsel ilişkisini etkileyeceğine dek bi sürü şey anlattı. Hem bebeğin koluna yada başına da zarar veren ebeler varmış. Galiba o herşeyi bilip gördükçe korktu en kötüsünü düşündü. Ama benim annem maşallah 7 doğumunu da evde ev ebesi ile yapmış. Gayette sağlıklı annem. Çişini kakasını tutuyor :)))
Ben de hep bunu düşünüyorum. Kayinvalidem doguma gunler kala karninda kaybetmis bebegini ve normal dogumla dunyaya getirmis. Acısı, sancısı, dikisi, sütü, lohusaligi, herseyi yaşamis ama tesellisi yok. Hepsi bosuna, kucagi bombosHa bir de 3 aylik bebegimi kaybetmis bi anne olarak ondaki operasyonum o kadar uzucuydu ki hem aci cekiyorum hem de yavrum yok. Ama bunda oyle mi acinin oyle bir karsiligi var ki her seye bedel. Allah evlatlarimizin acilarini gostermesin yoksa ko dayanilmayacak seyler degil.
Merhabalar 2 agustos sat tarihim.30 agustosta tup bebekle pozitif haberimi aldım.merkezim 10 15 gün sonra kese gormeye gidin dedi istanbulda merkezim.ben ankaradan tedaviye gitmistim.kese gormek icin cok gec tarih verdi.ankarada yasayan arkadaslar ozel sigortayada girecegim.bana o ayrintıli gösteren cihazları kaliteli olan, dr.u iyi olan gittiginiz memnun kaldığınız ozel hastane veya devlet ile doktor öneriniz olabilir mi tup bebek merkezi deseniz cok sey söylerim
Ama bunu bilmiyorum.sizlere saglıklı doğumlar daha dün bu sayfa yeni başlamıstı simdi 30. Haftaya geldiniz
Benim iki doğum da spinal anesteziyle sezeryan oldu canım.belden uyuşturma tekniği yani en basit haliyle.istersen uyumaya biliyorsun,yani bebeğin doğma anını fln görüyorsun.ilk doğumumda ben uyutulmayi istedim çok heyecan panik yaptım.ameliyat anında 5-10 dklik bayulttilar beni,belden spinal iğneyi yaptıktan sonra,,ameliyattan çıkarken ayilttilar.ikinci doğumumda uyumak istemedim bebeğin doğduğu ani bebeği fkn gördüm çok güzeldi ama yapılan işlemleri hissediyorsun sadece acı olmuyor o yönden biraz ürkütücü gelebilir panik atağı olanlar için.bu defa yine spinal sezeryan olcakSelam kızlar. Hayırlı bayramlar :)) doğumu nasıl düşünüyorsunuz. Normal sezaryen ? Genel anestezi spinal epidriural??? Deneyimli anneler paylaşırsa deneyimlerini çok mutlu olurum. Malum artık yavaştan düşünmek hazırlanmak lazım
Benimki iki doğumumda da hastaneye geldi bebek doğduktan sonra ziyarete.ardindan bir hdta sonra bi çaya gelcem diyip geldi o kadar.benim için ne kadar uzak o kadar iyi.geldigi anlarda da karışmaya çalıştı benden yüz bulamadı.Hanımlar kimlerdi kayınvalidesinin fazla bebek sevgisinden dem vuran bugün sevgili kayınvalideme dedim ki ee anne artık Doğuma yakın gelirsin
ne işim var dedi
Hiiç öyle takılırdık dedim
Bulantı kusma yoksa patates muz yoğurt bol su tüketerek bekleyebilirsin bence. Yine de Doktorunla da konuşup karar ver canim şiddetli ise doktora git derim serum takılınca iyi geliyor çünkü. Geçmiş olsun.Kizlar ishal olmuşum ben ne yapacam
Canım nerden aldın vakumlu hurcu öğrenebilir miyim? bende almak istiyorum ama güvenemedim bi türlüAlakasiz olacak ama Allah su vakumlu hurclari bulandan razi olsun yatagimin altindaki normal hurclarda ne varsa icine koydum hic yer kaplamiyor oh be dunya varmis ne zamandir yapayim diyordum anca firsat buldum yoruldum ama deydi.kullanmayan varsa tavsiye ederim ne kadar fazla havlu nevresim yatak ortusu varsa hepsini hurcladim
Kizlar ishal olmuşum ben ne yapacam[/QUOTE Tatlı kaşığına Türk kahvesi koyuyorum üzerine 5 6 damla limon suyu sikiyorum onu yiyorum bana o iyi geliyor dene istersen canim
Bulantı kusma yoksa patates muz yoğurt bol su tüketerek bekleyebilirsin bence. Yine de Doktorunla da konuşup karar ver canim şiddetli ise doktora git derim serum takılınca iyi geliyor çünkü. Geçmiş olsun.[/QUOTE
Sağol canim bulantı ve kusmam yok karin ağrım var sadece tavsiye ni deneyecem canim
Günaydın çok çok tesekkür ederim.eh iste simdi de kesenin görüldüğünü duyunca istemiştim.bekleyeyim 15 gün.prof.a ne kadar ödüyorsun acaba.ben özel sigortayla ozel hastane düşünüyorum.simdi onlara bakayım diye ayaklandım bu sabah.bende vajinal pek istemiyorum aslında.Sabirsizlandigini biliyorum ama acele etme bende test tarihinden 2 hafta sonra git demisti kubra hanim ve gidince kalp atisini da duymustuk,vajinal baktirmana hic gerek yok benim doktorum prof ve bakmak istememisti,insallah sende gittiginde o kalp atisinj duyarsin bize dinletmemisti bile bebek kucuk birkac hafta sonra gidince dinlemistik,ankaradaki doktorlar hakkinda bilgim yok ama merkezden sana istersen isim oneriyorlar bildigim kadariyla onlara sorailirsin aslinda,hep guzel hbrler almani diliyorum...
Canım nerden aldın vakumlu hurcu öğrenebilir miyim? bende almak istiyorum ama güvenemedim bi türlü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?