2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ha bir de 3 aylik bebegimi kaybetmis bi anne olarak ondaki operasyonum o kadar uzucuydu ki hem aci cekiyorum hem de yavrum yok. Ama bunda oyle mi acinin oyle bir karsiligi var ki her seye bedel. Allah evlatlarimizin acilarini gostermesin yoksa ko dayanilmayacak seyler degil.

Valla benim ablam ebe idi. Ben çok fazla doğum yaptırırken şahit oldum. Hepsi de normal tabi. O zmnlar daha 18 yaşında felandım. Nöbet zamanında yanına hidince mecburiyetten o da doğuma da şahit oluyordum. Ablam çok iyi niyetli davranıyordu ama sertti. E tabi özel değil doğum hastanesi idi. Devlet hastanesinin o zmnlarda insana yaptığı heleki bu ş.urfa gibi doğum oranı yüksek bi ilmolunca hayvan muamelesi idi. O zamanlardan bu zamana korkuyorum açıkçası. O zamanlar epidural spinal vs yoktu. Ya genel olarak sezaryen ya da normal. Başka seçenek yoktu yani. Ablam ebe olmasına rağmen işi bilmesine rağmen normal yapmadı iki doğumunu da sezaryen yaptı. Sorduğumda ise normal doğumun vajinayı genişlettiğini ayrıca işini bilmeye denk gelince dikişin ta makayia dek atılabileceğini ayrıca bunun kaka tutamama çiş tutamama sorunundan tut eşi ile cinsel ilişkisini etkileyeceğine dek bi sürü şey anlattı. Hem bebeğin koluna yada başına da zarar veren ebeler varmış. Galiba o herşeyi bilip gördükçe korktu en kötüsünü düşündü. Ama benim annem maşallah 7 doğumunu da evde ev ebesi ile yapmış. Gayette sağlıklı annem. Çişini kakasını tutuyor :)))

Sanırım insanın vucut yapisiyla alakali. Abimin eşi 2 normal dogum yaptı, daha 30 yaşında ve ciddi anlamda tuvalet tutma sıkıntısı yaşıyor malesef ama her normal dogum yapan yaşayacak diye birşey yok bence. Normalde de, sezeryanda da hem anne için hem bebek için çeşitli riskler var illa ki. Allah herkesin gonlundekini yaşamayı nasip etsin

Ben de hep bunu düşünüyorum. Kayinvalidem doguma gunler kala karninda kaybetmis bebegini ve normal dogumla dunyaya getirmis. Acısı, sancısı, dikisi, sütü, lohusaligi, herseyi yaşamis ama tesellisi yok. Hepsi bosuna, kucagi bombos Allah kimseye yasatmasin. Sağlıkla kucagimiza alalim da, diğer kısımlar gelip geçici inşallah. Aglaya sizlana toparlaniriz bir şekilde :)

Ne ağrı ne sızı ne kanama ne lohusalık umrumda bile değil. 19. Haftadan taaaaaaa 28.haftaya dek kaybetme korkusu yaşadım ben. Şuan 29+1 oldum. Bu günler benim için ekstra günler. 34 ü görsem halay çekeceğim. Ahdım olsun mahmut tuncer gibi halay başı halaymatik olmazsam :)

Alakasiz olacak ama Allah su vakumlu hurclari bulandan razi olsun yatagimin altindaki normal hurclarda ne varsa icine koydum hic yer kaplamiyor oh be dunya varmis ne zamandir yapayim diyordum anca firsat buldum yoruldum ama deydi.kullanmayan varsa tavsiye ederim ne kadar fazla havlu nevresim yatak ortusu varsa hepsini hurcladim

Sabirsizlandigini biliyorum ama acele etme bende test tarihinden 2 hafta sonra git demisti kubra hanim ve gidince kalp atisini da duymustuk,vajinal baktirmana hic gerek yok benim doktorum prof ve bakmak istememisti,insallah sende gittiginde o kalp atisinj duyarsin bize dinletmemisti bile bebek kucuk birkac hafta sonra gidince dinlemistik,ankaradaki doktorlar hakkinda bilgim yok ama merkezden sana istersen isim oneriyorlar bildigim kadariyla onlara sorailirsin aslinda,hep guzel hbrler almani diliyorum...

Benim iki doğum da spinal anesteziyle sezeryan oldu canım.belden uyuşturma tekniği yani en basit haliyle.istersen uyumaya biliyorsun,yani bebeğin doğma anını fln görüyorsun.ilk doğumumda ben uyutulmayi istedim çok heyecan panik yaptım.ameliyat anında 5-10 dklik bayulttilar beni,belden spinal iğneyi yaptıktan sonra,,ameliyattan çıkarken ayilttilar.ikinci doğumumda uyumak istemedim bebeğin doğduğu ani bebeği fkn gördüm çok güzeldi ama yapılan işlemleri hissediyorsun sadece acı olmuyor o yönden biraz ürkütücü gelebilir panik atağı olanlar için.bu defa yine spinal sezeryan olcak

Hanımlar kimlerdi kayınvalidesinin fazla bebek sevgisinden dem vuran bugün sevgili kayınvalideme dedim ki ee anne artık Doğuma yakın gelirsin
ne işim var dedi
Hiiç öyle takılırdık dedim
Benimki iki doğumumda da hastaneye geldi bebek doğduktan sonra ziyarete.ardindan bir hdta sonra bi çaya gelcem diyip geldi o kadar.benim için ne kadar uzak o kadar iyi.geldigi anlarda da karışmaya çalıştı benden yüz bulamadı.

Hayirli aksamlar hanimlar
Ins herkesbayrami en guzel sekilde geciriyordur.
Haftalar ilerledikce agrilar sizilar da artiyor hamdolsun bu haftalari gösterene..
Dogum konusundaki fikriM en guzeli normal dogum yapmak.tabi sartlar sezaryani gerektirirse o baska. Ama hic bir neden yokken normal yerine sezaryani secmek pek dogru gelmiyor bana. Normal dogum sonrasi oyle bi hafifliyor ki ne agri ne sizi. Riskler herseyde var ama eminim sezaryanin riskleri daha buyuktur. Ins hakkimizda en guzeli nasip olur, en guzel sekilde Yavrularimizi kucagimiza aliriz

Arkadaşlar ben de yavaştan hastane çantası hazırlamaya başladım. Bebekle ilgili olan kısımda bebek bezi dışında olan kısımları hallettim sayılır. (Bu arada bebek bezi için molfix düşünüyorum) ama kendim için alacağım gecelik ve pijama için karar veremedim nasıl yapsam hangi marka nerden alsam diye. Ankarada yaşıyorum ama internetten almak daha kolayıma geliyor. Marka model gecelik mi pijama mi tavsiyesi olan varsa sevinirim..

Canım nerden aldın vakumlu hurcu öğrenebilir miyim? bende almak istiyorum ama güvenemedim bi türlü

Günaydın çok çok tesekkür ederim.eh iste simdi de kesenin görüldüğünü duyunca istemiştim.bekleyeyim 15 gün.prof.a ne kadar ödüyorsun acaba.ben özel sigortayla ozel hastane düşünüyorum.simdi onlara bakayım diye ayaklandım bu sabah.bende vajinal pek istemiyorum aslında.

Canım nerden aldın vakumlu hurcu öğrenebilir miyim? bende almak istiyorum ama güvenemedim bi türlü

Ozdilekten aldim canim cok guzel ciktilar tavsiye ederim baya bir yer acildi bana.ama saolsun esim yerlestirirken bir tanesini yirtti yardim almadan yapmak bazen daha yararli oluyor adamlar sabirsiz neymis yatagin altina girmek kolaymiymis ben koca gobegimle girdim ciktim yorulmasam yardim istemicektim ama o kadar yoruldum ki si.di dogurcam sandim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…