2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
İlk nst mız yapıldı sancı çıkmadı şükür ama servikste kısaltma 28 olduğu için ciğer geliştirici yaptık hadi hayırlısı 6 hafta daha dayansak yeter
Gecmis olsun. Benim 22 25 haftalar arası serviks 28 mm idi. Igne oldum, dinlendim, 36ya çıktı, şu an 33 mm. Siz de dinlenin bol bol, bana doktor yarim saatten fazla ayakta kalma demişti. Inşallah vaktiyle sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize

Maşallah hazırlıkları bitirenleriniz var. Benim daha hediyelik, süsleme, ikram kısmı hiç ellenmemiş duruyor üstüne de daha alışveriş kısmım eksik.. Bi yatağı, dolabı var tamam olan şükür ki, bir de abisinden aktarılan biberon, pompa, sterilizatör, emzik gibi ıvır zıvırları.. Yatağın nevresimi bile yok henüz
Herkes bitirmedi daha değil mi, yalnız değilim yani eksiği olan olarak değil mi? erken gelmeye kalkar mı korkusu da yaşıyorum ama sıra gelemedi yavruma, hiçbirşeyini bitiremedim daha..

yok aslında kendi adıma biraz sabırsız oldugumdan böyle , herşeyi bi an önce hallolsun sadece bekleyeyim istiyorum kafamda rahatsız ediyo detaylar , kendini kötü hissetme bi aksilik olmazsa min. 2 ayımız var gayet yetişir yani herşeyi bence, bi haftalık iş hepsi =)

sebnemcan şu köpük kaplar oluyo ya bölüm bölüm onlardan veriliyo genelde çok kalabalıklarda , pilav börek tatlı , yanına ayran , bitti gitti

Burada şimdi kimseyi özendirmeyeyim ama etli nohut, çorba, keşkek, höşmerim falan yapıyorlar. ve aklınıza gelen her şeyde, düğün, kına, mevlit vb. düşünün yani herşeyde :) Sakarya'da da böyle bir şey yok ama burada var :) Ve dediğiniz gibi çok kalabalık düşünmüyorum en fazla 50 kişi ki bu 50 kişide muhtemelen eşimin okuldan öğretmen arkadaşlarının eşleri olacak çünkü ben buralı olmadığımdan sadece eşimin tarafı var ama kayınvalideme de tembihliycem belli sayıda insan çağırsın kış sonuçta ve ev ne kadar sıcak olsa da çok kişi çok sağlıklı olayacak.

İlk nst mız yapıldı sancı çıkmadı şükür ama servikste kısaltma 28 olduğu için ciğer geliştirici yaptık hadi hayırlısı 6 hafta daha dayansak yeter
Gecmis olsun. Benim 22 25 haftalar arası serviks 28 mm idi. Igne oldum, dinlendim, 36ya çıktı, şu an 33 mm. Siz de dinlenin bol bol, bana doktor yarim saatten fazla ayakta kalma demişti. Inşallah vaktiyle sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize

ege yemekleri meşhurdur zaten canım kayınpederim aşçı benim o gelir yapar ama eşim ona minnet etmek istemez heralde

Bebis beklerse kasimin en sonu benim dogum. Yarim saatten fazla da ayakta kalmak yasak olduğu için hic dogru düzgün alışverişe çıkmadım. Babaannesi, halasi, ananesi, yengesi biraz aldilar. Mobilya siparişini bu hafta sonu vereceğiz, 20 güne yaparız dedi. Odasi gelince de ortada kalan alana göre hali ve perde bakariz. Büyük yatağına sekilli renkli yastıklar diktim, iğne oyali agiz mendilleri, duvarına etamin panolar vs gibi elimde yapılacaklari yaptım. Başka da hiçbirşey yok. Ne hediyelik, ne lohusalik, ne hastane çıkışı hic bisey. Ben çok detayci degilimdir, bir kere ciksam hepsini alabilirim. Yeter ki erken gelmesinler :) en kötü ihtimalle acil bi durum olsa, ben hastanedeyken ananesi babannesi 30 parca yenidogan alsa, yine ortada kalmayız. Hazırlıklar eskidenmis, şimdi her yer magaza. Yeter ki Allah saglik ve imkan versin, hepsi alınır

kızlar bu arada sürekli soracağım hep unutuyorum Akika kurbanı kesecek misiniz? erkeğe 2 tane kız 1 tane kesiliyor.
Babam torunum olsun diye kestirmis bir tane. O gece rüyasında erkek bebek görmüş. Biz de 2 haftaya öğrendik hamile oldugumu. Bi de olduğunu duyarsam diye adamış babam, onu da kestirdi.
Sağolsun kayinvalidem de kestirdi bi tane. Bi sağlıkla dogmasi için kayinvalidem, annem, babam ayri ayri adamış.
Bizde de erkeğe 2 akika kesilir, hemen kesilsin isterim, kazayi belayı önler, o da babasının ellerinden oper. Artık kırk kurbanla doğacak inşallah bizimki Allah vatana, millete, dinine hayırlı evlat etsin hepsini

Kızlar merhaba bir konuda bilginize ihtiyacım var.dün kontrolümüz vardı 30+4 olmuşuz çok şükür bi sorunumuz yok kilomuz 1600gr olmuş doktor normal doğuma kadar 3kg geçer dedi ama bana az geldi sizde durumlar nasıl ?? zayıf kalsın istemiyorum bebeğim dünden beri kafama takıldı açıkçası

Canim çorbayi, etli nohutu nasil servis ediyorlar evde 50 kisiye?
Bolmeli köpük tabaklarda etli pilav, borek, tatlı ayran veya pide,tatli, ayran genelde ben böyle gördüm. Tabi ki ne yaparsan o olur, neticede ikram :) lahmacun da olur, etli ekmek de.

Benim en son 970 gramdi 26.haftada. Doktorum, her bebek gurbuz olacak diye bi kural yok dedi. Ama illa bebek kilo alsin dersen, muz et yoğurt ye dedi. Burda da arkadaşlar bulgur pilavı, kaşar peyniri önerdi. Ben çok kafama takmiyorum ama sen de yediklerine dikkat et istersen

kızlar bu arada sürekli soracağım hep unutuyorum Akika kurbanı kesecek misiniz? erkeğe 2 tane kız 1 tane kesiliyor.

:) Sende şanslıymışsın yemek konusunda ama eşler bu konuda bizim gibi düşünmüyor dimi ? Benim kayınpederim zaten hayvancılık yapıyor ve düğünümde bana 3 adet minik kuzu hediye etmişti eğer kesilecekse kendi kuzularımı keserim diye düşünüyorum. Ama ben bir adet biliyordum.

Aynen bölmeli tabaklarda veriyorlar canım ama masa sandalye atıyorlar apartmanın önüne. Senin dediğin kapaklı köpük tabak daha çok aklıma yattı açıkçası ondan yapsam diyorum bakayım bakalım nette o tabaklardan :)

Kısmetse bem kesicem canım hatta abim Zambiada o fakir köylere gönderiyo bizzat dağıtımını yapıyo. Kurbanı da o şekilde kesiyoruz biz bunu da öyle düşündüm kısmetse

ya bizde de hem primler geldiğin günle orantılı olarak veriliyor yıl sonunda bir ay daha gelsem daha yüksek alırım gibi. Hem de evde çorba yapanım bile yok burda rahatım yemeğim çayım her an hazır, doktor, hemşire revir burada her an. Bir de dinlenme odasında yarım saat dinlenme hakkımız da var. Evdeki hazırlıklarım ne kadar sürer ki sonuçta, alınacakları gidip alacak çok halim de yok açıkçası yine haftasonu eşimi bekleyeceğim en iyisi çalışmak sanki benim için.

Zaten bir sene izinde olacağım bol bol dinlenirim.

Bence öyle deme :) sağlıklı olsun dert değil. Hem 3 kilo gayet iyi bence, ayrıca daha kolay doğar fena mı doğduktan sonra şişmanlatırız inşallah :))
Ama çok aklına takılıyorsa oğlumdan tecrübe ettiğim; yumurta, eski kaşar peyniri, muz, ceviz ve et tüketmeye dikkat edersen kilo alımlarına etkisi oluyor. Gene de ultrasonda çıkan kiloya çok takılma derim. 3100 civarı demişlerdi oğlum için doğumdan bir gün önce, 3470 doğdu.

bir garip oblomov biz düşünüyoruz kesmeyi ama bazıları bir tane de kesilse olur erkek bebeğe diyorlar. Ergenliğe girmeden kesilenilir deniyor bilemiyorum

Kızlar cumartesi misafirim gelicek. Bu akşam eve gidince tatlı tarzı ne yapıp atabilirim buzluğa?? Kek kurabiye vs. Pazar da gelebilirler belli değil onun için hazır olsun istiyorum

eşim de iki tane diyor da; yeni bir şey öğrendim birini doğduğunda birini askerden geldiğinde kesenler de varmış.
Eşimin akikalari hic kesilmemis. Ikisi de ben evlendikten sonra kestirdim. Birini 7 günlükken kesmek iyidir derler. Diğeri de ne zaman imkan olursa. Neticede farz bir ibadet değil ama ne kadar erken olursa, kazayı belayi önler derler. Askerlik baya uzun bi süre. Hem eşim hiç askere gitmedi, bedelli yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…