- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #23.321
Bize bayramda çok gelen olur. Ama arefe günü de kendimi çok hirpalamamak için hep önceden yapip attım buzluga. Biri tahinli, biri haşhaşli, biri zeytinli mayali pogaca yaptım ayni hamurdan. Fırından cikinca sogutup attim buzluga. Böreği ispanakli peynirli sarip, cigken attim buzluga. Cikarinca buzu cozulmeden firinladim. Keki de silikon tekli kaliplara kolay browni pisirip, soguyunca attim buzluga. Hepsini de çıkarıp yedik güzelce misafirlerlebir garip oblomov biz düşünüyoruz kesmeyi ama bazıları bir tane de kesilse olur erkek bebeğe diyorlar. Ergenliğe girmeden kesilenilir deniyor bilemiyorum
Kızlar cumartesi misafirim gelicek. Bu akşam eve gidince tatlı tarzı ne yapıp atabilirim buzluğa?? Kek kurabiye vs. Pazar da gelebilirler belli değil onun için hazır olsun istiyorum
Kek hiç atmadım buzluğa. Browni gibi değilde norma kek yapsam da olur herhaldeBize bayramda çok gelen olur. Ama arefe günü de kendimi çok hirpalamamak için hep önceden yapip attım buzluga. Biri tahinli, biri haşhaşli, biri zeytinli mayali pogaca yaptım ayni hamurdan. Fırından cikinca sogutup attim buzluga. Böreği ispanakli peynirli sarip, cigken attim buzluga. Cikarinca buzu cozulmeden firinladim. Keki de silikon tekli kaliplara kolay browni pisirip, soguyunca attim buzluga. Hepsini de çıkarıp yedik güzelce misafirlerlesalata yapsaydim da, havucu rendeleyip zeytinyaginda pisirip, sogutup, kaldırıyorum buzluga. Çıkınca yoğurt ve cevizle karistiyorum, o da çok pratik oluyor. Mikrodalgada da cok yemek pisiriyorum. Valla pratik ne varsa benlik
Benim normal kek tarifi zaten. Firindan çıkınca ustunu fanusla kapatip kendi buhariyla nemlendiriyorum sadece. Yani çok kek attım buzluga, hic birsey olmuyor. Kurabiye yapma adetim yok malesef, onu bilemiyorum. Oluklu tart kalibina da kek pisirip buzluga koyuyorum, çıkarınca orta kismina çikolata vs sos döküyorum. Pratik ve güzel bi görüntü oluyorKek hiç atmadım buzluğa. Browni gibi değilde norma kek yapsam da olur herhalde
cikolata icin erken degl mi cnmBen bir de şundan sipariş verdim azönce 70 adet çikolata , ve ikramlık faslını kapattım
Düzeltme: Yanlış gruba yazdım pardon, alışveriş topiğine yazcaktım
Babam torunum olsun diye kestirmis bir tane. O gece rüyasında erkek bebek görmüş. Biz de 2 haftaya öğrendik hamile oldugumu. Bi de olduğunu duyarsam diye adamış babam, onu da kestirdi.
Sağolsun kayinvalidem de kestirdi bi tane. Bi sağlıkla dogmasi için kayinvalidem, annem, babam ayri ayri adamış.
Bizde de erkeğe 2 akika kesilir, hemen kesilsin isterim, kazayi belayı önler, o da babasının ellerinden oper. Artık kırk kurbanla doğacak inşallah bizimkiAllah vatana, millete, dinine hayırlı evlat etsin hepsini
Kızlar merhaba bir konuda bilginize ihtiyacım var.dün kontrolümüz vardı 30+4 olmuşuz çok şükür bi sorunumuz yok kilomuz 1600gr olmuş doktor normal doğuma kadar 3kg geçer dedi ama bana az geldi sizde durumlar nasıl ?? zayıf kalsın istemiyorum bebeğim dünden beri kafama takıldı açıkçası
:) Sende şanslıymışsın yemek konusunda ama eşler bu konuda bizim gibi düşünmüyor dimi ? Benim kayınpederim zaten hayvancılık yapıyor ve düğünümde bana 3 adet minik kuzu hediye etmişti eğer kesilecekse kendi kuzularımı keserim diye düşünüyorum. Ama ben bir adet biliyordum.
ya bizde de hem primler geldiğin günle orantılı olarak veriliyor yıl sonunda bir ay daha gelsem daha yüksek alırım gibi. Hem de evde çorba yapanım bile yok burda rahatım yemeğim çayım her an hazır, doktor, hemşire revir burada her an. Bir de dinlenme odasında yarım saat dinlenme hakkımız da var. Evdeki hazırlıklarım ne kadar sürer ki sonuçta, alınacakları gidip alacak çok halim de yok açıkçası yine haftasonu eşimi bekleyeceğim en iyisi çalışmak sanki benim için.
Zaten bir sene izinde olacağım bol bol dinlenirim.
eşim de iki tane diyor da; yeni bir şey öğrendim birini doğduğunda birini askerden geldiğinde kesenler de varmış.
bir garip oblomov biz düşünüyoruz kesmeyi ama bazıları bir tane de kesilse olur erkek bebeğe diyorlar. Ergenliğe girmeden kesilenilir deniyor bilemiyorum
Kızlar cumartesi misafirim gelicek. Bu akşam eve gidince tatlı tarzı ne yapıp atabilirim buzluğa?? Kek kurabiye vs. Pazar da gelebilirler belli değil onun için hazır olsun istiyorum
bir ben beceremedim şu buzluğa koyma olayını heraldeBize bayramda çok gelen olur. Ama arefe günü de kendimi çok hirpalamamak için hep önceden yapip attım buzluga. Biri tahinli, biri haşhaşli, biri zeytinli mayali pogaca yaptım ayni hamurdan. Fırından cikinca sogutup attim buzluga. Böreği ispanakli peynirli sarip, cigken attim buzluga. Cikarinca buzu cozulmeden firinladim. Keki de silikon tekli kaliplara kolay browni pisirip, soguyunca attim buzluga. Hepsini de çıkarıp yedik güzelce misafirlerlesalata yapsaydim da, havucu rendeleyip zeytinyaginda pisirip, sogutup, kaldırıyorum buzluga. Çıkınca yoğurt ve cevizle karistiyorum, o da çok pratik oluyor. Mikrodalgada da cok yemek pisiriyorum. Valla pratik ne varsa benlik
dursun dolapta bişi olmaz =)cikolata icin erken degl mi cnm
Ocak basinda kizartma yapmak zor. Ustune sur yumurtayi, ver fırına. Saydiklarimi gönül rahatligiyla koyabilirsin, her türlü kefilim. Eti de haslayıp koyuyorum bolca. Sonra soganla kavurup ne yemek yapacaksam iyi oluyor. Kurbandan gelen kiymayi da boooolca kofte yapip sekillendirdim, porsiyonluk posetleyip attim buzluga. Yanına bi makarnayla 5 dk hazır. Bence doguma yakın lazim olacak bunlar. Inşallah dogumdan sonra gelip bakanlarimiz, buzlugumuzu dolduranlarimiz olur da, gerek kalmaz bizim yorulmamizabir ben beceremedim şu buzluğa koyma olayını heraldesadece hazır yufkadan sigara böreği yapıp koydum ben 20 poşet falan zaten bir kısmını şimdiden yedik izne çıkınca da sarıp koyacağım doğumdan sonra gelene kızartmak kolay olur.
bsy olmazsa bende yaptrsam ya bende surekli bebek suslemelerine bakyrm nerden alsam bulamdm bizim kalabalikta cokdursun dolapta bişi olmaz =)
ay yok nerde buzluğumuzu doldursan olcak gelenler daha çok boşaltırlarOcak basinda kizartma yapmak zor. Ustune sur yumurtayi, ver fırına. Saydiklarimi gönül rahatligiyla koyabilirsin, her türlü kefilim. Eti de haslayıp koyuyorum bolca. Sonra soganla kavurup ne yemek yapacaksam iyi oluyor. Kurbandan gelen kiymayi da boooolca kofte yapip sekillendirdim, porsiyonluk posetleyip attim buzluga. Yanına bi makarnayla 5 dk hazır. Bence doguma yakın lazim olacak bunlar. Inşallah dogumdan sonra gelip bakanlarimiz, buzlugumuzu dolduranlarimiz olur da, gerek kalmaz bizim yorulmamiza
görmeden alma canım boyutları inanılmaz küçük oluyor kimisinin geçen e bebek mağazasına gittim inanamadım o kadar küçük modeller var kikizlar park besik alcm int indirme girms kanz ve chiplo die degsik bi marka baby2 go olmasi lazm isimleri cokd tutmdm aklmda deneyimleyen yada fikir verecek olan var mi
ben ara sıra değil çizgimden inanılmaz saptım öyle böyle değil, canım hep abur cubur istiyo ve yiyorumda , rulokata ve kakaolu bisküvilere sarmış durumdayım canım cok istiyo, fena saldım yanikızlar abur cuburlarla aranız nasıl? sağlıklı atıştırmalıkların yanı sıra kaçamak yapıyor musunuz?
bir de bebek çok çirkin anne şişmiş gibi... bakmak isteyeceğimizi bile sanmıyorum. bir kaç ay geçsin bir dış çekim yapalımkızlar ben sanırım foto çekimi yaptırmayacağım. şimdi bebeğimiz en huzurlu yerden çıkacak ve bizler yamyam gibi etrafında pervane olacağız birde instagramda az önce gördüm bebek daha havluyla duruyor üstünü değişmeden ameliyathane önünde milyon tane insan etrafında ellerinde cep telefonları falanonu o şekilde oraya çıkaran ebede ve babada hata var ama off çok istiyordum ama sanırım bu abartılardan uzak olmayı seçeceğim ilk gününden hatıra olarak kardeşim bir iki poz çeker olmadı
bende abarttım suç ortakları arıyorum kendimeben ara sıra değil çizgimden inanılmaz saptım öyle böyle değil, canım hep abur cubur istiyo ve yiyorumda , rulokata ve kakaolu bisküvilere sarmış durumdayım canım cok istiyo, fena saldım yani
ya bebekler çirkin olmazda anneler bazen acayip şişiyor dediğin gibibir de bebek çok çirkin anne şişmiş gibi... bakmak isteyeceğimizi bile sanmıyorum. bir kaç ay geçsin bir dış çekim yapalım
Anne karninda da cok esnek olduklarıni bilsem de, yine de yeni doğan çekimlerinde bebeklerin cenelerini kendi elleri ustune dik dayamalari, minicik sepetlerin içine orantisiz koymalari cok huylandiriyor beni. Evet sahane pozlar çıkıyor ama ne bileyim, acaba bebeğe eziyet mi oluyordur. Daha 15 gün önce annesinin karnindayken kiyamiyorum. Benim profesyonel makinem var. Biri hastanede dogal ceker bir kac poz. Sonra eve gelip iyilesince ben cekerim diye düşündüm.kızlar ben sanırım foto çekimi yaptırmayacağım. şimdi bebeğimiz en huzurlu yerden çıkacak ve bizler yamyam gibi etrafında pervane olacağız birde instagramda az önce gördüm bebek daha havluyla duruyor üstünü değişmeden ameliyathane önünde milyon tane insan etrafında ellerinde cep telefonları falanonu o şekilde oraya çıkaran ebede ve babada hata var ama off çok istiyordum ama sanırım bu abartılardan uzak olmayı seçeceğim ilk gününden hatıra olarak kardeşim bir iki poz çeker olmadı
geçici bi dönem can sıkmaya değmez bak keyfine diyorum kendime, ne yersem yiyim kilo aldıgımı farkedince sapmaya başladım aslında , sonrasında zaten tribe giricez her türlü bari şimdi canımız ne cekiyosa yiyelimbende abarttım suç ortakları arıyorum kendimebana hamilelikte bu kadar huy değiştireceğimi söyleseler asla inanmazdım çocuk gibi oldum hamileliğin başında güzel ahkam kesiyordum tükürdüklerimi yalıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?