- 10 Mart 2017
- 367
- 528
- 23
- 32
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #23.401
Olmaz inşallah canım biz olcuyioruz sürekli ona göre tedbirimizi alıyoruz hani yüksek çıkmasına rağmen aynı şeyi yersek hergun hergun mesela o zaman tabiki sıkıntı olur. Ve 200 den aşağı dusmeyenleri biliyorum Allah'tan çok riskli grupta değiliz dikkat edersek biseycik olmaz Allah'ın izniyle :) sağlıcakla gelsin kuzularBenimde 150 çıkmıştı çok korktum bi iki kez böyle yükselmelerde bişey olmaz değil mi
Canım bence nirmal.cunku kilo alıp büyüdükçe hareketleri kisitlanacak ve daha az harejet edecekler haliyle.bir de sen ayak üstü daha çok durup daha çok hareket ediorsan farkında olmadan bebek hareketlerini hissedemiyor olabilirsin.Kizlar ben bebegin hareketlerini cok takmaya basladim bariz azaldi.gunde on kez hareket etmesi yeterliymis gunde onu geciyordur ama eskiden o kadar hareketliydi ki ultrasonda bile durmuyordu.bir yandan da nette okuduguma gore 30 32.haftalar en hareketli oldugu donemlermis niye boyle oluyor ki siz de durumlar ne
Ben de 3 gündür pert haldeyim,bel fitigim .haftaya tavan yaptı,sol ayağımı zor cekiyorim rapor mu alsam diyorum hatta.belim ağrıyor bir de nezle olmuşum başım çatlıyor.okula hiç baslamicam şu seminerleri bi bitirseydik hayurlisiyla.3 gecedir horlayaraj uyuyormusum eşim diyorKızlar öğretmen olan anneler seminere katildinizmi ben iki günde çok kötü oldum yarın rapor alcam 32. Haftaya kadar sandalye tepesinde belim koptu
Inşaallah cnm çıkartır rahat edersin senin kdr olmasada aylardır o ağrıyı biliyorum az kaldı inşaallah
İnanan benım doktorumda aynıydı ta ki ayrıntılıdaki doktorumuz plesentanın asagıda oldugunu soyleyip sezeryanlık olacagımın tahminini yapıncaya kadar zaten ben iğne kullandığım için mecbur sezeryan dedi doktorumuz senınde belli olmaz gecen bahsettiğim arkadasım normal dogum bekliyordu doktoru onda bısey dememiş hiç ama bi anda işler değişti sezeryan oldu nasip hakkımızda en hayırlısı en saglıklısı olsun diyelim
Aslında kiminle konuşsam herkesin doktoru sayesinde bir fikri oluyor doğumun nasıl olacağıyla alakalı. Acaba benim doktor mu çok rahat. Yani o kadar her şeyi zamana ve doğalına bırakmış durumda ki hiç doğumdan bahsetmiyoruz. Belkide erken daha diye ama ne biliyim insan neyi nasıl yaşayacağını bilmek istiyor
Canım benim doktorum da henüz doğumla ilgili konuşmadı. Yani doktorumda takibe başlarken aksilik olmazsa normal doğum istediğimi ama gerekli görülmesi halinde sezeryana da itirazım olmadığını söylemiştim, doktorum da onaylamıştı o kadar. En son 2 gün önce kontrolüm vardı ama onda da doğum konuşmadık.
Bence riskli durumlarda erken konuşuluyor doğum. Oğlumda erken doğum tehdidim vardı ve 30lu haftalara girdiğimde sancı durumunda hangi hastaneye gideceğimi, hangi durumun acil olduğunu, hangi ilacı almam gerektiğini, hastanede hangi ebeyle görüşeceğimi, ne şartlarda sezeryana döneceğini falan hepsini biliyordum. Şimdi başlarda riskim vardı doktorum sıkı sıkı hastaneye gitmem durumunda bulmam gereken ebeyi tembihliyordu bana ama şükür artık riskim yok. 3 seferdir ne hastane, ne ebe, ne ilaç birşey konuşmadık. Doğum da böyle. Daha vakti var diye konuşulmuyordur, neden konuşulmadı diye doktorundan yana aklını bulandırma bence :)
Bizde doğumu konuşmadık doktorumla ilk gittiğimizde ben 30. Haftalardan sonra konuşuyorum doğumu durumu gore dedi sağolsun herşeyi hafta hafta atlattık tahlil zamanlarını kendisi takip etti sırası geldikçe söylemişti ama dediğin gibi insan acaba nasıl olacak olacak diye düşünmeden edemiyoSağol canım açıklamaların için. Muhtemelen senin dediğin gibidir mantıkende. Aslında heyecandan bu merakım, insan hep kavuşacağı anı hayal ve ümit edip dayanıyor hem sıkıntılara hem zamana ya o yüzden işte hemen bileyim ne olucak diye düşünüyor insan aslında bu pekte mümkün değil doktorlar bile bilemez belkide şimdiden. Allah hayırlısını nasip etsin hepimize arkadaşlar
Gerçekten çok zor eskiden bizim gibi değildi hiç farkında olmadan çocuk sahibi oluyorlardı çalışarak bağda bahçede tabi istisnalar vardır ama bugün ki gibi değil dievet canım , bebeğimiz için dayanacağız mecbur , artık çocuk sahibi olabilmek hakikaten zor, yediğimizden içtiğimizden bilinmez ama yeni nesilin işi zor vallahi
şimdi dünya vitamin alıyoz yinede her bir yerimiz ağrıyor yok kanımız eksik yok bacağımıza kramp giriyor bizim yan komsu anlatıyordu bahçede suyu gelmiş kayınpederinden çekinmiş söyleyememiş adamcağız anlamış kıvranmasından kızım git eve sen demiş eve varınca doğurmuş sonra yine bahçeye çalışmaya dönmüş ne lohusalık ne başka bişi bilmedik biz diyorduGerçekten çok zor eskiden bizim gibi değildi hiç farkında olmadan çocuk sahibi oluyorlardı çalışarak bağda bahçede tabi istisnalar vardır ama bugün ki gibi değil di
Aynen oyle sonra lohusa depresyonuna giriyor en iysi akısına bırakmak :)Canım benim bende hiç takıntıyla yaklaşmıyorum, yani önemli olan sağlıkla dünyaya gelmesi. Sezaryen olursa da hiç üzülmem eğer mecbursam demek ki hayırlısı sağlıklısı buymuş derim. Bence herkes öyle demeli normal olamıyor ya da olmayacak diye ekstra üzülüp kendini yıpratmaya gerek yok, bazı anne adayları ekstra yıpratıyor kendini bazısı bebeğini riske atıyor vs. Hiç gerek yok
maşallah tosuncuk olcak sanırsamSlm kızlar kontrolden çıktım şimdilik bi sıkıntı yok 3 hafta sonraya verdi bir dahaki kontrolü
31+0 Oğlum 2309 kg 43 cm olmuş
Slm kızlar kontrolden çıktım şimdilik bi sıkıntı yok 3 hafta sonraya verdi bir dahaki kontrolü
maşallah annesi güzel bakmışsın bebişine:)Slm kızlar kontrolden çıktım şimdilik bi sıkıntı yok 3 hafta sonraya verdi bir dahaki kontrolü
Hay maşaAllah birde geri dönmüş bahçeye biz olsak :) ama günümüz şartları dünyası beslenme bizi bu hala getirdişimdi dünya vitamin alıyoz yinede her bir yerimiz ağrıyor yok kanımız eksik yok bacağımıza kramp giriyor bizim yan komsu anlatıyordu bahçede suyu gelmiş kayınpederinden çekinmiş söyleyememiş adamcağız anlamış kıvranmasından kızım git eve sen demiş eve varınca doğurmuş sonra yine bahçeye çalışmaya dönmüş ne lohusalık ne başka bişi bilmedik biz diyordu
Açken sendenkan aliyorlar sonra kahvaltini yapıyorsun bir saat sonra tekrar kan aliyorlar yüksek çıkarsa da seker yuklemsine çağırıyor seniMerhaba arkadaşlar . Gittim kizcemi gördüm geldim çok şükür gayet iyi . Doktor aclik tokluk şekerine bakalim yarin sabah gel dedi . Yarin ac karninami gideceğim. Nasil yapiliyor aranizda yaptiran varmi? Doktorun yaninda birşey sormayi unutuyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?