2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben her yerimi kremliyorum. Göğüslerimi, belimi, kalçamı, karnımı, bacaklarımı : ) ergenlikten kalma beyaz çizgilerim var bacaklarımda onun dışında çatlamadım hiç inşallah böyle gider. Geceleri hindistan cevizi yağı, sabahları da kakao yağı kremi kullanıyorum.

Bana da bir şey demedi. Normal diyor ama aklıma takıldı işte. Böyle her ay 1 kilo alırsa bebek normal doğum yapamam.

Bana da bir şey demedi. Normal diyor ama aklıma takıldı işte. Böyle her ay 1 kilo alırsa bebek normal doğum yapamam.

bana direk söyledi zaten bu şekilde. zamanını geciktirip 4-4,5 kilolara gelirse normal doğum olmayabilir dedi. ama işte kısmet. bende şimdiden sağlıklı olan neyse o olsun diye kendimi hazırlıyorum. gerçi doktorum sağ olsun bunlar hep son zamanlarda belli olacak, kimi kadın vardır yapısı çok müsaittir o kadına sezaryen yapmaya hiç gerek olmaz, o sebeple şuanda bunları konuşmanın düşünmenin anlamı yok dedi.
valla hepimizin bebekleri ve kendilerimiz sağlıklı olalım da...

Oğlumda hani en sonda ortalama olarak kaç günlük olduğu yazıyor ya, o tari adet tarihime göre hep en az 2 hafta önde çıkardı. Doktorum 40.haftayı doldurduğunda 4kiloyu rahat geçer bu bebek, normal doğum tercihimiz ama sezeryan olasılığına da hazır ol demişti. Ama aceleci oğlum 37.haftasını bitirince gelmişti, 3,5 kilo doğmuştu.
Şimdi de kızçenin kafa ölçümü 2 gün, bacak boyu 2 hafta, karın çapı 10gün önde. Geçen hafta doktorum biraz tombiş bir bebek, bakalım nolacak dedi :)
İlk bebeğimi gelişim geriliğinden kaybetmiştim, ileride olmalarına paniklemiyorum bu yüzden, hatta psikolojik olarak rahatlatıyor galiba bu durum beni. Benim doktorum da önde olmasını sıkıntı olarak görmüyor, dikkat etmem için de birşey söylemedi.

Evet canım benimde bacak 1 hafta kafa 3 hafta kilo da 3-4 hafta önde doktorum hiç bişey söylemedi hamileliğimin hemen hemen 4. Ayından sonra ileri gitmeye başlamıştı ilk oğlumun ultrasonlarına baktım şimdiki hamileliğim bu kadar önden gidince acaba oğlumda da öylemiydi diye 30. Haftadan sonda bi anda 2-3 hafta önde gitmeye başlamış 30. Hafta 1650 grmış
32. Haftada 2 küsür kiloya çıkmış 3750 gr doğmuştu

Bi önceki kontrolde 25.haftada haftasıyla uyumluydu ondan önceleri de hep bir hafta kadar geriden geliyordu. Dün işte 29.haftada nolduysa önden gitmeye başlamış ve 4 haftada bir kilo almış. 29+1 de 1910 gram çok fazla değil mi. Acaba ölçüm hatası mı oldu diye de düşünmüyor değilim. Önden giden bebekler doğum pozisyonuna erken geçermiş. dün doktor da doğum pozisyonunda diyince baya endişe ettim. Neyse sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil.

bu haftalarda 4 haftada 1 kilo normal diye biliyorum. zaten haftada 200 gr almaları gerekiyormuş, seninki 250 gr almış aslında. bi de dediğin gibi ölçümler çok farklı. mesela benim doktorumun cihazı baya gelişmiş, 4 boyutlu görüyoruz hep zaten. ama başka bi sebeple bi doktora gitmem gerekti, tarih öncesinden bir cihazı vardı. normale göre hep 2 hafta öncesinin değerlerini verdi bana, o gün farkettim ne kadar farklı olabileceğini cihazların. e bi de bebekler de artık büyüdü tam olarak ölçemiyorlar. kilonun yanında eskiden +/- 50 gr yazarken artık +/- 300 gr yazmaya başladı. sende de öyledir. ama doğum pozisyonu için bişey diyemeyeceğim, benimki de dönüşünü gerçekleştirmiş

İyi geceler arkadaşlar...
Dün ve bugün girememiştim hiç sıkıntısı olan arkadaşlar umarım bir an önce bebişleriniz ve siz rahatlarsınız...
@Nunutte geçmiş olsun umarım sen ve bebişin iyisindir içini ferah tut...

Canım benim bebiş te doğum.pozisyonunda 1 aydır.doktor eğilerek bir iş yapma dedi.en önemlisi önceki iki oğlum da sezeryanla doğduğu için dikis yerlerin esneyip içten yırtılma incelme yapabilir ayakta çok kalma dedi.mesane sarkması ya da 36.haftada doğum olabilir dikişlerinin durumuna göre dedi.dikislerim olmasa bebeğin doğum pozisyonunda olmasını hiç takmam kafama.ha bir de kafa ölçümü hala 15 gün önce gidiyor.kilo normal seyrediyor.bakalim.bu ay nasıl olcak.
Doğum.pozisyonunda olmasını takma kafana bence,olmasi gereken o zaten artık.fazla ayakta kalıp eğilerek iş yapma yeterli.

Aynen bana da sadece yorulma, ağır kaldırma, ıkınma falan dedi. bebeğin suyu iyi dedi, serviks uzunluğu iyi o bebeği tutar dedi. Hergün 40 dk yürü dedi, doğumu kolaylaştırıcı egzersizler verdi. Herhalde erken doğum riskim olsa yat kalkma derdi. Bi de ilaç fitil falan kullandırırdı sanırım. Sanırım boş yere evham yapıyorum böyle. hayırlısıyla zamanında sağlıkla kucağımıza alsaydık bi.

Kızlar bi sorunum var galiba.
Bikaç gündür genital bölgede çok hafif bir ağrı oluyordu. Bgn avm de biraz dolaştım. Ara ara tam göbeğimin yanına bebek baskı yapıyomus gibi bi agrı girdi oturup dinlendim.
Eve geldim ve genital bölgemde ağrıdan şuan ayağa kalkıp adım atamıyorum. Uzandığımda birşey yok ama yürümeye kalktığımda çok şiddetli ağrı oluyo. Bunu yaşayan var mı? Pazartesi kontrolüm var ama korkuyorum normal mi bu ağrı

Bende yaşıyorum canım aynı şeyi. Yürümeye başladığım zaman tam vajina kemiğimde bir ağrı hissediyorum ve baskı.karnımda aşırı sertleşiyor anormal sıkıntı yaşıyorum nasıl geçicek kazasız zaman bilemiyorum. İnşallah bebeklerimiz erken gelmez

Bizimde öyle ya 27 haftalıkken gitmiştik 28+5 cıktı 1.287 geldi galiba normal canım ya

Canım o söyledikleri kilolar da doğru çıkmıyor ki. Oğlumda perşembe günü kontrolüm vardı, 3100 çıkmıştı. Ertesi sabah doğdu, tam 3470 kiloydu. Bir gecede o kadar kilo almış olamaz :) Arkadaşımda da tam tersi oldu, söyledikleri kilodan düşük doğdu bebeği. Tahmini bi kilo söylüyor, yanlış da söylemiş olabilir ama fazla kilolu olsa doktorun mutlaka birşey derdi diye düşünüyorum :) tüm değerler için bi alt sınır, bir de üst sınır var ve o aralık çok az da değil hani. İçini ferah tut, stres yaptırma yavrucağıza da :) geriden geliyordum annem beğenmedi, öne geçtim gene beğenmedi diyordur

Gunaydin kizlar bebisimin kiyafetlerini 1 posta attim makinaya masallah o kadar cok olmuslar ki daha kiyafetlerinin yarisi ve battaniyeleri var yani toplamda 3 kere daha calistircam makineyi erken baslamam iyi olmus hazirliklari ekime birakmicam ne olacagi belli olmuyor ardimi toplucak insanimda yok baslamayanlar varsa ve yardim edeniniz olmucaksa baslayin derim kizlar minicik kiyafetler ama acayip is cikariyormus.tek seferde sanirim 20 parcadan fazla sigdi bizim kiyafetler gibi degil anlayacaginiz

Ne güzel canim yapabiliyorsun hazırlığını ben bir çöp bile alamadım kızıma yataktan kalkmamam gerektiği icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…