- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #23.641
Bana da bir şey demedi. Normal diyor ama aklıma takıldı işte. Böyle her ay 1 kilo alırsa bebek normal doğum yapamam.canım benimde hep önde. hatta öyle 1 hafta falan da değilen son 28+6 haftalıkken gitmişim. kafa 32+5, karın 31+0 çıkmış. geneli de 28+6 iken, 30+6 gözüküyor. doktor hiçbişey demedi mesela bana. her bebek aynı olacak diye bişey yok, kimi büyük kimi minyon olur dedi. hiç yeme içmeye girmedi.
Bana da bir şey demedi. Normal diyor ama aklıma takıldı işte. Böyle her ay 1 kilo alırsa bebek normal doğum yapamam.
Kızlar dünden beri erken doğurcam diye çok korkuyorum. Bebeğin gelişimi korkutuyor beni. Bir ayda nasıl bu kadar fazla kilo aldı hep geriden geliyorduk ilk defa öne geçti bacak 1 hafta kafa 2 hafta karnı 3 hafta önde.YaKaMoZz-z senin bebek de öndeydi değil mi kilosu fazlaydı. Doktor sana şunu bunu yeme vs.dedi mi?
Evet canım benimde bacak 1 hafta kafa 3 hafta kilo da 3-4 hafta önde doktorum hiç bişey söylemedi hamileliğimin hemen hemen 4. Ayından sonra ileri gitmeye başlamıştı ilk oğlumun ultrasonlarına baktım şimdiki hamileliğim bu kadar önden gidince acaba oğlumda da öylemiydi diye 30. Haftadan sonda bi anda 2-3 hafta önde gitmeye başlamış 30. Hafta 1650 grmışKızlar dünden beri erken doğurcam diye çok korkuyorum. Bebeğin gelişimi korkutuyor beni. Bir ayda nasıl bu kadar fazla kilo aldı hep geriden geliyorduk ilk defa öne geçti bacak 1 hafta kafa 2 hafta karnı 3 hafta önde.YaKaMoZz-z senin bebek de öndeydi değil mi kilosu fazlaydı. Doktor sana şunu bunu yeme vs.dedi mi?
Oğlumda hani en sonda ortalama olarak kaç günlük olduğu yazıyor ya, o tari adet tarihime göre hep en az 2 hafta önde çıkardı. Doktorum 40.haftayı doldurduğunda 4kiloyu rahat geçer bu bebek, normal doğum tercihimiz ama sezeryan olasılığına da hazır ol demişti. Ama aceleci oğlum 37.haftasını bitirince gelmişti, 3,5 kilo doğmuştu.
Şimdi de kızçenin kafa ölçümü 2 gün, bacak boyu 2 hafta, karın çapı 10gün önde. Geçen hafta doktorum biraz tombiş bir bebek, bakalım nolacak dedi :)
İlk bebeğimi gelişim geriliğinden kaybetmiştim, ileride olmalarına paniklemiyorum bu yüzden, hatta psikolojik olarak rahatlatıyor galiba bu durum beni. Benim doktorum da önde olmasını sıkıntı olarak görmüyor, dikkat etmem için de birşey söylemedi.
Bi önceki kontrolde 25.haftada haftasıyla uyumluydu ondan önceleri de hep bir hafta kadar geriden geliyordu. Dün işte 29.haftada nolduysa önden gitmeye başlamış ve 4 haftada bir kilo almış. 29+1 de 1910 gram çok fazla değil mi. Acaba ölçüm hatası mı oldu diye de düşünmüyor değilim. Önden giden bebekler doğum pozisyonuna erken geçermiş. dün doktor da doğum pozisyonunda diyince baya endişe ettim. Neyse sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil.Evet canım benimde bacak 1 hafta kafa 3 hafta kilo da 3-4 hafta önde doktorum hiç bişey söylemedi hamileliğimin hemen hemen 4. Ayından sonra ileri gitmeye başlamıştı ilk oğlumun ultrasonlarına baktım şimdiki hamileliğim bu kadar önden gidince acaba oğlumda da öylemiydi diye 30. Haftadan sonda bi anda 2-3 hafta önde gitmeye başlamış 30. Hafta 1650 grmış
32. Haftada 2 küsür kiloya çıkmış 3750 gr doğmuştu
Bi önceki kontrolde 25.haftada haftasıyla uyumluydu ondan önceleri de hep bir hafta kadar geriden geliyordu. Dün işte 29.haftada nolduysa önden gitmeye başlamış ve 4 haftada bir kilo almış. 29+1 de 1910 gram çok fazla değil mi. Acaba ölçüm hatası mı oldu diye de düşünmüyor değilim. Önden giden bebekler doğum pozisyonuna erken geçermiş. dün doktor da doğum pozisyonunda diyince baya endişe ettim. Neyse sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil.
Canım benim bebiş te doğum.pozisyonunda 1 aydır.doktor eğilerek bir iş yapma dedi.en önemlisi önceki iki oğlum da sezeryanla doğduğu için dikis yerlerin esneyip içten yırtılma incelme yapabilir ayakta çok kalma dedi.mesane sarkması ya da 36.haftada doğum olabilir dikişlerinin durumuna göre dedi.dikislerim olmasa bebeğin doğum pozisyonunda olmasını hiç takmam kafama.ha bir de kafa ölçümü hala 15 gün önce gidiyor.kilo normal seyrediyor.bakalim.bu ay nasıl olcak.Bi önceki kontrolde 25.haftada haftasıyla uyumluydu ondan önceleri de hep bir hafta kadar geriden geliyordu. Dün işte 29.haftada nolduysa önden gitmeye başlamış ve 4 haftada bir kilo almış. 29+1 de 1910 gram çok fazla değil mi. Acaba ölçüm hatası mı oldu diye de düşünmüyor değilim. Önden giden bebekler doğum pozisyonuna erken geçermiş. dün doktor da doğum pozisyonunda diyince baya endişe ettim. Neyse sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil.
bu haftalarda 4 haftada 1 kilo normal diye biliyorum. zaten haftada 200 gr almaları gerekiyormuş, seninki 250 gr almış aslında. bi de dediğin gibi ölçümler çok farklı. mesela benim doktorumun cihazı baya gelişmiş, 4 boyutlu görüyoruz hep zaten. ama başka bi sebeple bi doktora gitmem gerekti, tarih öncesinden bir cihazı vardı. normale göre hep 2 hafta öncesinin değerlerini verdi bana, o gün farkettim ne kadar farklı olabileceğini cihazların. e bi de bebekler de artık büyüdü tam olarak ölçemiyorlar. kilonun yanında eskiden +/- 50 gr yazarken artık +/- 300 gr yazmaya başladı. sende de öyledir. ama doğum pozisyonu için bişey diyemeyeceğim, benimki de dönüşünü gerçekleştirmiş
Canım benim bebiş te doğum.pozisyonunda 1 aydır.doktor eğilerek bir iş yapma dedi.en önemlisi önceki iki oğlum da sezeryanla doğduğu için dikis yerlerin esneyip içten yırtılma incelme yapabilir ayakta çok kalma dedi.mesane sarkması ya da 36.haftada doğum olabilir dikişlerinin durumuna göre dedi.dikislerim olmasa bebeğin doğum pozisyonunda olmasını hiç takmam kafama.ha bir de kafa ölçümü hala 15 gün önce gidiyor.kilo normal seyrediyor.bakalim.bu ay nasıl olcak.
Doğum.pozisyonunda olmasını takma kafana bence,olmasi gereken o zaten artık.fazla ayakta kalıp eğilerek iş yapma yeterli.
Kızlar bi sorunum var galiba.
Bikaç gündür genital bölgede çok hafif bir ağrı oluyordu. Bgn avm de biraz dolaştım. Ara ara tam göbeğimin yanına bebek baskı yapıyomus gibi bi agrı girdi oturup dinlendim.
Eve geldim ve genital bölgemde ağrıdan şuan ayağa kalkıp adım atamıyorum. Uzandığımda birşey yok ama yürümeye kalktığımda çok şiddetli ağrı oluyo. Bunu yaşayan var mı? Pazartesi kontrolüm var ama korkuyorum normal mi bu ağrı
Bizimde öyle ya 27 haftalıkken gitmiştik 28+5 cıktı 1.287 geldi galiba normal canım yaBi önceki kontrolde 25.haftada haftasıyla uyumluydu ondan önceleri de hep bir hafta kadar geriden geliyordu. Dün işte 29.haftada nolduysa önden gitmeye başlamış ve 4 haftada bir kilo almış. 29+1 de 1910 gram çok fazla değil mi. Acaba ölçüm hatası mı oldu diye de düşünmüyor değilim. Önden giden bebekler doğum pozisyonuna erken geçermiş. dün doktor da doğum pozisyonunda diyince baya endişe ettim. Neyse sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil.
Bi önceki kontrolde 25.haftada haftasıyla uyumluydu ondan önceleri de hep bir hafta kadar geriden geliyordu. Dün işte 29.haftada nolduysa önden gitmeye başlamış ve 4 haftada bir kilo almış. 29+1 de 1910 gram çok fazla değil mi. Acaba ölçüm hatası mı oldu diye de düşünmüyor değilim. Önden giden bebekler doğum pozisyonuna erken geçermiş. dün doktor da doğum pozisyonunda diyince baya endişe ettim. Neyse sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil.
Ne güzel canim yapabiliyorsun hazırlığını ben bir çöp bile alamadım kızıma yataktan kalkmamam gerektiği icinGunaydin kizlar bebisimin kiyafetlerini 1 posta attim makinaya masallah o kadar cok olmuslar ki daha kiyafetlerinin yarisi ve battaniyeleri var yani toplamda 3 kere daha calistircam makineyi erken baslamam iyi olmus hazirliklari ekime birakmicam ne olacagi belli olmuyor ardimi toplucak insanimda yok baslamayanlar varsa ve yardim edeniniz olmucaksa baslayin derim kizlar minicik kiyafetler ama acayip is cikariyormus.tek seferde sanirim 20 parcadan fazla sigdibizim kiyafetler gibi degil anlayacaginiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?