- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #24.021
boyu kiloyu takma hiç kafana çünkü yanılma payı çok oluyor sen sezeryan düşünüyorsan kilo çok önemli değil ama birde normal düşünüpte bebeğin 4 kilo üstü olacak normal yapamazsın diyip sezeryan masasına yatırılanlar var. eltime 3750 doğacak demiş doktor eltim 2750 doğum yaptıBenimkide 32+3ken 2730gr cikti masallah dedi dr ama bana fazla geldi. Sekerimde yok ama bilemedim. Boyu 47.5 olmus. Bebekler en fazla 55dogar diye biliyorum. Babasi 1.75 ben 1.65im cokta uzun degiliz aslinda. Ben 3.5kg dogmusum esim 4mu 5mi ne dogmus. Sezeryan istiyorum zaten ama kafama takildi. Bide idrar yolu enfeksiyonum varmis biraz onada uzuldum. Ayrica bebegin boynunun yanindan geçmiş kordon. Insallah dolanmaz
Bencede yanilma payi vardir. Cok zayif olmadigimiz icin belkide dr o yuzden bebeginde sisko olmasini bekliyodur. Dedigin gibi daha az da cikabilir. Ben sekerden suphelendim ama testte seker cikmadigi icin cok kafama takmak istemedimboyu kiloyu takma hiç kafana çünkü yanılma payı çok oluyor sen sezeryan düşünüyorsan kilo çok önemli değil ama birde normal düşünüpte bebeğin 4 kilo üstü olacak normal yapamazsın diyip sezeryan masasına yatırılanlar var. eltime 3750 doğacak demiş doktor eltim 2750 doğum yaptı
Canım doktor tecrübeliyse aslında aman aman farklar olmuyor kilo boy ölçümünde ilk oğlumda da söylenilen kilo ve boyda doğmuştu bu hamileliğimde de kendi doktorum da da ayrıntılıda da yaklaşık aynı civarlarda çıkmıştı kilo boykızlar birde sizin doktorlar yaklaşık kelimesini kullanmıyor mu? benim doktorum hep yaklaşık şu kilo yaklaşık şu boy diyor. çünkü kendide biliyor tam tamına bu kilo ve boylarda doğmayacağını.
tecrübeyle alakası yok bence etrafımda hemen hemen söylenen kiloda doğanı hiç duymadım seninki şans olabilir ama geneli hep + - değerlerde doğuyor. bu demek hepsimi tecrübesizCanım doktor tecrübeliyse aslında aman aman farklar olmuyor kilo boy ölçümünde ilk oğlumda da söylenilen kilo ve boyda doğmuştu bu hamileliğimde de kendi doktorum da da ayrıntılıda da yaklaşık aynı civarlarda çıkmıştı kilo boy
Canım Sakin olmaya çalış. Bende erken doğum sancısı yüzünden 4 gün yattım hastanede. 2 gün önce çıktım. Şimdi evde dinleniyorum hiç iş yapmıyorum. Bugün biraz daha iyiyim çok şükür. Allah yardımcın olsun...kizlar sancilandm hastanede sancm cikti akcger gelistirici yaptilar ve yatis vwrdiler benm ve bebegim icin dua edin erken dogum riskimvarms lutfen dularinizi eksik etmeyin
Allah sana ve bebeğine sağlık versin insallahkizlar sancilandm hastanede sancm cikti akcger gelistirici yaptilar ve yatis vwrdiler benm ve bebegim icin dua edin erken dogum riskimvarms lutfen dularinizi eksik etmeyin
Cuma günü sancım olduğunda kendi doktorum 2.150 gram demişti kilosuna. Aynı gün akşam yattığım hastanenin acil servisinde 1.943 gram ölçüldü, 2 gün sonra yine yattığım hastanede baktıklarında 1.825 gram çıktı :) şaka gibi cihazdan cihaza bu kadar farkediyor demek ki okızlar birde sizin doktorlar yaklaşık kelimesini kullanmıyor mu? benim doktorum hep yaklaşık şu kilo yaklaşık şu boy diyor. çünkü kendide biliyor tam tamına bu kilo ve boylarda doğmayacağını.
İllaki +- olur ama bariz farkla doğanı da ben hiç görmedim 3500 kilo denip 3200 3600 doğması çok normal ufak farklar illaki olur ama 3 deyip 2 doğanı da görmedim tecrübeden kastım bu 100-200 gr lar değiltecrübeyle alakası yok bence etrafımda hemen hemen söylenen kiloda doğanı hiç duymadım seninki şans olabilir ama geneli hep + - değerlerde doğuyor. bu demek hepsimi tecrübesiz
Sezeryan istiyorsan kilolu olmasi daha iyi degil mi ele avuca gelir bende 32+1de gitmistim senle boyumuz ayni benim esimde 1.72 cocuga 45 cm dedi. Ailede uzun biri var mi diye sordu. Gerci bu olcumlerde tam net olmuyormuş cokta kafaya takmamak lazim sanirim.Benimkide 32+3ken 2730gr cikti masallah dedi dr ama bana fazla geldi. Sekerimde yok ama bilemedim. Boyu 47.5 olmus. Bebekler en fazla 55dogar diye biliyorum. Babasi 1.75 ben 1.65im cokta uzun degiliz aslinda. Ben 3.5kg dogmusum esim 4mu 5mi ne dogmus. Sezeryan istiyorum zaten ama kafama takildi. Bide idrar yolu enfeksiyonum varmis biraz onada uzuldum. Ayrica bebegin boynunun yanindan geçmiş kordon. Insallah dolanmaz
Dayiya cektiyse boy normal o zman. Aynen dedigin gibi saglikli olsundaSezeryan istiyorsan kilolu olmasi daha iyi degil mi ele avuca gelir bende 32+1de gitmistim senle boyumuz ayni benim esimde 1.72 cocuga 45 cm dedi. Ailede uzun biri var mi diye sordu. Gerci bu olcumlerde tam net olmuyormuş cokta kafaya takmamak lazim sanirim.
serum ustune serum kullandm cnmcigwr gelistici proluton depot e adalatcanım içini ferah tut, benim de seninle aynı zamanlarda sancım çıktı ciğer geliştirici yaptılar adalat kullandım bir süre hatta, genelde engelleyebiliyorlar bu durumu. en önemli şey senin stres olmaman.
benim de seninle aynı hafta ve aynı kiloda. hatta baş çevresi 37 haftayla, karın da 36 haftayla uyumlu. ona rağmen hiç böyle şeyler demedi. hatta kimi bebek 36 da doğar kimisi 41 de doğar, yapısal özellikleri gibi bu da değişir, o sebeple hiç bişey diyemem dedi. ama evet 4ü geçtiği zaman normal doğum zora girer diye de ekledi :) artık kısmet... ben hep normal doğum istedim, şuan tek isteğim anne ve bebekler sağlıklı olsunlar da kim nasıl gelmek isterse öyle gelsin :)))))
cikmak istyrm die rapor vermdi... nts girdim sancm cikmadi bugun gecmismidir canm sennkide boyle olmustiserum ustune serum kullandm cnmcigwr gelistici proluton depot e adalatama adalati recete etmedi cikmk istyrm dedm serumlarm falan btmsti cik yarinda calisirsin dedi insamlar cok acimsiz
yok cnm acilmam hic olmamisInşallah öyle birşey olmaz canim içini ferah tut topikte 2 arkadaş daha vardı bir arkadaş daha yeni çıktı hastaneden icin o ferah tut açılma var mi da
cNm nicin olyms sebep ne ilac kullanymsn adalat falamCanım Sakin olmaya çalış. Bende erken doğum sancısı yüzünden 4 gün yattım hastanede. 2 gün önce çıktım. Şimdi evde dinleniyorum hiç iş yapmıyorum. Bugün biraz daha iyiyim çok şükür. Allah yardımcın olsun...
canım öncelikle sakin ol. Stres tetikliyor çünkü. Benim ilk müdahaleden sonra durdu sancı ve kasılmalarım. 4 gün hastanede takipte kaldım süreli nts ye bağladılar sancı çıkmadı. Dün gece biraz vardı sancım. Korktum tekrar başlayacak diye yatarken fitil kullanmıştım sanırım o iyi geldi. Bugün hiç kasılmam olmadı. Sende lütfen üzme kendimi... Rabbim koruyor onları canım.cikmak istyrm die rapor vermdi... nts girdim sancm cikmadi bugun gecmismidir canm sennkide boyle olmustinolr aydmlat cok mutszm
Anladım canim allahtan erken fark edilmiş önlemini almışlar insallah bir daha yasamazsin sancin nasilsi canim bende karnimda sertlik ara kasilmam oluyor ama bu sancı mi anliyamiyorumyok cnm acilmam hic olmamis...serviks uzuugum 3 mm sadece sanci cikti nts de oda 44 44 48 di sanci degeri sonra serum aldm yats verdiler sancn var dedi haftana gore buyuk sanci dedi ciger gelistici yapti sonra yukarda bi serum daha ve prolutol depot die igne yapti ve adalat icirdi.... o gece bir serum daha aldm nts de bu kez sanci ckmadi sabah bir serum ve bir coger gelistrci tekrar yaptlar ve bir adalat daha sabahli nts de de sancm ckmdi daha sonra 4 ekadar yattm 4 de ckmk istyrm dedm bir nts daha cktiler ve sancm ckmado aksam bir adalat daha icmem gerkyrms ama inu kendi istegmle cktgm icn vermdiler... ebe cikmak istysn ck islemn bitti bi adalat alcksn sabahta doktor gorp durma gore tabrcu edck ddi bende madem ole beklemem dedm
Sebebini bilmiyorum canım. Bana ciğer geliştirici 2 doz olarak vurdular 24 saat arayla. Serum taktılar. Birde endol fitil kullandım sancı çıktığı gün. Dün gecede bir tane kullandım.. Şuan sadece progestan ilaç kullanıyorum.cNm nicin olyms sebep ne ilac kullanymsn adalat falam
Canım benim aynı adet sancısı gibiydi karnımdan kasıklarıma doğru... birde kasılmalarım çok fazlaydı bebek sürekli bir tarafta yumruk gibi toplanıyordu. Bir gün boyunca sürekli olarak devam etti. Sadece 10 dk. Falan geçer gibi oluyordu sonra tekrar başlıyordu. Kasıldığı zaman hareket bile edemiyordum.Ya bu sancı nasil bisey gerçekten koekmaya başladım benim karnimda sertleşme oluyor bu sancı dedikleri şey ve erken dogum riskim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?