2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Doğum parası için doğumdan sonra doğum belgesi ile kaymakamlığa başvuruluyor, 1. Cocuksa 300, 2. ise 400 TL yardım yapıyorlar, süt-emzirme parası 122TL falandı sanırım bunu sgk otomatik olarak ödüyo doğumdan sonra , normal geçici iş göremezlik ödemelerinde yani rapor aldıgınızda ayakta tedavilerde günlük brüt ücretinizin 2/3 ,yatarak tedavilerde 1/2 si hesaplanarak ,2 günde kesinti yapılarak ödenir bir sonraki ay, analık raporlarında topluda ödenebilir, kısmide ödenebilir bağlı oldugunuz SGK 'ya ve işyerinizin primlerinizi zamanında yatırmasına bağlı genelde doğum öncesi ve doğum sonrası şeklinde ödeniyor. Sgk ya hesap tanımlatmanız halinde 1 hafta içerisinde yatar, tanımlı hesabınız yoksa ödeme yapılan günü takip eden ayın 7-14ü arası kimliğinizle PTT den çekersiniz

Çok kalın değil fakat tereddüt ettim birden. Neyse hassas yıkama programında yıkayım bende..
aynen canım narin programda yıka ve kurutma devirini en düşük devirin neyse onu ayarla benim en düşük 400 ben öyle ayarladım ve çamaşır teline asarak değilde sererek kurut dümdüz üstüne koy yani içindeki elyafı aşağıya kaymaz böylece

Geçmiş olsun canım İlk oğlumda 30. Haftada 1650 gr mış kilosu 3750 doğmuştu asıl bu zamandan sonra kilo alıyor bebekler
Bencede idrar rengi belirleyici olmaz enfeksiyon var Yok demek için benim mesela berrak değil ve koyu olmasına rağmen enfeksiyon çıkmıyor
Mantar olmuştum en son o da hiç belirti vermemişti ne kaşıntı ne koku nede akıntı ama mantar çıkmıştı

kizlar bende az once kontroldan geldim 31+2 haftalik hamileyim bebegim 1660 kilo boyuda 43 cm fazla kilo almamis bebisim doktor cook az fark var dedi aslinda hergun sut iciyorum muz yiyorum. ama olsun saglikli olsunda onemli ilan o

kizlar bende az once kontroldan geldim 31+2 haftalik hamileyim bebegim 1660 kilo boyuda 43 cm fazla kilo almamis bebisim doktor cook az fark var dedi aslinda hergun sut iciyorum muz yiyorum. ama olsun saglikli olsunda onemli ilan o
Zaten her bebek tosun gibi doğmaz, onemli olan sağlıklı olması ama muz, et, yoğurt bebege özellikle kilo aldiran besinler demişti doktorum. Kalsiyum için de süt yerine yoğurt ve özellikle brokoli tercih edin. Süt en az kalsiyum sağlayan besin, brokolide kat kat fazlasi var. Buharda haşlayarak salatalariniza, yemeklerinize katabilirsiniz.
utkumuz çok geçmiş olsun

Canım bende o sepet beşiklerden aldım seninde aldığını biliyordum eve daha gelmedi gelsinde sana fikrini sorucaktım ama yeri gelmişken sorayım :) içi çok ince dimi sen nasıl birşey diktin fotograf atarmısın hazır satılırmı içine yatak acaba

canım ablam dikti daha getirmedi korumalıklarını dikmek için benden ölçü bekliyor ama piyasada beşik içine takım baktım yani inceliklerini biliyorum evet baya inceler ablam yorganının elyafını 2 kat diktim dedi. ama ben battaniyede kullanacağım için çok sorun etmiyorum. sende polar battaniye aldıysan onunla birlikte kullanırsın.

Merhaba :) kizlar kullandigim omega 3 ve calcium ilaclarim bitti doktorum artik kullanmama gerek olmadigini ama istersem devam edebilicegimi soyledi.sizler hangi calcium ve omegayi kullaniyorsunuz bu donemde size de biraktirdi mi doktorunuz

Merhaba :) kizlar kullandigim omega 3 ve calcium ilaclarim bitti doktorum artik kullanmama gerek olmadigini ama istersem devam edebilicegimi soyledi.sizler hangi calcium ve omegayi kullaniyorsunuz bu donemde size de biraktirdi mi doktorunuz
29.haftadayim omega ve magnezyum içiyorum. Henuz kesmem için birsey söylemedi. Simdiye kadar kan ilacı kullanmadim ama sanırım başlayacağım. Arkadasima 33.haftada magnezyumu biraktirmisti doktorum, onun dışında omega birakani duymadim ama bebekler gelisimini hemen hemen tamamladi artik son haftalarda sadece ciğer önemli

Anlamadım cnm ben altına ince elyaf bir yatak koymuşlar onu diyorum çocuk onda rahatsız olmazmı ben dikmeyide beceremem acaba hazır satılmazmı bambu beşik içi yatak herkes kendimi dikiyor yada o incecik şeyin üstüne mi yatıyor bebeğin sırtı için ne kdr sağlıklı

Bende saglik ocaginda tahlillerimi yaptirdim b12 cok cok dusuk cikti 108 benim gibi boyle dusuk cikan var mi. Doktor 2 kutu igne verdi. Bugun basliyorum igneye bakalim kullaninca insallah yukselir. Bir de beslenmeme dikkat etmesem ne olacak bilmiyorum o kadar dikkat ettigim halde feci bir sonuc.

Ocean mumyy kullanıyorum hala ben.magnorm bi de hala devam ediyorum.bugun tekrar yazdı doktorum.magnormu özellikle günlük kullan kasılmaları fkn önler kabızlık da yapmaz dedi.

aa yok benim yatağı güzel canım ben nevresim yorgan setini kast ediyorsun sandım. ölçülerini alıp piyasada bebek yatağı satan yerlere sorabilirsin

ı mom omegayı kullanıyorum ben birde calcimax-d3 alıyorum canım kalsiyumu nasıl bıraktırır ki bu son dönemlerde en fazla ihtiyaç duyacağımız şeylerden biri tahlil yaptı mı yüksek mi çıktı acaba?

Kızlar mobilyaları aldık bizde içinde uyku setide var anne yanı ayrı beşiği ayrı iki yatagımız var daha gelmedi ama ekstradan uyku seti almak gerekiyor galiba alanlar nereden aldı kızlar günlük kullanım için

nasıl bu kadar düşüyor canım doktor bir şey dedi mi? benim en son b12 537 çıkmış ki ben hiç dikkat etmiyorum yememe içmeme

Tahlillerimde degerlerim iyi o yuzden kullanmasan da olur ama istersen devam edebilirsin dedi daha cok dogal yollardan almaya calis dedi ama bu vitaminlerden aldigimiz miktari dogal yoldan karsilamak baya zor bence litre litre sut yogurt tuketmek lazim:/ ben osteozinc kullaniyordum calcium olarak devam edeyim en iyisi

canım ben 1 gün kullanıyorum 1 gün kullanmıyorum sende o şekilde yapabilirsin tabi bu arada süt ürünleri tüketmeye devam ediyorum ama yoğurttan başka bir şey adam akıllı yemiyorum o da aklıma geldikçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…