2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canim magnorm magnezyum zaten onu kullanman gerek rutinde de cogu arkadas kullaniyor.progestansa etkisi kanitlanmamis olsa da tedbir amacli kullaniliyor herhangi bir olumsuz etkisini ne duydum ne gordum.bunun disinda bana kendi doktorum rahim agzi olcumlerim iyi olmasina ragmen dikkat etmemi dinlenmemi bir yere gideceksem araba disinda bir aracla gitmememi yirmi dakikadan fazla yuruyus yapmamami tavsiye etti.en son gittigimde her sey normal bu sekilde devam edelim zaten gercek erken dogumlari onleyemiyoruz dedi.senin doktorun cok enteresanmis cidden rahim agzini bile olcmeden neye guvenmis anlamadim.devlet hastanesinde olcmuslerdir kac dediler rahim agzina

Canım benim öncelikle geçmiş olsun çok çok. Benim anlamadığım şey bu kadar kısa süre öncesinde bu denli risk yaşamışken nasıl bu kadar rahat olabiliyor. Yani riskli gebelik an an değişmez ki. Bir kadının yapısı zaten riskli gebeliğe müsait olduğu anlaşıldığı an ona göre tedbiri muhakkak elden bırakmamak gerekir diye biliyorum ben. Hani bir hafta riskliydi şimdi hopla zıpla denildiğini pek görmedim. Hani git çalış demesi bana bir garip geldi. Ki zaten biraz ucunu bırakınca hemen kasılman başlamış. Haklısın bir sürü doktora gitmek maddiyatı biraz sarsıyor fakat şu anda başka bir doktora gidip yeni birinin görüşünü almak senin için en doğrusu olucak. 2 uç noktada yorum almışsın çünkü, insan ne yapacağını şaşırır. Ayrıca serviksi abdominal görmeye çalışması ve göremeyince vajinal bakmamasıda (eğer o şekilde olduysa) garip geldi bana. En sağlıklı vajinal bakılır çünkü.

Maşallah sizde çok iyisiniz suyunuzda en kısa zamanda çoğalır inşl başka sıkıntı da çıkmaz

Canım benim ilk müdahale kendi doktorum yaptı ve hastanede yatmam gerektiğinide kendisi söyledi. Hatta sağolsun devlet hastanesinde yeri bile o ayarladı. Yoksa beni yatırmazlardı belki çünkü devlet hastanesine gittiğimde sancım ve kasılmalarım normale dönmüştü. Hastaneden çıktıktan sonra tekrar kendi doktoruma gittim. 3 hafta daha Progestana devam et dedi. Ve sol tarafına yatıp dinlen dedi. 3 gündür evdeyim ve hiç bir iş yapmıyorum korkudan. Sürekli yatıp istirahat ediyorum. Bence işi falan düşünme önce senin ve bebeğinin sağlığı önemli. Madem rapor vermediler İşyerini ara ve durumunu anlat izin kullan bence. Ve de kendini üzüp stres yapma lütfen...

haklsn canm kafam karma karisik aynen dedgm gbi yapti cnm eksigi yok pazartesi artk bakcm bi hekime daha arastrym da

ben artk baska hekimle gorsym cnm napym ya is yeri beni anlamaz cunku ben egitim arastrma da calsyrm ama merkez dogum evi baska burda hastane de izn vermz sanrm

Idrara sksik olmayinca gorunmuyor diye bir sey yok aksine idrara sksik olursan yanlis cikma olasiligi oldugu icin bana arastirmanin acilinde bakarken idrara sksmissin tuvaletini yapman gerek daha saglikli sonuc aliriz o zaman demislerdi
Vajinal bakarsak idrara sıkısık olmaman, karindan bakarsak sıkışık olman gerekir dedi bana doktor

Canım geçmiş olsun öncelikle stres yapma ve sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle davran. Banim de 6. Haftamızda kanamamız başlamıştı ve doktorum burdan evine yürüyerek git işine devam et yürüyüş yap falan dedi. Benim tüp bebek olduğu için tüp bebek merkezindeki doktorumla görüştük kesinlikle istirahat dedi ve progestan iğne günlük başladık. Doktora kontrole gittiğimde iğnenin günlük çok olduğu söyledi üç günde bir yaptır dedi bu seferde sancı başladı ayni hastanede başka ben doktora gittim iyiki gittim igne için üç gün aranın çok olduğunu bende sancı başladığını söyledi eğer ilk gittiğim doktora devam etseydim bu günlere gelmek de mucize olurdu tabi Allah bilir herşey nasip- kısmet. Bence magnezyum ihmal etme. Ben bir ara adalat bile kullandım ve kasılma ve sertleşme olursa bir tane al elinin altında bulunsun dedi. Dediğim gibi herşey nasip Allah bilir sadece sonrasında keşke dememek önemli olan yoksa olacak olanı engellemiyoruz.

bilmyrm cnm anlamdm ki idrara sikisik degilsn serviks boyunu olcemiyrm ddi

İdrara sıkışıkken (ki baştalardaki gibi aşırı sıkışıklıktan bahsetmiyorum) karından ultrasonla bakıyor, ardından tuvalete gönderiyor ve vajinal ultrasonla serviks boyuna bakıyor benim doktorum. Nasıl göremiyormuş.. Kontrol süresini geçirmeden tekrar gidin doktorunuza ve istediği gibi idrar sıkışık olun, kontrol ettirin. Vajinal olarak niçin ölçmediğini de bence sorun.
Ayrıca erken doğum riskin olmuş ama düzelmiş olabilir. Ben yaşadım. Serviks boyunda kısalma ve hunileşme vardı. Dinlen dedi doktorum, proluton iğne vurdu, progestan magnezyum ilaçlarını kullandım. 10 gün sonra hunileşme de düzelmişti. Oğlumda silinme var dendi, hastanede 1 hafta yattım ve düzeldi. Tedavi bunun için var zaten, doğru tedavi ile sıkıntılar ve riskler bertaraf edilebiliyor, olabilir.
Kadın doğum doktorlarının doktorluklarını daha hassas yapması gerektiğini düşünüyorum. İlk bebeğimi hadsiz ve insanlıktan uzak bi doktor bozuntusu yüzünden kaybettim. Doktor konusunda aşırı pimpirikliyim. Doktorunuz da kusura bakmayın ama doktorluktan önce ukalalık yapmış. Serviks boyunu göremiyorum ne demek? Madem idrara sıkışık değildin diye göremedi git su iç dolaş gel demeliydi. Risk var denmiş, yatış verilmiş, tedavi uygulanmış. Ben biraz paranoyak davranıyor olabilirim doktor konusunda ama bu diyeceğimi bizzat yaşadım: riskin olduğu dönemde başka doktora gittin ve başka hastanede tedavi gördüğün için başından savmış olabilir mi doktorunuz? Malum maalesefki bazı doktorlar önce insan sağlığı demek yerine önce para diyor özellikle de özeldeki bazı doktorlar..

adalati bende almak istydm ama ne dozunu gordum nede tam ismini 20 lik mi 30 luk mu bilmyrm ble..

blmyrm cnm inan ki amac anlam neydi cozemedm hic umrunda ble deglm bsy olsa nasp deyip ckck belki

haklsn canm pazartsi gnu ben baska bir hekime daha dansym napym

Bizim de plesenta asağıda sezeryanız bizde

insallah cnm.ole yapym artl
Benim doktorum da aşırı derecede panikten ve vesveseden uzak bi insan. Serviks 28 mmyken bizi tatile gönderdi mesela internette okuyorum 28 mmde hastaneye yatıran doktorlar var. Her hasta kendi şartları içinde değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Ben doktorumun panik yapmamasindan çok memnunum. Ama Allah korusun birsey olsa, olan bizim bebegimize olacak. Doktor en fazla bir gün üzülür geçer. Burada daha önce bebeğini kaybetmis anneler var, sorsak hepsinin acısı dün gibidir. Gidecek bebek gider zaten diye düşünen cok doktor var. Gerçekten insan karnındaki başka bir can için karar verirken çok başka düşünüyormuş bunu anladım hamilelikte. O yuzden hep dua ediyorum. Allah doktorun, ebenin, hemşirenin hepsinin merhametlisini, yüreğinde annelik sevgisi olanını çıkarsın karşımıza

amiiiiin canm amiiiin

Hayırlı geceler kıslar bugün kontrolüm vardı bebeğimin durumu iyiymiş çok çükür 1600 kiloyu geçmiş baş aşşa dönmüş nst ye girdim sancı da çıkmadı ama benim karnım hala sertleşiyo ve gevşiyo nedeni bilmiyoruz rahim ağzını ölçelim dedi baktı ne kadar olduğunu söylemedi yüzü düştü bebek baskı yapmaya başlamış dedi sadece hiç kalkma sürekli dinlen dedi ama kafama takılan bişey var normal doğum yapabilirsin dedi. dikişi kaçıncı hafta alacaksın dedim doğum başladığında alacam dedi ama bu açılmanın bi zamanı yokmu nasıl olacak yani mesela suyum geldi gittim dikişi alacak ama açılma kim bilir ne kadar süreyle olacak bu işte bi yanlışlık yokmu sizcede
Bu arada rahim ağzı yetmezliğim var rahim ağzı dikişli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…