- 2 Temmuz 2012
- 669
- 726
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #24.401
Canim ayni seyi ben de dun geceden beri yasiyorum bugun kontrolum var ins sorar yazarim sana saKızlar selam banim 2-3 seferdir alt tarafa doğru baskı oluyor bebek dönmeye çalışıyor gibi hareket ediyor o arada da affedersiniz ama vajinada baskı hissediyorum sanki kolu bacağı çıkacak gibi hissediyorum. Sonra normal yerinde hareketlerine devam ediyor. Anlık bir durum Allah'tan uzun sürmüyor. Kontrolümüz haftaya perşembe nasıl dayanacağım bilmiyorum onun dışında kasılma agrı falan olmuyor. Bu haftalarda oluyor mu benzer durumu yaşayanlar var mı aranızda. Bir de ben sürekli yatıyorim yanı kendimi yoracak bir şey de yapmıyorum ki?
Onu portbebesiyle takım olarak netten almıştım canım. Bebek bakım çantam o ama valiz gibi vallahicanım kırmızı cantayı nereden aldın?
hic korkma canim benim kizim normal dogumla oldu inan insan o aciyi bile ozluyosun simdi ikinciye hamileyim ve kesinlikle yine normal dogum istiyorum dogum zamani geldigi zaman okadar guclu oluyosunki o an tek dusundugun sey bebegin biran once saglikli dogmasi
ben hamile olmadan önce çok izlerdim ama hiç kötüsüne denk gelmedim sen nerden izledin ki videoları hatta bir tanesinde 5-6 tane kadın yan yana doğuruyorlardı o kadar kolaydı kiannem hep derdi ki acısı ağrısı unutulmasa 3 tane doğurur muydum diye ablamın da çok kolay oldu doğumun 3 gün öncesi muayenede açılması olmayan kadın 3 gün sonrasında 1 saatte doğum yaptı çıktı. gece uykuda çekmiş sancılarını sonra ishal oldum sanmış tuvalete git gel yine anlamamış sancıları anca sabah farkına varmış ben doğuruyorum galiba diye sonra nişanı gelmiş hastanede de suyu patlamış doktor gelene kadar açılması tamamlanmış ve doğum gerçekleşmiş inanılmaz sancı oluyor dedi ama o kadar korkulcak bir şey olmadığını da ekledi bizlerde inşallah bir avazda kurtulanlardan oluruz
ben hamile olmadan önce çok izlerdim ama hiç kötüsüne denk gelmedim sen nerden izledin ki videoları hatta bir tanesinde 5-6 tane kadın yan yana doğuruyorlardı o kadar kolaydı kiannem hep derdi ki acısı ağrısı unutulmasa 3 tane doğurur muydum diye ablamın da çok kolay oldu doğumun 3 gün öncesi muayenede açılması olmayan kadın 3 gün sonrasında 1 saatte doğum yaptı çıktı. gece uykuda çekmiş sancılarını sonra ishal oldum sanmış tuvalete git gel yine anlamamış sancıları anca sabah farkına varmış ben doğuruyorum galiba diye sonra nişanı gelmiş hastanede de suyu patlamış doktor gelene kadar açılması tamamlanmış ve doğum gerçekleşmiş inanılmaz sancı oluyor dedi ama o kadar korkulcak bir şey olmadığını da ekledi bizlerde inşallah bir avazda kurtulanlardan oluruz
Ben hasta bezi kullanmıştım iki doğumunda da ,sezeryan oldu.kilot bence sezeryan olanlar için uygun olmaz.bacagini kimildatamiyorsun ki onu kilot şeklinde giyebilesin.normal doğum yapmadığım için o kısma yorum yapamicam ama sezeryan olacaklara kesinlikle tavsiye etmem.bikac gün bacağını karnına kadar cekmen zor olabiliyor.N11 den depend inkini aldım bende kızlar. Orda sanırım ucuz bir sürü satıcı var en uygununu bulup almıştım ben 9 lu 2 paket aldım. Büyük beden aldım. Rahatça sıkmadan kullanayım diye gerçi popomda maşallah zaten büyük beden oldu yanibaya iş görüyormuş onlar kullan at hiç uğraşmıyormuşsun birde yandan yırtılıyormuş bebek bezi gibi sezaryenliyken vs. Daha rahat oluyormuş.
Canım eğer sezeryan olacaksan doğumdan bir gün önce koy.ben öyle yapmıştım.ayrica emzik bana göre hemen doğar doğmaz vermeyin derim.bebeklerin aklı karışabilir,anne göğsünü tutmaya alisirken bir de emzik tutmaya alışmak zorunda kalacak,her bebek için aynı olmuyor bazıları hemen alıyor hem anne göğsünü hem emziği,ama bazı bebekler bocalayabiliyor.benim küçük oğlum hastabedeyken emziği aldı memeyi reddetti iki kez denedim.sonra hemen emziği vermedim sadece kendi göğsümü verdim 15-20 gün.sonrasinda emzik vermiştim.Çanta hazırlayanlara bir sorum olucak benim ya da tecrübeli annelere. Şimdi çantayı hazırladık her giysi ve sterilize edilmesi gerekmeyen her şeyi koydum. Ama süt pompasıydı, emzikti, yok her ihtimale çarşı biberondu vs. Onları son haftada mı sterilize edip koydunuz acaba. Bir tek onları koymadım ben. Şimdi temizleyip koysam saçma mı olur? Sonuçta daha 8-9 hafta var benim.
bence karbanatlı suda bir güzel kaynat sonra saf suda kaynat sonra iyice kurusun(kirli yüzeye temas etmeden) ( kuruması için biberon askıları çok ideal varsa kullanabilirsin ve yoksa da alabilirsin ama belki emzirirsen biberona çok gerek kalmaz) sonra örneğin temiz bir poşete (buzdolabı poşeti gibi ) koy ağzını düğümle bence tamam olurÇanta hazırlayanlara bir sorum olucak benim ya da tecrübeli annelere. Şimdi çantayı hazırladık her giysi ve sterilize edilmesi gerekmeyen her şeyi koydum. Ama süt pompasıydı, emzikti, yok her ihtimale çarşı biberondu vs. Onları son haftada mı sterilize edip koydunuz acaba. Bir tek onları koymadım ben. Şimdi temizleyip koysam saçma mı olur? Sonuçta daha 8-9 hafta var benim.
Çanta hazırlayanlara bir sorum olucak benim ya da tecrübeli annelere. Şimdi çantayı hazırladık her giysi ve sterilize edilmesi gerekmeyen her şeyi koydum. Ama süt pompasıydı, emzikti, yok her ihtimale çarşı biberondu vs. Onları son haftada mı sterilize edip koydunuz acaba. Bir tek onları koymadım ben. Şimdi temizleyip koysam saçma mı olur? Sonuçta daha 8-9 hafta var benim.
ablama ben almıştım dependi. eniştem gidip bebek bezi gibi olanlardan almış onu imkanı yok kullanamadı ama dependi çok rahat giydi ilk odaya geldiğinde ben giydirdim sorun yaşamadık ayaklarını karnına çekmesine vs gerek kalmadı ayaklarından soktum yukarı çektim. bende depend alacağımN11 den depend inkini aldım bende kızlar. Orda sanırım ucuz bir sürü satıcı var en uygununu bulup almıştım ben 9 lu 2 paket aldım. Büyük beden aldım. Rahatça sıkmadan kullanayım diye gerçi popomda maşallah zaten büyük beden oldu yanibaya iş görüyormuş onlar kullan at hiç uğraşmıyormuşsun birde yandan yırtılıyormuş bebek bezi gibi sezaryenliyken vs. Daha rahat oluyormuş.
Canım hemen sütüm gelmedi diye bebeğe mama dayama derim. Ben normal doğum yapmama rağmen 3. gün sütüm tam anlamıyla geldi. O zamana kadar mama vermedim. Damla damla da olsa süt geliyordu memeyi sıkarak çıkartıp kaşıkla ağzına veriyordum. Doktor 1 yemek kaşığı içse bile yeter demişti. Tabi tercih senin yine. SMA mamasının anne sütüne yakın bir tada sahip olduğu söyleniyor.kızlar ben istemesem de her ihtimale karşı biberon koyacağım sütüm falan gelmezse diyemama ne almamı tavsiye edersiniz ya da almayalım doktor ne derse onu mu alalım
uzulme canim benim kizimdada sutum olmadi mecbur mama verdim.dogru sık sık emzirirsen sutun cogalir belki haslanmis brokoli havuc,bulgur pilavi tarhana corbasi sut yapiyor canim.geceleri nasil cok agliyormu prenses ne guzel sen kurtuldun benimkide dogsaydi :) kendine iyi bak canim bebiside öp yerime
Canım hemen sütüm gelmedi diye bebeğe mama dayama derim. Ben normal doğum yapmama rağmen 3. gün sütüm tam anlamıyla geldi. O zamana kadar mama vermedim. Damla damla da olsa süt geliyordu memeyi sıkarak çıkartıp kaşıkla ağzına veriyordum. Doktor 1 yemek kaşığı içse bile yeter demişti. Tabi tercih senin yine. SMA mamasının anne sütüne yakın bir tada sahip olduğu söyleniyor.
hayırlısı olsun canım bence çok güzel modern bir isim adıyla yaşasın inşallah. Muhammet nüfusta yazmıcak derken kulağına okuncak ama sadece aile içinde mi kalacak Muhammet ismini kullanmıcak mı?Oğluşumun ismine karar verildi sonunta. Benim istediğim isimlerden biri olmadı ama neyse çok istemediğim bişey de değil. DEMİRHAN olacak. Hatta Muhammet Demirhan olacak ama nüfus cüzdanında sadece Demirhan'ı yazdıracağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?