2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canim ayni seyi ben de dun geceden beri yasiyorum bugun kontrolum var ins sorar yazarim sana sa

Çok teşekkür ederim cevabın için canım benim, inşallah hayırlısı olur hakkımızda hepimizin

Youtube tan hypnobirthing i araştırırken normal doğum videolarına denk geldim. Hay benim şansıma mı nedir her biri çok korkutucuydu. Bende daha önceleri daha sakinlerinede denk gelmiştim ama bunlar korkuttu. Birde haftalık gelişimi okuduğum bir yerde vu haftalarda annede hormonlar sebebiyle doğum korkusunun başlayabileceğini okudum sanırım oda denk geldi. İnşallah Allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayıda nasip etsin

Youtube tan hypnobirthing i araştırırken normal doğum videolarına denk geldim. Hay benim şansıma mı nedir her biri çok korkutucuydu. Bende daha önceleri daha sakinlerinede denk gelmiştim ama bunlar korkuttu. Birde haftalık gelişimi okuduğum bir yerde vu haftalarda annede hormonlar sebebiyle doğum korkusunun başlayabileceğini okudum sanırım oda denk geldi. İnşallah Allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayıda nasip etsin

N11 den depend inkini aldım bende kızlar. Orda sanırım ucuz bir sürü satıcı var en uygununu bulup almıştım ben 9 lu 2 paket aldım. Büyük beden aldım. Rahatça sıkmadan kullanayım diye gerçi popomda maşallah zaten büyük beden oldu yani baya iş görüyormuş onlar kullan at hiç uğraşmıyormuşsun birde yandan yırtılıyormuş bebek bezi gibi sezaryenliyken vs. Daha rahat oluyormuş.

Çanta hazırlayanlara bir sorum olucak benim ya da tecrübeli annelere. Şimdi çantayı hazırladık her giysi ve sterilize edilmesi gerekmeyen her şeyi koydum. Ama süt pompasıydı, emzikti, yok her ihtimale çarşı biberondu vs. Onları son haftada mı sterilize edip koydunuz acaba. Bir tek onları koymadım ben. Şimdi temizleyip koysam saçma mı olur? Sonuçta daha 8-9 hafta var benim.

Ben hasta bezi kullanmıştım iki doğumunda da ,sezeryan oldu.kilot bence sezeryan olanlar için uygun olmaz.bacagini kimildatamiyorsun ki onu kilot şeklinde giyebilesin.normal doğum yapmadığım için o kısma yorum yapamicam ama sezeryan olacaklara kesinlikle tavsiye etmem.bikac gün bacağını karnına kadar cekmen zor olabiliyor.

Canım eğer sezeryan olacaksan doğumdan bir gün önce koy.ben öyle yapmıştım.ayrica emzik bana göre hemen doğar doğmaz vermeyin derim.bebeklerin aklı karışabilir,anne göğsünü tutmaya alisirken bir de emzik tutmaya alışmak zorunda kalacak,her bebek için aynı olmuyor bazıları hemen alıyor hem anne göğsünü hem emziği,ama bazı bebekler bocalayabiliyor.benim küçük oğlum hastabedeyken emziği aldı memeyi reddetti iki kez denedim.sonra hemen emziği vermedim sadece kendi göğsümü verdim 15-20 gün.sonrasinda emzik vermiştim.
Ayrıca sarılık riskine karşı bol emzirmek gerekiyor.yeni doğdukları için çok çabuk yoruluyorlar zaten meme emerken.emzik te verince anne göğsünü emmeye mecalleri kalmiyor pek.yine de karar sizlerin arkadaşlar.deneyimlerjm bana bunları ogrettti

bence karbanatlı suda bir güzel kaynat sonra saf suda kaynat sonra iyice kurusun(kirli yüzeye temas etmeden) ( kuruması için biberon askıları çok ideal varsa kullanabilirsin ve yoksa da alabilirsin ama belki emzirirsen biberona çok gerek kalmaz) sonra örneğin temiz bir poşete (buzdolabı poşeti gibi ) koy ağzını düğümle bence tamam olur

Eğer erken doğum riskin yoksa 2 3 hafta kalada koyabilirsiniz ama benim sıkıntılı olduğu için şimdiden hazırladım pompayıda emziginide

ablama ben almıştım dependi. eniştem gidip bebek bezi gibi olanlardan almış onu imkanı yok kullanamadı ama dependi çok rahat giydi ilk odaya geldiğinde ben giydirdim sorun yaşamadık ayaklarını karnına çekmesine vs gerek kalmadı ayaklarından soktum yukarı çektim. bende depend alacağım

kızlar ben istemesem de her ihtimale karşı biberon koyacağım sütüm falan gelmezse diye mama ne almamı tavsiye edersiniz ya da almayalım doktor ne derse onu mu alalım

Merhaba kızlar, bu aralar o kadar yoğunum ki doğru düzgün giremiyor yazılanları çok fazla okuma fırsatı bulamıyorum. Durumu riskli olan arkadaşları takip ediyorum çok geçmiş olsun inşallah atlatacaksınız.Büyük gün giderek yaklaşıyor çok şükür az zamanımız kaldı.

Bugün kontrol günümüzdü bizim. Plesanta aşağıdaydı çok şükür yukarı çıkmış o kadar çok sevindim ki. Normal doğum yapmayı çok istiyorum ama bu seferde bebiş halen dönmemiş Şuan 33+5 iz. 35'inci haftada tekrar çağırdı doktor. Eğer o zamana kadar halen doğum pozisyonunu almazsa bir daha da çok zor dedi.

kızlar ben istemesem de her ihtimale karşı biberon koyacağım sütüm falan gelmezse diye mama ne almamı tavsiye edersiniz ya da almayalım doktor ne derse onu mu alalım
Canım hemen sütüm gelmedi diye bebeğe mama dayama derim. Ben normal doğum yapmama rağmen 3. gün sütüm tam anlamıyla geldi. O zamana kadar mama vermedim. Damla damla da olsa süt geliyordu memeyi sıkarak çıkartıp kaşıkla ağzına veriyordum. Doktor 1 yemek kaşığı içse bile yeter demişti. Tabi tercih senin yine. SMA mamasının anne sütüne yakın bir tada sahip olduğu söyleniyor.

Yok canım gece 2 kez kalkıyor mama verince hemen uyuyor. Akıllı bıdık şimdilik tabi :) Sende hayırlısıyla vaktinde kucağına alırsın inşallah tabiki öperim sende kendine iyi bak

anladım canım olmadı öyle yapayım bende mama vermeyi hiç istemem ama benim göğüsler resmen söndü korkuyorum o bir iki damlada gelmez diye Ama Rabbim büyük geçen bir yazı okudum aslında çok hoşuma gitti "Vücudun bir bebek dünyaya getirebiliyorsa onu besleyecek sütü de üretebilir" diye inşallah bebişimi besleyebilirim

hayırlısı olsun canım bence çok güzel modern bir isim adıyla yaşasın inşallah. Muhammet nüfusta yazmıcak derken kulağına okuncak ama sadece aile içinde mi kalacak Muhammet ismini kullanmıcak mı?

Kızlar ben biberon ve mama götürcem hastaneye
İlk başta süt olmuyor sarılık olma riskinden dolayı ilk doğumumda da mama vermelerini istemiştim
Zaten günde bir kez verdim geri kalan zamanlarda sürekli emzirdiğim için bir süre sonra sütüm artınca oğlum biberonu diliyle itmeye başlamıştı bi kaç haftalıkken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…