Ben kendim adıma konuşursam şu an şehirdışındayım, kısa yürüyüşler yapıyorum, gündüz işlerime bakıyorum akşam oğlumla oynuyorum vs vs. İlaçlarımı aksatmıyorum ama kesinlikle. Bence ilaçlarını kullanmalısın. Kar zarar oranına bakılıp da veriliyor sonuçta bu ilaçlar. Benim de serviks 3e yaklaşmıştı riskim olduğu dönemde, hunileşme durumu da vardı. Hastaneye yatmadım bu sefer doktorum sadece hareketlerimi kısıtlamıştı; uzun yürüyüş yapma, çok uzun süre ayakta kalma, oğlunu kucağına alma gibi gibi. Şu an 4ün üzerinde serviks uzunluğu. Kasılmalarım da geçmiş olmasına rağmen ilaçlarımı aksatmıyorum. Bence doktorunu dinlemelisin ilaç konusunda, allah korusun bir sıkıntı olsa kendini suçlarsın.. Kasılma olması yanılmıyorsam serviks boyunda kısalmaya sebep olabiliyor diye söylemişti doktorum. Kasılman varsa adalat ve magnezyumuna dikkat etmelisin bence.. B12 eksikliğin için bazen ilaç şart oluyor, gerekli görmüş ki vermiş.. Coraspirin kullanıyorum ben de, doğuma yakın bırakacağım. Neden almıyorsun ilaçlarını? Uyku öncesi falan alsan? Ya da doktoruna söyle muadili bir ilaç verir belki?
Ben abartmadan iş yaptım riskim olduğunda ama bu kişiye göre değişir. Senin riskin ne dereceydi, şu an ne durumdasın doktorun bilebilir tabii. Bence oturduğun yerden de birşeyler yapabilirsin. Ben oğlumda yemeğimi bile oturarak pişiriyordum. İkeadan yüksek bar taburelerinden almıştım, ocağın başında oturup yemeğimi de yapıyordum.