- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #24.601
canım özel hastanelerde muayene ücreti 10 güne kadar geçerli ama biz 15 günde bir gideceğimiz için ödücez sonraları haftada 1e düşerse güzel olcak ama tahlildir nstdir yine ücret veririz sanırım ondan kurtuluş yokMuayene 100tl, nst 50tl, sonra 2-3 günde 1 e düşücek ya her seferinde ödicez mi kiii
ay ne bileyim ya korktum birdenYok canım cm. Benim ramazan öncesi yani 20li haftaların başı gibi 5e yakın bir değerden bir anda (2.8 olmuştu sanırım) kısalınca, hunileşme yani bir ucunda açılma görülünce bir de üzerine düzenli kasılmalarım olunca risk görülmüştü. Enfeksiyon da vardı. Her seferinde diyoruz ya her durum kişiye ve şartlara göre riskli diye, o hesap :)
canim benmki de ayninsenin ki gbydi 23. haftamda 3cm dusmustu ozaman dr ilac vetmemisti baska dr du hatta erken dogumda egtm arastrmada yatp cktgmda yne gttm gecen hafta yne bsyn yok demisti ve ben tekrar sancilannca dr degstrdm bu dr istrahat verip dinlenmemi bol bol dinlenecksn dyrk bu ilaclari verdi ama sadece adalat iciyrm cunku magnzyumu devlt dr yazmsti bu dr sormayi unttm konsma arasnda magnezym gecti ama emin olamadm o sebeptn. aspirini nicin icecrgmi bilmyrm bebegmn kilosu da iyi korkyrm icmeye b12 gebelikte kullanmayn yazyor korkuyorum diger imom yada elevit olan da reflu oluyorum korkyrm anlcn ben biraz obsesifim hamilelik sebep oldu buNa kendmi ikna edemyorum.. ya bebegme bsy olursa dusunsene ilaclar ve tatlari bebegme de geciyo ona cok uzuluyorumYok canım cm. Benim ramazan öncesi yani 20li haftaların başı gibi 5e yakın bir değerden bir anda (2.8 olmuştu sanırım) kısalınca, hunileşme yani bir ucunda açılma görülünce bir de üzerine düzenli kasılmalarım olunca risk görülmüştü. Enfeksiyon da vardı. Her seferinde diyoruz ya her durum kişiye ve şartlara göre riskli diye, o hesap :)
yazmadan geçemedim yaşadıklarımı tekrar hatırladım,okudukça tekrar yaşadım sanki ..benim 2 oğlum var biri 11 diğeri 3 yaşında aradaki yaş farkındanda anlaşılacağı üzre bende preeklemsi denilen bu rahatsızlığı yaşadım hamileliklerimde...ilk gebeliğimin 4. ayında yüksek tansiyonla başladı zaten olağan dışı bir irilik vardı gebeliğimde bayağı şişmiştim...oysaki 4. aya kadar ne kadarda rahattım ne bulantı ne kusma hamile hamile koştururdum her yere çok iyiydim aniden 4 . ayda başladık küçük tansiyonum hep 10 du..mükemmel bir dr um vardı çok profesyoneldi hiç hap vermedi vitamin dahi..nasıl güzel kontrol altına aldı beni..en büyük şansım hiç ilaç kullanmadan doğum yapmamdı bebğim nur topu gibi doğdu tabi erken aldılar sezeryanla 5 gün gözetimde tansiyonumu kontrol altına almaya çalıştılar ve doğum başarıyla gerçekleşti...doğumdan 2 ay sonra gözümde ani körlük oldu bilemiyorum yüksek tansiyonun kalıcı hasarımıydı bu ama öyleydi sanırım ama kortizon tedavisiyle 1 haftada düzeldi gözüm ama oğluşum sadece 2 ay anne sütü alabildi...
dr um her hamilelikte bunu yaşayacağımı söyledi..
9 yıl sonra etrafın ve oğlumun yoğun baskısıyla 2 . gebeliğimi yaşadım çok iyiydi herşey takii 6. ayın sonuna doğru ,malesef ki yine tansiyon fırladı ...bukez dr um farklı biriydi keşke eski drum olsaydı diyorum...hemen tansiyon hapına başlattı beni günde 5 kez falan yapamadım bebeğime kıyamadım olabildiğince az aldım hapları doğal yöntemleri kullandım eski hamileliğimdeki gibi bol bol limonlu su içtim bol bol soğuk duşlar aldım hep ekşi yedim ama tabi yinede dr un dediğini yapmak zorundaydım içtim haplardanda...yine erken alındı bebğim sezeryanla okadar zayıf okadar bitkin görünüyorduki yavrum...onu görünce keşke dedim keşke o hapları hiç içmeseydim neyseki zorlu bir süreçten sonra ufaklık aslan gibi oldu inanın yetişmek mümkün değil hızına o derece yaramaz dünya tatlısı ......ŞİMDİ OĞULLARIMA BAKIYORUMDA HERŞEYE DEĞER DİYORUM .....LÜTFEN İNANCINIZI KAYBETMEYİN UNUTMAYIN "O" SİZİN KARNINIZDA SİZ GÜLÜNCE GÜLÜYOR AĞLARKEN AĞLIYOR....SİZİ MUTLU EDEN ORTAMLARDA BULUNUN LÜTFEN STRESTEN UZAK DURUN
canım bu konuyu çok konuştuk ama bir çoğumuzun aklına yatan en mantıklısı mesela ben yarın 17+1 olacağım
17*7=119+1=120 120/30=4ay oluyor bize mantıklı bu geldi diğer şekilde pek olmuyor sanki baya karışık oluyor
Ben kendim adıma konuşursam şu an şehirdışındayım, kısa yürüyüşler yapıyorum, gündüz işlerime bakıyorum akşam oğlumla oynuyorum vs vs. İlaçlarımı aksatmıyorum ama kesinlikle. Bence ilaçlarını kullanmalısın. Kar zarar oranına bakılıp da veriliyor sonuçta bu ilaçlar. Benim de serviks 3e yaklaşmıştı riskim olduğu dönemde, hunileşme durumu da vardı. Hastaneye yatmadım bu sefer doktorum sadece hareketlerimi kısıtlamıştı; uzun yürüyüş yapma, çok uzun süre ayakta kalma, oğlunu kucağına alma gibi gibi. Şu an 4ün üzerinde serviks uzunluğu. Kasılmalarım da geçmiş olmasına rağmen ilaçlarımı aksatmıyorum. Bence doktorunu dinlemelisin ilaç konusunda, allah korusun bir sıkıntı olsa kendini suçlarsın.. Kasılma olması yanılmıyorsam serviks boyunda kısalmaya sebep olabiliyor diye söylemişti doktorum. Kasılman varsa adalat ve magnezyumuna dikkat etmelisin bence.. B12 eksikliğin için bazen ilaç şart oluyor, gerekli görmüş ki vermiş.. Coraspirin kullanıyorum ben de, doğuma yakın bırakacağım. Neden almıyorsun ilaçlarını? Uyku öncesi falan alsan? Ya da doktoruna söyle muadili bir ilaç verir belki?
Ben abartmadan iş yaptım riskim olduğunda ama bu kişiye göre değişir. Senin riskin ne dereceydi, şu an ne durumdasın doktorun bilebilir tabii. Bence oturduğun yerden de birşeyler yapabilirsin. Ben oğlumda yemeğimi bile oturarak pişiriyordum. İkeadan yüksek bar taburelerinden almıştım, ocağın başında oturup yemeğimi de yapıyordum.
canım benim 27. haftada serviks 3cm di doktorum normal dedi senin dediğin 3 mm değil dimi?
Yok canım cm. Benim ramazan öncesi yani 20li haftaların başı gibi 5e yakın bir değerden bir anda (2.8 olmuştu sanırım) kısalınca, hunileşme yani bir ucunda açılma görülünce bir de üzerine düzenli kasılmalarım olunca risk görülmüştü. Enfeksiyon da vardı. Her seferinde diyoruz ya her durum kişiye ve şartlara göre riskli diye, o hesap :)
her bebeğin gelişimi çok farklıdır canım birde sizin genetik yapınızla da alakalı. kızın mı oğlun mu olacak ? sakın karşılaştırma kimseyle doktorun ne diyorsa odur en doğrusu.benim oğlum 2100 gr olmuş bizimde dündü kontrolümüzkızlar bi sorum olacak dün kontrolüm vardı gittim 32 haftalık suan bebeğim 1702 gram ağırlığı sizce normal mi acaba ? doktorm gayet iyi dedi ama genede acaba dedim zayıfmı ? sizlerin bebeği nasıl acaba ?
rabbim izin verirse oğlum olacak canım doktorum gayet sağlıklı ve hareketli dedi doğuma kadar tahmini 1500 gram daha alır dediher bebeğin gelişimi çok farklıdır canım birde sizin genetik yapınızla da alakalı. kızın mı oğlun mu olacak ? sakın karşılaştırma kimseyle doktorun ne diyorsa odur en doğrusu.benim oğlum 2100 gr olmuş bizimde dündü kontrolümüz
canım bunları içmediğin zaman olanları düşünüyor musun peki? çünkü hepimizin kullandığı ilaçlar arasında b12 ve magnezyum var. sana yazılan b12 hangi ilaç canım hamilelikte kullanmayın yazıyor merak ettim kaldı ki en çok ihtiyaç duyulan vitamindir b12. ha dokunuyordur o çok ayrı bir konu muadilini yazdırırsın böyle durumlarda ama korkuyorsun diye hem kendini hem bebeğini riske atma canım.canim benmki de ayninsenin ki gbydi 23. haftamda 3cm dusmustu ozaman dr ilac vetmemisti baska dr du hatta erken dogumda egtm arastrmada yatp cktgmda yne gttm gecen hafta yne bsyn yok demisti ve ben tekrar sancilannca dr degstrdm bu dr istrahat verip dinlenmemi bol bol dinlenecksn dyrk bu ilaclari verdi ama sadece adalat iciyrm cunku magnzyumu devlt dr yazmsti bu dr sormayi unttm konsma arasnda magnezym gecti ama emin olamadm o sebeptn. aspirini nicin icecrgmi bilmyrm bebegmn kilosu da iyi korkyrm icmeye b12 gebelikte kullanmayn yazyor korkuyorum diger imom yada elevit olan da reflu oluyorum korkyrm anlcn ben biraz obsesifim hamilelik sebep oldu buNa kendmi ikna edemyorum.. ya bebegme bsy olursa dusunsene ilaclar ve tatlari bebegme de geciyo ona cok uzuluyorum
maşallah canım 3 kiloyla tamamlayacaksnız inşallahrabbim izin verirse oğlum olacak canım doktorum gayet sağlıklı ve hareketli dedi doğuma kadar tahmini 1500 gram daha alır dedi
İdrar yolu enfeksiyonu mu canım sendeki? Hangi antibiyotiği kullanıyorsun?
ay ne bileyim ya korktum birdenbirde geçenlerde de serviks boyunun 6 olduğunu yazmıştı biri benim ilk defa 27. haftada vajinadan ölçüldü doktorum gayet iyi sorun yok diyince sevinmiştim şimdi sen 4e yükseldi diyince telaş yaptım ama dediğin gibi 3 bende normaldir ama sende hunileşme ve açılma olunca risk gurubuna girmiştir
canim benmki de ayninsenin ki gbydi 23. haftamda 3cm dusmustu ozaman dr ilac vetmemisti baska dr du hatta erken dogumda egtm arastrmada yatp cktgmda yne gttm gecen hafta yne bsyn yok demisti ve ben tekrar sancilannca dr degstrdm bu dr istrahat verip dinlenmemi bol bol dinlenecksn dyrk bu ilaclari verdi ama sadece adalat iciyrm cunku magnzyumu devlt dr yazmsti bu dr sormayi unttm konsma arasnda magnezym gecti ama emin olamadm o sebeptn. aspirini nicin icecrgmi bilmyrm bebegmn kilosu da iyi korkyrm icmeye b12 gebelikte kullanmayn yazyor korkuyorum diger imom yada elevit olan da reflu oluyorum korkyrm anlcn ben biraz obsesifim hamilelik sebep oldu buNa kendmi ikna edemyorum.. ya bebegme bsy olursa dusunsene ilaclar ve tatlari bebegme de geciyo ona cok uzuluyorum
Bence doktorunuz sağlıklı demişse kimsenin bebeğiyle karşılaştırmayın derim. Hem sağlıklı olsunlar, çok kilolu olmasınlar daha iyi değil mi? Fena mı doğum rahat olurkızlar bi sorum olacak dün kontrolüm vardı gittim 32 haftalık suan bebeğim 1702 gram ağırlığı sizce normal mi acaba ? doktorm gayet iyi dedi ama genede acaba dedim zayıfmı ? sizlerin bebeği nasıl acaba ?
ben varm canm simdi dis etimin kenarin dan citir citir die atti disim kirildi icerden curumus ama aci yok dis eti kanamam da var sanrm kalsiym eksiklgnden jaynakli hos benn butun vit eksik yoksa adalattan miSevgili anneler diş etlerinde hassasiyet başlayan var mı? İki gündür diş etlerim pıt pıt atıyor sanki.. Çürüğüm vs yok sadece diş etlerim sızlıyor ve zonkluyor gibi hissediyorum..
haklsin canm ozaman ben iciym en iyisi simdi b 12 yi benexol 12 canm ilacmn adi digeri coraspin 100 adalat 30 magnezyum eski zaten elevitte klasikcanım bunları içmediğin zaman olanları düşünüyor musun peki? çünkü hepimizin kullandığı ilaçlar arasında b12 ve magnezyum var. sana yazılan b12 hangi ilaç canım hamilelikte kullanmayın yazıyor merak ettim kaldı ki en çok ihtiyaç duyulan vitamindir b12. ha dokunuyordur o çok ayrı bir konu muadilini yazdırırsın böyle durumlarda ama korkuyorsun diye hem kendini hem bebeğini riske atma canım.
ay ne bileyim ya korktum birdenbirde geçenlerde de serviks boyunun 6 olduğunu yazmıştı biri benim ilk defa 27. haftada vajinadan ölçüldü doktorum gayet iyi sorun yok diyince sevinmiştim şimdi sen 4e yükseldi diyince telaş yaptım ama dediğin gibi 3 bende normaldir ama sende hunileşme ve açılma olunca risk gurubuna girmiştir
Sevgili anneler diş etlerinde hassasiyet başlayan var mı? İki gündür diş etlerim pıt pıt atıyor sanki.. Çürüğüm vs yok sadece diş etlerim sızlıyor ve zonkluyor gibi hissediyorum..
Benimde öyleydi, kalsiyum yazdı doktorum baya iyi geldi artık hiç ağrı acı olmuyor dişlerimde. Belki sizede fayda sağlar.
Ne iş yapıyorsun canım sen mesleğin neHatim okuyorsan okuyabilirsin. Vakit çabuk geçiyor. Ben evde olsam yapmak istediğim bu yani aslında, daha yarılayamadım biledoktorun yatış mı verdi yoksa çok yorulma mı dedi? Benim de riskim vardı ama şükür atlattık ciddi bir riskim yok. Adalat gibi ilaçlarım var düzenli kullandığım ama erken doğum riskini atlattık. Serviks uzunluğu iyi, kasılmalarım da durdu şükür. Halen çalışıyorum, işlerimi bitirmeye çabalıyorum.. Şu an annemi, babamı ve oğlumu havuzlu bir otele yerleştirdik ve sabahtan beri eşimle şantiyedeyiz.. Ağlamak istiyorum çoook sıcak, keşke evde olsam da canım sıkılsa
Muayeneye ek 10 lira ödedik bizbizimde kontroller 2 haftaya düştü konrtolden önce her gidişte nstye gireceğim ne kadar ödedin canım nstye
Kızlar bende özele gidiyorum girişte 81 lira veriyorum sonra da bidaa para bermiyorum kan idrar nst falan hiçbişey direk girişte aldıklarından mı kesiyorlar acabacanım özel hastanelerde muayene ücreti 10 güne kadar geçerli ama biz 15 günde bir gideceğimiz için ödücez sonraları haftada 1e düşerse güzel olcak ama tahlildir nstdir yine ücret veririz sanırım ondan kurtuluş yokdün kontrolümde kıyamam doktorum bundan sonraki kan ve idrar tahlillerini sağlık ocağında yaptır gel dedi bende kanları zaten oraya yaptırıyoprum ama idrarı burda yaptırırım sağlıkocağı çubuk test yapıyor güvenmiyorum diyince idrar yazdı. bende muayene 65 nst 25 idrara 10 tl ödedim benim yine iyiymiş
Muayeneye ek 10 lira ödedik bizbizimde kontroller 2 haftaya düştü konrtolden önce her gidişte nstye gireceğim ne kadar ödedin canım nstye
nst ne kadar pahalı biz 10 lira verdik muayemeye ekMuayene 100tl, nst 50tl, sonra 2-3 günde 1 e düşücek ya her seferinde ödicez mi kiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?