2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Iste kafan karismasin diye guveniyor musun doktoruna dedim canim bakalim 10 gun sonra ne olacak kilosu. Bence bu kilo alimlariyla ilgili kriter koymalari cok yanlis anneleri bebegim cok iri dogacak ya da zayif dogacak stresine sokmaktan baska bir ise yaramiyor.eger kordonda plasenta da herhangi bisi yoksa icin rahat olsun

Aşağı yukarı aynı gidiyoruz. Sağlıkla vaktiyle doğsunlar inşallah. Karnimizda az beslenirlerse, dogunca sutumuzle besleriz. Allah başka hastalık vermesin, bunlar ufak şeyler
amiiin canmmm amin insallah tabiki benm panik olup uzildigm nokta ya simdi dogarsa ufak ama 2 kiloyu bi gecse ciger gelistirici de yapldi kuveze koymadan cikarirlar hast derdm o canm

Maasalalh paşaya.ay daha dün gibi hamileligimizi öğrendiğimiz günler.zaman gerçekten geçiyor.ben de çarşamba gidicem doktora bakalım netlesecek mi tarih,muhtemel 8 Kasım .bu arada tam 38+0 da mı sezeryan yapacak erken olmazsa?

Kızlar bu arada kiloya gerçekten takilmayin.olcumler yanlış olabiliyor.ben kucuk oğlumda 35 haftalıkken bebegim 2300 Gr di.doktor en fazla 2800 doğar demişti.38+0 da sezeryan oldum bebek 3250 doğdu.ayrica ilk ay 1800 gr aldı maasallah tam bir tosuncuk olmuştu.saglkk sorunu olmadığı sürece sağ salim dogarlarsa inşallah bol bol emzirir kilo aldirriz

Sağol canım ayy evet ya ne çabuk geçiyor zaman değilmi
Allahım isteyen herkese nasip etsin bu duyguları inşallah
Bilmiyorum canım tam 38 haftamı oluyor doktorum fazla duracak gibi görünmüyor dedi iki hafta sonraki gelişime göre karar verilecek

kizlar moralim okadar bozuk ki sizinle paylasmak istedim eltm bundan 20 gun once dogum yapti kendisi il disinda yasiyor isleri orda eltim kaynm muhendis meslek sebebiyle ist kimse olmasgi icn kaynanm yanina gelmk durumun da kalmslardi doguma... 36 haftada geldiler nigdeye ve doktorlar haftalari gectigi icn doguma almaz die esimle dr dr gezdk digumu yaptrck hekm bulduk dogurana kadar hep yanndaydm guler yuzlu sanki arkdsm ms gbi davrndm hastansne gttm dogm sonrasnda her isine kostm neler neler yaptm anlatamam dogmdan sonra esimle bi kafa degismu olsn die seyahate cktk geldik ki hersy degsms kizda ji sogukluk oysaki lohusa belki gezmk ister die resim ble paylasmamstm... neyse bunlar gittilr dogmu yapnca.. birdaha da arayp sormadi kendsi... daha sonra benm gebelk sikintlrm oldu bebegi sormak icn ble araymdm kendi derdme dustm derken erken dgm riskm oldu hastanlrde yattm arayp gecms olsn demedi... smdi kaynnm yanina torun gormeye gtti aradi naslsn die hic tlf alp naslsn yok slm yok.. bende sormdm nasl die oturms bana onun islerini anlatyo soyle boyle die bananeyse sanki sordum. sonra tlf kapatrkn babama slm slyn abime fln ddm bende sahsi kisiye slm soleyn ble demdm cok icerliyorum icerledgm nokta salaklgm keske bende hic kendmi yormasaydm banane bende hamileydm nihayetnde.... sahsi umrudma ble degl zatn ama ben naptgmi anlaymdm cozemedm... ne kotulk ettm bilemdm

Oy masallah pasaya bak sen senin dogumunun olacagi zamanlarda ben anca izne cikmis olacagim bakalim bize ne diyecekler bizim pasalar kilolu gidiyor ve benim minnak oglum daha donmedi banada sezeryan der mi acaba

Oy masallah pasaya bak sen senin dogumunun olacagi zamanlarda ben anca izne cikmis olacagim bakalim bize ne diyecekler bizim pasalar kilolu gidiyor ve benim minnak oglum daha donmedi banada sezeryan der mi acaba
Maşallah canım benim normal olmayacak ama normal Doğum pozisyonu almış baş aşağı dönmüş beklesem dönmezdi :) sağlıkla doğsun da boşver normal sezeryan hiç biri önemli değil

Bizler bile yetiskiniz, hepimiz lokmasi lokmasina ayni şeyi yesek, aynı kiloyu almamız mümkün değil. Daha doğmamış bebekleri de gramı gramına bi kalıba sokmaya gerek yok. Plesentasi iyi, suyu iyi, besleyen damarlar sorunsuz, çok şükür. Gerisi de artık hiç mühim değil.

minik_oglum lohusa psikolojisi çok farklı oluyor diyorlar, bilemiyoruz ki içinde zor şeyler yaşıyordur belki. Kimsesi yok demissiniz, bebeğe ancak yetisiyordur. Biz de hamileyiz, hassasiz, aranıp sorulmayi bekliyoruz ama hiç beklemesek en güzeli.

minik_oglum bak F filmgibi dogru demis lohusa psikolojisi cok ayri bisi ablamda bizzat gorup yasadim ya ablam beni enistemden kiskandiguzel bir kalaylamisti beni sabah soyleyince hatirlamiyordu uykusuzluk vs de tabi isin icinde agzindan cikani kulagi duymaz diyorlar ya aynen oyleydi. O zamanlar hamile olmus olsaydim kesinlikle bir daha konusmazdim bak sende hassassin o da bosver uzaksiniz onun bir nasilsin sormasina mi ihtiyacin var hic takma kafana. Yaptigin iyilikleride denize at gitsin Allah bilsin bosver

bende bazen sol kasimin orda atan bsy oluyor kalp atisi gbi ama ara ara 1 dk falan suruyor ben basta kalp sanmstm ama sanrm imkansz hickirik oyle bsy mi acaba olabilir mi
Ya o bende de oluyor. Doktorum bir keresinde onda senin aort damarın var onun atışını hissediyorsun demişti ne kadar doğdu bilemedim ama çok da inandırıcı gelmemişti açıkçası

Omega ve magnezyuma, kan ilacı ve d vitamini de eklendi. Komple ilaç oldu evin her yeri bu arada 31.haftayi 7 kiloyla bitirdim, buna rağmen ağırlaşmış hissediyorum kendimi.
Arkadaşlar gebelikte annenin d vitamini eksikliği yaşamaması, bebeğin yenidogan sariligina yakalanmamasina sebep oluyormus. Baktirmayan varsa özellikle isteyin tahlilde. Saglik ocaginda sürekli degisiyor, mart ayinda d vitamini bakilmiyor demislerdi, simdi baktılar. Benim baya baya düşük malesef, inşallah toparlariz. Sarılık olmasin bebislerimiz veya kolay atlatsin

Son düzenleme:

Canım valla mesuliyet almak istemem. Bana da arkadaşlarım bu ilacı öneriyordu ama doktorum ben demeden bu ilacı verdi. Ben senin yerinde olsam doktorumun dediği ilacı kullanırdım sanırım, başka ilaç istiyorsam da doktoruma istediğim ilaç için ısrarcı olur neden alternatifi yazdığını da sorardım ama sonuçta doktorumun dediğini içerdim galiba

Aa sarilik icinde d vitamini mi ben sadece kemik yapisi duzgun olsun diye kullaniliyoruz saniyorum. Bu arada d vitamininin yaninda kalsiyumda almalisin. Gunde 2 kase yogurt ye ben simdi ara ogun yaptim yogurdun icine meyvem yoktu ceviz kirdim yedim birazda tarcin koydum

ama kendisi suan gayet gezip tozuyor kaynanamda yaninda aradgnda br slm soyle gecmis olsn bebek naslms demez mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…