2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
gunaydin kizlar daha oncede yazmistim cevap veren olmadi tahin pekmezi sabahlari 2 kasik falan yiyorum ama biraz agir geliyor sizler nasil yediniz ekmeklemi ac karninami
Bu tahin-pekmez olayını sanırım ben attım ortaya : ) ben kahvaltım bitince üstüne tatlı niyetine yiyorum. Tahin protein açısından zengin olduğundan faydalı ama abartmamakta fayda var kilo yapar sonra. İnce bir dilim ekmeğe sürüp yiyorum. Ben sevdiğimden yiyorum illa ki faydası var yemem lazım diye değil. yani sana ağır geliyorsa bence zorlama kendini.

Ben bugün aldım çalışamaz raporumu. Günlerimiz hemen hemen aynı. Benim hesaplamama göre 18 ocakta bitiyor doğum iznim. 2 gün de rapor alırım diye düşünüyorum. 15 tatilden sonra da 10 gün rapor alıp 15 şubatta ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum.

vajinal muayeneden cok farkı yoktur heralde ya , düşünüp ne kadar sıkarsan kendini o kadar zor olur bence muayene
Evet cok fazla bir farki yok. Yalniz biraz uzun suruyor hemen bitmiyor vajinal muayene gibi anlik birsey degil. Onemli olan kasmamak o zaman daha zor oluyor. Soyleyene baksaniz bir de :) kac sene once doktor bana o kadar kasiyorsun ki muayene yapamiyorum demisti o kadar kafaya takacak bir sey degil. Beni geren tek sey catala cikmak ve o pozisyonu almak. Cok asiri rahatsiz oluyorum o durumdan.

mrb kizlar bnm de kontrlm vardi bugun.. ultrasn olcumunde bebegim 41 cm ama dr 38 cm dedi yanls mi hesapladi acaba 10 gunde 200 gr alms bebegim haftasyla uyumlu hale gelms cok sukur ... erken dogum riskime de adalati kasilman oluyosa ic dedi ama kasilmam oluyo ama nts de sancm ckmdi bugun bol bol bebek harekti cikti ... ama nts den cikinca karnm cok sertlesti acaba yalanci kaslmamydi ne dersnz .... bana birkti adalati icip icmemekte kararsizm coraspirin 1 hafta kullan birk dedi ama kullanmak istemyorm of 15 gun sorna kontrlm var

erken dogm riskn kalmams yavas yavas normal hayatna donebilirsn dedi sizce ne yapmalym

kizlarr sizlerdede varisler varmi vajina bolgesinde kizimda boyle bisey olmamisti bende olmus ama okadar fazla degil agri kasinti falanda yapmiyor

Benim dr. 40 haftalık bile olsa sorun oldumu küveze girer dediç açıkçası ben 37 yi görrürsem ki gördüğüm an mahmut tuncer halayı çekecem 37 38 gibi sezeryan olmak istiyorum hamilelik sürecim boyunca bir gün gülmedi yüzüm. Stres kaygı kaybetme korkusu erken doğum riski geçirdiğim rahim ağzı ameliyatı ve kullandığım o lanet progestan fitil....
Gerçekten beklemek istemiyorum ben kendi adımca. Hayırlısı olsun yinede

kizlarr sizlerdede varisler varmi vajina bolgesinde kizimda boyle bisey olmamisti bende olmus ama okadar fazla degil agri kasinti falanda yapmiyor
ne oldugunu bilmiyodum ben doktora sordum gösterdim varis dedi çok şaşırdım hatta, sakın oynama dedi cok kanar dedi, kaldı öyle , sonra gecer mi dedim kaybolur dedi zamanla

Maasalalh canım,bebislerimiz hemen hemen aynı gelişimi.1950 Gr 42 cm.ama doktor bana bacak boyu bir hafta geride dedi kafama takıldı benim de.sana boyle biseyden bahsetti mi,kilosu da en alt sınırda dedi? Benim de b12 230 flndi doktor kan hapimi değiştirdi gyno Ferro sanol verdi içeriğinde b12 de var.

@Melegim0853 canim hayirli olsun oncelikle ve gecmis olsun. Insallah atlatacaksiniz. Solunum sıkıntısı erken dogumlarda hep yasaniyor zaten ama duzelecektir Allahin izniyle. Allah yardimciniz olsun. Bebisin toparlanir zamanla sen kendine iyi bakmaya calis bu surede cunku sana cok ihtiyaci olacak

Kizlar dun markette gelecegimle karsilastimtam kasadan cikmistim bir kadin kendi bebek arabasini gostererek 'cocuklarima 2 dk goz kulak olabilir misiniz, hemen ekmek alip gelecem' dedi. Bende tabi ki dedim ama cocuklarim demesine sasirdim cunku arabada 1 cocuk gozukuyordu. hafiften arabanin sapkasini kaldirip bir baktim ki arkada yeni doganAllahim nasil kucuk bir an sok gecirdim. Kadina ondeki cocugun yasini sordum 2 dedi. Digeri de daha 22 gunlukmus o da bana bakarak isin cok zor diye lafa basladi ve ayak ustu nasil dert yandi bana. resmen gozumu korkuttuo bisey degildi yeni doganin minicikligi sasirtti beni. Unutmusum resmen ve eve gelene kadar kizimda mi boyleydi nasil bakmisim ben diye turlu turlu dusuncelerle beynimi yaktim prematureleri hic dusunemiyorum zaten. Erken dogum yapanlara Allah kolaylik versin

Bende bazen diyorum sezeryan olup bu korku stres bitsemi sonuna yaklaştık çok şükür ama yinede çok kafama takılıyor

Buraya yazmak istemedim kimsenin morali bozulmasın diye ama 1 ay önce apartman komşum üçüncü bebeğini dunyaya getirdi. Planlı sezeryandi, 38.haftada aldilar, herşey yolundaydi tüm hamilelik boyunca. Dogum anında solunum sıkıntısı nedeniyle vefat etti bebek. Yani bunun bir garantisi yok. Benim bebegim de biraz zayif, ne olacak dedim doktora. 39.haftayi bitirip 2600 doğan sağlıklı bebekler de var, 3500 doğup sıkıntı yaşayan bebekler de var dedi. Her bebek bir birey, hiç birinin gelişimi diğerini bire bir tutmuyor.
Açıkçası ben normal doğum yapamayacak kadar cok cok cok korkuyorum, travmatik boyutta. Ama sezeryan da cok planlı olsun istemiyorum, bebek durdugu yere kadar dursun, zaten zayıf. Doktorum, planlı sezeryani bile 39.haftanin sonuna kadar bekledigini, daha oncesinde bir sorun yoksa almadigini söyledi. Keyfi sezeryan dediğiniz buysa, ona da aslinda doktor karar veriyor bir anlamda. En kötü ihtimalle nişan, su gelirse veya kanama başlarsa koşa koşa hastaneye gidip hemen sezeryana alinabilir, hafta ne olursa olsun.

Cnm ücretsiz izne ayrılacaksan Doğum iznin bitince araya rapor sokmadan ayrılman gerekir ben öyle biliyorum iyi araştır

Gözün aydin canım allah analı babalı büyütsün bol sütlü ve beraber günler geçir insallah

Gözün aydin canım allah analı babalı büyütsün bol sütlü ve beraber günler geçir insallah

Ben de o zaman önümüzdeki haftada çalışayım sonra ayrılayım rapor hakkımı şubatta kullanayım ben de zaten ücretsiz izne ayrılıcam şubat maaşımızı alalım hiç olmazsa teşekkür ederim canım fikir verdiğin için

@Melegim0853 tebrik ederim, gözün aydın , biran önce kucağına alırsın umarım :)

Kızlar kontrolden geldim 43 cm 2000 gram olmuş 3 haftada 600 gram almış dana :) ama kafa 2 hafta önde...
Doktor artık 2 haftada bir çağırdı.
Size bir şey sormak istiyorum basuru (hemeroid) olan var mı arkadaşlar ? Bende var kanama yada acı yok ama meme şeklinde var krem verdi doktor normal istediğimden sıkıntı olabilirmiş basur
Ayrıca bir garip oblomov canım benim geçen arkadaşım doğum yaptı normal 35. haftada hemen çıkardılar hastaneden o yüzden çok kafana takma bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…