2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Doktor doğum için tahmini bir hafta söylüyor mü?
Bak o kadar sene beklemissin, tam tedaviye başlayacağın zaman bebeğin kendiliğinden gelmiş, sonra rahim ağzı kisalmasi, serklaj ameliyatı, geçer mi bu günler derken 30larin yarısına yaklaştık. Hepsi geride kaldı. Bir bakmışsın doğmuş, kucağında bebeğin. Bir bakmışsın kirki cikmis, bir bakmissin yaşı gelmiş. Hayatta geçmeyen hiçbir şey yok. Zamana dur desen durmaz. Bu kadar kasma kendini. Karnindaki günlerin tadini çıkarmaya çalış biraz. 2 ay sonra istesen de hissedemeyeceksin bu tekmeleri. Sakinlesmeye çalış, bebeğinin doğacağı günlere odaklan, zaten çok az kaldı. Senin karnin en güvenli yer onun için, erken olmasına bir sebep yoksa bunu sen seçme.

Canım 32de ayrılmadığın için çalıştığın haftayı ekleyecekler mi ? . Ben de 37ye kadar çalışır raporu aldım ama daha erken ayrılmak istiyorum. Haftam eklenmeyecek diye 3hafta daha çalışacam mecburen

Kızlar çatı muaynesi olan var mı aranızda nasıl oluyor çok zor mu.Birde bebeğim 32+3 de 1910 gr dı 43 cm boyu vardı sizce yaklasık kilosu ne kadar doğar birkackisi 4 kiloyu bulur dedi korkuttu beni o zaman da normal doğurma sansım olmaz doktora sorsammi ki

Benim 32+0 da 1980 gr dı. Doktora sordum 3.100 civarında doğar dedi

Sağlıklı olsun da, kilosu çok önemli değil. Bir arkadaşım 4200 bebegi normal dogum yaptı. Gecen de gazetede gordum volkan demirelin eşi evde normal dogum yapmis bebek 4300. Ama 4 kilo üzerini eger başı büyükse, omuzlari genişse normal dogumda cok ısrarcı olmamayi oneriyor doktorlar. Allah korusun omuzu çıkabilen bebekler oluyormus. Bir de, 4 kiloyu geçse de vucudu orantili olup normal doguma elverisli bebekler de var.
36 haftadan sonra çatı muayenesi yapar doktorun, bebegin de kilosu biraz daha belirgin olur. O zaman sorarsin, doktorun ne derse onu yaparsin

Kilosu alt sınırda değil ki canım doktorum normal dedi hatta benim kullandığım uygulamalarda bu haftalarda 1700-1800 civarı yazıyor. Bacak boyuyla kafası 32.haftalarda karnı 33 lerde çıktı artı kaç hatırlamıyorum ama doktor iyi dedi. Zaten doktor önemli olan bebeğin hareketleri dedi tek tek her kolunu bacağını inceledi hareket ediyor mu diye. Organlarını gösterdi. Bir de solunum hareketini gösterdi bu da sağlıklı olduğunu gösterir dedi. Yani kilosu boyu falan bariz bi gerilik olmadığı sürece o kadar da önemli değilmiş. B12 benim de alt sınıra yakın ama doktor ilaç kullanmana gerek görmüyorum dedi ben üsteledim diye verdi benexolu ama almadım kullanmicam.

Cnm ücretsiz izne ayrılacaksan Doğum iznin bitince araya rapor sokmadan ayrılman gerekir ben öyle biliyorum iyi araştır
Yok canım ben de şöyle biliyorum doğum izni bitince hemen ayrılmazsak araya giren sürede ücretsiz izin süresinden düşülüyor. Yani doğum izninden 10 günden sonra ayrılırsak ücretsiz izin hakkımız 10 gün azalıyor. Ama yine de araştırmak lazım tabi. En olmadı bir maaş eksik alırım çok da önemli değil.

Benim bugün tam 32+0. Tam zamanında ayrıldım yani. Ama tabiki de eklenir çalıştığın süre illa 37.haftayı doldurman gerekmiyor diye biliyorum. Araştır bence istemiyorsan hiç çalışma boşuna. Açıkçası ben dayanamadım kendim ve bebeğimin sağlığı için en iyisi böyle diye düşündüm çok zorlandım çünkü.

Amin canim cok tesekkur ederim

Hayırlı olsun canım. Allah analı babalı büyütsün. Tez zamanda sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Aminn insAllah cok tesekkur ederim canim. InsAllah en yakin zamanda kavusuruz cok guzel bi duygu aylarca bekledigin yavrunun gul yuzunu gorme ALLAH sizlerede zamaninda gormeyi basib etsin insAllah

Cok tesekkir ederim canim. Aminnn insAllah ben toparladim cok şükür oglumu gordum daha iyi oldum. Bana ihtiyaci oldugunu biliyorum oyuzden daha da iyi olmaya calisiyorum olucam insAllah. Kucagima almak icin sabirsizlaniyorum sadece:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…