2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim 22.haftadan beri kasilmalarim var ama doktor düzenli olmadıkça korkma dedi. Karnimin bir tarafı ciddi anlamda yamuk bir sekilde şişiyor ve sertleşiyor. Yumurta gibi sivriliyor bir taraf. Yaklaşık 30 saniye sonra da gevsiyor. Bu arada biri karnima bastırıyor gibi hafif bir acı oluyor ama çok şiddetli değil. Benim kasilmalarim bu şekilde

Aynen canım senin raporu aldığın günden itibaren ayrılmak istediğin güne kadar hesaplayıp günü gününe aktarıyolar sen merak etme illa 37 ye kadar çalışmak zorunda değilsin ben bu hafta raporu aldım mesala ama bu pazartesi değil diğer pazartesi çalışamaz raporu alıcam 2 haftamı aktarıcaklar

Hic o ihtimal aklima gelmedi bilmiyorum kibaskasina veriyorlarmidir. Bi bebegi doyurucak kadar sutum olmadi simdiye kadar. Bu konuda hic bi fikrim yok acikcasi ama zannetmiyorum ya . Tabikide sütüm bol olsun baska bi bebekde faydalansin isterim ama benim sutum kendi ogluma bile yetmez suanda

E benim de sık sık oluyor o şekilde karnımın bi tarafı şişip sertleşiyor daha sonra diğer tarafa geçiyor ama ben onun bebek olduğunu düşünüyorum.

E benim de sık sık oluyor o şekilde karnımın bi tarafı şişip sertleşiyor daha sonra diğer tarafa geçiyor ama ben onun bebek olduğunu düşünüyorum.
Yok bebeğin bi yere toplanip sertlesmesi farklı. Bu kasılma daha farklı. Benim de ilk gebeligim, bilmiyorum ama doktora anlattığımda bu kasilma dedi.

Hmm tmm canım maşallah uzunmussunuz siz :) inşallah haftasıyla uyumlu olur bir dahakinde bebisin.. insan bir daha ki kontrolü sabırsızlıkla bekliyor kaç kilo boyu falan uzamismi diye :) sağlıcakla gelsinler inşallah az kaldı

Benimde bu akşam sık sık ağrım oluyor bıçak saplar gibi tam karnımın altına ağrı giriyor kasiklarima değilde tam ortaya.. otururken falan özellikle. yani uzaninca o kadar agrimiyor zaten kanala girmiş bebiş içimden bir ses hep üç haftaya kadar dogurcan sen diyor

Kasılma nasıl oluyor ben de ayırt edemiyorum. Bazen ağrı acı olmuyor ama karnımın içini bir şey sıkıyormuş gibi oluyor öyle bi şey mi kasılma?
Canım bebek bir tarafta toplanıyor toplandığı yer şişiyor. Bazen bununla beraber adet sancısı gibi hafif ağrı oluyor bezende ağrı olmuyor sadece toplanma oluyor. Düzensizse yalancı kasılma oluyormuş. Fakat belli Aralık'larla düzenli şekilde oluyorsa doğum sancısı oluyor. Benim yaklaşık 10 dk. Arayla oluyordu nts de doğum sancısı çıktı. Önlem aldılar hemen 4 gün hastanede yattım...

Bugün masko cicibebeyi aradım. Israrla ölçünün doğru olduğunu benim yanlış ölçtüğümü iddia ettiler. Gelin birlikte ölçelim diyorum onada yanaşmıyorlar. Ön korumalığıda yamuk takmışlar getirdikleri yatak ise rezalet. Benim sizi bekleyecek bir ayım daha yok bana haftaya çarşamba istediğim ölçü ürünümü getirin yada paramı iade edin dedim. Telefonda baya tartıştık alttan alıp oluruna gitmiyorlar hala doğru ölçü iyi yatak diye diretiyorlar. Neymiş 10 cm in lafını yapacaksam paramı iade edeceklermiş, edin dedim. 10cm hesabı yapmasam newjoy yada çilek gibi hazır satan mağazalardan alırdım zaten maskoya gidip uğraşmazdım. Başım ağrıdı tansiyonum yükseldi şu halimle uğraştığım şeye bak. Ne kadar ciddiyetsiz bir mağaza ve satıcıymış.

Kızlar bebeğim baya kıpır kıpır bazen alt kemiklerime baskı yapıyor kipirdarken erken falan doğar mi diye geliyor aklıma haftaya muayene var sorcam dr uma size de danışmak istedim

Ayni seyi yasiyorum bende son 3 haftadir. O kadar agrili bisey ki gercekten adim atilmiyor, yatiyosam kalkamiyom, yatakta donemiyom ve hep topalliyom. Fitik diye bende korkuyorum. Pazartesi dr ye soyleyecem bakalim bana ne diyecek.

J janav
MinikKelebegimm
Bu yaşadığınız ağrı siyatik ağrısı olabilir mi? Ben önceki hamileliğimde de yaşamıştım, bunda daha erken başladı ve şu an feci durumdayım. Gece yatakta dönmek, özellikle uzandıktan sonra ayağa kalkmak, biraz yorulunca yürümek, uzun yürümek, otururken kalkmak inanılmaz acı veriyor. Bacağımdan kalçama doğru hissediyorum acıyı. Sanki ayağımı bastıkça iğne batırıyorlarmış gibi oluyor. Bazen adım da atamıyorum acısından. Bebek büyüdüğünde omurilikteki sinirlere baskı artarmış, bazen siyatik ağrısına neden olurmuş bu da. Oğlumda doğumdan 1 hafta sonra geçmişti ağrı. Doğumda herhangi bir zorluk hatırlamıyorum, sadece son anlarda ayakta sancı çekerken hafif sızı hissediyordum ağrı yerinde. Bunda da doğumdan sonra geçecek inşallah diye bekliyorum.. Bir çözümü yok maalesef, çok çok şiddetlenirse (ki bu hamileliğimde resmen ağlattığı oldu 2 kere) ağrı kesici aldım dayanamayıp o kadar.. Doktorumun bilgisi var bu durumdan. Bazı çok şiddetli durumlarda normal doğum tavsiye etmiyorlarmış demişti çevremdekiler ama bana doktorum öyle birşey söylemedi.

Ben de aynısını düşünüyorum siyatik galiba. Hiç yürüyüş yapamıyorum evden bi kere çıktım o da doktora gitmek için. Oysa iki hafta daha çalışıp Doğum iznimi aktaracaktım. 31. Haftayı sağlık ocağından rapor alarak geçirdim. 32+0da direk çalışamaz raporu aldım

Benim iki bel fıtığı ameliyatım var. Hamileliğimde bu ağrıyı yaşamadım çok şükür ama ağrınızı en iyi anlayanlardan biriyim. Çok geçmiş olsun. Mümkünse uzanın bol bol ve eğilmelerden sakının. İnşallah hamilelikte olan bir şeydir ve doğum sonrası geçer

Kizlar gunaydin bugun erkenciyim izinlerin aktarilip aktarilmadigi konusulmus benim bildigim 32. Haftadan 37. Haftaya kadar calisabilir izni alirsaniz ama 34. Haftada isten cikarsaniz sadece calistiginiz kadar hafta dogum sonrasina aktariliyor yani sadece 2 hafta fazladan izin oluyor 8+2 yani. Zaten 37. Haftaya kadar rapor almanin mantigi 8+5 hafta izin kullanabilmek.is yeriniz idare edebiliyorsa calisabildiginiz kadar calisirsiniz isten cikarsiniz 37. Haftada raporunuzu calisamaza cevirttirirsiniz.ben baya arastirdim cunku internette hep bu bilgi cikiyor hatta dayanamazsan gibi degilde erken dogum olursa kalan gunler aktarilmaz calistigin kadar gun aktarilir yaziyor. Eger tatmin olmazsaniz Alo 170i aramanizi tavsiye ederim cok yardimci oluyorlar

Canım teşekkür ederim. Bişey soracam sana gerçi daha önce sor sormuştum ama belli değildi henüz. Doktorun sana belli bi tarih verdimi Doğum için. Benim kontrol salı günü o zaman soracam da. Bizim senle haftamız uyumlu onun için merak ediyorum.

canım henüz doğum ve tarih konusunda hiç konuşmadık doktorla sadece 32. haftada henüz doğum pozisyonunda değil ama döner daha var doğuma nasılsa dedi. şimdi haftaya çarşamba randevum var 34+2 haftalık olacağız ve soracağım doktora doğumla ilgili merak ettiklerimi bakalım ne diyecek

canım bende de aynı şey oluyor bebeğimin olduğu yer sepsert oluyor hafif ovalayınca geçiyor hatta bazen o kadar sertleşiyor ki karnım komple uyuşuyor sanırım bu kadar sertleşme kasılma oluyor. ayrıca dediğin gibi karnımın içi sanki sıkılıyormuş gibi de oluyor hatta oğlum keseni mi elle tutuyon napıyon falan diyorum bazen baya canımı yaktığıda oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…