- 26 Ekim 2016
- 872
- 504
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #25.621
canim bu arada kac haftaliksin?Servikal uzunluk dediği rahim ağzı uzunluğu. Rahimden vajene uzanan yol yani. Kısalma dediği ne kadar? Ölçüm ne çıkmış yazıyor mu? Benim 4cmdi ve baskı ile değişmiyordu, son kontrolde kısalma olmuş dedi. Ama daha önemlisi bebek baskı yaptığında hunileşme denen şey oluyor ve uzunluk daha da kısalarak 2.8e düşüyor. Sana da açılma dediği bu yani hunileşme denen şey olabilir mi? Serviksin iki ucu var; biri rahimde biri vajende. Hunileşme denen şey rahimdeki uçtaki açılma. Hamileliğimin başında da benzerini yaşamıştım, o zaman acildeki doktor açılman var demişti.. Açılma diyince direkt doğum başladı sanmış paniklemiştim ama rahimdeki uçta açılma varmış, hunileşme de deniyormuş buna. Dış yani vajendeki uç ise serviks uzunluğu iyice kısalarak sıfırlandığı zaman açılmaya başlıyor ve o zaman doğum süreci başlıyor işte. 10cm olduğundan da doğum gerçekleşiyor. Kısalma ve açılmanın farkını anlatabilmişimdir umarım..
Benim de kızım şu an doğum pozisyonunda. Adalat, progestan gibi takviyeleri artırdı doktorum. Ciğer geliştirici vuruldum, şimdi 2.iğneyi vurulmaya gidiyorum hatta. Haftada 1e düşürdü kontrollerimi de. Nstde düzenli sancı çıkmadığı sürece evde dinlenmemi söyledi, haftaya kontrolde daha kısalmış olursa hastaneye yatıracağını söyledi.. İnşallah gerek kalmaz..
Kızlar biz baby showerımızı yaptık
Benim 23. Haftamda bebeğin duruşu sebebiyle erken Doğum riski teşhisi konuldu ve heyet raporu çalışmamaya başladım... 28 hafta itibariyle bebeğin toplanması sandığım kasılmalar başladı , o günden beri Nst ye giriyorum her hafta , fakat sancı çıkmıyor. 31. Haftamda celestone vuruldum , adalata günde 2 kere olarak başladık.2 gün sonra ani sancılarım başladı ve hastanede kaldım 1 gün.. adalatı günde 3 e çıkarttı dr um fakat kasılmalarım azalmadı aksine arttı , şu an 34+1 deyim artık 10 dk da bir kasılıyorum , Nst de sadece 1 kez çıktı fakat rahim de kısalma var 2.87 sadece lavabo için kalkıyorum , onda bile karnım çok sertleşiyor vw nefes nefese kalıyorum Adalatı günde 4 tane içiyorum , yanı sıra magnezyumda alıyorum. Bir de bir doz daha celestone iğne yapıldı..İlaç etkili ise nasıl bu duruma geldim ,nasıl azalma olmadı bilmiyorum 35 i çıkartabilir miyim bilmiyorum , inşallah 36 da biter ve öyle gelir bebeğim Herkes endişeli tabi adalat zararlı mı diye , kesin etkileri vardır ama erken doğmasındansa bir umut bu ilaçtan medet ummak sanırım bizim psikolojimize daha iyi geliyor...Diliyorum hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız
Sevgiler
Bendede durum bu kasılma oluyor sürekli:/Kızlar ayağa kalkar kalkmaz taş gibi oluyor karnımın her yeri sertleşiyor. Oturmakla da geçmiyor üstelik anca yatarsam biraz yumuşuyor doktora mı gitsem bilemedim. Bütün gün böyleydim bugün.
Sen gittin mi hiç doktora bu şikayetlerden dolayı. Benim ağrım yok hiç ama cuma gününden beri çok sertleşiyor karnım anlamadım ben de korkuyorum bi de.Bendede durum bu kasılma oluyor sürekli:/
Kıyafet sorunu bende de var ama evde olduğum için aldırış etmiyorum, dışarı çıkarken de 3-5 çeşit bi şeyler var dönüp dönüp onları giyiyorum. Hiçbir ayakkabım olmuyor terlikle geziyorum.Kıyafet sorunu konuşulmuş bende sadece ben yaşıyorum sanıyordum
Giyecek hiç bişey bulamıyorum neye el atsam elimde kalıyor hiç bişey olmuyor artık bende boşyere bişey almak istemiyorum şurada kalmış 3 hafta
Dün spor ayakkabılarımı giyeyim dedim şok oldum resmen olmadıben hiç ödem olmadığını düşünüyordum ama değilmiş
bugün komtrolüm vardı nst de sancı cıktı doktor kasılmaların oluyo mu dediginde bunun sıkıntı olabilecegini fark ettim. Magnezyumu ikiye cıkardı işte. Bu kasılmalar erken dogumu tetikliyormuş dikkat etmek lazımSen gittin mi hiç doktora bu şikayetlerden dolayı. Benim ağrım yok hiç ama cuma gününden beri çok sertleşiyor karnım anlamadım ben de korkuyorum bi de.
Ben de yeter artık aldıkları başka bişey almam idare ederim diyordum..ama malesef..ise de gitmiyorum artık gitsem güzel şeyler almam gerekecekti. Bu sabah yagmurluydu.boylarımi giydim mahvetti ayağımi 5 dk.lik yolda..babetler de sıkıyor. Lcw ya gittim.eşofman altı aldım 2 tane. Bi tane geniş hırka..Kış hamileliği de bu açıdan zormuş. .ilkinde sandalet terlikle halletmistim.Kıyafet sorunu konuşulmuş bende sadece ben yaşıyorum sanıyordum
Giyecek hiç bişey bulamıyorum neye el atsam elimde kalıyor hiç bişey olmuyor artık bende boşyere bişey almak istemiyorum şurada kalmış 3 hafta
Dün spor ayakkabılarımı giyeyim dedim şok oldum resmen olmadıben hiç ödem olmadığını düşünüyordum ama değilmiş
Bence hiç kafana takipta strese girme ayni şey bendede oluyor daha geçen hafta uykumda bile hareketlerini hissettiğim bebiş bugünlerde çok nadir hareket ediyor hatta daha çok hıçkırıyor bende o hıçkırdi mi oh şükür diyorum hareketlerini hep takipteyim gece artık benle uyuyor sanki bir de biseyler yediğimde tepki veriyor hemen bı tane de olsa tekme atar :) bu bana yetiyor kontrol günleri de sıklaştı çok şükür az kaldı. Her bebiş bir olmuyor oğlumda doğumdan önceki güne kadar ağır ağır tekmeler yerdim şimdi ki bebişim kız hem çok geç hareketini hissettim hemde bu aralar azaldı baya hareketleri..merhaba arkadaslar bende 33. haftadayim bebek hareketleriyle alakali sorun olacakti. bebegim hareketli gunduz sık sık hareketlerini hissediyorum kimi zaman daha sert oluyor kimi zaman daha yumusak oluyor ama muhakak hareket var ama gece uyutmayacak kadar sert hareketi olmuyor bu bi problem mi yoksa bi iki hafta sonra mi oyle oluyor anlamadim gecede hareketleri var ama uyuyabiliyorum. herkes ten boyle uyuyamiyordum soyle hareketli boyle hareketliydi denilince kafam karisti
MinikKelebegimm canım bugün muydu senin kontrol günün ? Oğlusun dönmus mü merak ettim :)
Hmm tmm canımEvet canim bugundu ama carsambaya ertelettim. Normalde esimin izin gunuydu bugun ama yogun olduklari icin carsambaya izin yazmislar. Bende tek gidemem artik cocukla. O yuzden kismetse carsamba gunu neler olup bittigini gorecez:))))
Bende kararsız kaldım acıkcası gorumsem iyi olur teşekkür ederimzedelendi mi acaba? çok geçmiş olsun canım bence bir doktora görün
Ben de bugün tüm gün oyleydim.karnim her zamankinden daha ağır ve sert haldeydi ayağa kalkinca sırtım agridi hep ve karnımı tutarak yürüdüm evin içinde.az once ılık bir duş aldım magnezyum ictim.bakalim rahatlayacakmiyimSen gittin mi hiç doktora bu şikayetlerden dolayı. Benim ağrım yok hiç ama cuma gününden beri çok sertleşiyor karnım anlamadım ben de korkuyorum bi de.
ayni sorun bende de var canmKızlar ayağa kalkar kalkmaz taş gibi oluyor karnımın her yeri sertleşiyor. Oturmakla da geçmiyor üstelik anca yatarsam biraz yumuşuyor doktora mı gitsem bilemedim. Bütün gün böyleydim bugün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?