2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Erken Doğum yapanlar 8 haftayı aktarabiliyor yani 32. Haftadan önce sen 38 de Doğum yaparsan 2 haftalık izni kullanamıyorsun artı sadece 5 haftasını Doğum sonrasına aktarabiliyorsun
Yazıya göre öyle.Ben zaten 32. haftada izne ayrıldım.40 haftam 18 kasım da doluyor.Doğum sonrası izin de yarıyıl tatilinden 1 hafta önce bitiyor.Yani son hafta rapor almam gerekir sadece.Tabi sezeryan olduğum tarih değil de 40 haftanın dolduğu tarihten hesaplanınca.

Sen zaten izne ayrılmışsın aktarma diye bi olayın olmaz diye biliyorum 170 i ara bi konuş bence

Ben de öğretmenim.Bu aralarben de bu konuyu merak ediyorum.Şöyle bir yazı okumuştum.Sizinle de paylaşayim.Tam araştırmak lazim tabi.Eki Görüntüle 2051397
Aynen ben de böyle okudum yani ben şimdi iki hafta çalışmış olucam bi de 38-39 da doğum yaparsam zaten 2 hafta da ordan gelicek her halukarda iznimiz uzuyo ve dönemi kapatıyoruz

Bu uykusuzluk beni bitirdi hareketleri inanılmaz sert, uyutmuyor. Artık eskisi gibi sağa sola yüz defa donemiyorum. Karnım küçük olmasına rağmen herhalde vücudumun denge merkezi değişti. Zor dönüyorum. Yatinca da bütün yediklerim ağzıma geliyor hatta çoğu zaman çok af edersiniz, agzim kusmuk dolu uyanıyorum son aylar zormuş gerçekten. Yine de inşallah sonuna kadar dayanabiliriz. Yarın kontrol var, ne kadar takmiyorum desem de, yüreğim pirpir ediyor. Inşallah sağlıkla kilo almıştır.

Ben nerdeyse ilk günlerden beri uykusuzluk çekiyorum yani artık alıştım sanırım sabah karşı uyumalara senin yine karnın ufakmış ne güzel benim ki kocaman ya neden olduğunu anlamıyorum cidden. Evet kilo aldım ama en başından beri karnım hep büyük gitti ve çok zor, küçük olması çok büyük rahatlık büyüklüğe göre benimde midem yanıyor yüksek yastık yapıp yatıyorum o zaman da boynum ağrıyor, hep bir rahatsızlık var işte. Neyse ki son zamanlar artık, inşallah tosun gibi olmuştur senin yavrun. Benimde çarşamba kontrolüm bende aynı kaygılar içindeyim :/

Göğüs ucları acıyan var mı benim gibi? Bir kaç gündür lansinoh un kremini kullanmaya başladım biraz iyi geldi. Çok okumuştum bir ay öncesinden kullanmaya başlayın diye yazılar ama bu kadar hassaslaşacağını düşünmüyordum.

Annemin karni çok çok küçükmüş, ona cektigimi sanmıştım ama bebeğim küçük olduğu için kucukmus doktor öyle söyledi. Inşallah sağlıkla buyur, ben yatakta donememeye de razıyım. Ben de yuksek yastikla yatmaya çalışıyorum ama aşırı hareketli, dönmek zorunda kalıyorum, butun yediklerim agzima geliyor. Rennie kullaniyorum bazen, iyi geliyor ama yine de çok sık kullanmak istemiyorum. Yuzduk kuyruğuna geldik diye diye dayanırsa benim daha 2 ayım var

Benim bi dönem baya kotuydu, doktor da 35.haftadan önce başlama kreme dedi. Ama sonra geçti tamamen. Yine de 35ten sonra başlayacağım. Lanolin aldım ben de ama ayva görür görmez cekirdegini deneyeceğim çok iyi diyorlar

Çocuk küçük diye göbeğin küçük kavramı saçma geldi bana. Ne kadar olsa belli bir kilosu ve eşi var sonuçta. Dediğin gibi anneninde küçükmüş demekki sizin iç karnınız geniş. Benim bir kaç arkadaşımda da öyleydi söylemeden edemicem çom sinir bozucuydular :) 7. Aya kadar hamile oldukları belli bile değildi kii sonrada öyle çok bir karınları yoktu. Birinin 3 kilo birinin 3.260 birininde 3.400 çok sağlıklı bebekleri doğdu.. böyle şeyler için canını hiç sıkma kimi insanın iç karnı geniş oluyor ki bu bir şans..

Bende bir kaç gündür kullanmaya başladım gerçekten gerekliymiş.. ayva çekirdeğini duymadım bir araştırıcam onu da..

Ben zaten az kilo aldim. 31 haftada 7 kilo annem dogum yapana kadar söylemediği kişiler olmus ve asla kimse anlamamış, o derece. Benim öyle değil tabi ki çok belli hamile olduğum. Ama karnim çok küçük ve aşağıda. Doktor öyle söyledi, karnın haftana göre küçük dedi, bilemiyorum. Ben zaten hep karnım küçük olsun isterdim, insan zor hareket eder diye. Ama bebeğin küçük olma ihtimalini hic dusunmemistim, inşallah o da sağlıkla büyür. 31.haftada 1 buçuk kilo bile olmamıştı daha. Suyu eşi toplam 2 kilo mudur acaba, belki 2 buçuk. Karnim da o kadar işte

31. Hafta için 1500 gr ideal rakam zaten. Benimde 31. Haftada bu kadardı ama karnım gayet büyük :) her bebek iri olacak diye bişi yok. İdeal olsun sağlıklı olsun gerisi önemli değil

Ufff çatı kemiklerimde acı var. Yatakta sağa sola dönerken canım acıyor. Nasıl geçecek acaba ya da geçmiycek mi

Kızlar iyi geceler herkese. Gündüz kızların okulları.dersleri.,evin işi ,bebişin hazırlıkları v.s derken çok yoğun geçiyor. Bugün çantamızı hazırladık sonunda çok şükür.Birkaç gündür geceleri uyuyamıyorum.Bu saatler de uyku tutmuyor sizde de uyku problemi yaşayan varmı. Aslında herhangi bir şikayetim yok genel anlamda ama uyku düzenim değişti,tadı tuzu kalmadı hiç Bu arada bu sabah kontrolümüz var 15 günde bire döndü bizim kontroller..

Bebek küçük olduğu için mi küçük oluyormuş karin ben karnim hala belli değil acaba bebeğim mi kilo almıyor daha haftaya kontrolum de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…