- 8 Ağustos 2009
- 73
- 50
- 88
- 39
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #25.701
Canım bir şey daha sorayım izninle.Birinci doğumunda kaymakamlık yardımından haberim yoktu.Her kaymakamlık veriyor mu bu parayı?Anne ve baba öğretmen bu arada?Bir de bize devlet de hemen hemen aynı miktarda(500tl civarı) para veriyordu sanırım.İkisi farklı ödenekler mi?Doğum parasını hesaplamak isteyen arkadaşlarım için, aylık brüt ücretinizi 30'a bölerek günlük brüt ücretinizi hesaplayın, yatarak tedavilerde günlük brüt ücretin 1/2'si, geri kalan günlerde buna ayakta tedavi denir günlük brüt ücretin 2/3 'si hesaplanarak gün sayısı ile çarpılır, şöyle ki ;
112 gün izin hakkınız var toplamda 2 günü hastanede yattınız ,110 gün normal evde vs ayakta tedavi adı altında gecti, günlük brüt ücretiniz 60 TL diyelim
60 * 1/2 * 2 = 60 TL yatarak tedavi
60 * 2/3 * 110=4400 TL ayakta tedavi
112 gün karşılığında devletten alacağınız toplam doğum izni paranız 60 TL+4400 TL=4460 TL olacaktır.
***Bunlar dışında 4a sigortalı çalışan arkadaşlarımız 133 TL süt parası alacaklar .
***Yine bunun dışında Kaymaklık memur ,memur olmayan,çalışan çalışmayan ayırt etmeden doğum yapan annelere yardım ediyor ,1.doğum için 300 TL, 2. doğum için 400 TL , doğumdan sonra doğum belgenizle başvurmayı unutmayın.
2015 den sonra cıktı bu canım farklıdır onun detayınıda şuraya iliştireyim =)Canım bir şey daha sorayım izninle.Birinci doğumunda kaymakamlık yardımından haberim yoktu.Her kaymakamlık veriyor mu bu parayı?Anne ve baba öğretmen bu arada?Bir de bize devlet de hemen hemen aynı miktarda(500tl civarı) para veriyordu sanırım.İkisi farklı ödenekler mi?
Teşekkür ederim canım.2013 te doğum yapmıştım.O zaman yokmuş demekki. Buna da başvuralım o zaman2015 den sonra cıktı bu canım farklıdır onun detayınıda şuraya iliştireyim =)
“Doğum Yardımı” programı 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4’üncü maddesi doğrultusunda 15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlamıştır. Bu hükme göre Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300.-TL, ikinci çocuğu için 400.-TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600.-TL tutarında doğum yardımı yapılacaktır.
Doğum yardımı aşağıdaki esaslar çerçevesinde yürütülecektir:
- Doğum yardımı başvuruları 15/05/2015 tarihinde başlayacaktır.
- Doğum yardımı, 15/05/2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmez. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15/05/2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılır.
- Doğum yardımı annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye yapılacaktır.
- Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurtdışında yaşayanlar için Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise çalıştıkları kurumlara yapılacaktır.
- Başvurular şahsen, iadeli ve taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacaktır.
- Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve Mavi Kart sahipleri de bu uygulamadan aynı şartlarda faydalandırılacaktır.
- Detaylı bilgi için ücretsiz olarak Alo 144 Sosyal Yardım Hattından ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinden bilgi alınabilir.
Zaten erken dogum riskim var canim progestan prukluton igne magnzyum kullanıyorum keşke bu kasilmalar önleyebilecek bisey olsaNormal canım ya yavaş yavaş başlamış sende 30 lu haftalara geçince daha da sıklaşıyo
şimdi aydınlandım çok sağolDoğum iznine ayrıldığında işyerin maaş ödemeyecek ya, devlet ödeyecek paranı , buna doğum izni parası deniyor , alacağın toplam maaş diyebilirsin yani =)
maşallah bebişineŞimdi doktordan geldim bebeğim için iyi kendim için kötü haberler aldım kzımın kilosu 2300 boyu 45 cm olmuş onda bi sıkıntı yok ama bende çok aşırı mantar oluşmuş normal doğum yapamazsın bu kadar yoğun iltihapla dedi dikişin orası da iltihapdan acıyomuş (rahim ağzı yetmezliğim var servikste dikiş var) ben çok istiyodum normal doğumu yinede bi kaç doktorla daha konuşacam hepsi aynı şeyi derse mecbur sezeyan olacam ama inş doğuma kadar geçer de normal doğum yapabilirim.
Dikişimi atan doktorla konuştum o da aynı şeyi dedi normal doğarsa bebeğe bulaşırmış direkmaşallah bebişinedaha 6 haftan var o zamana kadar ilaçla geçmez mi ki bende de yoğun kaşıntı akıntı var mantar muhtemelen ben de normal istiyorum inşallah geçer o zamana
benmde erken dogum riskim ilk senin haftanda basladi ondan once sebebi bilinmeyen lekelenmelerjm vardi ... 28 de sancyla gttgmde nts de dogum sancisi cikti yats verdiler proluton depot bende yapildm bende yan etki yapti anksiyete gelistrdi olcegim sandm pskljm gercktn mahvolmustu ilac alerjisi dediler igneyi kestiler..sebebu bilinmeyen kanamalara onlrm amacyla progestrnu ve magnexyumu 23 haftadan beri fitil olrak kullanmama ragmen 28 de sancm oldu bebegm doguyodu az daha neyseki hast tedavjyle sancm kesildi ama adalat kullanmaya devam etm gecen haftaya kadar.... cok sukur 32 yi gordu bebegim kendmi cok yormdm dinlendm insallah seninki de bekler zamanini gecen hafta dogm riskn tamemen kalkti dendi bana adalati ister al ister alma dedi dun birz is yaptm kasilmam tekrar artti korkudan icmek zorunda kaldmZaten erken dogum riskim var canim progestan prukluton igne magnzyum kullanıyorum keşke bu kasilmalar önleyebilecek bisey olsa
Fatma Azra kulağa daha hoş geliyor bence.Kızım isimsiz kaldı resmen. 10 sonra doğum yapma ihtimalım çok fazla artık kesin bir isim istiyorum ama karar veremiyorum. Fatma ilk isim kesin olucak yanına zehra düşünmüştüm içime sinmedi şimdi Azra veya erva istiyorum ama tam bir kararsızlık içindeyim sizce hangisi daha çok yakışır fatmanın yanına
Çok teşekkür ederimİstirahate ayrıldığın tarihten önceki 3 ayın ortalamasını alacaksın canım :) ona göre hesaplayacaksın ,
Brüt ücretin izne ayrılmadan önceki 3 ay şöyle olsun diyelim;
1.ay 2500 TL
2.ay 3000 TL
3.ay 2750 TL olsun
2500+3000+2750=8250 TL
8250 TL /3 ay = 2750 TL aylık brüt ücretin olur,
2750 TL/30 =91,66 TL günlük brüt ücretin olur.
cnm bnm de mantar sorunm cozlmyo du kronikti tekrrlydu ben sirke ile cozdum bu sorunu dikisne zarar verr mi bilmnDikişimi atan doktorla konuştum o da aynı şeyi dedi normal doğarsa bebeğe bulaşırmış direk
mantar tadavisi uzun süren ve ilaç gerektiren bişey daha önce de olmuştu hamile değildim ve neredeyse 5 tane falan fitil kullanıyodum her gece 3 ay sonunda geçmişti şimdi hamile olduğum için sadece 1 tane verebiliyor ama yeterli zaman yok erken doğum riskim var zaten iyileştirmek için zaman yok
Serklaj sonrası iltihap olduğunu nasıl anladın yanı vajinal muayene ile mi anlaşıldı. akıntı falan var miydi? Banim de serklaj yapıldı öyle ciddi bir akıntım yok bir kere vajinal muayene yapıldı akıntı iltihap yok demişti ancak CRP yüksek çıkıyor ve doktorum da rahim ağzındaki dikişten dolayı olduğunu söylüyor dikiş yeri iltihap yapmıştır diyorŞimdi doktordan geldim bebeğim için iyi kendim için kötü haberler aldım kzımın kilosu 2300 boyu 45 cm olmuş onda bi sıkıntı yok ama bende çok aşırı mantar oluşmuş normal doğum yapamazsın bu kadar yoğun iltihapla dedi dikişin orası da iltihapdan acıyomuş (rahim ağzı yetmezliğim var servikste dikiş var) ben çok istiyodum normal doğumu yinede bi kaç doktorla daha konuşacam hepsi aynı şeyi derse mecbur sezeyan olacam ama inş doğuma kadar geçer de normal doğum yapabilirim.
Kızlar bu arada yeni birşey ogrendim.anne karnında hickiran bebekler doğduklarında daha güçlü emme refkelsiyle doguyorlarmis.gercekten de küçük oğlum çok hickirirdi.dogdugunda hiç emme sorunu yasamadim maasallah,tesadüf mü bilmiyorum ama.
aa gerçekten mi benim oğlum olmayan sütü getirir o zamanKızlar bu arada yeni birşey ogrendim.anne karnında hickiran bebekler doğduklarında daha güçlü emme refkelsiyle doguyorlarmis.gercekten de küçük oğlum çok hickirirdi.dogdugunda hiç emme sorunu yasamadim maasallah,tesadüf mü bilmiyorum ama.
Bebek küçük olduğu için mi küçük oluyormuş karin ben karnim hala belli değil acaba bebeğim mi kilo almıyor daha haftaya kontrolum de
Serkajdan 1 hafta sonra kontrele çağırdı canım dikişe bakmak için orada şişlik hissediyodum sadece akıntı vardı ama vajinal jel kullandığım için o geri dökülüyo dedim kaşıntı yada ağrı olmamıştı doktor farketti ilaç kullandım geçti ama şimdi çok fazla olmuş bende yeni ağrı olmaya başladı ama mantar çok yayılmış işte ilk serkaj yapıldığında her kontrele gidişimde vajinal muayene yapılıyodu yaklaşık 2 aydır yapılmıyo o yüzden farkedilmedi sanırım bu kadar ilerledi keşke geçse ama hiç ümidim yok çok ilerlemiş dedi çünküSerklaj sonrası iltihap olduğunu nasıl anladın yanı vajinal muayene ile mi anlaşıldı. akıntı falan var miydi? Banim de serklaj yapıldı öyle ciddi bir akıntım yok bir kere vajinal muayene yapıldı akıntı iltihap yok demişti ancak CRP yüksek çıkıyor ve doktorum da rahim ağzındaki dikişten dolayı olduğunu söylüyor dikiş yeri iltihap yapmıştır diyorbenimde aklım karıştı vajinal muayenede temiz çıkmıştı çünkü. Mantar iki kez atlattım hamilelik boyunca öyle uzun sürmedi en fazla 1 hafta falan sürdü ilkinde fitil ve krem kullandım ikincide de sadece krem kullandım tabi benim antibiyotik kullandıktan sonra olmuştu bir de ben sirke kullanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?