- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #25.681
Sevgili arkadaşım ya yanlış biliyosun ya da doğru bildiğini yanlış aktarıyosun, insanlarında kafası karışıyo, SGK çalışanı olmama ,rapor işlerine bizim yardımcı olmamıza rağmen benim bile kafamı karıştırdın =)Erken Doğum yapanlar 8 haftayı aktarabiliyor yani 32. Haftadan önce sen 38 de Doğum yaparsan 2 haftalık izni kullanamıyorsun artı sadece 5 haftasını Doğum sonrasına aktarabiliyorsun
Âmin Canm sağol inşallah şimdilik daha iyiyiz bakalım bu akşam tekrar muayene edecek Dr ona göre kalacağım ya da eve çıkacağımAllah yardımcın olsun canım inş bebiş aceleci çıkmaz
ay iyi bari cnm rahatladm ya bende acilma falan oldu da hava falan mi kacryo die cok korksydmCanim nedenini bilmiyorum ama ben regl olacagim zaman olurdu cok normal hic sıkma canini olur oyle seyler
Çok sağol Canm inşallah en az 2 hafta daha tutarız, Cidden bebişleri durduramıyoruz Allah hepsine ve bize sağlık versinCanım Allah yardımcınız olsun dualarımız seninle. Bizim topiğiin bebişleri aceleci galiba :)
İhmal etme Canm ben o kadar iyiydim ki 3 gün öncesine kadar dün dra gelirken bile kendi kuruntumdur diyordum ama iyiki gelmişim Allah korudubende çarşamba günü söyleyeceğim bütün şikayetlerimi benim de kasık ağrılarım baya arttı benim kendimle ilgili hiçbir şeyim yok daha
Ay allah razı olsun yaa iyice karışmıştı kafamSevgili arkadaşım ya yanlış biliyosun ya da doğru bildiğini yanlış aktarıyosun, insanlarında kafası karışıyo, SGK çalışanı olmama ,rapor işlerine bizim yardımcı olmamıza rağmen benim bile kafamı karıştırdın =)
Toplamda 112 gün izin hakkı var çalışan annenin, ne zaman doğurursa doğursun kalan günleri doğum sonrasına aktarılır. Toplamda 112 gün( 16 hafta ) izin kullanılır. İster 30 ister 35 de isterse 38 de doğursun kalan bütün haftalar ,günler doğum sonrasına aktarılır.Ki arkadaşın paylaştığı yazıda da bundan bahsediyor. Hatta miad aşımı doğumlarda yani 41 de 42 de doğum gercekleşirse ,doğum sonrasına ek süre eklenir ve süre kaybı yaşanmaz. Sadece 32.haftadan 37.haftaya çalışabilir raporu aldıysan bu 5 haftalık sürede doğum izni dışında kullandığın yıllık izinler ve hastalık raporları 112 gününden düşer. Doğum öncesi en fazla 5 hafta aktarılabilir demek max 37.haftaya kadar calışabilirsin demek sadece, ister 34 de al çalışamaz raporunu ister 35 de , doğum iznine ayrıldığın günden itibaren 112 gün(16 hafta) hakkın var.Hesaplamayı bu şekilde yaparsanız sağlıklı olur. Miad aşımı dışında izne ayrıldığınız günden itibaren 112. gün izin sona erecek.
Benim bi dönem baya kotuydu, doktor da 35.haftadan önce başlama kreme dedi. Ama sonra geçti tamamen. Yine de 35ten sonra başlayacağım. Lanolin aldım ben de ama ayva görür görmez cekirdegini deneyeceğim çok iyi diyorlar
Canım ben maaş+primle çalışıyorum o yüzden her ay brüt ücretim farklı yatıyor. Bunu nasıl hesaplayacamDoğum parasını hesaplamak isteyen arkadaşlarım için, aylık brüt ücretinizi 30'a bölerek günlük brüt ücretinizi hesaplayın, yatarak tedavilerde günlük brüt ücretin 1/2'si, geri kalan günlerde buna ayakta tedavi denir günlük brüt ücretin 2/3 'si hesaplanarak gün sayısı ile çarpılır, şöyle ki ;
112 gün izin hakkınız var toplamda 2 günü hastanede yattınız ,110 gün normal evde vs ayakta tedavi adı altında gecti, günlük brüt ücretiniz 60 TL diyelim
60 * 1/2 * 2 = 60 TL yatarak tedavi
60 * 2/3 * 110=4400 TL ayakta tedavi
112 gün karşılığında devletten alacağınız toplam doğum izni paranız 60 TL+4400 TL=4460 TL olacaktır.
***Bunlar dışında 4a sigortalı çalışan arkadaşlarımız 133 TL süt parası alacaklar .
***Yine bunun dışında Kaymaklık memur ,memur olmayan,çalışan çalışmayan ayırt etmeden doğum yapan annelere yardım ediyor ,1.doğum için 300 TL, 2. doğum için 400 TL , doğumdan sonra doğum belgenizle başvurmayı unutmayın.
Aynıyız canım ya ayağa kalkınca karnımı tutarak yürüyorum ben de evde. Öyle bi sert ve ağırdı dün. Bugün şimdilik daha iyi gibi bakalım tekrar başlarsa gideceğim doktora. Bi de ishal vardı bende ondan da sertleşmiş olabilir mi ki karnım?Ben de bugün tüm gün oyleydim.karnim her zamankinden daha ağır ve sert haldeydi ayağa kalkinca sırtım agridi hep ve karnımı tutarak yürüdüm evin içinde.az once ılık bir duş aldım magnezyum ictim.bakalim rahatlayacakmiyim
İstirahate ayrıldığın tarihten önceki 3 ayın ortalamasını alacaksın canım :) ona göre hesaplayacaksın ,Canım ben maaş+primle çalışıyorum o yüzden her ay brüt ücretim farklı yatıyor. Bunu nasıl hesaplayacam
İstirahate ayrıldığın tarihten önceki 3 ayın ortalamasını alacaksın canım :) ona göre hesaplayacaksın ,
Brüt ücretin izne ayrılmadan önceki 3 ay şöyle olsun diyelim;
1.ay 2500 TL
2.ay 3000 TL
3.ay 2750 TL olsun
2500+3000+2750=8250 TL
8250 TL /3 ay = 2750 TL aylık brüt ücretin olur,
2750 TL/30 =91,66 TL günlük brüt ücretin olur.[/QUOT
Canım çok sağol valla bilmiyodum bu hesapları çok iyi oldu
İshalden dolayı bağırsak hareketleri de karında sertleşme yapıyor canım.ben yazın bağırsak enfeksiyonu gecirdigimde öyleydi.doktor bebekle ilgili değil bağırsak hareketinden dolayı demişti ultrasonda bakınca.Aynıyız canım ya ayağa kalkınca karnımı tutarak yürüyorum ben de evde. Öyle bi sert ve ağırdı dün. Bugün şimdilik daha iyi gibi bakalım tekrar başlarsa gideceğim doktora. Bi de ishal vardı bende ondan da sertleşmiş olabilir mi ki karnım?
canım ben tam anlayamadım doğum izni parası dediğin 112 günde alacağımız toplam maaş mı oluyorDoğum parasını hesaplamak isteyen arkadaşlarım için, aylık brüt ücretinizi 30'a bölerek günlük brüt ücretinizi hesaplayın, yatarak tedavilerde günlük brüt ücretin 1/2'si, geri kalan günlerde buna ayakta tedavi denir günlük brüt ücretin 2/3 'si hesaplanarak gün sayısı ile çarpılır, şöyle ki ;
112 gün izin hakkınız var toplamda 2 günü hastanede yattınız ,110 gün normal evde vs ayakta tedavi adı altında gecti, günlük brüt ücretiniz 60 TL diyelim
60 * 1/2 * 2 = 60 TL yatarak tedavi
60 * 2/3 * 110=4400 TL ayakta tedavi
112 gün karşılığında devletten alacağınız toplam doğum izni paranız 60 TL+4400 TL=4460 TL olacaktır.
***Bunlar dışında 4a sigortalı çalışan arkadaşlarımız 133 TL süt parası alacaklar .
***Yine bunun dışında Kaymaklık memur ,memur olmayan,çalışan çalışmayan ayırt etmeden doğum yapan annelere yardım ediyor ,1.doğum için 300 TL, 2. doğum için 400 TL , doğumdan sonra doğum belgenizle başvurmayı unutmayın.
Sen zaten izne ayrılmışsın aktarma diye bi olayın olmaz diye biliyorum 170 i ara bi konuş bence
170 i de aradım.Benim söylediğim gibi.38 de doğum gerçekleşirse 2 hafta doğum sonrasına ekleniyor.32 de izne ayrılmış olman ya da olmaman bir şeyi değiştirmiyormuş.Aynen ben de böyle okudum yani ben şimdi iki hafta çalışmış olucam bi de 38-39 da doğum yaparsam zaten 2 hafta da ordan gelicek her halukarda iznimiz uzuyo ve dönemi kapatıyoruz
Doğum iznine ayrıldığında işyerin maaş ödemeyecek ya, devlet ödeyecek paranı , buna doğum izni parası deniyor , alacağın toplam maaş diyebilirsin yani =)canım ben tam anlayamadım doğum izni parası dediğin 112 günde alacağımız toplam maaş mı oluyor
evet yukarda da acıkladım bende kafa karışıklığı olmasın hiç, izne cıkılan günden itibaren toplam 16 hafta yani 112 gün izin kullanılıyor hangi haftada cıktıgının bi önemi yok170 i de aradım.Benim söylediğim gibi.38 de doğum gerçekleşirse 2 hafta doğum sonrasına ekleniyor.32 de izne ayrılmış olman ya da olmaman bir şeyi değiştirmiyormuş.
Sevgili arkadaşım ya yanlış biliyosun ya da doğru bildiğini yanlış aktarıyosun, insanlarında kafası karışıyo, SGK çalışanı olmama ,rapor işlerine bizim yardımcı olmamıza rağmen benim bile kafamı karıştırdın =)
Toplamda 112 gün izin hakkı var çalışan annenin, ne zaman doğurursa doğursun kalan günleri doğum sonrasına aktarılır. Toplamda 112 gün( 16 hafta ) izin kullanılır. İster 30 ister 35 de isterse 38 de doğursun kalan bütün haftalar ,günler doğum sonrasına aktarılır.Ki arkadaşın paylaştığı yazıda da bundan bahsediyor. Hatta miad aşımı doğumlarda yani 41 de 42 de doğum gercekleşirse ,doğum sonrasına ek süre eklenir ve süre kaybı yaşanmaz. Sadece 32.haftadan 37.haftaya çalışabilir raporu aldıysan bu 5 haftalık sürede doğum izni dışında kullandığın yıllık izinler ve hastalık raporları 112 gününden düşer. Doğum öncesi en fazla 5 hafta aktarılabilir demek max 37.haftaya kadar calışabilirsin demek sadece, ister 34 de al çalışamaz raporunu ister 35 de , doğum iznine ayrıldığın günden itibaren 112 gün(16 hafta) hakkın var.Hesaplamayı bu şekilde yaparsanız sağlıklı olur. Miad aşımı dışında izne ayrıldığınız günden itibaren 112. gün izin sona erecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?